Forfriskende og sukkerfri limonade med lime og ingefær


Jeg behøver næppe fortælle om, hvor vigtigt det er at få nok væske. Både generelt men selvfølgelig særligt her i varmen. Jeg synes, jeg drikker masser af vand, men måske har jeg brug for mere, end jeg tror. Jeg oplever nogle gange, at et ekstra glas vand eller to om dagen kan gøre det af med både træthed, uoplagthed og sukkertrang. Sukkertrang? Åh, jeg bliver helt træt ved tanken om damebladene, der fortæller mig, at jeg skal drikke et glas vand, når jeg står der, og min krop skriger på sukker. Så jeg vil bare sige helt stille, at det virker. Ikke hver gang men nogle gange. Kroppen skriger på hvad som helst, hvis den er på vej til at blive dehydreret. Og den mulighed kan man jo lige så godt udelukke først.

Jeg kan godt have lidt svært ved at drikke så meget vand. Så jeg prøver at smagssætte det lidt. Om morgenen starter jeg med et stort glas lunkent vand med lidt citronsaft. Man kan vænne sig til at drikke lunkent vand. Særligt om morgenen virker det kolde vand brutalt for min mave, så her er det dejligt med det lunkne. Ellers drikker jeg en del danskvand med eller uden smagstilsætning.

Og når det er varmt laver jeg gerne limonade. Min favorit er den helt enkle med friskpresset limesaft og ingefær.

Til en flaske (70 cl) bruger jeg saften fra to limes og juicen fra 1-2 cm ingefær. Doser ingefæren efter hvor vild du er med dens stærke smag. Resten af flasken fylder jeg op med vand.  Men skal der slet ikke sukker i? Njaah..  jeg synes ikke, det er nødvendigt. Men du kan da godt vælge at søde den med lidt sukrinmelis/stevia, men smag den først uden.

Når jeg vil drikke den, drikker jeg den enten, som den er, eller hælder et halvt glas op og topper op med danskvand. Sidstnævnte er helt uhørt forfriskende!

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Forfriskende og sukkerfri limonade med lime og ingefær”

Skriv en kommentar

 1. Mums – den blev nydt på terrassen i aftensolen :)
  Mht ingefæren rev jeg den på den fine side af rivejenet – tog det revede ingefær op i hånden og pressede saften ud – nemt og ikke så meget at vaske op :)

  Svar
  • Smart Charlotte, tak for tip! Også smart for dem, som gerne vil lave limonade, men som ikke ejer en juicer! :-) Og mindre opvask, ikke at forglemme ;-)

   Svar
 2. Mmmm Mums lige noget for mig – bruger du din fancy juicepresser for at få saften ud af ingefæren, eller hvordan gør jeg det?

  Svar