Forfriskende sommersmoothie med få kulhydrater


I dag holder jeg mig på sikker grund. Nogle ting er så hellige, at man ikke skal røre dem. Det forstår jeg. Men tak ellers, til alle jer, der gerne ville fortælle mig, hvor glade I er for skyr. Fortsæt I endelig med at spise skyr!

sommersmoothie

Forfriskende sommersmoothie med få kulhydrater

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend (jeg brugte stavblenderen denne gang), hæld i glas og server!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

For at undgå misforståelser vil jeg gerne præcisere, at skyr sagtens kan være del af en sund kost. Skyr (i sin rene form) er ikke et dårligt produkt, bare fordi jeg ikke spiser det. Jeg er ikke nogen overdommer her. I øvrigt handlede indlægget i går jo ikke om skyr men om en skyr-is, fyldt med alt muligt skrammel og med en forkert mærkning. To helt forskellige ting.

Læs evt: Må jeg spise skyr på LCHF?

Sommersmoothie

Nå, videre. Her i varmen har jeg mest lyst til flydende kost. Men det kan jeg jo ikke leve af men i stedet kan jeg supplere min kost med flydende godhed. Fx denne virkelig forfriskende smoothie, som indeholder ret få kulhydrater. Hvis man altså er interesseret i den slags. Den indeholder også pænt meget fedt, hvilket vi jo godt kan lide. Og så er den mejerifri. Jamen, alle de etiketter…

sommersmoothie

Jeg tør godt garantere, at jeg kommer til at drikke nogle stykker af denne her i løbet af sommeren.

Indlæg her på bloggen kan indeholde affiliatelinks. Læs mere: Madbandittens reklamepolitik. 

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Forfriskende sommersmoothie med få kulhydrater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Den der extra creamy kokosmælk er udgået. Er andre mærker ok, hvis man undgår lightprodukter?
  Og er en smoothie som denne ok 1-2 gange om ugen, når man er i gang med dit 4-ugers ketoforløb?
  Mvh Karin

  Svar
  • Ja det er så irriterende at den er udgået. Det er lidt smag og behag med de forskellige kokosprodukter. Jeg synes den økologiske fra Änglamark er dejlig.

   Jeg anbefaler ikke smoothies. Hvis du går tilbage og læser ‘gennemgang af Ketofasen’ (fredag i intro-ugen) finder du smoothies på listen over ting, jeg anbefaler ikke at spise. Og begrundelsen for det :)

   Svar
 2. Nu er jeg bare ikke vild med kokosmælk. Hvad kan jeg bruge i stedet? Er det helt forkert at bruge minimælk og en tsk kokosolie?

  Svar
  • Det eneste, der er forkert, er at gøre noget, der går imod det, som er dit mål. For mig ville det gå imod mit mål at bruge minimælk. Fløde fortyndet med vand ville være et bedre valg, tror jeg. Det ville i hvert fald give væsentligt færre kulhydrater.

   Svar
 3. Hej Jane

  I forhold til dine smoothies og juice opskrifter bla. Denne opskrift ?? skal man se dem som en erstatning af et måltid som fx. morgenmad. Eller kan man tilføje noget ekstra ved siden af, så som æg uden at det bliver for meget? ?

  Vh Line

  Svar
  • Det er svært at svare helt overordnet på. Det tror jeg er forskelligt fra opskrift til opskrift.
   Generelt er det min oplevelse at smoothies som måltid fungerer dårligt. Eller i hvert fald dårligere end de samme kulhydrater/kalorier spist i rigtig mad.

   Men måske er det proteinindholdet, der gør forskellen. Og at spise 1-2 æg sammen med, vil helt sikkert være en opgradering.

   Svar
 4. hej Jane
  Jah hvad skal jeg sige – kokos er ikke lige mig ;o)
  Kan man lave en med græsk yoghurt istedet for?
  Vh Malene

  Svar
 5. Hej Jane

  Din smoothie lyder virkelig lækker og vil helt klart prøve den.

  Jeg har så lige et spørgsmål ang. min egen smoothie-mix. Jeg laver mine egne bær-cubes ved at varme 800g. frosne jordbær og 300g. hindbær op og så blender dem, hælder dem i forme og fryser dem. 2-3 af dem kommer jeg så i min mixer sammen med en halv banan, en sjat mælk og lidt vaniljesukker (havde ikke andet på det tidspunkt). Det giver ca. 300ml. smoothie.

