Her kommer de helt klassiske frikadeller lavet i aifryer. Frikadeller går jo superfint at lave i airfryer og det samme gør diverse kødboller. Og hvis man er sådan lidt til den dovne side og ikke gider stå og vende dem på panden, så er airfryeren din ven.
Frikadeller i airfryer får ikke helt den samme stegeskorpe som på panden men jeg synes, de bliver mere end anstændige. Så har du brug for en nem lille kødsnack til madpakken eller til en smovset frikadellesandwich, så kan du fint lave dem her.
Spiser du ikke svinekød kan du lave oksekødsfrikadeller eller måske de lækre asiatiske kyllingefrikadeller.
Vil du have nye og lækre Keto opskrifter til din airfryer, kan jeg klare det her; Keto Airfryer Opskrifter
Udstyr
- 1 airfryer
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 50 g løg finthakket
- 1 æg
- 5 g Pofiber
- salt og friskkværnet peber
- Olivenolie på spray
Sådan gør du
- Kom ingredienserne til frikadeller i en skål.
- Rør farsen sammen med en elpisker.
- Form 10 frikadeller og kom dem ned i airfryeren. Spray med olivenolie.
- Steg frikadellerne i airfryeren i 15 min. Vend dem evt. undervejs. De første 10 min. skal de have 180 grader og jeg skruede derefter op på 200 for at give dem stegeskorpe.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til frikadeller
Da airfryeren i brug, må du lave tilbehøret ved siden af. Vil du blive i den klassiske mormormad, er stuvet hvidkål jo oplagt. Du kan også gå mere moderne og prøve min lækre og friske hverdagsråkost til.
Skal det bare gå hurtigt, er tilbehør som dampet broccoli eller grønne bønner altid mine foretrukne. Så serverer jeg en dip eller dressing til og så har vi et skønt måltid.
Andre klassikere i airfryer
Udover at lave frikadeller i airfryer, skal den jo også bruges og den kan jo bruges til alt muligt, som du tidligere plejede at lave i ovn. Prøv fx helstegt kylling eller kyllingebryst, bagt laks og selvfølgelig klassikeren over dem alle: Flæskestegen. Det bliver pivgodt, det hele.
Hej Jane, kan man bruge Mandelmel i stedet for pofiber? :D
Mvh. Daniel Lindstrøm
Ja måske. Du kan også bare udelade det. Jeg vælger noget med lidt fibre i for at farsen hænger bedre sammen.
Hej
Jeg lavede frikadeller i dag i AF. Synes de blev lidt kedelige og krøb mere en venligt. Der var masser af snask(æggehvidestoffer?). Skulle jeg have sat dem på risten i steder for i bunden?
Vh Jane
Skal der ikke bagepapir i bunden på risten?
Vh Jane
Jeg har bare lagt mine direkte i airfryerens skuffe uden bagepapir.
Div. Kødboller ja, men frikadeller skal simpelthen en tur på panden.
I øvrigt så får japanske kødboller en fin stegeskorpe i airfryer.