Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater er sådan en dejlig, lidt forårsagtig måde at spise svinemørbrad. Eller egentlig kan svinemørbrad jo spises året rundt – på grillen med tzatziki som tilbehør er det jo perfekt sommermad – men idéen var her at prøve at gøre det lidt forårsagtigt.

Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g svinemørbrad
- 150 g flødeost naturel
- 4 spsk pesto basilikumspesto eller persillepesto
- 20 g soltørrede tomater skåret i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
- 100 g parmaskinke
Tilbehør
- 600 g grønne asparges
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
- bredbladet persille hakket
- 1 spsk citronsaft
- mandler ristede, kan udelades
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden og skær en dyb lomme i den, gerne ud i siderne også.
- Bland flødeost sammen med pestoen i en lille skål og krydr evt. med ekstra salt og peber.
- Fordel blandingen ned i mørbraden.
- Fordel de soltørrede tomater ovenpå.
- Luk mørbraden sammen og pak den ind i parmaskinke. Bind den evt. med lidt kødsnor.
- Pensl mørbraden med lidt olie for ekstra sprødhed.
- Læg mørbraden i et ovnfast fad, gerne på en rist.
- Steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til den er gennemstegt.
- Knæk enden af aspargesne og halver dem på langs, hvis de er tykke.
- Steg dem i en smule olie på en grillpande og krydr med salt og peber.
- Dryp med citronsaft og drys med persille og evt. ristede mandler.
- Skær den fyldte svinemørbrad ud i skiver og server den på en bund af grillede asparges.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Forleden lavede jeg en portion af min lækre hjemmelavede pesto – det smager jo 100 gange bedre end det, man køber. Og det smages virkelig også her.
Den fyldte svinemørbrad her er rullet i parmaskinke og bagt i ovnen, så den har fået et sprødt ydre og er fuld af god smag indeni. Lækker aftensmad med masser af smag.
0 kommentarer til “Fyldt svinemørbrad med pesto og soltørrede tomater”