  Lyder det helt i hegnet eller er den godkendt? :)

  Mvh Jane

  Svar
  • Hej Jane
   Din smoothie lyder rigtig lækker men den er ikke LCHF, hvis det er det, du mener. Her vil du skulle skrue ned for kulhydraterne og op for fedtet :)

   Svar
 6. Hejsa.
  Jeg er helt ny på siden, men laver smoothies hver morgen med avocado, kiwi, banan og frosne bær. Det flydende består af hyldeblomstdrik og mandelmælk. Jeg synes bare, at det er en dyr fornøjelse, og jeg har brug for et alternativ til f.eks mandelmælk. Er udgået i mine 2 Føtex-forretninger i byen og er lidt dyrt i min helsekostforretning. Jeg bryder mig ikke om kokos. Sorry:-(
  Nye ideer hilses velkomne med glæde:-)
  Jeg elsker min morgen-drik, og jeg vil være glad for at høre fra dig.
  Jeg har fået ideerne fra min massør.
  Anette
  Ps. Jeg har endnu ikke rigtigt sat mig ind i, hvad LCHF går ud på, men det vil jeg gøre.
  Elsker pt. at spise svampe i omeletter med håndfulde af krydderurter og wokretter kun med kylling og grønsager

  Svar
  • Hej Anette
   Jamen mit bud vil jo være kokosmælk eller fløde, evt, fortyndet med lidt vand. Men som du selv siger, er din smoothie jo ikke LCHF. Din svampeomelet derimod er god LCHF-morgenmad :)
   Jeg kan anbefale dig at sætte dig ind i hvad det vil sige (hvis du altså gerne vil give det et forsøg). Der er en intro her: Hvad er LCHF?

   Svar
 7. Hej Jane,

  Tak for din dejlige blog, som jeg nu har besøgt dagligt i den månedstid, som vi har levet LCHF – bloggen er jo et overflødighedshorn af dejlige opskrifter, tips, spændende artikler osv. Jeg elsker din måde at skrive på. Også tusind tak for dine kogebøger, som bliver brugt flittigt. Det er så dejligt med nogle opskrifter, og så kan man jo selv gå i gang med at eksperimentere ud fra dem.

  Her til aften har jeg lavet en dejlig smoothie inspireret af denne til en lille dessert. Jeg havde ingen hindbær, men så brugte jeg bare frosne blåbær i stedet for, og så tilføjede jeg en lille håndfuld cashewnødder. Smoothien smagte så dejligt, og jeg er sikker på, at den bliver en fast del af programmet herhjemme; det var jo lidt som at spise en halvoptøet frugtis :-) – MUMS!

  Svar
 8. For første gang i mit liv er jeg mæt, jeg er mæt i mere end to timer og jeg kan stoppe med at spise når jeg er mæt!!!
  Det har jeg oplevet for første gang i mit liv her de sidste dage, hvor jeg for alvor fik fjernet alt korn fra min kost, og begyndte at spise fedt!! Min krop jubler!!! Og ingen vejning af maden, for man foræder sig ikke, man stopper når man er mæt (fantastisk oplevelse)!!

  Tak til dig Jane, for at have skrevet en fantastisk bog (har kun den første, men er ret sikker på at de to andre er mindst lige så fantastiske) og tak fordi du har lavet en ligeså fantastisk blog!!

  – vidste ikke hvor jeg skulle overbringe min begejstring, så nu får den som en kommentar her:)

  TAK!!

  Svar
 9. Den må prøves…
  Synes også at det er svært at spise på de der vildt varme perioder, og så gør det jo ikke noget at der er lidt gode sager i :)

  Svar
 10. Tak heidi!
  Her ude på bøhlandet er der langt til en Bilka/Føtex, men kommer da af og til omkring en, så der vil jeg så se efter det. Var faktisk ikke helt på det rene med at det er en karton jeg skal se efter :-P

  / Bettina :-)

  Svar
 11. Tilfældigvis lavede jeg en ligende i går, dog med blåbær og lidt lakrids.
  Rigtigt lækkert.

  Jeg har også haft svært ved at finde den Extra Creamy, men så har jeg bare brugt halvt alm. kokosmælk og halvt fløde. Jeg tilsatte desuden et æg til min smootie i går for ekstra mæthed, da jeg skulle til møde hele aften.

  Svar
 12. Bettina, du kan finde den i Bilka/føtex og jeg har tilmed set den i Brugsen (Vallensbæk). Den er i karton!

