439 kommentarer til “Foredrag”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kan ikke se dit svar herinde, jeg kan dog se på Google du ref til havreklid, havrefiber indeholder 0g kulhydrater. Der er ala pofiber og Husk, de bruger det meget i udlandet, men det er nok ikke nået til dk endnu. Jeg vil gerne sende dig en opskrift og næringsindhold på Havrefiber
  Mvh Gitte

  Svar
  • Jeg får virkelig, virkelig, virkelig, virkelig mange kommentarer hver dag, så din er såmænd bare røget ned af listen. Kan du mon se den via dette direkte link: https://www.madbanditten.dk/kontakt/#comment-2372542

   Jeg er hverken den store bager eller brødspiser, så det er ikke så aktuelt for mig med det havrefiber, men det er jo bare dejligt at der findes flere gode alternativer for dem, der gerne vil bage.

   Generelt er jeg lidt påpasselig med at anbefale andre at bage, for i min erfaring er det en af stopklodserne for vægttab. Du kan læse her, hvorfor jeg ikke har brødopskrifter i mine Keto-bøger: Hvorfor er der intet brød i Keto-bøgerne?

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har med stor interesse læst og købt dine bøger, og været på kuren i snart 3 uger, men jeg har svært ved at overskue hvor mange kulhydrater og protein der er i maden, og hvordan det tælles. Men det største problem er avokadoerne, hvor ca 2 ud af 3 er brune indeni , og må smides væk, er der noget andet man kan spise i stedet for, og så er jeg lidt bekymret mht alle de æg man skal spise, er det sundt ?
  Jeg håber meget på, st du vil svare mig

  Svar
 3. Hej Jane

  Har lige et tvivl spørgsmål: Shawarma-chili og Harissa … Er der ikke stort set det samme ?

  Mvh. Louise

  Svar
  • Uuhm ikke helt men bestemt i samme boldgade. Harissa er mere som Sambal Oelek, synes jeg. Shawarmachilien er mere flydende og har det der snert af kanel, som jeg synes fungerer fænomenalt godt :)

   Svar
 4. Kære Jane Faber,
  Jeg er rigtig glad for dine opskrifter, men jeg er altid i tvivl om hvor i ovnen jeg skal placere bagværket, er der mulighed for at du kan sætte placeringen om i din opskrifter ved siden af ovntemperaturen??
  Mvh Marianne Meinertz

  Svar
  • Du kan regne med at jeg altid bruger almindelig ovn og at pladen er midt i ovnen, medmindre andet er præciseret :)

   Svar
 5. Vi er startet på Keto, og syntes vi er kommet godt igang, har købt din bog, keto på 4 uger. Men jeg ville høre om alle dine opskrifter er bygget på Keto?
  Tænker vi savner is ? og vil prøve dine lakrids is.
  Tak for en super hjemmeside.
  Hilsen Merete

  Svar
  • Det er bedst at se på Keto som en helhed. Dvs I skal spise få kulhydrater samlet set over dagen. Hvordan I forvalter de kulhydrater bestemmer I selv.
   Om en opskrift ‘er Keto’ afhænger altså om konteksten den spises I.

   Læs evt uddybning her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/

   Ønsker I ikke selv at tælle kulhydrater, kan I i stedet navigere efter de enkle retningslinjer fra bogen??

   Svar
 6. Hej Jane.
  Jeg deltager i din Camp på 1/2 uge nu. Men jeg har lige et spørgsmål. Jeg har et barn På 12 år som skal tabe sig og da jeg er alene og ikke gide at lave 2 gange mad og have ALT mulig mad i mit køleskab – hvordan kan jeg gøre, så han også taber sig? Jeg kan jo ikke bede ham om at droppe alle kulhydrater ?
  Mvh. Mia

  Svar
  • Hej Mia

   Uh, det er jo et virkelig stort spørgsmål. Først og fremmest synes jeg ingen grund, der er til at lave to forskellige slags mad. Din 12-årige kan sagtens spise det samme som dig.

   På børns vegne ville jeg dog glemme keto som ‘etiket’, fordi det er ikke så vigtigt. Selve opskrifterne kan dog sagtens bruges. Det er bare ikke kulhydrattællingen, der er vigtigt i den sammenhæng. Det vigtige er, hvad der ligger på tallerkenen. At droppe eller minimere de hurtige kulhydrater (sukker, sodavand, saft, pasta, ris, hvidt brød osv.) vil alene gøre en stor forskel på appetitreguleringen.

