Frankrig i ord og billeder


Vores ferie i Frankrig var pragtfuld. Masser af afslapning, gode udflugter, hyggelige små sydfranske landbyer, dage med sol, dage med skygge, dasen ved poolen, en smule motion, lækker mad og ekceptionel god vin. Vi tog på vandreture i bjergene og besøgte de omkringliggende byer. Og selvfølgelig Carrefour. Carrefour, mon amour. Det er Mekka. Frankrigs fødevarepriser er omtrent halvdelen af vores, hvilket gjorde indkøb endnu sjovere. Deres grøntsager er store og flotte og fulde af smag, kødet skæres på bestilling, fisken er friskfanget, og brødet er nybagt. Og så er udvalget enormt. Godt nok har Frankrig i den grad slået sig på light bølgen, men det var (næsten) altid muligt at finde et “rent” produkt også. De havde også fået flere “diæt”-hylder med glutenfrie produkter. Godt nok placeret side om side med slankeprodukter i alskens former. Måltidserstatninger så langt øjet rakte, og piller, teer, dråber og miksturer med løfter om ekstra forbrænding af kalorier, udskillelse af giftstoffer og detox. På den gode side var der nøddemel til billige penge. Helt fintmalet mandelmel og hasselnøddemel, så det købte jeg en del med hjem af. Ligesom vi hjembragte nogle lækre oliven, god koldpresset olivenolie, vinaigrette og stevia, som sælges alle steder i mere anvendelig form end den, vi endnu kan købe herhjemme. Jeg eksperimenterer allerede med brugen og er ikke ubetiinget fan. Men meget mere om det på et senere tidspunkt.

Vi boede i et stort sommerhus og lavede selv mad. Det meste blev bare kastet på den indbyggede grill ude på terrassen, og det var simpelt og lækkert. Fx grillede vi en dag lammemørbrad og spiste det med taboulé af tomat, agurk, rødløg og persille og mynte fra haven. Nøj, det var godt.

Eller den hele havørred, der røg på grillen godt pakket ind i staniol sammen med citron og urter fra haven.

Morgenmaden bestod mest af æg i alverdens former, et par knækbrød jeg bagte af diverse frø og nødder, lidt skinke eller bacon, lidt ost og lidt frugt. Fx var der et figentræ i haven og friske figner, det er altså et hit. Tænk, at starte dagen med sådan en tallerken. Det bliver man da glad i låget af.

Hvis det hændte, at jeg blev sulten mellem måltiderne, nappede jeg en skål gazpacho med lidt olie, og så var jeg kørende igen.

Det var en god ferie på madfronten. Jeg holdt mig helt fra gluten (obviously), mælkeprodukter og spiste ikke en eneste is. I stedet købte jeg en plade 90% chokolade. Det synes jeg altså smager skønt! Fyldig chokoladesmag, god syrlighed og ikke så meget sukker. Ellers bestod luksusdelen mest i at drikke et par glas god vin hver aften. Altså lige med undtagelse af den aften, hvor vi var i Paris, og jeg gav den gas med større mængder vin og crème brûlée (det er jo altså bare lissom en del af konceptet, ikke?). Også mere om det på et senere tidspunkt. Det var ellers ikke, fordi der ikke kom baguettes og croissanter og pains au chocolat på bordet, for det gjorde der da sørme. Og de andre forsynede sig lystigt.  Jeg savnede det ikke. Det var mærkeligt.

Vil du se flere billeder fra ferien, hvor fokus er mere og andet end mad, så klik her.

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Frankrig i ord og billeder”

Skriv en kommentar

  1. Hej – og 1000 tak for en rigtig god og brugbar hjemmeside :) Findes der en opskrift på Gazpacho uden brød? På forhånd tak for svar. Bedste hilsner Dorte

    Svar