Så kom de lækre knækbrød med pulp ud af ovnen, og de smager glimrende. Men hele opskriften starter jo faktisk med juice pulpen og derfor skal der jo drikkes en grøn djævel først.
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser i en stor skål og stil den til hvile. I starten er dejen meget våd, men både hørfrø og chiafrø suger en del væske.
- Hæld mere væske ved, hvis dejen tørrer for meget ind. Lad hvile ½-1 time.
- Klat herefter dejen ud på bagepapir, så den dækker jævnt over det hele. Jeg synes, det er nemmest at gøre med hænderne.
- Opvarm ovnen til 125 grader og bag knækbrødene i 2 timer.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Et styks grøn juice så man har grøntsagspulpen. Her er det vigtigt, at man husker på, at grøntsagspulpen skal bruges, og man ikke bruger dele af grøntsagerne, som dybest set ikke er spiselige.
Juice pulp til knækbrød
Grøntsagspulpen er jo genial at bruge i bagværk. Dels minimeres madspild, hvilket er godt, og dels får man gavn af alle de fibre fra grøntsagerne, som ikke er kommet med over i juicen. Jeg brugte persille, bladselleri, hvidkål og squash til denne.
Og så er knækbrøddene færdige. Hvis man gerne vil have dem i pæne firkanter, bør man skære dem med en pizzaskærer, inden de ryger i ovnen. Jeg kan godt lide det rustikke i at brække ulige stykker af.
Man kan vel sagtens male alle kernerne inden brug, så kerne-hadske børn også kan spise med?
Uh så spændende. Ja, indrømmet, jeg har ikke kigget på denne opskrift siden 2012, hvor jeg lavede den :))
Men ja, de kan sikkert fint laves med malede kerner. Og så længe ovntemperaturen er lav, burde det heller ikke være et problem for de sarte fedtsyrer :)
Kan de laves uden æg?
Har lige lavet dette knækbrød med pulp fra: rødbede, gulerod, spinat og æble som jeg havde juicet – og jeg siger dig; det smager himmelsk :)
Tak fordi du deler dine lækre opskrifter ud til alle os, der ikke orker at eksperimentere alt for meget (jeg havde ikke chaifrø og brugte bare husk) …
Jeg hadde glemt at man kan bruke grønnsakspulpen til noe.. Takk for påminnelsen! :)
Meget lækkert!
Kanon idé Jane. For der ryger jo godt nok mange gode fibre i skraldespanden sammen med grøntsagspulpen! Har længe overvejet, hvad jeg kunne bruge det til, når nu man ikke må holde grise eller høns på altanen, men nu ved jeg det ;) Tak for idéen.
Åh yum! De er så gode! Tror faktisk jeg er blevet inspireret til at prøve at lave eget knækbrød (og købe juicer) Tror du er den eneste jeg kender der kan inspirere mig til at lave mad :-)
Det er en ære, söta Jenny :)