Gammeldags fastelavnsboller med marcipan


Gammeldags fastelavnsboller med marcipan er en slags Low Carb bolle med fyld og chokolade på toppen. Selvom den er et lidt tungere bekendtskab end en traditionel fastelavnsbolle, gør kombien af kardemomme og marcipan, at man alligevel får den der fastelavnsbolle-feeling.

Da jeg fornyeligt gennemgik alle min fastelavnsbolleopskrifter opdagede jeg, at der manglede en opskrift på gammeldags fastelavnsboller. Her kommer den derfor i en Low Carb udgave med hjemmelavet marcipan (leftover fra jul).

gammeldags fastelavnsbolle

Gammeldags fastelavnsboller

4 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Med marcipanfyld og chokolade
12 stk
|
30 min

Ingredienser

Fastelavnsbolle-dej

Fyld

  • 150 g Hjemmelavet marcipan eller remonce
  • 80 g mørk chokolade 70-85% til glasur evt. også som fyld
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom det hele æg, cremefraiche, fløde, revet mozzarella og blødt smør i en skål og blend det sammen med en stavblender.
  • I en anden skål blander du de tørre ingredienser; pofiber, mandelmel, loppefrøskaller, vaniljepulver, kardemomme og bagepulver sammen.
  • Bland det våde sammen med det tørre.
  • I en ny ren skål, pisker du æggehviderne stive sammen med sukrin. Det er mest for at få opløst sukrinen.
  • Bland æggehviderne ned i dejen. Jeg brugte hænderne til det, da dejen er ret fast.
  • Lav 12 runde boller af dejen og læg dem til side.
  • Tag en af gangen, lav dem flade og kom det fyld du foretrækker ind i midten. Form bollen rundt om fyldet. Jeg forsøgte med kagecreme, men det fungerede ikke. Det er bedst med fyld der er er fast såsom marcipan og/eller et stykke chokolade. Eller måske nougat… uuh…
  • Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.
  • Bag bollerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
  • Da de havde kølet lidt af, toppede jeg dem med smeltet chokolade. Du kan også lave en glasur ud af SukrinMelis og vand/æggehvide, hvis du foretrækker det.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gammeldags fastelavnsboller med fyld

Faktisk forsøgte jeg i første omgang at komme kagecreme i midten, men det virkede overhovedet ikke. Dejen var for tør, og der kom creme ud af alle sprækker… Derfor tyede jeg til marcipanen, som er mere fast og derfor nemmere at forme fastelavnsbollen rundt om.

Du kan også lave en remonce af blødt smør, Sukrin og marcipan pisket sammen – men jeg synes, marcipanen var sød nok i sig selv. Den var dog også mere fast end remoncefyld nok vil være, og jeg turde ikke eksperimentere mere efter floppet med cremen. Hvis du forsøger med andet fyld, så del endelig dit resultat nede i kommentarfeltet!

Åbne og lukkede fastelavnsboller

Jeg lavede den ene halvdel til disse lukkede fastelavnsboller med fyld. Den anden halvdel brugte jeg til åbne fastelavnsboller med kagecreme (det lykkedes!) og syltetøj med jordbær.

Fastelavnsbolledejen kan også bruges som almindelige boller fx fødselsdagsboller hvis du bare udelader fyldet og chokoladen på toppen. Jeg spiste en til frokost, og de mættede forbavsende godt.

gammeldags fastelavnsbolle

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

11 kommentarer til “Gammeldags fastelavnsboller med marcipan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa
    Jeg har lige prøvet at lave disse gammeldags fastelavnsboller. Min dej var meget våd, og ret vanskelig at forme omkring fyldet. Alle 12 boller er flydt ud i ovnen til een stor kage :(
    Kan det have noget med det at gøre, at jeg kom den dl fløde i, som der står i ingredienslisten, men som ikke nævnes i fremgangsmåden?
    Har du et godt råd, hvis jeg engang får samlet mod sammen til at prøve igen?

    Svar
    • Mit gæt vil mere være, at du brugte almindeligt mandelmel og ikke det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad. Det er jo to helt forskellige meltyper og når man bruger det almindelige, flyder det helt sammen. Kan det mon være det?

      Svar
      • Ja, det kan det. Jeg brugte almindeligt mandelmel. Vidste ikke at der var forskel. Så blev jeg så klog 😅 Hvor får man fat i det?
        Tak for tilbagemeldingen

        Svar
  2. 4 stjerner
    Jeg lavede remonce med marcipanen og tilføjede lidt chokolade.
    Lavede chokolade ganache til at komme oven på, da det er lidt “blødere” end smeltet chokolade.

    Svar