Hvad er forskellen på airfryer og ovn?


Den største forskel på en airfryer og en ovn er naturligvis størrelsen og kapaciteten. En airfryer kan typisk indeholde fra omkring 2-3 liter til 7-8 liter i de helt store airfryers. En ovn kan typisk indeholde 40-70 liter.

Derudover bruger en airfryer mindre strøm til tilbedredningen end en almindelig ovn. Det skyldes både, at airfryeren hurtigere tilbereder maden – ofte ved lavere temperatur – men også at ovnen tager meget længere tid om at varme op og være klar, før maden kan tilberedes. Denne opvarmning kræver airfryeren ikke.

De fleste airfryers på markedet har, i stedet for en låge, en skuffe hvori maden placeres og opvarmes. Denne skuffe består som regel af både en skuffe og en “kurv” med håndtag, som sidder i skuffen og kan tages ud. Nogle af de helt store airfryers ligner små ovne og har også en låge, rist og bageplader.

Er airfryer billigere i strøm end ovn?

Ja, en airfyer er billigere i strøm end en ovn. Airfryeren bruger nemlig meget mindre strøm end en ovn. Forskellen ligger både i selve opvarmningen og at rummet der skal opvarmes er langt mindre i airfryeren end i ovnen. Derudover er tilberedningstiden ofte også kortere.

Selve watteffekten (hvor meget energi der bruges hvert sekund) er nemlig ikke så forskellig fra airfryer til ovn. De fleste nyere ovne bruger mellem 1500-2000 watt i timen og de fleste airfryers ligger på mellem 1400-2000 watt i timen. Altså stort set det samme energiforbrug som udgangspunkt. Forskellen og besparelsen ligger altså i det reelle forbrug, som er langt mindre ved airfryeren når den bruges fremfor ovnen.

Du kan læse mere om strømforbrug og udregning af strømforbruget på din egen airfryer lige her. Her kan du også læse mere om hvilken airfryer jeg har.

Hvad kan en airfryer som en ovn ikke kan?

En airfryer kan bruges til fuldstændig det samme som en ovn. Derudover kan den faktisk i nogle tilfælde også erstatte en gryde. Det vil sige at du faktisk både kan bage, grille, stege og fritere – og også koge. Mange bruger nemlig ikke kun deres airfryer til at stege kød, bage grøntsager eller bage muffins. De bruger den også til gryderetter og til at koge æg.

Dog har jeg endnu ikke forsøgt mig med sidstnævnte. Udover at det kræver ekstra udstyr at lave en gryderet eller andet flydende i min airfryer, har jeg også læst mig frem til, at airfryeren umiddelbart vil bruge mere strøm end induktionskomfuret. Det afhænger nok igen af hvad der bliver tilberedt. Indtil videre koger jeg stadig mit æg i en kasserolle.

Du kan finde alle mine airfryer opskrifter lige her.

Hvad er forskellen på en airfryer og en ovn?

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Hvad er forskellen på airfryer og ovn?”

Skriv en kommentar