   Var det mig, ville jeg fokusere på at morgenmaden bestod af protein + fedt og få eller ingen kulhydrater. Tænk æg og bacon, røræg, hakkebøf, laks, makrel osv. Vi ved fra studier at proteinrig morgenmad regulerer appetitten som intet andet.

   Til madpakken kan du bage et kernebrød og lave madder med godt med pålæg, ost, grønt, oliven, nødder osv. Du kan også vælge almindeligt rugbrød til en start (til dit barn – ikke til dig).

   Eftermiddag (hvis nødvendigt): grøntsager med dip, skinke-oste-ruller, ostehaps osv.

   Og så aftensmad med kød, grøntsager, sovs og evt. en smule kartoffel/ris/pasta, hvis det kan give en følelse af normalitet.

   På den måde har I reduceret kulhydratindtaget og oppet proteinindtaget og det vil have en gavnlig effekt på appetitten. At bede et sultent barn spise mindre er jo ubærligt.

   Håber det kan hjælpe jer lidt videre. Rigtig meget pøj pøj med det.

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg har købt din bog – Keto på 4 uger og jeg elsker den. Min mand og jeg er endelig lykkedes med et vægttab – tak for det :)
  Jeg synes der er så mange lækre opskrifter her på madbanditten men jeg mangler lidt en visning af hvor mange kalorier samt fordeling i de lækre opskrifter nu hvor man skal holde sig under de 30.g kulhydrater. Kan man se det nogen steder. Tak for gode råd samt lækre opskrifter.
  Mvh Karina

  Svar
 8. Hej Jane
  Jeg har fulgt dig gennem flere år og har et par af dine bøger. Kastede mig ud i selvstændigt at leve efter principperne for et halvt års tid siden og har aldrig haft det så godt i min krop før. Desværre skulle jeg indlægges og det første man fik stukket i hånden var en sandwich af toastbrød og jeg fandt hurtigt ud af at jeg intet mad ville få mens jeg var indlagt hvis ikke jeg spiste alt deres kulhysratholdige mad. Der røg jeg så af sporet og vil rigtig gerne tilbage igen, men har besluttet denne gang, at få hjælp og støtte med dit kickstart forløb. Men jeg har i mellemtiden fundet ud af, jeg jeg er allergisk overfør nødder og krydsreagerer med en masse andre fødevare. Så nu er mit spørgsmål om jeg alligevel kan følge dit program for jeg kan se at mange af de madvarer jeg ikke tåler er med i dine opskrifter. Har du et råd? Vil helst ikke ofre beløbet hvis jeg alligevel skal klare det på egen hånd fordi jeg ikke kan være med på din madplan.
  På forhånd tak
  Mvh

  Svar
  • Hej Susan
   Lige nødder er jo sjældent et problem på Keto for dem spiser vi jo helst ikke for mange af. I stedet spiser vi kød, grøntsager og fedt. Nødder er allerhøjst drys på en salat men det er jo nemt bare at tage væk.

   Men jeg vil også gerne lige gøre klart, at Kickstart IKKE er et følg-denne-kostplan-kursus. Det er et kursus, der lærer dig alt om keto til livsstil og vægttab og en masse om krop og vægttab generelt og hvor vi arbejder med tanker, vaner, mindset osv. Jeg stiller selvfølgelig en masse ressourcer til rådighed i form at opskrifter og redskaber til kostplanlægning, men det handler om at komme tilbage i kroppen og ikke om at blive dygtig til at følge en plan. Hvad du har af individuelle forhold og præferencer er derfor helt uden betydning. Jeg stiller ingen krav til at du skal spise noget bestemt.

   Der følger heller ingen sparring med, hverken med mig eller et hold. Det er et 100% gør-det-selv-kursus. Men jeg svarer ALTID meget gerne på spørgsmål herinde på bloggen men det gør jeg altså uanset om du deltager på kurset eller ej.

   Er dit behov mest i retning af opskrifter og kostplaner, er min bog Keto på 4 uger et bedre og billigere valg: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/

   Svar
   • Tusind tak for dit hurtige svar.
    Jeg spurgte også fordi jeg kan se at mandel-mel indgår hvis man fx vil lave “burgerboller” og lignende, så det skal jeg til at finde erstatninger til.
    Jeg har allerede bogen “Keto”, så måske jeg skal prøve med “Keto på 4 uger” før jeg hopper på et kickstart forløb. Jeg er ikke striks med madplaner men nogle gange giver de god inspiration. Jeg er mere ude efter at forstå principperne og lære hvordan det foregår og hvordan man løser de konflikter der kan opstå undervejs.
    Mvh

