Gateau Marcel, den lækre kage med den intense smag og med et lag chokolademousse på toppen, kaldes tit verdens bedste chokoladekage – og med rette. Det bliver bare ikke bedre. Og få kager kan gøre mig blød i knæene som en Gateau Marcel.
Udstyr
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85% finthakket
- 200 g smør
- 100 g Sukrin Gold evt. mindre
- 6 æggehvider
- 6 æggeblommer
- salt
Pynt
- evt. granatæblekerner
- evt. hasselnødder ristet og hakket
Sådan gør du
- Hak chokoladen og hæld den i en skål.
- Smelt smørret og hæld det over chokoladen og lad det smelte sammen.
- Pisk æggehviderne med 2/3 af Sukrin til de er helt stive.
- Pisk blommerne med resten af Sukrin og en smule salt.
- Vend forsigtigt blommer og chokoladeblandingen i hviderne.
- Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Opvarm ovnen til 180 grader og bag kagen i ca. 20-30 minutter, til den er akkurat gennembagt. Start med 20 minutter og tjek den løbende derefter.
- Lad kagen køle en smule af og fordel resten af dejen ovenpå kagen.
- Stil kagen på køl i mindst fire timer og lad den sætte sig.
- Pynt fx med granatæblekerner og hakkede ristede hasselnødder. Andet pynt kunne være hakkede usaltede pistacienødder eller bare lidt sigtet kakaopulver. Enkelt men virkelig godt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den perfekte Low Carb gæstekage
Det er den perfekte gæstekage til, når det skal være helt særligt. Vi fik den såvidt jeg husker til nytårsaften sidste år. Eller var det året før? Det hele står lidt sløret for mig, når vi kommer til desserten på årets sidste aften, må jeg indrømme. Jeg husker dog, at jeg ikke selv havde lavet den, men at selveste chokolade-Maja havde lavet den til os. Så bliver det jo ikke mere fornemt.
Mange har spurgt efter en low(er) carb udgave af Gateau Marcel, og det har jeg lavet her. Helt kort har jeg bare byttet almindelig sukker mod Sukrin Gold. Men kagen indeholder jo stadig sukker fra chokoladen, så helt low carb er den jo ikke.
Tip & noter til Gateau Marcel
I stedet for Sukrin Gold kan du bruge almindeligt sukker. Det gør jeg tit, når jeg serverer kager for gæster.
Hvis du gerne vil twiste smagen lidt, kan du bruge chokolade med mint- eller appelsinsmag eller selv tilsætte lidt pebermynte- eller appelsinolie (eller appelsinskal for den sags skyld). Det har jeg gjort i denne her, som er en storfavorit hos mig, der elsker appelsin/orange-smag i chokolade.
Kagen falder sammen når den er bagt og bliver fast og næsten konfektagtig ved nedkøling. Hvis du er ude efter en kage der er lidt nemmere at gå til vil jeg virkelig anbefale Chokoladekage uden mel – kun 4 ingredienser.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hej…
Jeg skal kaste mig ud i min første LCHF fødselsdagskage (krydser fingre).
Smører du springformen OG forer den med bagepapir? Jeg vil være træt af, at være rebelsk
for kun at finde ud af, at jeg ikke kan få kagen fri af bagepapir, der ikke er smurt..
Bh og på forhånd tak
Lone
Hej Lone
Jeg har bagepapir i bunden af springformen og så smører jeg siderne med fedtstof. Jeg er ikke sikker på at smøringen egentlig er nødvendig men jeg har ikke turdet udfordre det.
Bagepapiret i bunden kan nemt ‘trækkes af’, så kagen kan flyttes over på et fad fx.
Må man gerne spise rå æg??
Ja, det er afsindigt mange år siden advarslen mod det blev fjernet.
Jeg bager den for 4. gang i aften, da min mand har fødselsdag i morgen. 🇩🇰
Den og din cheesecake er faktisk de eneste low carb-kager, jeg gider spise. Men det gider jeg så virkelig også godt 🎈
Jeg anbefaler dem begge meget varmt.
Tusind tak Katja❤️
Det var simpelthen en af de bedste kager jeg har smagt og bagt. Kan man fryse den? Har du prøvet det?
Hej Jane.
Jeg har lige et spørgsmål til denne og den med appelsin.
De har samme ingredienser? Altså pånær 10 dråber appelsin??? Men denne her 9g kulhydrater pr stk og den med appelsin har kun 3.98?? Hvordan hænger det sammen??
Godt spørgsmål. I have no idea – haha! Men jeg regnede dem begge igennem igen og 9 g er *desværre* det rigtige… :-/
Det er så fint 😊
Jeg tænkte nok at 9 var det rigtige til begge 2 😊
Har du et godt bud på en chokolade kage jeg kan ligge under din kakomouse? Uden at vi kommer op over 6g kulhydrater for begge 2???
Vi prøver på at fejre bryllupsdag på keto 😂
Altså 6 g i alt – eller pr. portion?
Chokolade er jo i virkeligheden ikke særligt egnet, for det løber vildt hurtigt op. Men i stedet for at undvære, er jeg faktisk begyndt at lave miniaturedesserter som fx denne chokolademousse (5 g pr. stk) Det er faktisk næsten gateau marcel’en – bare i mousse. Men fordi den er så fyldig i smag, er den et dejligt sødt punktum, selvom den er ganske lille. Og så får den hverken dagens kalorie- eller kulhydratindtag til at stikke helt af :)
6 g pr portion 😁😁
Manden har forelsket sig i din kakao mouse med flødeost 🙈🙈🙈
Normalt ville vi få blødende chokoladedrøm (egen opskrift på chokoladekage med flydende midte)
Men den kære mand har fået diabetes og med Keto er hans blodsukker på under en uge blevet stabil (fra 23.9 til 4.6-7.4)
Så den almindelige dessert dur ikke 🙈
Men jeg vil stadig gerne have en lille chokolade bund (kage) i bunden af mousen
Så tror jeg denne her er bedste bud: Chokoladekage uden mel En tynd skive med kakaomoussen ovenpå.