French toast – LCHF-style!


French toast, også kaldt Arme riddere, er jo gudespise. Og selvom man ikke spiser brød i traditionel forstand, kan man faktisk godt nyde denne lækre luksus morgenmad.

french toast LCHF

French toast med formbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
10 minutter

Ingredienser

Mascarponecreme

Pynt

Lyst formbrød – 1 brød – 1 time + afkøling

Sådan gør du

French Toast

  • Skær seks tynde skiver af brødet.
  • Pisk æggene med fløde, Sukrin Gold og kanel i en dyb tallerken.
  • Vend brødene godt heri og lad dem gerne suge godt med væske til sig.
  • Opvarm smør eller kokosolie på en varm pande og steg brødene på begge sider, indtil de er lysebrune.
  • Drys evt. lidt kokossukker på, imens du har brødene på panden.
  • Læg toastsene på tallerkener og server cremen til sammen med hindbær eller blåbær.

Mascarponecreme

  • Rør en creme af mascarpone, fløde, vaniljepulver og evt. SukrinMelis.

Lyst formbrød

  • Pisk æggene godt sammen med elpiskeren, tilsæt flødeost og smeltet smør og rør det hele godt sammen.
  • Bland alle de tørre dele, kom dem i æggene og pisk, til dejen er jævn. Lad dejen hvile ca. 10 minutter.
  • Opvarm ovnen til 170 grader. Beklæd en lille brødform med bagepapir og hæld dejen i formen.
  • Glat den ud med en våd dejskraber og drys med sesamfrø på toppen. Bag i ca. 35-40 minutter i den varme ovn.
  • Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af på bageristen.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

French toast med formbrød

Jeg lavede french toast, da jeg var i Go’Morgen Danmark og lave Low Carb morgenmad. Bagefter havde jeg lidt brød til overs og har derfor siden kunne forkæle ungerne med morgenmad i luksusklassen. Og på den måde fik jeg lige sat lidt ind på familiekontoen! Altid godt, hvis man i  en periode har haft for meget om ørerne.

Konceptet med de arme riddere er jo faktisk også at bruge daggammelt brød og have mindre madplan. Men i dette tilfælde starter det som oftest med at man skal bage brødet først. Derfor får du også opskriften på et dejligt og let sødligt formbrød. Det er det formbrød som jeg bruger, når jeg laver det. Se billede af brødet længere nede.

Toppings til arme riddere

Jeg kommer lidt mascarponecreme på, men den du kan også bruge flødeskum eller en klat cremefraiche. Cremen kan også helt udelades, det samme er gældende for bærerne hvis du vil skære lidt ned på kulhydrat-mængden.

Kombinationen af toasten, mascarponecreme og bær er bare virkelig lækker og kan også sagtens gøre sig ud for dessert.

formbrød - franskbrød -LCHF - til french toast / Arme riddere


FOTO: Columbus Leth

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

60 kommentarer til “French toast – LCHF-style!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,

    Har du en energiberening på brødet alene? Det er et super godt brød! Jeg spiser det gerne med smør og ost, laks eller andet pålæg.

    Vh. Tina

    Svar
  2. Hej Jane

    Jeg prøver at komme i gang med LCHF, men støder ind i at mange af opskrifterne er med mandelmel som f.eks. dette brød. I mange andre opskrifter indgår der nødder og mandler. Jeg er allergisk over for nødder og mandler.
    Hvad kan jeg bruge i stedet for.

    – Carsten

    Svar
    • Hej Carsten
      Faktisk er det bedst, hvis du helt slipper tanken om brød og bagværk. Det er jo faktisk ikke det, du skal spise på LCHF. I stedet skal du spise kød, grøntsager og fedt.

      Ønsker du en sjældent gang at bage noget, kan du kigge efter meltyper som fx Pofiber. Det er low carb og uden nødder.