    Svar
    • Det gode er at vi slet ikke spiser de brøderstatninger så på den måde er det helt fint at ikke spise nødder :)

     Men ja, god idé at se om bøgerne er tilstrækkeligt. Kickstart løber ingen vegne :)

     Svar
 9. Hej Jane

  Såkaldt Canola olie er jo et no go, men når det er Koldpresset rapsolie, er det så ok? Jeg kæmper lidt med at forstå om rapsolie er et godt fedtalternativ. Jeg er ikke helt tosset med smagen når jeg laver mayonnaise på olivenolie eller avocadoolie, og mine børn kan ikke lide det. Jeg savner virkelig et godt alternativ, og jeg bliver ved med at støde på forskning som nedenstående, der siger at olivenolie og rapsolie begge er godt. Er der noget jeg misser?

  https://nexs.ku.dk/forskning/vidensbanken/rapsolie-olivenolie/

  Mvh Sabina

  Svar
  • Det ved jeg faktisk heller ikke men jeg ved godt at danske forskere er meget begejstrede for den. Selv er jeg bare lidt skeptisk og hvis der er noget, jeg er usikker på, lader jeg bare være med at bruge det. Jeg køber dog mayo med rapsolie, men jeg spiser meget, meget sjældent mayo. Og så er det jo pludselig mindre vigtigt…

   Jeg tænker dem sådan, at olivenolien er den bedste af planteolierne og rapsolien den bedste af de dårligste planteolier – haha!

   Svar
 10. Når man tilmelder sig Kickstart hvordan fungerer det så? Skal man sidde klar hver dag på angivet tidspunkt eller modtager man information man kan læse/lytte til når det passer ind i dagen hjemme med to små børn?

  Svar
  • Hver morgen omkring ved 6-tiden modtager du på mail en reminder om at gå ind på medlemssiden og læse/lytte til dagens emne. Men du kan gøre det når som helst på dagen, det passer ind i dit skema. Så intet krav om tilstedeværelse på faste tidspunkter :)

   Svar
   • Tusind tak for svar. Hvordan fungerer den del omkring ens eget mål for at hoppe på KETO kuren så? Er det individuelt? Jeg vil gerne have tilmeldt mig, derfor er jeg lidt nysgerrig.

    Svar
     • Aah ja, det refererer ikke så meget til keto eller ej men mere til hvordan forskellige personligheder har gavn af forskellige tankemæssige strategier for at få hjernen på sin side :)

 11. Laver du nogensinde planer som IKKE indeholder fisk og ost?
  Spiser intet fisk og kun smeltet ost på pizza/burger/lagsagne. Alternativ kan jeg godt spise lidt frisk mozerella.

  Var nede for at købe din bog som Iben anbefalede med mad til 4 uger. Men kunne se der var flere dage med fisk og det altid der jeg falder fra når jeg forsøger at følge nogle madplaner.

  Svar
 12. Hej Jane

  Er det muligt at nå at være med i denne uges kickstart, som er startet i dag? Og hvad gør jeg i så fald.

  Det ville betyde meget for mig.

  De bedste hilsner
  Kathe Vørstein

  Svar
  • Hej Kathe

   Det er det desværre ikke. Jeg forstår godt at det virker lidt ufleksibelt men den måde, kurset er sat op på, tillader det desværre ikke medmindre vi manuelt bærer din deltagelse igennem de næste 6 uger. Og det har vi desværre ikke mulighed for at gøre.

   Svar
 13. Hej.

  Vi skal i gang med keto, men har et spørgsmål vedrørende bælgfrugter især ærter, må man spise dem? Jeg spiser slet ikke fisk, er det ok?

  Svar
  • Hej Heidi
   Det er dit daglige samlede kulhydratindtag, du skal have styr på. Bælgfrugter (bønner og linser) løber ret hurtigt op mens ærter er lidt i den lave ende. Men det er helheden, du skal kigge på og ikke enkeltedele. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/

   Det er uden betydning om du spiser fisk eller ej. Det kan du gøre helt som det passer dig :)

