Græskar-madder – eller canapéer – med lækre toppings er perfekt frokost til dig, der får en vegetar til frokost og som gerne vil servere noget virkelig lækkert. Den er både flot at se på og virkelig velsmagende.
Ingredienser
- 8 skiver butternut squash ca. 100 gram pr. stk.
- olivenolie til pensling
- 1 håndfuld frisk spinat fx babyspinat
- 4 soltørrede tomater
- Lidt parmesan
- 1 avokado
- syltede rødløg
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær 8 skiver af butternut squash i ca. 0,5 cm tykkelse.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie.
- Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gyldne og lidt “krøllede” i kanten.
- Tag bagepladen ud af ovnen. Fordel spinatblade på fire af dem, læg en tørret tomatskive på og drys lidt revet parmesan over. De resterende fire lader du være, som de er.
- Sæt ovnen over på grill og lad den varme op. Grill skiverne midt i ovnen i 3-4 minutter. Hold øje med at de ikke brænder.
- Tag ud og lad afkøle lidt.
- Halver avokado, fjern stenen og skær kødet i skiver.
- Anret skiverne på de fire tomme græskarskiver og put råmarinerede rødløg på toppen.
- Server og modtag roserne for dette uhyrligt lækre måltid!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mad med græskar
Søren er normalt ikke så vild med græskar, hvilket er lidt ærgerligt for ham, eftersom han er gift med mig og jeg går græskar-amok hvert efterår. Men disse græskar-madder kunne han godt lide.
Opskriften her er inspireret af de lækre græskarpizzaer med feta og rosmarin men har fået lidt nyt på toppen.
Særligt versionen med avokado og de råmarinerede rødløg overraskede ved at være overlækre! Men egentlig er det jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan putte på her.
Du kan også se alle mine andre frokostopskrifter lige her, hvis du har brug for mere inspiration til madpakke eller frokostbordet.
Nu har jeg ikke prøvet butternut, men er der ikke et hul i midten? Hvad gør man der? Fylder mere guf i? ?
Nej i ‘halsen’ på butternut har du ingen midte. Hullet i midten med kernerne kommer først nede i kroppen :)
Hah hvor fantastisk! Det står nu på listen over ting der skal prøves i påsken. Tror også det er et hit for min lille søn på 10 måneder som er helt tosset med græskar! =)
Tak ?
Jeg er også blevet helt vild med butternut squash-feta-rosmarin-kombinationen. Dumt spørgsmål: spiser I skrællen? Råt virker det uspiseligt, så jeg skærer det af, men på billedet minder det om lækker bagt kartoffelskræl.
Jeg lader skrællen blive på. Den bliver blød ved bagning :)
God idé! Jeg er ellers med Søren, græskar er bare ikke særligt interessante. Alle opskrifter, jeg afprøver, bekræfter bare min antipati overfor den underligt melede, søde grøntsag. Ser frem til flere opskrifter, så jeg kan få brugt alle de græskar, jeg får kastet i nakken fra KBHFF om vinteren!
Du må love mig at prøve græskarpizzaerne med feta og rosmarin og disse madder med avokado. Lige netop de to synes jeg er overlækre! Men jeg elsker også den søde smag. Jeg elsker også søde kartofler fx (men sig det ikke til nogen!) ;-)
Uha nej, det skal jeg nok holde tæt med – sikke en shitstorm du ellers kunne komme ud for ;) Jeg var glad søde kartofler engang, men pludselig kunne jeg ikke lide dem mere. Det samme med jordskokker. Der tegner sig muligvis et billede her… Men jeg må lige prøve de her græskaropskrifter, det ser jo super lækkert ud!