      Svar
  3. Hej Jane
    I svaret til Catrine ang. mascarpone, siger du at vi skal lægge ekstra fedt til, og det ved alle der har læst din blog/bøger. Det jeg ville høre er så, at lige i tilfældet med dette brød (super opskrift), der har vi jo en fordeling på 78% fedt og 13% protein og 6% kulhydrat. Så egentlig ville det jo være fint at spise alene uden noget, eller er der noget jeg har misforstået?

    – Jack

    Svar
    • Mjaah, måske. Først og fremmest afhænger det af hvad målet er. Hvis dit mål er vægttab, duer det ikke at tænke i procentfordeling. Her er det bedre at tænke i gram, da en del af det fedt, du skal forbrænde, jo skal komme fra din krop og ikke fra din mad.

      I min erfaring giver det langt bedre mening at fokusere på enten gram eller slet og ret på madvarerne. Du skal spise kød og grøntsager og så lægge den fedtmængde til, der matcher dit energiniveau, din appetit og i sidste ende også dit mål.

      Tjek evt. denne guide ud, som beskriver det i detaljer: https://www.madbanditten.dk/keto/begynderguide-til-keto/

      Svar
  4. Plejer du at opbevare LCHF brød/boller på køl? Jeg har været lidt i tvivl, men eftersom der ofte både er smør, æg og/eller fløde i, tænker jeg at de har en tendens til at harske hvis de ikke er på køl? Men de bliver også tørre på køl, synes jeg, så jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal prioritere :)

    Svar
    • Jeg opbevarer dem faktisk næsten altid i fryseren af den simple grund at jeg spiser så sjældent af dem. Eneste undtagelse er knækbrødene, som jeg har i en lufttæt beholder. Skulle jeg ikke vælge fryseren, ville jeg vælge køleskabet men uanset ville jeg altid vælge at lune/riste dem inden spisning :)

      Svar
  5. Du har ret, jane :)
    Min kunst er..at stoppe i tide. Det skal være udfordringen fremover…
    Tak for svar og tid :)
    Stort knus :)

    Svar
  6. Hej Jane
    Tak for dit svar ?
    Jeg kan love dig for at min krop reagere på stevia, som med rigtig sukker ?? jeg skrev jo til dig hvornår jeg havde spist “rigtig” hvidt sukker sidst…og at jeg her i vinterferien skulle og har gæster, der har jeg lavet en af dine kager ( “syndig” brownie) …med sukkerffit stevia chokolade…det resulterede i …at et’ stykke…fik mig til at gå “amok”..så jeg åd det halve af kagen selv, kværnede en stevia plade chokolade og glemte at tænke mig om…eller jeg vidste godt det ikke var godt, men kunne ikke steyre det. Jeg har ikke haft lyst til rigtig mad…og har ikke spist fornuftigt. Pludselig fik jeg lyst teil brød også og så spiste jeg sandwich brød fra din bagebog….nu er jeg så i dag…startet forfra med sukker afvænning ? det er hårdt…at jeg ikke engang kan spise sukkerfrit ..jeg tænkte ellers ikke i chokolade, før jeg lige skulle smage den kage…men hvorfor reagere jeg sådan ? Er det mon for tidligt efter sidste sukker indtagning, at jeg så spiser det i gen bare i kunstig version..kan hjernen ikke kende forskel, og tror det er rigtigt sukker…er det derfor light produkter i bund og grund er mere skadeligt ? Men jeg prøver at “retfærdig” gøre mit flip ved at tænke..heller amok i stevia, end rigtig hvid sukker”…men det er satme grimt jeg tænker sådan..
    Nå jane? ville bare hilse på og sige..jeg er sku ikke så stærk endnu…
    Får du ikke samme “trip” af kunstigt sukker som rigtigt..eller hvordan reagere du..?
    Ha’ god ferie ?
    Knus.

