Frys og gem dine urter!


Måske har du, som jeg, en række krydderurter i haven eller på terrassen, som begynder at hænge lidt med næbbet. Herhjemme har vi (endnu) kun terrasse-urter, og de er ved at takke af for i år.

For lige at vride det sidste ud af dem, lavede jeg derfor mine små urte-kokos-pakker. På den måde har jeg fornøjelsen af de friske urter langt ind i vinteren. Jeg har brugt purløg, persille og timian men du kan naturligvis også bruge rosmarin, estragon, frisk koriander eller hvilken som helst andre krydderurter.

Friske urter er jo spækfyldt med næringsstoffer, og det er derfor en god idé at tænke dem ind i madlavningen. Selvom mængderne jo stadig vil være små sammenlignet med andre råvarer. Men lidt har også ret, tænker jeg. Så gem dine urter!

frys dine urter!

Frys dine krydderurter!

Føj til favoritter Udskriv Pin
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rengør urter og snit dem fint.
 • Fordel dem i isterningsformene. Du vælger selv, om du vil lave dem enkeltvist, eller om du vil blande urterne.
 • Du kan også vælge at putte anden smagsgivning i som fx presset hvidløg. Selv foretrækker jeg dog at tilsætte det ved siden af, når jeg laver mad.
 • Smelt kokosolie i en lille kasserolle og hæld det over urterne.
 • Sæt bakken i fryseren og lad dem stivne.
 • Tag dem ud af formen og opbevar dem i en lille beholder i fryseren. Nu kan du tage små portionsstykker ud, når du skal bruge dem. Jeg bruger dem i simreretter eller bare til at stege mine røræg i om morgenen. Det er en dejlig måde at få et lille skud friske urter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

frys dine urter! Kan man fryse purløg? Ja, se her hvordan

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Frys og gem dine urter!”

 1. Jeg fryser også pesto ned i små plastbokse. Det er hurtigt at smide sådan en på panden sammen med grønsager, når det skal gå hurtigt

  Svar
 2. jeg benytter bare en frostpose, hvori urterne lægges. Inden lukning, sørger jeg for den er fyldt med luft. Derpå i fryseren, og voila. Løsfrosne krydderurter, som er stort set køreklare. Kan holde sig op til seks måneder i en alm. fryser…

  Svar
 3. Skyl dine urter. Fjern de groveste stilke og prop dem i et glas. Tryk dem sammen uden at mase inden du skruer låg på. Læg glasset/glassene i fryseren. Når indholdet er frosset kan du skrabe den ønskede mængde ud med en kniv. Det smuldrer fint så du slipper “hakkeriet”. Det var min svenske mormors metode.

  Svar
 4. Jeg har set fiffet, hvor man fryser urterne med vand i isterningerne, men er der en særlig grund til at gøre det med fedtstof istedet? Jeg tænker på om det gør en forskel for vitaminbevarelsen, eller sådan noget?

  Kh.
  Anne-Marie

  Svar
  • Nej det tror jeg faktisk ikke, der er. Jeg synes bare, de er nemmere at få brugt på denne måde.
   Der var en, der spurgte mig forleden om man kunne fryse urter helt uden noget, og det kan man vel egentlig godt. Man kan i hvert fald købe friske urter på frost. Har du prøvet det?

   Svar
   • Jeg har ofte frosset urter.
    For at de ikke skulle klumpe sig sammen, har jeg lagt dem i en frysepose i et lag, helt fladt. Det fungerer rigtig fint. Jeg har prøvet det med persille og basilikum.

    Svar
   • Jeg har frosset persille i fryseposer, som jeg bankede på, når de var frosset. Så var det nemt lige, at tage den mængde jeg skulle bruge.
    Min mand mener urter og spinat skal blanceres inden de fryses. Men jeg synes de klasker sammen af den behandling og mister smag. Jeg kan heller ikke se hvorfor det skulle være nødvendigt. Pesto kan man jo også sagtens fryse uden blancering. Jeg har frosset både ramsløgs, estragon og alm. pesto i isterningebakker.
    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
   • Vi fryser ofte vores persille ned, så vi har til hele vinteren. Vi skyller den selvfølgelig og presser vandet af, og så former vi persillen i passende ruller og fryser dem i fryseposer. På måde kan vi tage en rulle ud, skære et passende stykke af og smide rullen tilbage i fryseren igen :-)

    Svar