Lav din egen saltscrub


Få den blødeste hud med hjemmelavet bodyscrub lavet med kokosolie og salt. Og så med en dejlig duft af lavendel. Det er jo næsten hjemme-spa.

Fredagstip: få blød hud med denne hjemmelavede saltscrub/bodyscrub lavet med kokoslolie og med en dejlig duft af lavendel. Nem DIY her:

Hjemmelavet bodyscrub med salt

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lav din egen bodyscrub med kokosolie og salt
1 glas
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld salt op i en skål og rør kokosolien ud heri. Bliver den for våd, tilsætter du mere salt.
 • Dryp lavendelolie (eller din favorit æteriske olie) i og rør godt sammen.
 • Hæld på glas og opbevar på badeværelset klar til brug.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Bodyscrub – lav den selv

Jeg er ellers ikke rigtig typen, der tager indholdet af køkkenskabene med ud på badeværelset.

Faktisk er alt, hvad der hedder hudpleje og makeup lidt ukendt land for mig, og jeg prioriterer generelt det, jeg indtager, højere end det, jeg smører udenpå. Og jeg bilder mig ind, at det, at jeg hver dag tager fiskeolie af høj kvalitet og har et pænt højt indtag af kokosolie kan tage noget af æren for, at min +40-årige hud er ok pæn. I hvert fald er den blød.

Men jeg kan godt lide at have en bodyscrub i badet, og den er jo heldigvis nem at lave selv.

Denne her har jeg lavet med havsalt, men du kan også bruge sukker.

Bodyscrub med dejlig duft

Efter jeg havde lavet denne, dryppede jeg faktisk et par dråber rosmarinolie (reklamelink) i også. Duften af rosmarin sammen med lavendel minder mig om Provence og især om vores lidt skæbnesvangre bjergvandring i sommer. Imens vi for vild ude i bjergene, gik vi nemlig blandt rosmarinbuske. Og hvis man er ved at være sulten, ikke? En pine nærmest. Men uanset – en virkelig dejlig duft.

Vega og jeg lavede denne sammen og hun er nu nået en alder, hvor hun også synes, det er sjovt at bruge den slags i badet. Det trækker nogle gange tænder ud af at dele hus med humørsyge tweens, men på andre områder er det altså virkelig hyggeligt også.

Rigtig god weekend!

Fredagstip: få blød hud med denne hjemmelavede saltscrub/bodyscrub lavet med kokoslolie og med en dejlig duft af lavendel. Nem DIY her:

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Lav din egen saltscrub”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja jeg bruger den i badet. Selvom jeg vasker/skyller det af, efterlader den huden helt blød og dejlig❤️

   Svar
 1. Det er jeg så glad for den der med juicen. Det er selvfølgelig appelsin juice og ikke citron. Men ingen hele glas kun lige en bundskraber, det gør det lidt mere fordøjeligt udbyttet er helt fantastisk.
  Indtil din nyhed falder ned i min turban glæder jeg mig forsat over at både bloggen og dine bøger. Det/du er bare ? i min travle hverdag.

  Svar
 2. Uhh lækkert, tror nok jeg vil prøve med citrus olie. Kender I ikke den følelse når man kæder en duft/lugt sammen med noget man enten godt kan li eller ikke ka li. Sådan har jeg det lidt med lavendel alså den ikke så gode ?
  Med hensyn til Nordic cod liver oil og kokosolie bliver jeg bare nød til at fortælle hvordan det har virket på mig. Jeg går til en kosmetolog en gang om måneden og hun har altid “pevet” over min tørre hud. Men da jeg efter en periode med lchf og Cod liver Oil hver dag, sagde hun en dag at hun simpelthen ikke anede hvad jeg havde gjort men at hun var meget forundret over hvilken forandring der var sket. Jeg havde faktisk ikke tænkt over det selv men da vi snakkede om det sagde hun bare. Det stopper du aldrig med. En kollega har kommenteret på min hud positivt. Jeg er slet ikke i tvivl om det virker.
  Jeg tager det i en halv økologisk presset citron om morgenen. Men Jane er der et bedre alternativ når jeg er på strikt såsom æblejuice med ingefær (homemade og cause) eller er det lidt hip som hap?
  Elsker denne livstil har aldrig haft det bedre hele vejen rundt. Bloggen her har ændret så mange ting for mig både maden men også tankegang i forskelligecretninger.
  Jeg glæder mig så meget til at få kig på dine nyheder om strikt ?

  Svar
  • Hvor er det vildt!
   Jeg tror ikke du behøver tænke over de små mænder juice, du bruger til fiskeolien. Det ville jeg lade falde under bagatelgrænsen, så længe det ikke er et helt glas juice, du bunder :)

   Og yes, glæd dig! :)

   Svar
 3. Hej Jane,
  Jeg nyder at følge din blog og har stor glæde af dine ideer og opskrifter, tak for dem :-)
  Nu læser jeg så lige en hyggehistorie omkring bodyscrub, det må jeg have prøvet af snart.
  Her skriver du, at du mest er til det du putter ind i din krop og at du tager en fiskeolie af høj kvalitet, det gør jeg også og det er jeg og min krop RIGTIG glad for.
  Når du skriver høj kvalitet bliver jeg blot nysgerig på om du faktisk ved at din fiskeolie virker, og om du har fået bevis derpå ?
  De bedste hilsener
  Ann Frandsen

  Svar
  • Nej, jeg kan ikke med sikkerhed vide, at den virker. Men jeg tror på, at jeg (og de fleste andre) har godt af at have en god omega 3-omega 6 balance, og det er den, fiskeolien hjælper mig med at opnå. Jeg ved dog, at den er af høj kvalitet. Det ved jeg, fordi den altid klarer sig rigtig flot i test, der måler renhed, harskhed etc. Jeg tager den, der hedder Cod Liver oil fra Nordic Naturals (blå flaske).

   Svar
   • Kunne godt tænke mig at fortælle dig omkring den store forskel der er på kvalitets fiskeolier, hvor meget EPA og DHA de indeholder, hvor hurtigt de oxiderer og bliver ubrugelige i kroppen, og hvordan man nemt kan teste sin egen fedtsyre balance i kroppen (omega3/omega6 balance)
    Jeg tog en test og den var ikke god, på trods af at jeg spiser sundt og varieret. Efter 120 dage på en balanceolie med det rigtige indhold og sammensætning af DHA, EPA, polyfenoler og Dvitamin, tog jeg en ny test og nu er min fedtsyrebalance super fin, jeg kan mærke det virker og jeg (samt mine omgivelser) kan se det på min hud og mærke det på mit humør.

    Svar
    • Hejsa –
     Hvordan får du testet din fedt syre balance ?
     kan du gøre det med en hjemme test eller hvordan?

     Svar
     • Med risiko for at træde nogle over tæerne er test af fedtsyrebalancen mest noget, som tilbydes af folk, der gerne vil sælge dig deres helt særlige omega 3-olie.

      At være opmærksom på indtaget af omega 6 for at opnå bedre fedtsyrebalance er dog ikke en skidt idé. Men det er jo også bygget ind i koncepter som LCHF/Keto.