   Svar
 14. Hej
  Jeg er igang med dit 6-ugers kursus….
  Hvad mener du om nedenstående:
  “ja pas på med at få din krop i ketose tilstand i for lang tid af gangen, du kan blive hjerneskadet af det og miste hukommelse og det er en svær process for kroppen – du ødelægger nyrer og lever af det.. siger det fordi jeg kender til det, du kan rette op på det igen, men hvorfor starte? AI er sikkert og en livsstil ikke en kur hvor du taber dig hurtigt:-) men selvf. hvis ønsket er at tabe sig meget hurtigt kan du anvende KETO diæten, men vær forsigtig – til sidst kan kroppen ikke nedbryde helt normale ting som ris, pasta eller bare kartofler osv. fordi den har lavet protein om til kulhydrat meget længe. :)” og dette
  “ Keto er 70-80% fedt. Flere af de tilladte fødevarer er ikke antiinflammatoriske. Jeg har læst flere steder at keto kun er at anbefale som kortvarig diæt, da hjernen ikke kan blive ved med at hente energi fra ketoner”

  Svar
  • Alt i det, du har skrevet i den kommentar, er 100% forkert og tilsyneladende sagt af en, der overhovedet ingenting ved om ketogen kost?

   Senere i kurset kommer vi ind på hvordan vi forholder os, når folk omkring os forsøger at sabotere vores indsats ved at så små frø af tvivl.

   Og helt ærligt: tror du virkelig jeg ville skrive bøger og udbyde et kursus i noget, der var farligt og ikke videnskabeligt dokumenteret? Det kunne jeg selvfølgelig aldrig drømme om❤️

   Svar
   • NEJ Jane, kan ikke forestille mig, at du skrev bøger o.lign hvis det var farligy?
    Jeg havde bare brug for at du skrev det?
    Jeg nyder meget den lækre mad, jeg nu spiser og det bliver nemmere og nemmere. Kun morgenmad kan være lidt svær – savner skyr el havregryn??
    Hav en dejlig dag og tak for svaret???

    Svar
    • Godt :))

     Ej det er faktisk ret vigtigt for det her vil du løbe ind i hundredevis af gange hvis ikke tusindevis. Og derfor er det faktisk ret vigtigt for den langvarige succesrate at man kan ryste de der skræmmekampagner og budskaber af sig ;)

     Svar
 15. Hej.
  Vi herhjemme er også begyndt på keto men men hvad kan der bruges i stedet for avocado?
  Mvh Charlotte

  Svar
 16. Tak for god skriv, nu er jeg og min mand nybegynder
  På Keto vi har investeret i din bog Keto på fire uger og det går rigtig godt tro vi dag 19 i dag ??
  Men jeg har et spørgsmål vedrørende energi vi syns nogengange vi mangler energi og da min mad har diabetes1 er han meget hurtig at hoppe i slik skålen, jeg har to gange spist lidt mørkt chokolade som jeg ved fra din skriv ikke er det bedste, kan du ambefalle et eller andet som giver os energi og måske noget som vi kan bruge som hyggespisning. Jeg vil også sige at min mand har det faktisk meget bedre med sin diabetes, so vi ser frem til at forsætte med den kostforandring?
  Med venlig hilsen
  Diana

  Svar
  • Hej Diana
   Hvor er I seje.

   Jeg synes umiddelbart det giver bedre mening at øge portionsstørrelsen til måltiderne, så I holder jer bedre mætte. Lav energi er normalt i omstillingsperioden men det er lidt et vildspor at spise den slags væk og snacks og hyggespisning er mest bare en dårlig (kalorierig) vane. Måske har I brug for et hvil i stedet. Og ellers kan en kop kaffe eller te med 1-2 tsk kokosolie nogle gange lige virke opkvikkende.

   Svar
 17. Hej Jane.
  Tak for masser af god inspiration. Jeg har et enkelt spørgsmål vedr. Frida-databasen. Hvilken værdi for henholdsvis protein og kulhydrat, skal man regne med?

  Mvh. Kim

  Svar
  • Hej Kim
   Jeg plejer at kigge på den, der hedder ‘deklaration’ ved begge.

   Sagen er at vi ikke har at gøre med en eksakt disciplin her, så derfor er det ikke helt så sort-hvidt, som vi kunne ønske.

   Svar
 18. hej jane….jeg har for nogle dage siden skrevet om anvendelse af sukker….. med kan intet svar finde???? på forhånd tak…
  mvh jan

  Svar
 19. Hej Jane
  Jeg har gået og tænkt på hvorfor man skal spise så meget fedt. Eller hvor meget fedt man skal spise. Min teori er at undgå for meget fedt i starten, indtil man har tabt det man vil, derefter kan man tilføje fedt, så kroppen har noget brændstof. Men hvis du spiser fedt og du er fed forbrænder kroppen vel kun det du tilfører den. Eller hvad??

  Svar
  • Yes lige netop. Det er helt rigtigt forstået.

