Kålpizza


Hvidkål er som bekendt genial fattigmandsmad. Man skal virkelig ville det, hvis man skal få tygget sig igennem sådan et kæmpe hvidkålshoved. Her har jeg lavet pizza af hvidkål, en slags rösti af kål med fyld.

Frokostpizza

Kålpizza af hvidkål

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
20 minutter

Ingredienser

 • 500 g hvidkål eller spidskål
 • 50 g løg
 • 100 g revet ost gerne en, der smager af noget
 • 2-3 æg alt efter størrelse
 • 6 tsk loppefrøskaller HUSK
 • Salt peber + evt. lidt krydderi som timian, oregano, rosmarin eller lign.

Sådan gør du

 • Riv både hvidkål, løg og ost fint i foodprocessoren. Skift over til den store kniv og hæld blandingen ned i den store skål.
 • Tilsæt æg, husk og krydderier og blend.
 • Varm ovnen op til 230 grader varmluft. Klat din hvidkålsdej ud i de stykker, du ønsker. Jeg lavede to store. Dejen er ret våd, men den skal nok samle sig.
 • Giv den 10 minutter i ovnen og hold herefter øje med den. Bunden er færdig, når den har fået en fin, brun farve.
 • Jeg gjorde så det, at jeg skar den i mindre stykker med pizzaskæreren og gav stykkerne en tur mere i ovnen og serverede dem som tilbehør til en kødmiddag.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rösti som pizzabund

Jeg har heldigvis ét barn, som elsker hvidkål, så vi er tre, der spiser af det herhjemme, men ikke desto mindre kan vi også have lidt svært ved at få spist helt op. Og på et tidspunkt får man altså også bare lyst til noget andet end råkost.

Så derfor forsøgte jeg mig med rösti af hvidkål, efter en sød læser anbefalede mig at prøve det. Og det var rigtig glimrende! Især da jeg brugte de samme röstier til pizzabund på en hurtig frokostpizza. Se, det var i orden, og jeg vil gå så langt som til at sige, at der fik blomkålspizzaen da lige kamp til stregen. Så har du ikke blomkål men vil gerne lave pizza, så brug endelig bare hvidkålen i stedet.

Her en f.eks.  frokostpizza med tomatsauce, smeltet manchego og rødløgskompot.

Frokostpizza af hvidkål

Frokostpizzaen blev serveret sammen med en masse andet, men det blev den bestemt ikke ringere af.

Og nu bliver jeg helt sulten! Men du får selvfølgelig lige opskriften, selvom den ikke varierer voldsomt fra blomkålspizzaen.

Vi kunne selvsagt ikke spise os igennem alle disse stykker, så halvdelen røg på køl med madpakkepapir imellem. De blev så flittigt indtaget til de fleste måltider siden. Som f.eks. endnu en lille pizza med kødsovs, manchego og rødløgskompot. Nogen, der har bemærket, hvordan den lilla rødløgskompot har sneget sig ind allevegne? Prøv at lave den selv. Det er dødnemt, og jeg er sikker på, du vil opleve at den indtager en plads på alle dine tallerkener.

Pizza af hvidkål - spidskålspizza

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Kålpizza”

 1. Fantastisk! Simpelthen verdens mest geniale opfindelse. Intet mindre. Grøntsager, protein og fedt. Vil straks dele med mine vegetarvenner, som altid higer efter en “grøn” opskrift som kan tages med på farten, uden at den består udelukkende af kulhydrater. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bagte dobbeltportion. Min dej var tør, var lidt bange for at den overhovedet ikke ville hænge sammen. Men den hang sammen og dufter og smager fantastisk. Et lille tip var at brede massen ud på bagepapir, lægge et stykke bagepapir over og rulle den ud med en kagerulle. Så får man ensartet tynd bund.

  Svar
 2. Jeg brugte resten af mit hvidkål til der her, YUMMY hvor smager det lækkert! Tak for en evigt inspirerende blog! (selvom jeg elsker havregryn :) )

  Svar
 3. Hej,

  Jeg kunne godt tænke mig at lave hvidkålsrösti, men jeg kan ikke ost. Hvad kan jeg erstatte osten med?

  Mvh. Michelle

  Svar
 4. Hej igen
  Ja, den bund er fantastisk. Lavede sørme også selv pizza af den :-) Og spiste den som tilbehør til brunch med æg og bacon… og brugte den som brød til en æggemad med karse og mayo… Kært barn har mange anvendelser :-)

  Svar
  • Æggemad med karse og mayo, årh, det er så godt!

   Da jeg kom hjem sent i går aftes, var alle mine spist. Farmor og farfar må have serveret resten til aftensmad for sig selv og ungerne :-)

   Svar
 5. Tror jeg må prøve at lave denne pizzabund. Har prøvet med blomkål,men den hang slet ikke sammen og endte i flere dele på tallerkenen. Måske det virker bedre med kål…
  Har du et alternativ til osten? Jeg vil gerne prøve at udelade mælkeprodukter en tid, da de skulle have forbindelse med hudproblemer. Har du hørt om det?

  Svar
  • Måske et ekstra æg i stedet for osten? Osten er jo bindemiddel i grøntsagsbundene og jeg tror ikke, de bliver nemmere at få til at hænge sammen uden… .(

   Jeg bøvler også med mælkeprodukterne. Dog kun dem fra ko. Jeg bruger derfor ofte fåremælksoste som manchego eller pecorino i. De har samtidig god smag :-)

   Mine problemer med mælkeprodukterne sidder dog i maven og ikke i huden….

   Svar
   • Tak for svar, begge to. Jeg vil prøve med mere æg i stedet for ost.
    Når det er huden det er galt med, er det mælkeproteinet (og ikke laktosen) man ikke tåler. Men ved jo endnu ikke om det er dét der er problemet …

    Svar
 6. Hej Jane
  De er for lækre, og snart fast bestandelt af div måltider hos mig. Slogs dog med at rive hvidkål da de grove fibre tit sidder fast i rivejernets huller. Blender den derfor i små portioner. Spidskål og squash er også geniale til formålet. Mums

  Svar
 7. Ej hvor sjovt, jeg stod her til morgen og kiggede på resterne af det hvidkål der ligger i køleskabet, og tænkte “man må kunne lave en hvidkål-pizzabund af det” :D

  Svar