Da jeg forleden var forvist til lejlighed i indre by, benyttede jeg chancen til at suge til mig af mit gamle hood. Østerbro. Forstå mig ret, jeg er vældig glad for Valby – på godt og ondt, altså. Vi bor 5 km fra Rådhuspladsen og har have og samtalekøkken. Før det boede vi på Frederiksberg og før det på Østerbro. På Frederiksberg var jeg på barsel med to kolikramte tvillinger, så den tid husker jeg ikke så positivt. Men Østerbro… Årh, en del af mit hjerte ligger stadig i 2100. Jeg føler mig hjemme på Østerbro.
I mandags spiste jeg frokost med min søster, som stadig bor på der. Indtil hun flytter til Norge om lidt, hvilket jeg synes er fint for hende og surt for mig. Men nu handler verden jo ikke altid om mig.
Vi spiste på Dag H, som hed Amokka, dengang jeg boede der (ja, så længe siden er det nemlig). Og maden var simpelthen så god! Jeg var fra første blik på menuen forelsket i deres fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, men de indeholdt desværre gluten. I stedet faldt mit valg på en Skagen Toast. Well, altså uden toast. Og se lige, hvad jeg fik:
Tror I, jeg savnede det hvide toastbrød? Ikke et sekund. Sikke en fornøjelse at gå ud og spise og så få serveret en tallerkenfuld rejer vendt i mayodressing med dild og asparges. Med løjrom på toppen. Jeg var nærmest i himlen.
Og serveret med lækker vand. Sådan nogle detaljer elsker jeg bare. Hvis jeg vil drikke Ramlösa, køber jeg en i 7-Eleven. Hvis jeg går på restaurant og bestiller en vand, vil jeg gerne have noget andet. Lidt prætentiøs er jeg åbenbart alligevel.
Men varm anbefaling til maden på Dag H. Det er forhåbentligt ikke sidste gang, jeg spiser der. Og indtil de åbner en filial i Valby, må jeg så lade mit legeme transportere til Østerbro, og det er jo så heller ikke det værste, der kan ske.
0 kommentarer til “Frokost på Dag H”