Frittata med chorizo og peberfrugt


Sådan en omgang frittata med chorizo og peberfrugt er jo en luksusagtig start på dagen.

Der er rigtig mange, der spørger til, hvordan man “får tid til at lave morgenmad”, når man er vant til bare at hælde havregryn ud af en pose.

Frittata med chorizo og peberfrugt - Lækker weekend-morgenmad: Frittata med chorizo og peberfrugt --> madbanditten.dk

Frittata med chorizo og peberfrugt

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Fjern skrællen fra chorizo, halver den på langs og skær begge stykker i tynde skiver.
 • Skær peberfrugten i tynde skiver og fjern kerner fra midten.
 • Pisk æg sammen i en skål og bland den revede ost heri.
 • Opvarm smør eller kokosolie på panden og rist karry og gurkemeje heri. Tilsæt herefter chorizostykkerne og steg, til de har taget farve.
 • Hæld de piskede æg herudover og lad massen være et par minutter, så den sætter sig lidt i bunden. Fordel peberfrugtringene rundt på æggemassen og sæt nu hele panden i den varme ovn.
 • Den skal have ca. 10-12 minutter men hold øje med den. Den er færdig, når midten ikke længere er flydende.
 • Tag ud – HUSK OVNHANDSKE (note to self!!) – og pynt med chili og evt. lidt karse, spirer, eller hvad du nu har. Server med en god kop kaffe, gerne med fløde og evt. lidt kokosolie. Dæleme i orden weekend-morgenmad!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hverdagsmorgenmad i weekenden

Jeg ser sådan på det, at man starter med at skrue ambitionsniveauet ned. Det er fint nok, at man kan lave vafler og pandekager og alle de dejlige morgenmadskreationer, man ser på blogs og på Instagram, men i hverdagen skal de fleste af os ud ad døren , og det gælder derfor om at få noget mad i maven uden at skulle stå en time tidligere op.

Selv gør jeg ofte sådan, at jeg slår æg ud på panden, skruer ned for blusset, tørrer mit hår, ordner make-up eller hvad jeg nu lige skal, og når jeg er færdig, er æggene færdige. Dem spiser jeg så med en en halv avokado og en kop kaffe med fløde og kokosolie. Hvis jeg er ekstra frisk, når jeg lige at lade en skive flødehavarti smelte over mine spejlæg, men ellers går det også.

I weekenden derimod er der mere tid til at lave morgenmad. Her laver jeg så ind imellem fx en frittata som denne frittata med chorizo og peberfrugt.

Egentlig ville jeg sagtens kunne spise min hverdagsmorgenmad i weekenden også, men det er alligevel rart med lidt afveksling. Og så er det en genial måde at få brugt kødrester fra aftensmaden dagen før, hvis man er så heldig at have sådan nogle.

Frittata med chorizo og peberfrugt - Lækker weekend-morgenmad: Frittata med chorizo og peberfrugt --> madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Frittata med chorizo og peberfrugt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg ved aldrig den slags. Jeg spiser alt, der ikke lugter dårligt eller har synligt mug😆
   I hvert fald nogle dage, 3-4 – formentlig meget længere også.

   Svar
 1. Hei!
  Denne hadde vi til morgenmat i dag har satt den på menyen igjen om et par dager. Så nå at det ligger beregnet næringsinnhold på flere av oppskriftene som er skjult. Hvordan får man tilgang til dette?
  Mvh Ellen

  Svar
 2. Årgh det her er jo GUDEMAD. Smager mega godt jo… godt valg til første dag på KETO! Har spiffet den op med smørstegt spinat… Ikke dårligt sku jeg hilse og sige…

  Svar
 3. Det ser vel nok godt ud :-) til morgenmad laver jeg ofte dine pandekager med hytteost og drysser kanel på. Jeg spiser 2-3 så der er nok til flere dage. En hurtig tur i brødristeren, så er de klar. Det kan anbefales

  Svar
  • De er også højst populære herhjemme! Og smart med brødristeren! Jeg plejer at lune dem i ovn men det tager jo lidt tid altså.

   Svar
 4. Med at jeg er 18 år gammel og uden samme forpligtelser som voskne mænd og kvinder, kan jeg godt undrer mig over “at have tid til at lave morgenmad”, nemlig fordi at jeg selv har 45 minutter hver morgen men alligevel når æggelatte og diverse, samt sætter hår og pakker! (Ja så ved i det :D)

  Svar
 5. Hej Jane.
  Er kommet super godt i gang med dine opskrifter her efter jul, i aften står den eksempelvis på butterchicken fra din nye (super gode) bog… Et lille spørgsmål, hva er dine tanker omkring bønnepasta? Har svært ved at gennemskue om det kan høre til i Lchf-sammenhænge.

  Svar
  • Jeg har ikke undersøgt det nærmere, for jeg spiser ikke selv den slags erstatningsprodukter. I mine øjne er det et stykke fra “rigtig mad” og jeg vil hellere have squash- eller gulerodsspiraler under min kødsovs :)

   Svar
  • Jeg vil anbefale at du prøver Jane’s lasagneplade, og så ruller den når er afkølet og strimler den i smalle strimler – vupti så har du pasta :-) Har netop selv prøvet lasagnepladen til lasagne, og var usikker på hvordan den ville arte sig når man laver en portion til 2 dage – om den blev blød og svampet, men slet ikke, og så er det bare super nemt/hurtigt at lave.
   Du finder den her https://www.madbanditten.dk/lchf-lasagne-eller-proteinpasta-med-kodsovs/ :-)
   Selv ny på LCHF – har levet af fedtfattige produkter i flere år, så det er meget anderledes, men spændende.
   god fornøjelse

   Svar
 6. Hej Jane. Jeg har for længe siden tilmeldt mig foredraget på onsdag i Turbinehallerne i Århus. Jeg kan dog bare overhovedet ikke finde hverken mail eller sms der bekræfter købet. Ved du hvem jeg skal kontakte for at få bekræftet mit køb af billet.
  Vh Lis Mortensen

  Svar
 7. Hvor mange æg “bør” man egentlig spise til sådan et morgenmåltid for at blive mæt? Vi køber altid øko, så man kan godt blive sådan lidt nærig med æg-mængden :)

  Svar
  • Åh jeg er ikke rigtig nærig med dem, må jeg indrømme, og jeg spiser 1-3 æg alt efter hvad jeg har til. Nogle dage spiser jeg dog ikke æg overhovedet til morgenmad, så på den måde udligner det sig måske…

   Svar
 8. Fritatta er en helt fantastisk morgenmad og den kan jo så fint passe sig selv i ovnen mens håret bliver tørret, make uppen lang, præcis som du gør med dine hverdags æg (;

  Jeg gør ofte det at jeg laver en god stak grøntsagsvafler og opbevarer dem i køleskabet. Så er der hurtig morgenmad til flere dage og man varierer jo bare hvad man kommer på. Lige for tiden er jeg helt crazy med en smørbar gedeost – uhm!

  God lørdag og god weekend
  Kram maria

  Svar