Her får du en lækker frokostsalat med kød, spinat, agurk og dressing. Frokost på LCHF er på en gang det nemmeste og det sværeste måltid. Nemmeste fordi man bare bikser noget hurtigt sammen men sværest fordi det nu engang går nemmest, hvis man har rester at arbejde med, og hvis man har sit basislager på plads.
Frokostsalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 100 g kødrest her nakkefilet fra weekenden
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
- 50 g agurk skåret i tern
- 50 g avokado drysset med salt og chili
- 1 spsk solskinsdip til dressing (elsker den!)
- 1 tsk dukkah til drys (valgfrit)
Sådan gør du
- Skyl og tør salaten og anret den på tallerkenen.
- Skær kød i tern og fordel over. Fordel solskinsdip og dukkah over.
- Anret avokado og agurk på tallerkenen og drys med salt og chili
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Se også: Mit basislager, der gør det nemt at leve sundt
Frokostsalat med rester
Derfor: Lav altid mad i store portioner. Restemad er genialt! Og hav altid gode dips & dressinger klar i køleskabet. Det letter hverdagen med mange 100%.
Som jeg skrev forleden, laver vi virkelig tit nakkefilet eller andet stort stykke kød i weekenden, for så har vi kødrester til langt ind i den kommende uge. Jeg elsker æg, men min mave har det klart bedst ved ikke at spise dem fra morgenstunden, så tit spiser jeg faktisk aftensmadsrest til morgen og æg til frokost. Og ellers laver jeg en hurtig frokostsalat som denne (som jeg i øvrigt også snildt kan spise til morgenmad).
Det bliver da ikke meget nemmere, hva’?
Vil du vide mere om striks LCHF og have konkret hjælp til at komme i gang, så læs videre her:
Du har nogle fantastiske opskrifter.
Er lige stødt på den der solskinsdip, Men hvad er solskinsmør? kan alm. smør bruges?
Uh den smager så godt. Og nej, solsikkesmør er som peanutbutter, bare lavet med solsikkekerner i stedet for jordnødder. Det er ikke et margarineprodukt (ad!), så smør går ikke som erstatning :)
Dejlig nem kogebog, men det er lidt ærgerligt der ikke er beregning på salaten der følger en ret, feks græsk salat, hvis jeg gerne vil ha den igen til noget andet.
Ellers igen lækker bog gode retter.
Venlig hilsen pia
Hej Pia
Er det Keto-bogen, du mener?
Jeg kan godt se hvad du mener med at det ville være nemmere, at alle elementer var specificeret ud i beregningerne. Altså en for kødet, en for marinaden, en for salaten osv. Det er godt nok bare svært, når man samtidig gerne vil lave en pæn bog. Jeg tror faktisk ikke jeg ville kunne få mit forlag med på det, hvis jeg foreslog det.
Kender du madlog.dk? Det er ret smart til at hjælpe med den slags også.
Hej jane, hvor mange procent protein skal man have dagligt ?
Det er lidt svært at svare helt entydigt på i procent men ofte ligger den på 15-20E% i LCHF vil jeg tro. Men vil man fx ned i vægt og spiser derfor færre kalorier, kan den blive højere, da det stadig i kalorieunderskud er vigtigt at få sit proteinbehov dækket. En tommelfingerregel kan være 1 g protein pr. kilo kropsvægt eller 1 g protein pr. kilo målvægt.
Kære Jane
Holder meget af din blog. Det gør det så nemt at spise sundt, det er ingen sag at finde rundt her med alle de rare henvisninger til tidligere opslag. Igår bagte jeg dine flutes de blev rigtig gode og skal have en med laks til frokost glæder mig helt vildt. Hav en god dag hilsen Pia
Hvor er du sød, tak! :)
Jeg laver mange versioner af den salat! Jeg har af den årsag altid parmaskinke på lager, og ofte noget ost også :)
Det er nemlig så nemt lige at bikse sammen. Og parmaskinke og ost har vi også næsten altid på lager :)