Banan-is med krymmel


Disse frosne banan-is med yoghurtovertræk og “krymmel” er både et superfint alternativ til de populære banan-ispinde med chokolade og til sommerens mange is i det hele taget.

Frosne banan-is med yoghurtovertræk - opskrift på sunde banan-ispinde til sommeren

Frosne banan-is med yoghurtovertræk

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
5 timer

Ingredienser

Topping

Sådan gør du

 • Halver bananerne og sæt en ispind i den ene ende. Læg dem på et fad beklædt med bagepapir og læg dem i fryseren nogle timer eller gerne til næste dag.
 • Rør græsk yoghurt med lidt vaniljepulver og evt. en smule sødning efter dit valg.
 • Gør dit drys klar.
 • Smør den græske yoghurt på de frosne banan-is. Drys med dit foretrukne drys og læg dem tilbage på fadet med bagepapir.
 • Lad isene fryse helt, inden du serverer dem.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Is hører sommeren til. Det er jeg helt med på. Men idéen om en-is-om-dagen synes jeg måske er lidt i overkanten, hvis man holder 6 ugers sommerferie, som ungerne gør. Eller bare tre ugers sommerferie, som de fleste familier gør.

Jeg kan huske, at vi engang for mange år siden på en ferie i Thailand også havde fået lullet os ind i en ferieroutine, hvor ungerne om eftermiddagen fik en is. Men da vi lige stoppede og tænkte over det, betød det, at de skulle spise 21 is på den ferie.

21 is var lige i overkanten, syntes vi. Så vi landede den på, at vi spiste frisk frugt de fleste eftermiddage og så tog en is 1-2 gange om ugen.

42 IS TIL UNGERNE

Men altså 6 ugers sommerferie med en is hver dag giver 42 is i en sommerferie. Prøv at forestille dig en bunke med 42 is! Er det det, vi mener med alt-med-måde, og at der skal være plads til at hygge os?

Eller gør vi i virkeligheden ungerne en bjørnetjeneste her?

For mit eget vedkommende må jeg sige, at det langt overskrider grænserne for, hvad jeg mener, vi kan køre ind under “normalt” og “hygge”.

Og du må gerne kalde mig sukkerforskrækket, men det synes jeg faktisk ikke, jeg er. Men jeg er meget forskrækket over store mængder sukker kørt ned som noget “normalt”.

Læs også: Børn og sukker. Undskyld mig, men vi er altså kommet på afveje her!

TUNGE FODBOLDDRENGE EFTER SOMMERFERIEN

På Silas’ fodboldhold er det et kendt faktum, at drengene kommer tilbage efter sommerferien lidt tungere i det og i dårligere form. Og det er ikke sjovt at spille fodbold, hvis man er tung og utrænet, så starten på sæsonen er altid lidt drøj.

Søren har derfor tilbudt at løbetræne med drengene to gange om ugen i sommerferien, og det er bestemt et super initiativ, men du kan stadig ikke spise 42 is og tro, at alt er superfint, fordi du løber 5 km to gange om ugen.

Så i stedet for at det skal være noget med skarpt optrukne linjer, og man skal være enten for-eller-imod is, tænker jeg: Hvad nu, hvis vi erstatter bare nogle af de is, vi gerne vil servere for ungerne med frisk frugt og nogle af dem med sundere alternativer?

Og så kan vi gemme isen til den dag, hvor vi kommer forbi det lækre ishus, eller hvor vi er på stranden eller det er ekstra varmt eller hvad ved jeg.

Det er da i hvert fald en idé.

Uanset, så har jeg endnu til gode at møde et barn, der har brokket sig over at få serveret en af disse frosne banan-is.

Se også:

Frosne banan is med yoghurtovertræk - opskrift på sunde banan ispinde til sommeren

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Banan-is med krymmel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg kan godt li måden du “fodre” min hjerne på, for jeg kunne nemt få fortalt mig selv at en is om dagen i sommerferien ville være helt ok.. men når du så lige stiller regnskabet op så er 21 is ganske voldsomt. Jeg tror at jeg napper en af dine lækre iskaffer og laver en af dine pimpede vand versioner som skønne alternativer i løbet af sommeren. Også er det jo jordbær sæson på fuld skrald uhmmmm. Rokkedyssebær i Torvehallerne har et bær der hedder Sweet Eve det er den rene sommer luksus fuldstændigt uimodståelig.

  Svar
  • Åh du er langt fra alene, heidi. Det samme gælder for mig :) Det er jo ferie og alt det der…

   Rigtig god sommer til dig!

   Svar