Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær


Åh, disse fastelavnsboller med chokoladecreme var nærmest guddommelige…!

fastelavnsboller chokoladecreme og hindbaer

Fastelavnsboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
med chokoladecreme og hindbær
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Chokoladecreme & hindbær

Evt. pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukrin godt sammen.
  • Hæld fløde og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
  • Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft og lad dejen stå og hvile, så den sætter sig.
  • Efter ca. 5-10 min. er dejen så fast, at det kan lade sig gøre at forme boller med hænderne.
  • Skyl hænderne i koldt vand og form små boller som du sætter på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne midt i ovnen ved 175 grader i 15 min.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

Chokoladecreme og hindbær

  • Pisk fløden til skum med SukrinMelis og kakaopulver.
  • Mos eller kog hindbærrene til 'syltetøj'. Den er lidt syrlig uden sødning så tilsæt evt. lidt SukrinMelis eller tag et kig på denne opskrift: Syltetøj
  • Når bollerne er kølet af, deles de på midten og fyldes med en klat hindbær og chokoladeskum.
  • Pynt evt. toppen med smeltet mørk chokolade, spiselige blomster og hakkede hasselnødder – eller andet pynt du lige har på hylden – det kan også sagtens bare være en klat chokoladeskum og et friskt hindbær.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb kager og fastelavnsboller

Jeg er ikke nogen ørn til at bage kager og da slet ikke af den sunde, lavkarbo slags, som de kalder det i Norge.

Det er Cecilie, der har bloggen Fristende Lavkarbo, til gengæld og var også hendes opskrift, jeg brugte da jeg lavede mine første Low Carb fastelavnsboller. Og de blev simpelthen så gode.

Desværre bruger man også en stor mængde kokosfibre i den opskrift. Og de kokosfibre er bare ikke gode for min mave … så i denne her fastelavnsbolle-opskrift har jeg derfor udskiftet kokosfibrene med pofiber og fedtreduceret mandelmel.

Resultatet er fastelavnsboller, som får englene til at synge, men blodsukkeret til at forblive stabilt.

fastelavnsboller chokoladecreme

Selv mit fastelavnsbolle-hungrende drengebarn elskede disse boller, og jeg var lykkelig over at kunne give ham dem med god samvittighed. Til gengæld kunne han ikke lide fyldet i fastelavnsbollerne, men det var forventet, da han ikke kan lide chokolade (WTF?).

Fastelavnsboller fra Fristende Lavkarbo

Norges dronning af godteri, Cecilie, der har bloggen Fristende Lavkarbo, har bedrevet en bagebog, der er så svulmende lækker, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal starte.

En varm, varm anbefaling af denne lækre bog, som i øvrigt kan købes hos den nordiske boghandel Ad Libris.

Hun har samlet ikke mindre end 106 opskrifter på chokolader, godter, pandekager, muffins, scones, brød, knækbrød, cookies, lagkager, is og desserter. Allesammen med det til fælles, at de ikke indeholder hverken sukker eller mel.

I stedet er der brugt sukrin i opskrifterne, og meltyperne varierer fra at være malede nødder til mandelmel fra Funktionel Mad eller det fiberrige kokosmel.

Bogen er simpelthen et overflødighedshorn af lækkerhed. Fyldt med smukke billeder og hyggelige anekdoter. Og opskrifterne er lige så fristende som titlen på bogen.

Jeg laver sjældent mad efter opskrifter, men jeg lader  mig inspirere af mine mange kogebøger. I denne har jeg lyst til at lave samtlige opskrifter. Det er kun tiden, der holder mig tilbage.

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

36 kommentarer til “Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg synes de er ret gode. Jeg springer frokosten over og spiser sådan en istedet. Altså en gang om året 😆 Så hænger kalorieindtaget sammen.
    Men der er en ting jeg slet ikke forstår. Min mands blodsukker stikker helt af, når han spiser den fastelavnsbolle (han har diabetes)

    Svar
    • Det var da også en overraskelse. Det drejer sig om 4 g kulhydrat. Det ville jeg ikke tro var nok til at sende blodsukkeret på himmelflugt.

      Svar
  2. Hej Jane
    Bruger du alm. HUSK eller fiberHUSK (til bagning)? Jeg synes der er kæmpe forskel på om man bruger det ene eller det andet.
    Kh. Janus

    Svar
  3. Uh, de her skal OGSÅ prøves! Du laver altså flere gode opskrifter end jeg har tid til! (Et luksusproblem, jeg kan leve med) :-)
    Du linker til fedtreduceret kokosmel i opskriften. Jeg har købt en stor pose kokosmel-/fiber fra Superfruit, men bliver lidt i tvivl, hvilken forskel det gør, om man bruger det ene eller det andet? Håber du finder tid til at svare.
    Igen, tusind tak for alle dine input til menuen her i huset!

