Garam Masala betyder “stærkt krydderi” og på den måde er verden et enkelt sted nogle gange. I weekenden lavede jeg mit eget hjemmelavede Garam Masala krydderi, fordi jeg ville lege lidt med indiske gryderetter. Indisk mad er ikke helt min stærke side, så det virkede som et godt udgangspunkt for at lære lidt nyt.
Hjemmelavet Garam Masala krydderi
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 spsk stødt spidskommen
- 3 spsk stødt koriander
- 2 spsk stødt kardemomme
- 4 tsk friskkværnet peber
- 2 tsk stødte nelliker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk chiliflager valgfrit
- 2 tsk gurkemeje valgfrit
Sådan gør du
- Bland hele baduljen sammen i en skål og hæld på et tætsluttende glas.
- Jamen, det var det!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet krydderiblanding
Man kan købe superfine Garam Masala krydderiblandinger, men da jeg ikke var helt så forudseende, blandede jeg min egen. Jeg kan godt lide at blande mine egne krydderiblandinger. Det betyder nemlig, at jeg får jeg lov at styre 100%, hvad der er i. Mange krydderiblandinger indeholder sukker eller store dele salt, og hvor gerne jeg end vil have salt, virker det nogle gange lidt dyrtkøbt. For det andet kan jeg få smagen nøjagtig, som jeg kan lide den, når jeg blander selv.
Normalt når man skal lave en god Garam Masala krydderiblanding, skal man bruge hele krydderifrø og -kapsler, som først ristes for at frigøre smag. Det punkt sprang jeg elegant over, og jeg har derfor kaldt min opskrift for “lynversionen”.
Andre lækre krydderiblandinger
Jeg har tidligere lavet både en virkelig god mexicansk krydderiblanding og en lækker kebab krydderiblanding, som jeg bruger flittigt. Især mexi-krydderiet har jeg svært ved at finde uden sukker i butikkerne. Og nu udvider jeg altså samlingen med denne krydderiblanding.
Hej Jane. Aaarrhhh, det er for nemt ☺ Skal man lave det selv, skal det være for at få et bedre produkt end det købte. Derfor skal man bruge hele krydderier som ristes på en pande inden de kværnes, det giver altså en helt anden smag. Jeg kan varmt anbefale denne opskrift: https://indianhealthyrecipes.com/punjabi-garam-masala-powder-recipe/
Jeg har kommet stødt ingefær i også. Duper lækkert. I mange af de andre opskrifter har jeg fundet paprika også… men det er jeg ikke så vild med.
Hejsa?
Har du en krydderriblanding der er god til kylling??
Synes altid jeg ender ud i det samme?
Jeg har kun dem, jeg linker til i indlægget. Altså mexi og kebab. Begge er dog lækre til kylling, synes jeg :)