Friséesalat med bacon og ost


Friséesalat med bacon og ost er en fransk salat, som jeg har spist et utal af gange, da jeg boede i Frankrig. Som så meget andet i det franske køkken er salaten båret af enkle men velsmagende råvarer. Ikke så mange dikkedarer. Bare virkelig god smag.

Frisée aux lardons, kalder de salaten på de kanter eller måske mere rigtigt her: frisée aux lardons et gruyère. Det betyder helt enkelt frisée salat med bacon og ost (gruyère).

Og kan man andet end elske en salat med bacon og ost? Nej vel? Jeg håber, du har lyst til at prøve denne.

friséesalat med bacon og ost

Friséesalat med bacon og ost

Føj til favoritter Udskriv Pin
Frisée aux lardons et gruyère
4
|
20 minutter

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern
  • 1 frisée salathoved
  • 1 skalotteløg
  • 50 g revet ost gerne gruyère eller emmentaler

Fransk vinaigrette

Sådan gør du

  • Steg bacon sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Skyl salaten og dup den tør. Skær eller riv den fra hinanden og put bladene i en salatskål.
  • Hak skalotteløg og fordel det over salaten sammen med bacon.

Fransk vinaigrette

  • Rør vinaigretten sammen i en skål. Smag til med sennep, eddike og salt og peber.
  • Dryp over salaten ved servering eller vend salatbladene i den, inden du topper den med de lækre sager.
  • Drys til sidst med revet ost og server.

Noter

Portionsangivelsen er tænkt som at man spiser den som tilbehør til et måltid. Vil du hellere spise salaten som selvstændigt måltid, vil en dobbelt portion passe bedre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Prøv også frisée salat med bacon og pocheret æg

En anden populær variant af friséesalat med bacon er den, hvor osten er byttet med et pocheret æg. Nogle vælger stadig at vende salaten i en smule vinaigrette men en lækker løsning er også at lade den flydende blomme fra det pocherede æg glide ud af ægget og spille rollen som den mest lækre og cremede dressing.

Bestemt et forsøg værd også. Og hey, skulle du vælger bacon + ost + pocheret ost hører du ingen klager herfra!

Friséesalat med bacon og ost til tilbehør eller let måltid

Portionsangivelsen er tænkt, som at man spiser den som tilbehør til et måltid. Vil du hellere spise salaten som selvstændigt måltid, vil en dobbelt portion passe bedre.

Hvis du ikke kender friséesalaten er det i øvrigt den, der er helt krøllet i toppen. Den kan godt have en lidt mere bitter smag end andre salattyper men det fungerer supergodt i denne opskrift sammen med bacon og ost.

Du kan dog selvfølgelig sagtens bruge andre typer salat også.

friséesalat med bacon og ost

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Friséesalat med bacon og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?