Frugtlæder med banan og blåbær-hytteost-fyld


Det her er bare den bedste dessert, mor! Sådan lød dommen fra Silas i går, da jeg serverede denne lidt aparte dessert bestående af frugtlæder med banan og jordbær og lækkert, cremet fyld.

Frugtlæder med blåbær-banan-hytteost-fyld

Frugtlæder med banan-blåbær-hytteost-fyld

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 plade + fyld
|
6 timer

Udstyr

Ingredienser

Frugtlæder – 1 plade

Hytteost-banan-blåbær-fyld

Sådan gør du

Frugtlæder

  • Blend banan med jordbær uden yderligere væske til en smoothie.
  • Smør den ud på Paraflexx-arket. Det er lidt svært at få fordelt ligeligt men tag din tid. Jeg brugte en lille dejskraber og væbnede mig med tålmodighed, indtil jeg syntes, at massen var rimelig jævn.
  • Tør den i ca. 6 timer ved 57 grader.
  • Da frugtlæderet var færdigt, løsnede jeg det fra pladen og skar det op i mindre firkanter. Lagde dem med madpakkepapir imellem og kom dem i en tætsluttende pose og glemte så alt om dem i et par uger. Ja, indtil i går faktisk.

Fyld

  • Rør hytteost og cremefraiche sammen med Sweet Drops/Stevia og vaniljepulver.
  • Fordel den hvide creme på hver sit stykkefrugtlæder og læg et par skiver banan og blåbær ved. Rul forsigtigt rullen og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Egentlig var det et par uger siden jeg havde eksperimenteret med at lave frugtlæder med banan og jordvbær, men så var de endt på en hylde, og jeg havde glemt alt om dem.

Frugtlæder er bedst beskrevet som en dehydreret smoothie. Det smager ret meget af vingummi og bliver til sådan en lidt gummi-agtig flad sag, der kan skæres op i små stykker, og som er medgørlig nok til at blive rullet. Rullen kan fyldes med hvad som helst. På minussiden har vi, at frugtlæder laves i dehydrator/tørreovn. Jeg har ikke erfaring med at lave det i almindelig ovn.

Jeg har en Excalibur dehydrator, og den kan købes HER (adlink)

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere: Madbandittens reklamepolitik.

Frugtlæder med blåbær-banan-hytteost-fyld
Frugtlæder med blåbær-banan-hytteost-fyld

Har du tilmeldt dig mit spritnye nyhedsbrev? Ellers se hvordan her: Madbandittens nyhedsbrev.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Frugtlæder med banan og blåbær-hytteost-fyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lyder som en fantastisk lækker dessert -som med garanti også vil vække jubel i madpakken som eftermiddags snack ^o^

    Jeg er så bare nødt til liiiige at høre – hvad er et paraflexark ???

    Tusind tak for en fantastisk blog :)

    Pernille ^o^

    Svar
  2. Til jul lavede jeg frugtlæder i ovnen af forskellige frugter jeg havde i fryseren. Det blev lidt syrligt i smagen så jeg lavede en roulade hvor det var sammen med tyndt udrullet marcipan.
    Det smagte super godt og var et godt alternativ til alt det søde juleslik.

    Svar
  3. Jeg ved ikke om du har tænkt på det, men efter du har ændret designet på din side, så mangler jeg meget et arkivmulighed som går efter dato. Måske er det bare mig der ikke kan finde ud af at få indlæggene til at komme i fortløbende rækkefølge. Det er rart, når man måske ikke har været forbi siden i noget tid, og så vil læse op på det man har misset.

    Svar
    • Det havde jeg ikke lige tænkt på. Men hvis du går på forsiden, har du alle indlæggene i kronologisk rækkefølge nedad. Kan det ikke bruges?

      Svar
  4. Jeg har lavet frugtlæder flere gange, dog bare baseret på frugtgrød. Det kan sagtens laves i ovnen!
    75 grader i 6-8 timer!

    kan fx også laves med tomat eller tomat/chili. Det egner sig godt i salat, og er en god måde at konservere sine mange tomater fra drivhuset.

    Svar
    • Hej Cecilie
      Når du laver frugtlæder i ovnen, er det så 75 grader på varmluft eller alm. ovn?
      Og når du laver det baseret på frugtgrød, er der så ikke mere væske i det end i Janes opskrift med 1 banan og 200 g. jordbær?? (men er det friske eller frosne bær du brugte, Jane??)

      Svar
      • Øh, jeg tror det var varmluft, for jeg havde 2 plader i ovnen..
        Når det laves på frugtgrød, skal det først koge, derved forsvinder lidt af væsken også.
        på min blog har jeg en opskrift!

        Svar