Denne opskrift på frozen cheesecake med jordbær er simpelthen en skøn sommerdessert. Den friske smag fra ostemassen med jordbær ovenpå den lækre nøddebund gør sig bare så lækkert sammen.
Frozen cheesecake med jordbær
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Bund
- 200 g pekannødder
- 100 g mandler
- 150 g dadler se alternativ til Low Carb nøddebund her
- 3 spsk kokosolie uden smag (reklamelink)
Jorbærpuré
- 200 g jordbær
- 3 spsk SukrinMelis (reklamelink)
- lidt vaniljepulver
- citronskal fra økologisk citron revet (valgfrit)
Fyld og pynt
- 350 g flødeost naturel
- 150 g græsk yoghurt 10%
- 1 nip vaniljepulver
- 200 g jordbærpuré dvs. den ovenover
- Lidt jordbær skåret i tynde skiver
- frisk mynte friskhakkede
Sådan gør du
Bund
- Mal nødderne til grov mel i foodprocessor.
- Tilsæt dadler og kokosolie og kør til du har en fedtet dej.
- Klat dejen ud i en springform med bagepapir i bunden. Min var 22 cm. Sæt formen i fryser eller køleskab.
Jordbærpuré
- Kog jordbær, sukrin meli og vaniljepulver evt. med lidt citronsaft og -skal op i en kasserolle.
- Blend den sammen til en lind masse. Lad afkøle helt i køleskab.
Fyld og pynt
- Rør flødeost sammen med græsk yoghurt.
- Tilsæt jordbærpuréen til ostemassen og bland det godt sammen.
- Fordel jordbær-ostemassen over nøddebunden. Glat den så godt du kan med en dejskraber.
- Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt kagen i fryseren i 8 timer.
- Husk at tage den op i god tid (30-45 min.) før servering.
- Pynt med jordbær og mynte inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har jo efterhånden masser af opskrifter på cheesecake her på bloggen, men denne adskiller sig ved at være en is-version. Cheesecake er på mange måder en ret taknemmelig dessert at lave sukkerfri, glutenfri og med relativt få kulhydrater.
Frozen cheesecake og kulhydrater
Men det med kulhydraterne er jo stadig relativt. Jeg har fx valgt at bruge dadler i bunden og dadler er jo det modsatte af Low Carb. Jeg synes bare, det smager eminent godt i bunden sammen med pekannødderne og det er intet problem for mig at spise et stykke kage med dadler i bunden engang imellem. Mål og kontekst, husker du nok.
Ønsker du en bund uden dadler og med temmelig få kulhydrater, har jeg masser af opskrifter på det også. Vælg fx den, jeg har brugt i min blåbærcheesecake.
Det dejlige ved denne frozen cheesecake er også at den kan laves længe i forvejen. Den er jo frosset ned. Husk bare at tage den op i rigtig god tid før servering. Jeg synes, den blev bedst efter 40-45 minutter på køkkenbordet. Måske mindre hvis det er en varm dag.
Kan man bruge andre nødder end pekannødder? ???
Ja alle nødder. Pekannødder giver bare den lækreste karamelagtige smag.
Tak ???