Frittata med broccoli, squash og ost er en dejlig og nem alt-i-en-pande. Den kan spises til alle måltider, altså både til morgenmad, frokost og aftensmad og den fungerer endda rigtig fint kold og kan passe i madpakken også. Det er virkelig nemt.
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk æg med fløde, halvdelen af osten, salt og peber.
- Steg løg i smør på en ovnfast pande i et par minutter, til de er klare i farven.
- Kom broccolien på panden og hæld vandet på og lad det koge væk, så broccolien bliver dampet.
- Snit forårsløgene og fordel dem på panden.
- Riv squash og knug det værste væske ud. Tilsæt det på panden også.
- Hæld æggemassen over og drys med resten af osten.
- Sæt panden i ovnen og bag den i ca. 20 minutter, til den ikke længere er flydende.
- Server med lidt grøn salat, gerne stænket med lidt olivenolie.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Undgå madspild med frittata
Jeg laver frittata med lige hvad jeg har og på den måde er det en god undgå-madspildsopskrift. For hvem kender ikke det med lige at have en rest broccoli eller andet grønt, der ligger og bliver lidt træt i grøntskuffen.
Ved at putte det i en frittata, som jo egentlig mest bare er en fancy måde at sige æggekage på, får man brugt de rester, der ellers var i farezonen for at ryge ud.
Skulle du have flere grøntrester end der er plads til i din frittata, kan du stege dem på panden i smør og bruge dem som ekstra tilbehør også.
Hej Jane jeg er ny i dette univers 🥰 men elsker at undlade kulhydrater og sukker, samtidig få velsmagende mad….. OG så tager det ikke længe at tilberede.
jeg har dog lige et spørgsmål 😁 er det bare mig der ikke kan se hvor mange grader Frittata skal have ?
Det tror jeg sørme ikke bare er dig. Jeg kunne i hvert fald heller ikke finde det😅
Jeg har foreslået 180 grader nu. Jeg kan ikke huske hvad jeg gjorde eksakt men jeg ville formentlig have sat den deromkring.
Og dejligt at du er kommet godt fra start :)
TAAK for hurtigt svar
Og rigtig dejlig dag <3
Hej Jane
Endnu en gang tak for en herlig opskrift – og generelt tak for inspirationen. Endelig kom den i min optik kedelige broccoli på menuen, jeg har længe gerne ville spise mere af den, den skulle være så sund. Og jeg er vild med konceptet med at få brugt de lidt triste grøntsagersrester og kalde min æggekage en frittata!😂.
Dit store arbejde gør en kæmpe forskel! Ved hjælp af dine tekster og madopskrifter, både her og i bøgerne, har jeg både stabiliseret vægten og – ikke mindst – blodsukkeret, så jeg nu kan holde min diabetes 2 i ro alene ved at spise ‘rigtigt’. Det er ærlig talt fantastisk. Stor tak herfra.
Årh så dejligt at høre. Fantastisk at starte mandag morgen med sådan en besked. Tusind tak og kæmpe tillykke med det flotte resultat💪🏼
Jeg må tilstå endnu engang fk jeg et dejligt tip da jeg brugte søg på ting jeg allerede havde i køleskabet, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg bliver overrasket og glad for at prøve dine opskrifter. Denne ret er helt fantastisk både varm og kold. elsker ideer så jeg undgår madspild. så når nogle siger det er dyrt at leve KETO siger jeg gerne niks aldrig har jeg kunne leve så sundt og simpelt som jeg har gjort på KETO for jeg kommer aldrig til at købe for meget eller noget jeg ikke får brugt
Jeg er så enig. Jeg oplever det også så nemt at få brugt rester og det er med til at holde madbudgettet nede :)
Jeg er vild med denne opskrift, har spist denne mange gange til både aftensmad og frokost og mine børn elsker den også så det er en vind vind🤩
Hej Jane
Jeg er ny her.
Jeg har lige fået diagnosen diabetes 2 i tordags.
Jeg er Plus kunde og jeg sidder og prøver at finde forskellige opskrifter til vi skal ud og sejle i 4 uger.
Jeg vil lige spørge til opskriften: FRITTATA MED BROCCOLI, SQUASH OG OST
Er det meningen at man skal spise ekstra grøntsager til er 1 portion nok til et frokostmåltid.
