Jeg slæber stadig grøntsager hjem og juicer lystigt hver dag. Det er lidt en dyr, vane altså! For tidens grønne favorit er en lækker sag som denne:
Denne forfriskning består ganske enkelt af bladene fra det meste af en basikumsplante, 1 stor håndfuld babyspinat, 1 agurk, en træt rest broccoli og 1½ grønt æble. Dette giver to glas juice. Den smager mildt, lidt sødt og med en diskret eftersmag af basilikum.
Man kan endda servere den for gæster. Det gjorde jeg i dag, bare i en version med et supplement af frisk mynte.
Kanden med den grønne væske signalerer tydeligt, hvor langt vi er kommet, siden vi boede i Paris for 12-13 år siden. Dengang var vores diæt også primært flydende. Den indeholdt bare promiller…
Hei :)
Ødelegger f.eks et halvt eple i grønn juice når man skal være i ketose? Tusen takk for svar :D
Tak for nogle dejlige opskrifter.
Vil rigtig gerne lave broccolijuice, men er allergisk overfor æbler. Hvad vil du anbefale i stedet?
Hejsa Jane
Når du laver de juicer og smoothies, bruger du så stavblender, alm. blender eller et andet “aggregat”? Tak for en rigtig fin blog og nogle mægtig gode bøger, glæder mig til jeg skal købe nr. 3 en af de nærmeste dage. Og glæder mig til dit foredrag d. 15. januar. Har levet på LCHF i et år nu og har aldrig haft det så godt med mad, siden jeg var lille og boede hos min Bedste – jeg elsker at være kommet tilbage til “rigtig” mad. :-)
Det er forskelligt hvad jeg bruger. Jeg har både en juicer, en stavblender og en superblender (Vitamix). Du kan se min maskinpark her: UDSTYR
Simply wish to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply
cool and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.
Kære Jane,
Nej, hvor jeg allerede elsker din blog, som jeg faldt over ved et tilfælde!
Sikke en masse dejlig inspiration til os, der elsker god, kulhydratfattig kvalitetsmad og er afhængige af chokolade ;-) Oven i købet er dine indlæg skrevet i en humoristisk tone og uden stave- og kommafejl (bemærkede dansklæreren…);-) Jeg er gået i gang med at læse alle dine indlæg fra ende til anden (godt man har påskeferie) ;-)
Keep it coming! Jeg er fast læser fremover.
Du skriver ikke noget om, hvad du bruger grøntsagspulpen (overskud fra juicepresning) til. Den indeholder jo alle de gode fibre og er super i kødsauce og fars, men også bagt til brød eller pizzabund: (Jeg tror, jeg har nappet opskriften hos http://www.annabogdanova.dk)
En skål grøntsagspulp
2 æg
3 håndfulde forskellige kerner
4 spsk kokosfibre (kokosmelet fra Raw and more)
1 tsk bagepulver
1 spsk salt
Alt blandes, bredes ud på bageplade og bages 30 minutter på 200 grader.
Keep up the good work!
Kærlig hilsen
Tatjana
Hej Tatjana
Tak for din fine kommentar og velkommen til! Jeg er glad for, at du finder noget, du kan bruge.
Jeg bruger bl.a. “grøntsagsaffaldet” i bagværk. Hvis jeg husker rigtigt, har jeg fundet inspirationen til det samme sted som dig ;-) Jeg bragte engang en opskrift på kiks/knækbrød med grøntsagsresterne her: https://www.madbanditten.dk/kiks-med-gr%c3%b8ntsagsaffald/
Lækkert ser det ud :) Men jeg får altså stadig tics ved øjnene, når jeg læser om juice af broccoli, hvidkål og hvad du ellers finder på! ;) Jeg må prøve det en dag!
He he… broccoli smager næsten ikke igennem og hvidkål giver en lidt stærk smag, som selvfølgelig er lidt anderledes i juice. De rene grønne juicer kan være lidt hard core, men så snart man putter en enkelt frugt med, bliver smagen sød og mild. Prøv det, prøv det ;-)