Gammeldags æblekage med nødderasp


Gammeldags æblekage med nødderasp er en virkelig skøn dessert i den sukkerfattige ende af skalaen. De dejlige danske æbler står for sødmen og nødderaspen gav lidt dejligt crunch i bunden. Som prikken over i’et fik de en klat vaniljeflødeskum på toppen. Serveret i små portionsglas var det en skøn og nem dessert.

Gammeldags æblekage med nødderasp

Gammeldags æblekage med nødderasp

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
2 t

Ingredienser

Links herunder er reklamelinks til Helsebixen

    Æblemos

    Nødderasp

    Vaniljeflødeskum

    Sådan gør du

    Æblemos

    • Skræl æbler og fjern kernehuset. Skær æblekødet i tern.
    • Hæld æbleternene i en stor gryde sammen med vaniljepulver.
    • Kog op og lad dem simre, til de er helt bløde. Det tager ca. 20-25 minutter.
    • Rør æblemosen godt igennem med en gaffel. Hvis du synes, den er for grov i strukturen, kan du blende den med stavblender.
    • Smag til og lad afkøle. Gerne i køleskab.

    Nødderasp

    • Hak nødderne groft.
    • Opvarm smør på en pande til middel varme og rist nødderne heri sammen med Sukrin Gold og kanel.
    • Lad dem riste, til det dufter og sluk herefter for varmen. Lad dem afkøle på panden.
    • Skal du ikke bruge dem med det samme, putter du den afkølede nødderasp i en tætsluttende beholder.

    Vaniljeflødeskum

    • Pisk fløden til et let fast skum med vaniljepulver

    Samling

    • Hæld ca. 1 spsk nødderasp i bunden af serveringsglassene.
    • Hæld herefter æblemos (ca. 2 – 2,5 spsk) ovenpå æblemosen.
    • Top med 1 lille spsk vaniljeflødeskum og drys lidt ekstra nødderasp ovenpå som drys.
    • Du kan både samle dem lige før servering eller længe før. Står de længe, bliver nødderne lidt bløde i det og det er faktisk forbavsende lækkert også.

    Noter

    Estimer med at du cirka skal bruge dobbelt op på vægt af æbler for at få den mængde æblemos, der skal bruges i opskriften. Jeg brugte store danske Fejø-æbler.
    Jeg tilsatte ikke sødning til min æblemos, men hvis du gerne have en sødere æblemos, kan du tilsætte lidt sukrin eller rørsukker, hvis du er ok med sukker. Jeg synes, de kogte ind til en dejlig sød æblemos uden, men den er jo selvfølgelig mindre sød end en gammeldags æblekage normalt er.

    Egne noter som Plus medlem

    Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

    Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

    Gammeldags æblekage

    Vi havde disse på bordet, da vi fejrede Silas og Vegas 16 års fødselsdag med familien. De små serveringsglas med gammeldags æblekage skulle give lidt frisk og let modvægt til de to andre lidt tungere kager, vi havde på bordet, nemlig Snickerstykker med dadler og chokolademoussekage.

    Jeg lavede den gammeldags æblekage i miniature, i nogle helt små serveringsglas med låg, jeg har. Jeg bliver gladere og gladere for at lave desserter i miniature. Jeg synes, det er dejligt, at der er et lille sødt punktum i stedet for en betonbombe i maven.

    Men hav lige det i baghovedet, hvis du prøver opskriften. Vil du have en ‘normal portion’, skal du fordoble ift. min.

    Gammeldags æblekage med nødderasp

    Lækker og sukkerfattig dessert

    Det har jo i årevis delt vandene, at jeg foretrækker desserter, der er naturligt sødet med frugt som her, over desserter sødet med sødemiddel. Og det er selvfølgelig også et helt personligt valg.

    Da Silas og Vega var små, var en af deres yndlingsdesserter æblebåde med vaniljeflødeskum og havregryn og mandler stegt i smør med kanel og lidt sødning. Og i denne opskrift på den gammeldags æblekage var det de helt samme smage, der var i spil. En lille nostalgi, som jeg tror, jeg var den eneste, der bemærkede.

    Gammeldags æblekage med nødderasp eller makroner

    Jeg lavede faktisk halvdelen af mine med knuste makroner og den anden halvdel med nødderasp. Så var der lidt for enhver smag. Selv spiste jeg en med nødderasp og jeg synes virkelig, det var en skøn løsning. På ingen måde savnede jeg makronerne. I opskriften har jeg dog lavet fuld portion med nødderaspen.

    Gammeldags æblekage med nødderasp

    Kom med til webinar

    Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

    Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

    Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

    Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

    Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

    Lyt til sidste nye afsnit her >>

    Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

    Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

    Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

    Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

    Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

    Se hvordan her >>

    Mød Madbanditten

    Jane Faerber

    Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

    Se mere

    8 kommentarer til “Gammeldags æblekage med nødderasp”

    1. Hej Jane. Kan man fryse din æblemos ned?
      Jeg har haven fuld af æbler, men jeg kan/må ikke bare spise løs af dem da jeg har diabetes 2.
      Lone

      Svar
      • Jeg er enig med Jane, men jeg fryser faktisk selv æblerne ukogte, bare skåret i stykker. Det gør det nemmere, hurtigt at få æblerne frosset, synes jeg, frem for at de skal koges først.

        Svar
        • Tak for svaret. 🙂 jeg har kogt og frosset ned i portioner.
          Men jeg har haven fuld af æbler så jeg gør nok som dig, det store arbejde er dog at skrælle. 😉☺️

          Svar
    2. Jeg laver også tit æblegrød med forskellige krydder tema- brunkagesmag, pebernøddesmag eller bare kanelsmag..

      Altid et hit herhjemme

      Svar