Fransk løgsuppe


Fransk løgsuppe er endnu en af favoritterne fra det franske bistro-kort. Den salt-sødlige suppe gratineret med daggammelt brød og gratineret med godt med ost. Namme. Altså var det ikke lige for brødet, ville jeg spise det hver gang jeg er i Frankrig.

Fransk løgsuppe med gratineret ost - glutenfri og low carb opskrift

Fransk løgsuppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 1,5 liter fond rigtig gerne din hjemmelavede på enten kylling eller okse
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 4-8 skiver toastbrød til gratinering
  • 200 g Gruyère emmentaler eller anden fast ost, revet
  • 25 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Snit løg fint og skær hvidløg i fine skiver.
  • Smelt smørret i en stor gryde og lad det brune.
  • Kom løg og hvidløg på og rør godt rundt.
  • Skru lidt ned for varmen og lad løgene falde fuldstændig sammen og begynde at karamellisere. Giv det tid, det tager ca. 20 minutter.
  • Hæld hvidvinseddike på og lad det fordampe og krydr med salt og peber.
  • Hæld fond på og tilsæt timian og laurbærblade og giv hele molevitten et opkog. Skru ned og lad suppen simre stille og roligt i en times tid.
  • Rist brødet så det er helt ‘sprødt’ og opvarm ovnen til 200 grader. Sæt den over på grill.
  • Fordel suppen i ovnfaste fade og læg det ristede brød ovenpå. Fordel osten på brødet.
  • Kom skålen i ovnen under grillen, til osten er gylden. Drys med lidt ekstra timian inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Løgsuppe – en fransk bistroklassiker

Når jeg laver løgsuppe selv, slipper jeg nemmere om det med brødet. Jeg har her brugt skiver af det gode low carb toastbrød, og det fungerer faktisk rigtig godt. Og så bruger jeg min hjemmelavede fond/bouillon og på den måde bliver suppen her jo et lille powerhouse af næring. Jeg bruger den i rigtig mange af mine supper, du finder dem alle lige her.

En god fransk løgsuppe tager tid at lave. Ikke så meget i tilberedning men i simren. Det er dog al tiden værd, og duften alene kan få tænderne til at løbe i vand.

Update fra hjemmefronten

Og ellers kan jeg bare lige ganske kort rapportere her fra 2500 Valby, at tiden er lige vel knap. At skrive bog, starte Kickstart op og samtidig købe hus og sælge lejlighed, ja, det er nok en anelse i overkanten.

Til gengæld er alle delene så glædelige ting. Bogen bliver god, Kickstart bliver superfedt, huset… ej men jeg elsker det allerede så højt og føler mig som verdens heldigste og at sælge vores lejlighed, ja, det er faktisk lidt trist. Men vi glæder os til at give vores dejlige hjem videre til nogle mennesker, der forhåbentlig bliver lige så glade for at bo her, som vi har været.

Så fuld fart på. Jeg har sendt familien ud af huset for at få arbejdsro i dag og  glæder mig allerede til sommerferien – haha!

Fransk løgsuppe med gratineret ost - glutenfri og low carb opskrift
Fransk løgsuppe med gratineret ost - glutenfri og low carb opskrift

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Fransk løgsuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uhmmmm nam nam lækker sag den suppe, øv at der er handlet til weekenden, men så er der jo lige næste uge hvor den kan afprøves. Jeg syntes at toastbrødet fungerede så godt i din tomatsuppe, så det er i forvejen suppebrødet her i huset.
    Glæder mig så meget til ny bog, og jeg har spekuleret helt vildt på hvad du havde fundet på når nu det ikke skulle være hakkekødet denne gang ? Strikt lyder super, syntes stadig det kan være svært at finde rundt i, så det bliver fedt.
    God weekend ?

    Svar