Her får du en opskrift på frugtlæder med banan og jordbær, lavet i en dehydrator. Det skønne frugtlæder har jeg fyldt med hytteostfyld, men den del kan du blot udelade.
Frugtlæder med banan-blåbær-hytteost-fyld
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Hytteost-banan-blåbær-fyld
- 100 g hytteost
- 1 spsk cremefraiche 38%
- 0.5 tsk vaniljepulver
- 4 dråber Steviadråber eller 1 spsk SukrinMelis
- 6 skiver banan
- 50 g blåbær
Sådan gør du
Frugtlæder
- Blend banan med jordbær uden yderligere væske til en smoothie.
- Smør den ud på Paraflexx-arket. Det er lidt svært at få fordelt ligeligt men tag din tid. Jeg brugte en lille dejskraber og væbnede mig med tålmodighed, indtil jeg syntes, at massen var rimelig jævn.
- Tør den i ca. 6 timer ved 57 grader.
- Da frugtlæderet var færdigt, løsnede jeg det fra pladen og skar det op i mindre firkanter. Lagde dem med madpakkepapir imellem og kom dem i en tætsluttende pose og glemte så alt om dem i et par uger. Ja, indtil i går faktisk.
Fyld
- Rør hytteost og cremefraiche sammen med Sweet Drops/Stevia og vaniljepulver.
- Fordel den hvide creme på hver sit stykkefrugtlæder og læg et par skiver banan og blåbær ved. Rul forsigtigt rullen og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Frugtlæder i dehydrator
Det her er bare den bedste dessert, mor! Sådan lød dommen fra Silas i går, da jeg serverede denne lidt aparte dessert bestående af frugtlæder med banan og jordbær og lækkert, cremet fyld.
Egentlig var det et par uger siden jeg havde eksperimenteret med, at lave frugtlæder med banan og jordbær, men så var de endt på en hylde, og jeg havde glemt alt om dem.
Frugtlæder er bedst beskrevet som en dehydreret smoothie. Det smager ret meget af vingummi og bliver til sådan en lidt gummi-agtig flad sag, der kan skæres op i små stykker, og som er medgørlig nok til at blive rullet.
Rullen kan spises som den er eller fyldes med hvad som helst. På minussiden har vi, at frugtlæder laves i dehydrator/tørreovn. Jeg har ikke erfaring med at lave det i almindelig ovn.
Jeg har en Excalibur dehydrator, og den kan købes HER (adlink)
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere: Madbandittens reklamepolitik.
Har du tilmeldt dig mit spritnye nyhedsbrev? Ellers se hvordan her: Madbandittens nyhedsbrev.
God ide med nyhedsbrev
Det ser rigtig lækkert ud! Sidder her og bliver helt lækkersulten.
Lyder som en fantastisk lækker dessert -som med garanti også vil vække jubel i madpakken som eftermiddags snack ^o^
Jeg er så bare nødt til liiiige at høre – hvad er et paraflexark ???
Tusind tak for en fantastisk blog :)
Pernille ^o^
Til jul lavede jeg frugtlæder i ovnen af forskellige frugter jeg havde i fryseren. Det blev lidt syrligt i smagen så jeg lavede en roulade hvor det var sammen med tyndt udrullet marcipan.
Det smagte super godt og var et godt alternativ til alt det søde juleslik.
Smart at bruge det til jul! Det skal jeg huske… :)
Jeg ved ikke om du har tænkt på det, men efter du har ændret designet på din side, så mangler jeg meget et arkivmulighed som går efter dato. Måske er det bare mig der ikke kan finde ud af at få indlæggene til at komme i fortløbende rækkefølge. Det er rart, når man måske ikke har været forbi siden i noget tid, og så vil læse op på det man har misset.
Det havde jeg ikke lige tænkt på. Men hvis du går på forsiden, har du alle indlæggene i kronologisk rækkefølge nedad. Kan det ikke bruges?
Jeg har lavet frugtlæder flere gange, dog bare baseret på frugtgrød. Det kan sagtens laves i ovnen!
75 grader i 6-8 timer!
kan fx også laves med tomat eller tomat/chili. Det egner sig godt i salat, og er en god måde at konservere sine mange tomater fra drivhuset.
Perfekt, Cecilie! Tak for det tip!
Hej Cecilie
Når du laver frugtlæder i ovnen, er det så 75 grader på varmluft eller alm. ovn?
Og når du laver det baseret på frugtgrød, er der så ikke mere væske i det end i Janes opskrift med 1 banan og 200 g. jordbær?? (men er det friske eller frosne bær du brugte, Jane??)
Øh, jeg tror det var varmluft, for jeg havde 2 plader i ovnen..
Når det laves på frugtgrød, skal det først koge, derved forsvinder lidt af væsken også.
på min blog har jeg en opskrift!