Gazpacho er jo indbegrebet af sommermad. Hvis du ikke kender gazpacho, er det den let stærke, kolde spanske tomatsuppe. Den er kold og læskende og er nogle gange det eneste, man synes, man kan spise, når temperaturen bliver høj.

Ingredienser
- 1 rød peberfrugt
- 3 stængel bladselleri
- 700 g tomater
- 300 g agurk
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk urtesalt
- friskkværnet peber
- tabasco
- 2 spsk olivenolie ekstra jomfruolivenolie
- 1 øko-citron (saften)
Topping ideer
- 100 g agurk
- 4 forårsløg
- olivenolie ekstra jomfruolivenolie
- avokado
- rejer stegte eller grillede
- avokado
- frisk mozzarella
Sådan gør du
- Skær peberfrugt, tomat, agurk og selleri i grove stykker. Kom dem i blenderen sammen med hvidløg, olie og krydderier og blend til suppen er glat.
- Fordel suppen i portionsglas og stil på køl til den skal serveres.
- Skær resten af agurken i fine tern og forårsløg i tynde skiver og fordel ovenpå suppen. Slut af med friskkværnet peber og et godt skvæt olivenolie.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til gazpacho suppe
Gazpacho smager dejligt både som en let forret her om sommeren eller som en let frokost eller aftensmad. Spis evt. et stykke af de gode hvidløgsflutes til, så retten får lidt mere fylde.
Hvis suppen skal mætte lidt mere skal du lægge noget protein til. Fx grillede rejer ville være lækkert eller noget andet let fisk eller skaldyr. Måske kan du finde inspiration til proteinrigt fyld i nogle af mine andre suppeopskrifter.
Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!
Gazpacho i små serveringsglas
Det er også helt oplagt at hælde suppen i små serveringsglas og servere den som en del af et tapasbord fx. Så kan den være et lidt lettere alternativ til de ofte tungere tapasretter.
Og netop tanken om et stort tapas-bord minder mig om, at vi ikke har fået holdt en sommerfest for vennerne i år og det er da egentlig skørt. Men hvis jeg husker helt rigtigt, var vi vist også inde i september sidste år, før vi fik den holdt.
Se hvad vi fik at spise der: Menu til sommerfest
Åh, det er min totalt yndlings lige-kommet-hjem-fra-job-snack. Skal helt sikkert prøve din opskrift :)