Gazpacho


Gazpacho er jo indbegrebet af sommermad. Hvis du ikke kender gazpacho, er det den let stærke, kolde spanske tomatsuppe. Den er kold og læskende og er nogle gange det eneste, man synes, man kan spise, når temperaturen bliver høj.

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gazpacho

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
10 minutter

Ingredienser

Topping ideer

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt, tomat, agurk og selleri i grove stykker. Kom dem i blenderen sammen med hvidløg, olie og krydderier og blend til suppen er glat.
  • Fordel suppen i portionsglas og stil på køl til den skal serveres.
  • Skær resten af agurken i fine tern og forårsløg i tynde skiver og fordel ovenpå suppen. Slut af med friskkværnet peber og et godt skvæt olivenolie.

Noter

Server gerne med de lækre hvidløgsflutes for et mere bastant måltid.
Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gazpacho smager dejligt både som en let forret her om sommeren eller som en let frokost eller aftensmad. Spis evt. et stykke af de gode hvidløgsflutes til, så retten får lidt mere fylde.

Hvis suppen skal mætte lidt mere skal du lægge noget protein til. Fx grillede rejer ville være lækkert eller noget andet let fisk eller skaldyr. Måske kan du finde inspiration til proteinrigt fyld i nogle af mine andre suppeopskrifter.

Gazpacho i små serveringsglas

Det er også helt oplagt at hælde suppen i små serveringsglas og servere den som en del af et tapasbord fx. Så kan den være et lidt lettere alternativ til de ofte tungere tapasretter.

Og netop tanken om et stort tapas-bord minder mig om, at vi ikke har fået holdt en sommerfest for vennerne i år og det er da egentlig skørt. Men hvis jeg husker helt rigtigt, var vi vist også inde i september sidste år, før vi fik den holdt.

Se hvad vi fik at spise der: Menu til sommerfest

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe
Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Gazpacho”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?