  Svar
 13. Hej

  Tak for den fedeste blog med en masse gode tips og ikke mindst opskrifter :-)

  bruger dine opskrifter selv om jeg ikke rigtigt er startet på LCHF endnu..
  Synes det er svært at komme igang da min mand er lidt skeptisk… Han er bange for at han ikke kan få fordelen af det da han, fordi de har madordning på jobbet ikke selv bestemmer hvad der bliver serveret.. Der er meget rugbrød, grønt og ikke så meget kød…
  Og fordi vi i mange år har spist fedtfattigt han han svært ved at se det “sunde” i at spise mere fedt… Må også indrømme at det er svært at liggen 10% yoghurten i vognen fremfor den low fat ;-)
  For nogle år siden tabte jeg 16 kg ret hurtigt ved at skære ris, kartofler og pasta fra. Jeg spiste en skive rugbrød om dagen og ellers intet andet brød… Jeg spiste meget proteinrig kost.. Kan huske hvor godt min krop havde Det uden alle de kulhydrater og kunne godt tænke mig at prøve at komme i Ketose. Vi skar også lidt i min datters kulhydrat indtag og hun fik nogle dejlige sunde kinder og fik mere energi, total skønt…. :-)
  Nå sikke en smøre, men det jeg egentlig vil frem til er: er der stadig fordele ved LCHF selvom kostfordelingen feks er 45 % kulhydrat, 30 % fedt og 25 % protein? det er min mand der spørger ;-) Jeg kan sagtens komme længere ned i kulhydrat. Min last er så kartofler. Det er det der er sværest at undvære for mig, og har i sjældne tilfælde spist nogle grillede kartofler, men er det så helt ødelagt… Ved at skal jeg i ketose så duer det ikke, så skal jeg være streng, men hvis man så i en periode ikke spiser striks LCHF, ødelægger man så totalt fedtforbrændingen, eller….
  hilsen Sussi

  Svar
  • Jeg tør ikke svare på hvad præcis forskellige energiprocentfordelinger gør, men min egen holdning er, at der kan være masser af fordele ved at lave bare en glidning mod mere naturlig mad. Idet man luger ud i store mængder sukker og hurtige kulhydrater er man jo allerede nået et stykke. I hvert fald hellere det end at fortsætte på Low Fat High Carb (hvis du spørger mig).

   Du vil stadig køre på fedtforbrænding, selvom du ikke er i ketose. Der er ikke noget, der er ødelagt ved at man ind imellem spiser noget, der indeholder flere kulhydrater.

   Svar
   • Hej Jane, tak for svar, det var også min tanke :-)

    igen, super fed blog, vi EEEElsker dine snickers og mine kollegaer guffede i sig og undrede sig over der ikke var sukker i ;-)
    har lige lavet dine peanutbutter cookies og chokolade og nødde fudge som vi glæder os til at guffe her i ferien :-P
    God kr. himmelfartsferie

    Svar
 14. Ser super fristende ud! :-)

  Jeg må indrømme at jeg var en af dem, der havde svært ved at lægger Skyr’en på hylden ved skiftet til LCHF. Jeg kom fra Christian Bitz’s skole og der er skyr jo nærmest mirakelkost.
  Men – da jeg i stedet “fik lov” til at bruge Græsk yoghurt 10% (!!!), så savner jeg på ingen måde Skyr i dag. Græsk/Tyrkisk yoghurt smager bare bedre.

  Men nu til den der smoothie!
  Jeg kan ikke finde det der Extra Creamy kokosmælk nogen steder, så jeg har kun den almindelige version, der i øvrigt kan være svær nok at få tag i, da der altid er primært lightversioner på hylderne.
  Hvad tænker du er blandingsforholdene, hvis jeg bruger den almindelige Pink Santa Maria? Skal jeg mon så skrue ned for vandet?
  Hvorfor tilsætter du evt chiafrø? Skyldes det konsistensen, så frøene jævner smoothien lidt, eller er det alle de andre gode egenskaber fra frøene du ønsker?

  / Bettina :-)

  Svar
  • Jeg ved ikke lige med den anden kokosmælk. Den har jeg aldrig brugt til smoothies.

   Chiafrø.. tjah, hvad skal jeg sige. Jeg har sådan en bunke af forskellige “superfoods” i mine køkkenskabe, og jeg benytter mig egentlig bare af enhver lejlighed til at få dem indenbords. Jeg tror ikke, de gør noget for hverken konsistens eller smag her, så det er for de (angiveligt) mange gode egenskaber ;-)

   Svar