Fyldte svampe med chorizostykker og ost – det er næsten svært ikke at blive glad ved tanken, ikke?
De fyldte svampe, jeg har lavet her, kan både gå som lidt fancy tilbehør, en lille hapser inden middagen eller som en let frokost.
Ingredienser
- 400 g portobellosvampe ca. beregn 1 stk pr person
- 50 g løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 75 g soltørrede tomater
- 100 g chorizo
- 150 flødeost naturel
- ½ dl fløde
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk frisk oregano
- ¼ tsk cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør til stegning
- 50 g parmesan
- 50 g frisk mozzarella
- 1 spsk frisk persille hakket
- 1 spsk frisk basilikum hakket
Sådan gør du
- Fjern stokken fra svampene og hak dem fint (altså stokkene).
- Sauter hakkede svampestokke, løg og hvidløg i smør i et par minutter uden at det tager farve.
- Hak tomaterne og chorizoen og kom dem på panden og svits dem med i et par minutter.
- Tilsæt flødeost og fløde og rør det sammen til det smelter.
- Tilsæt krydderier og ost og rør til det er en smeltet masse
- Rør krydderurterne i til sidst og smag til med salt og peber.
- Fyld massen i svampene.
- Opvarm ovnen til 200 grader og bag de fyldte svampe i ca. 20 minutter, til de er gyldne og svampene møre.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flere fyldte svampe
Jeg har tidligere lavet fyldte portobellosvampe med ost og bacon, og disse er jo lidt i samme familie.
Er I kommet godt i gang med året derude?
Jeg er lige ved at have halet ind på året og min næste uge ser lidt mere almindelig ud.
Søren er jo en uhelbredelig tidsoptimist. I denne weekend, dvs. den weekend, der følger den absolut travleste uge på hele året, fik han lige arrangeret, at vi skulle have middagsgæster fredag og hele Silas’ fodboldhold til frokost lørdag.
Perfekt!
Og begge dele var drønhyggeligt men for pokker, hvor har jeg lyst til at slå ham over foden med en hammer nogle gange, når han begynder med sit ‘vi kunne jo liiiiiiige….’
Nå men nu videre til de lækre fyldte svampe. Chorizo smager jo så godt, og jeg kommer altid til at tænke på, at det er sært, at jeg bruger den så sjældent. Den pepper jo virkelig op.
Har lige lavet denne fantastiske opskrift men er lidt i tvivl om hvor mange personer opskriften er til.
Hej Dorte
Det er måske fordi de jo sjældent bruges som et selvstændigt måltid, så portionsstørrelse vil jo afhænge af hvad man i øvrigt har på tallerkenen…
Tak for svar.
Så det ville ikke være helt forkert at at spise 1-2 svampe alt efter størrelse og lidt salat/ grønsager til.
Har købt din nye bog.
Tanken er at jeg og min mand skal igang.
Lækre opskrifter. God vejledning
Dejligt at høre. Tak Marianne og god fornøjelse med det :)