Denne opskrift på fyldt avokado med sesam og sprøde grøntsager er sådan en elegant lille forret. Vi serverer ofte en kødtung hovedret, når vi har gæster og derfor skal forretten gerne være i den lette ende.
Ingredienser
Sådan gør du
- Halver avocadoen og fjern sten og skal.
- Skær radise, glaskål og agurk i små tern eller helt tynde skiver.
- Drys avokadoen med sesamfrø.
- Fyld hullet i avocadoen med grøntsagerne og krydr med salt, peber og citronsaft.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Forret uden fisk
Ofte lander vi jo på en let forret med fisk eller skaldyr, men jeg synes faktisk, at en kødfri forret gør sig bedre. Og her er denne helt genial. Så let og lækker og stadig elegant nok til gæster.
Du kan fylde avokadoen med hvad du vil men jeg synes, at især radiserne fungerer godt. Glaskål er også lækkert i men kan være lidt sværere at skaffe. Kinaradise kunne måske være en fin erstatning der, hvis den ikke bliver for kraftig i smagen.
Fyldt avokado – skøn forret til mindre selskaber
Avokado kan være lidt bøvlet at stå med til gæster, så denne fyldte avokado passer bedst til mindre selskaber, synes jeg. Jeg ville ikke tage chancen og lave den til store selskaber.
Opskriften her er til to personer og jeg estimerer en halv avokado pr. person. Og det er jo heller ikke gæster, vi har flest af i øjeblikket – suk!
Den opskrift skal jeg da give mig i kast med!
Jeg kører nu på 3. dagen, hvor jeg er ved at overgå til LCHF (vi starter ny madplan og indkøb hver mandag, og jeg støtter madspild, så jeg skal lige have spist nogle ting væk først (vi snakker ikke kage og slik, men fedtfattige produkter) ? Nå, men jeg kan allerede mærke, at mine hænder er SMØRBLØDE. Jeg har ikke brugt håndcreme i 3 dage nu. Og i den her corona-tid, så er det vist ret vildt, og jeg giver udelukkende kosten skylden.
Jeg har før kørt LCHF, hvilket jeg havde det rigtig godt på, og min mave blev meget fladere. Men så fik jeg en kæreste, blev gravid og blev så gravid igen, og så gik tiden. Nu er jeg tilbage, og jeg glæder mig simpelthen så meget. Jeg kan tydeligt mærke, at min krop og velvære ikke trives godt på kulhydrater og fedtfattig kost kontra det andet. Mit (store) madfokus er faktisk allerede væk. Jeg tænker ikke på næste måltid. Desuden er mit blodsukker stabilt – jeg er én af dem, der tydeligt kan mærke dets svinginger.
Så tak tak tak for din blog, dine bøger, at du er med til at sætte LCHF på DK-kortet. Og rigtig god weekend til dig.
Ej så dejligt at høre Nikoline. Og tak for din søde kommentar :)