Gazpacho


Gazpacho er jo indbegrebet af sommermad. Hvis du ikke kender gazpacho, er det den let stærke, kolde spanske tomatsuppe. Den er kold og læskende og er nogle gange det eneste, man synes, man kan spise, når temperaturen bliver høj.

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gazpacho

Føj til favoritter Print Pin
6 personer
|
10 minutter

Ingredienser

Topping ideer

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt, tomat, agurk og selleri i grove stykker. Kom dem i blenderen sammen med hvidløg, olie og krydderier og blend til suppen er glat.
  • Fordel suppen i portionsglas og stil på køl til den skal serveres.
  • Skær resten af agurken i fine tern og forårsløg i tynde skiver og fordel ovenpå suppen. Slut af med friskkværnet peber og et godt skvæt olivenolie.

Noter

Server gerne med de lækre hvidløgsflutes for et mere bastant måltid.
Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til gazpacho suppe

Gazpacho smager dejligt både som en let forret her om sommeren eller som en let frokost eller aftensmad. Spis evt. et stykke af de gode hvidløgsflutes til, så retten får lidt mere fylde.

Hvis suppen skal mætte lidt mere skal du lægge noget protein til. Fx grillede rejer ville være lækkert eller noget andet let fisk eller skaldyr. Måske kan du finde inspiration til proteinrigt fyld i nogle af mine andre suppeopskrifter.

Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!

Gazpacho i små serveringsglas

Det er også helt oplagt at hælde suppen i små serveringsglas og servere den som en del af et tapasbord fx. Så kan den være et lidt lettere alternativ til de ofte tungere tapasretter.

Og netop tanken om et stort tapas-bord minder mig om, at vi ikke har fået holdt en sommerfest for vennerne i år og det er da egentlig skørt. Men hvis jeg husker helt rigtigt, var vi vist også inde i september sidste år, før vi fik den holdt.

Se hvad vi fik at spise der: Menu til sommerfest

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe
Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Gazpacho”