Denne opskrift på fransk laksetatar er en rørt laksetatar med indbyggede urter og ost. Den er tilsmagt med sennep og får din lækre smag af estragon. Estragon er en urt, jeg seriøst elsker men som jeg tit glemmer at bruge.
Jeg har lavet denne laksetatar som forret, men vil du gerne spise den som et fuldt måltid, forstår jeg dig godt. Men så skal du lige gange opskriften op, så du spiser dobbelt portion af, hvad jeg har angivet.
Laksetatar lavet af frisk rå laks. Husk, at når laksen skal spises rå, skal den have været frosset ned i minimum 24 timer. Du kan hos fiskehandleren bede om sashimi-kvalitet.
Ingredienser
- 300 g laks skal have været frosset ned i min. 24 timer
- 2 tsk grov sennep
- 1 tsk worchestershiresauce
- 30 g parmesan revet
- 1 spsk estragon eller persille, hakket
- 2 tsk olivenolie
- 1 spsk rødløg hakket
- 2 tsk kapers hakket
- 1 spsk purløg hakket
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Frys laksen ned i mindst 24 timer eller køb noget hos fiskemanden der er klar til sashimi.
- Tø laksen op og skær den i små tern og kom den i en skål.
- Rør laksen sammen med de andre ingredienser og smag til.
- Server fx med rucola, feldsalat eller lignende, gerne med lidt vinaigrette
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tatar af laks eller tun
Jeg elsker jo rå fisk og især rå tun. Af samme årsag kan du finde opskrifter på både tuntatar med gomadressing, tuntataki og tuntatar med avokado, sojamandler og wasabi. Alle så lækre. Jeg har også min meget populære opskrift på laksetatar med æbler og urter, der storhitter hvert år omkring nytår, så nu er jeg spændt på om denne opskrift på fransk laksetatar bliver lige så populær.
Laksetatar spiser jeg i øvrigt også som hovedret når det er varmt. Så laver jeg en portion af denne laksetatar med avokado og stornyder den.
0 kommentarer til “Fransk laksetatar”