    Svar
  4. Hejsa Jane og alle andre lchf’er :-)
    De lydder godt nok laekre !! – Og saa kan en med sukkersyge ogsaa spise dem !

    Lige et spoergsmaal:
    Skal der bruges truvia til cremen ? – Eller er den saa god at det kan betale sig at koebe endnu en soedemiddel ? (har Stevia, Sukrin og “gammeldags soedemiddel).

    Mundvandet sammler sig allerede ved tanken om weekenden ;-)

    Svar
    • Nej brug endelig bare stevia eller sukrin. Truvia var noget, jeg købte i udlandet, dengang man ikke kunne købe sukrin og stevia herhjemme :)

      Svar
  5. Så fik jeg prøvet opskriften i dag. Lavede 8 stk. – 4 med fyld af chokolade og flødeskum og 4 af kirsebær saft og flødeskum. De første par bidder smagte godt…men det bliver bare ikke lige så godt som bagerens!!! I’m Sorry to say….det er et alternativ og det vil jeg hellere undvære. Halvanden blev det til og så havde jeg det oppe i halsen.

    Svar
    • Hvorfor spiste du så halvanden? Haha…! Jeg synes heller ikke hverken smag eller konsistens kan sammenlignes med bagerens. Til gengæld ville jeg virkelig skulle anstrenge mig, hvis jeg skulle spise mere end en…

      Svar
  6. Jeg har lige bagt disse boller. Mums de er gode! Har virkelig også haft en brødcraving denne uge, som har skullet holdes i skak.
    Hvordan/hvor skal de opbevares og hvor længe kan de holde sig?
    Og tror du de kan fryses? Har vist overvurderet mine egne spiseevner for weekenden, selvom de er lækre.
    Har også ENDELIG fået din bog og skal prøve remouladen senere. Bliver spændende! :)

    Svar
  7. Mums de ser gode ud. Mon man selv kan lave mandelmel og bruge det. Kan ikke få fat i hverken kokosmel eller mandelmel før mandag. Og der er jo længe til.

    Svar
    • Bum bum.. Svært at sige. I hvert fald skal du nok øge mængden af mel og tilsætte flere loppefrøskaller for fibre :)

      Svar
  8. Har lige lavet disse, med LCHF remonce og creme. DE ER FANTASTISKE, også uden creme, bløde og søde. Brugte dog mandel mel og til alm kokosmel. Super gode! Tusind tak for fantastisk blog! Glæder mig til din bog! Hilsen sacha

    Svar
    • Det er pudsigt, det er der flere, der har oplevet. Jeg har aldrig oplevet det. Måske jeg skulle prøve at lave en ny portion og se, hvordan det går…

      Svar
  9. Dem skal jeg klart prøve
    jeg er blevet den lykkelig ejer af en gang af det forjættede kokosmel i fredags – jeg bagte brownies med det i weekenden og jeg synes det blev ret godt.

    Jeg vil da gerne dele den omregningmodel jeg har fundet
    1 cup hvedemel = 2/3 cup mandelmel = 1/3 cup kokosmel

    Svar
    • Perfekt, tak for det Henriette! Når det er så drøjt i brug, er det også lidt nemmere at klare prisen (som jo dog er noget lavere end på mandelmelet). Og del lige brownieopskriften, ikke? ;-)

      Svar
  10. Årh, de ser lækre ud! Og nej, jeg tror heller ikke almindeligt kokosmel kaan gøre det. Hvad synes du ellers om det fine? Jeg har lavet nogle geniale (efter min egen ydmyge mening ;-) ) chokolade cookies, men ellers synes jeg ikke det har været den store succes…

    Svar
    • Hej Eva
      Det her er første gang, jeg bruger kokosmelet, og det er jo gået over al forventning, men jeg er ikke nået til at eksperimentere endnu.
      Men sig mig, de der lækre cookies, har du delt opskriften på dem et sted? ;-)

      Svar
      • Næ, det har jeg faktisk ikke… Jeg fik lige en sesam-fetich og lavede cookies baseret på malede sesamfrø i stedet! De er til gengæld heller ikke helt ringe, hvis jeg selv skal sige det og den opskrift ligger på bloggen :)
        Har forresten da slet ikke sagt tillykke med blog-fødselsdagen! HUUUURRRAAAAAA og tillykke!! Super gave til læserne også – du er sej :)

        Svar
  11. MUMS, Jane.
    Jeg har kun smagt en ½ af min mors hjemmelavede fastelavnsboller i år og forgæves søgt i lidt blogland efter en mere blodsukkervenlig udgave, så den her ryger lige på ‘to try’-listen hos mig. De ser lækre ud ;-)
    – frk. sveske

    Svar
    • Uh, Sveske, dem her kan du roligt bage. De er så gode. Det er bare lige om at få anskaffet sig det der særlige kokosmel, for ellers tror jeg ikke opskriften duer…

      Svar