Frikadellesandwich i Low Carb-bolle med rødkål, syltede agurker og snask. Ikke den værste frokost, man kan blive sat til at spise, vel?
Denne sandwich med frikadelle er jo lidt i familie med flæskestegssandwichen, dog lidt mindre heftig. Den er en god og mættende frokost til dig, der spiser Low Carb, og som savner en god frikadellesandwich.
Ingredienser
Boller
- 150 g hytteost
- 30 g smeltet smør
- 4 æg
- 2,5 dl pofiber
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk havsalt
- sesamfrø til drys
Frikadeller
Fyld
- 350 g hjemmelavet rødkål
- 100 g syltede agurker
- 60 g mayonnaise eller remoulade
Sådan gør du
Boller
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend alle ingredienserne til bollerne sammen og lad dejen hvile lidt.
- Del dejen i 4 på en bageplade beklædt med bagepapir og form de 4 dejklumper til flade boller. Det gøres nemmest med let våde hænder.
- Drys med sesamfrø.
- Bag i 12-15 minutter til bollerne er faste og let gyldne. Lad afkøle lidt inden brug.
Frikadeller
- Rør alle ingredienserne til frikadellerne godt sammen.
- Opvarm smør på en stor pande.
- Form farsen til frikadeller og steg dem til de er godt gyldne.
Sandwich
- Fordel fyldet inden i bollerne. Brug 2-3 frikadeller til hver sandwich og gem evt. resten.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fyld til frikadellesandwich
Jeg har fyldt min med rødkål, syltede agurker og lidt mayo, men det er selvfølgelig kun din fantasi, der sætter grænser. Du kan også sagtens lave den mere bøfsandwich-agtig og spise den med brun sovs og /eller remoulade. Ristede løg, ketchup og syltede rødbeder vil nok heller ikke gøre noget?
Bollerne er inspireret af de populære fiberboller, som du måske kan se herunder i opskriften.
Frikadellesandwich som favoritopskrift
Jeg fik lidt travlt med at få udgivet denne opskrift på frikadellesandwich, da et af mine PLUS-medlemmer skrev, at hun kunne se billedet, når hun søgte inde på favoritsiden men hun kunne ikke hente opskriften frem. Og det var der såmænd en god grund til, nemlig at jeg ikke havde udgivet den endnu og at PLUS-søgningen på mærkværdig vis søgte i mine ikke-udgivede kladder.
Således oplyst😅 Seriøst, der er altid et eller andet, vi ikke har fået taget højde for. Jeg tror, det bare er sådan det er.
Men nu er opskriften på denne Low Carb frikadellesandwich udgivet og er klar til at blive sat på madplanen derude.
God fornøjelse med den :)
Gem opskriften som favorit
Hvis du også gerne vil have muligheden for at gemme opskrifter som favoritter, lave dine egne madplaner (eller bruge de færdige), se energiberegningen – og ikke mindst lytte til min podcast, kan du gratis prøve at være medlem af MadbandittenPLUS i hele 7 dage. Du slipper forresten også for alle de forstyrrende reklamer 😆
Er det alm ovn eller varmluft?
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft❤️
Perfekt. Tak for hurtigt svar😀 Jeg vil prøve at bage dem nu så👍🏻
Er de bedst med fyld?…altså frikadelle, laks eller lign. Eller fungere de også fint som “alm boller”.
Ser lige at du ved fibrebollerne, skriver at man skal blende hytteost og æg, samt bruge elpisker…
Jeg har ved disse boller blot rørt det hele sammen med en ske😬… det bliver spændende hvordan resultatet bliver 🫣 Nå, så er det godt, at det ikke tager så lang tid at lave en ny portion😆
De smager ikke særligt godt😅 Det gør Low Carb brød generelt ikke. Fiberbollerne er dog de mindst dårlige, synes jeg. Jeg tror ikke du vil synes, de er spændende uden pålæg.
Kan jeg erstatte den hjemmelavede rødkål med noget færdig købt uden sukker?
Spiser keto
Hej Susan – det kan du sagtens👍🏼
Frikadellerne, hænger de ordentligt sammen med pofibre? Jeg købte i kådhed en pakke pofibre,men kan ikke helt overbevise mig om, at droppe brød for low carb brød, så jeg vil gerne bruge det på andet.
Ærligt, jeg synes ikke, der er kæmpe stor forskel på, om det er i eller ej. Jeg synes, de hænger lige så fint sammen uden. Og det giver i hvert fald ikke den der faste konsistens som hvedemel fx gør. Det er stivelsen, der gør det, tror jeg…
Hej Jane.
Kan bollerne fryses ??
Susanne
Det kan de sagtens👍🏼
Mangler der ikke en beskrivelse? 😊
haha, det er da alligevel frisk nok ikke at sætte den ind😅
Ingredienserne for bollerne er ikke helt de samme som for fiberboller. Skal bollerne bages efter den samme opskrift?
Det kan du gøre som du vil. Jeg fandt bare inspirationen i dem.