    Svar
    • Jeg ved det ærligt talt ikke. Nogle føler sig trigget alene af den søde smag, uanset hvor den kommer fra. Et vigtigt første skridt er derfor at identificere sine triggere og lade være med at spise dem – eller spise dem meget varsomt. Et andet vigtigt våben er at fylde godt på med rigtig mad først.
      Jeg kan sagtens reagere på den søde smag alene. Men jeg oplever, at det er lidt forskelligt faktisk. I perioder med meget stress eller dårlig søvn aller anden form for uro er mit forsvar sænket og der må jeg være ekstra varsom. Andre gange kan jeg klare mere. Jeg ser det egentlig som en måde at blive klogere på mig selv, og jeg lærer en hel masse hver dag :)

      Svar
  7. Hej Jane :)
    skrev til dig for to dage siden angående brødet og evt erstatning for kokosmelet :)
    står og vil bage det i dag, og tænkte om du havde over set mit spørgsmål :) ved godt du er en travl pige… :)

    ud over det har jeg et spørgsmål…om sukker…pyyh…har været Aspartam og andet kunstigt sødemiddel fri i 14 dage , men sidste week røg jeg i en islagkage lavet med alt usundt..sukker og chokolade samt markroner osv, hjemmelavet.. til en middag i byen…
    det vil sige, at “rigtig” sukker fri har jeg været 4 dage med i dag…OG DET ER STADIGT LIDT HÅRDT…jeg vil nu vide om, kunstigt sødemiddel vil skade min sukker afvenning, hvis jeg en enkelt dag indtog det…skal jeg “starte forfra” ligesom hvis jeg var røget i almindelig sukker fælden ?

    jeg skal have gæster i morgen fredag og vil bage en af dine kager, vil jeg ødelægge min afvænning hvis jeg tog et lille stykke ?
    jeg tror sagtens…( måske ) jeg kunne lade vær, men så kommer ferien og der kommer mange gæster…og jeg vil kæmpe for at være stærk, men har det meget nemmere ved at holde mig fra det hvis jeg ved, at jeg nærmest skal starte forfra igen,på kunstigt sødet kage , som rigtigt sukker …forstår du hvad jeg mener ..?? haha…det er pænt forvirrende :)

    jeg får det nemlig rigtigt trist inden i….hjertebanken, mathed, træt og humørsvingninger, hvis jeg i en periode ikke har spist sukker og ryger i…
    hvis jeg ryger i sukker ( er chokolade elsker) kan jeg ikke styre det…så er det sagt…så kan folk sige jeg har rygrad som en regnorm osv, som jeg ofte hører…men så er jeg gået i gang og jeg må smide alt ud af huset med sukker…kan endda spise ungernes efterladte chokolade…så meget lyst har jeg til det.

    stevia eller andet sukkerfrit chokolade, er det ” at falde i “, hvis jeg spiste lidt…?
    er jeg så røget i eller ?

    misunder de mennesker der kan spise det og styre det…jeg skal ud rydde det..og helt med det samme…det er lidt sygeligt :(

    hvad siger du Jane…?
    og forresten…hvornår var det din børnebog omkring mad udkom..det var i april, ikk..men ved du nogen dato ?

    Mvh Rikke

    Svar
    • Hov, sorry Rikke, den med melet var lige glippet. Jeg synes, at Pofiber er en super erstatning for de sødere meltyper, så den ville jeg gå med.

      Mht. sukkerafvænning, så synes jeg, det er meget individuelt. Vi “trigges” af forskellige ting, og det kan man nogle gange kun vide ved at prøve sig frem. Selv har jeg kun lagt almindeligt sukker på hylden og har stadig spist lidt sukrin, stevia etc. hvis jeg lavede en kage eller lign. Det har fungeret sådan nogenlunde for mig. Du har læst min “sukkerhistorie”, ikke? Ellers har du den her: https://www.madbanditten.dk/sukkerfri/100-sukkerfri-en-personlig-historie/

      Og MADGLAD udkommer d. 28. april. Glæder mig :)

      Svar
  8. Hej Jane
    er det muligt at udskifte kokosfibrene med noget andet ? min mand er kommet med på lchf og savnede alm formbrød, dog er han lidt træt ( skal vænne sig til ) det søde smag i brød. det er svært for ham med hjemme malet mandelmel ( meget sødt ) og som i denne her opskrift kokosfibre. er der en erstatter ?

    Svar