Jeg vil lige tilføje at jeg er glad for at være medlem da det er nogle fine opskrifter du har og jeg er klar over at
du har et stort arbejde for dig. :).
Jeg er lidt i panik efter min diagnose.
Lone
Hej Lone
Åh også en virkelig træls diagnose! Til gengæld er du på rette spor med Low Carb.
Jeg forstår godt det er overvældende i starten, men jeg vil anbefale dig bare at kaste dig ud i det og gøre dig nogle erfaringer. Selvom der kan være nogle ‘best practises’ er det vigtigste at det fungerer for DIG. Og det skal vi ikke glemme.
Fx er portionsstørrelser jo ekstremt individuelt. Og det er jo dødærgerligt hvis jeg foreslår dig en for stor portion og du kunne have nøjes med den halve. Så lad din krop råde her. Når du spiser få kulhydrater, regulerer kroppen appetitten og du vil føle mindre sult. Det kan tage nogle dage eller uger at nå dertil så hav lidt tålmodighed. Til frittataen har jeg serveret lidt grøn salat. Hvis det er for bøvlet at have med på tur, udelader du det bare. Her ved frittataen ville en portion være en fin frokost til en person.
Start med at holde øje med kulhydraterne og hold dem lavt. Hver dag. Hvis du samtidig kan ramme omkring 30 g i proteinindhold pr. måltid, vil det også være et fint leje. Men ellers bare tag en dag af gangen og mærk efter hvad der fungerer godt og mindre godt.
Og læs gerne også denne her artikel: Keto bivirkninger om hvordan du undgår hovedpine, svimmelhed og andre ubehagelige overgangssymptomer.
Rigtig god vind❤️
Hej Jane.
Tak for dit hurtige svar.
Jeg bruger megen tid på at læse her inde og jeg er klar over at der kommer en hverdag. Diagnosen skal bare lige sive ind.
Jeg har nu i to dage levet efter den første madplan jeg har fået og må sige at det har været virkelig lækkert.
Jeg skal lige vænne mig til at jeg skal spise grøntsager om morgenen.
Jeg har lige et praktisk spørgsmål vedr. betaling.
De 7 prøvedage slutter d. 18. juni. Får jeg en påmindelse på at jeg skal betale eller?
Problemet er at jeg starter min sommerferie på fredag d. 17. og lørdag d. 18. er sejlturen allerede i gang..
Hvis jeg allerede ved at jeg vil fortsætte, kan jeg så bare betale de 360 kr. nu eller hvordan gør jeg.
Lone
Hej igen
Det hele sker automatisk. Så det er kun hvis du aktivt opsiger medlemskabet, at vi ikke trækker det. Gør du ingenting, har du allerede givet godkendelse til at vi må trække pengene og så gør systemet det selv, når prøveperioden er slut❤️
Hej igen.
Ja det mener jeg at jeg gjorde da jeg var inde og melde mig til.
Hvis ikke der kommer nogle penge fra mig d. 18. er det ikke af uvilje. ☺️
Send mig en besked i så fald og så bringer jeg det i orden.
Lone
Hejsa. Jeg kan ikke lige få øje på hvor meget ost der skal i?
Ej tak fordi du så det! Den må være faldet ud i forbindelse med overførslen til det nye site. Jeg har opdateret opskriften nu – tak ❤️
Ser lækkert ud. Hvor varm er ovnen mon?
Hvor sjusket at jeg ikke har fået skrevet det? Jeg vil gætte på måske 180 grader, tror jeg…
Hej Jane
Tak for opskriften. Har fulgt din blog i flere år og har levet on-off (Striks/moderat) på LCHF.
Hvilken pande bruger du til dette?
Både god til æg og kan sættes i ovn.
Kan man bruge pander uden non-stickbelægning til æggeretter?
Mvh Ulla
Jeg bruger bare en helt almindelig pande. Jeg ved faktisk ikke med pander uden belægning. Altså om æggene klistrer for meget fast. Hvis panden er behørigt behandlet og vedligeholdt vil mit gæt være, at det går fint.
Og ellers kan denne også hældes over k
i et ovnfast fad og bages i det??