   Du skal tænke på fedt som noget du bruger til mæthed og energi. Ikke som noget du skal presse i dig for enhver pris. Og jo mere fedt, du spiser, jo mindre kropsfedt vil du forbrænde. Men jo mindre fedt du spiser, jo mere sulten vil du også være og det vil sætte dig i risiko for at spise for meget af noget andet. Så det er fint at eksperimentere med mængden af fedt og finde det ‘sweet spot’, hvor det spiller.

   Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/2019/03/10/hvor-meget-fedt-keto-lchf/

   Svar
 20. Kære Jane.
  Er så godt i gang med Keto. Startede efter uge 7 og har kørt 8 uge. Corona, har dig vendt det hele lidt tilbage til de gamle vaner. Men nu er jeg på ugen, fordi jeg opdagede virkningen;)
  Har dog et spørgsmål ang min hvidvin, som jeg er kommet frem til, at det er den jeg savner. Mh Sanne

  Svar
 21. Hej Jane,
  Jeg vil gerne deltage i dit 6-ugers forløb.
  Jeg bor lige syd for den dansk /tyske grænse, men det burde ikke være noget problem, vel?
  Hilsen Claudia

  Svar
 22. Kære Jane.
  Snart 3 uger på keto med god hjælp fra dine nemme og lækre opskrifter. Har holdt mig fra mellemmåltider/snacks og alt det der. Indtil nu er det gået godt synes jeg, og den sidste lille uge har jeg været mæt og tilfreds fra efter morgenmaden kl 8.00 frem til aftensmaden kl 18.00. Og jeg har kunnet mærke mine bukser er blevet løsere for hver dag gennem forløbet. En skøn følelse.
  Men så i dag føler jeg mig tung, overmæt og klodset og det værste bukserne er pludselig slet ikke løse mere! Nærmest modsat. Gisp. Hvad kan der være sket??
  (Og har holdt mig vægten efter dine anbefalinger, så har ikke noget konkret bevis). Er noget demotiveret og trist…
  Kan du give mig lidt opmuntring og evt en forklaring på denne tunge/trælse følelse?

  Mvh

  Svar
  • Hvis jeg må have lov at være lidt direkte, så vil jeg sige, at hvis du skal opnå varig succes denne gang, så går det helt enkelt ikke, at du lader dig slå ud af en dag, hvor det ikke lige spiller 100%. Det er jo ikke sådan at der pludselig sker et eller andet og så har du taget 5 kg fedt på over night.

   Og det er bare heller ikke alting, vi kan forklare. Prøv at tænke tilbage til dit ‘tidligere liv’. Du havde med garanti også off-dage eller dage, hvor det vekslede med energi, humør, toiletbesøg, velbefindende osv. og det var styret af en række omstændigheder, du ingen indflydelse havde på. Du er et menneske og ikke en robot og det er helt normalt, at den slags svinger. Og du kommer til at opleve hundredevis af dage som denne resten af dit liv.

   Når du derimod til, at denne slags dage er standarden og står det på i uger uden ende, jamen så begynder vi at kigge på, hvor der skal justeres. Men en dag… nej.

   Så en lille smule tough love herfra. Kom nu. Nu tager vi lige os selv lidt seriøst og lader være med at blive demotiveret og trist over et lille bump på vejen.

   Beklager hvis det var for direkte. Jeg er ikke så god til at pakke tingene ind. Så ikke så meget opmuntring men ment som et kærligt puf fremad.

   Svar
 23. Hej jane :-) jeg har nogle hurtigt spørgsmål – vi har kørt LCHF/keto over det sidste lille år og det passer rigtig godt for min mand og jeg. Dog er jeg kommet i tvivl om noget – når du i dine morgenmads opskrifter skriver 50g bacon – er det så stege eller før stegning ( da der virkelig er forskel ) og 2. Jeg drikker sort the med mælk ( tit ) men ved også at mælk har højt kulhydrat niveau – kan man bytte ud med usødet soya mælk der jo kun har 0,1g?? Eller evt en anden “mælk”
  Tak fordi du laver alt det hårde arbejde – sej !
  Jane ;)

  Svar
  • Jeg er nødt til at bruge før-vægt ift. energiberegninger, da du ellers ikke kan bruge opskrifterne til særligt meget. Men jeg ville hælde stegefedtet over min mad. Det, som fordufter derud over er væske.

   Jeg er ingen fan af sojadrikke men set med kulhydratbriller er det næppe det værste. De sojadrikke, jeg har set indeholder dog 2-3 g kulhydrat pr. 100 ml så ikke helt så lavt som det, du skriver. En sjat fløde, en tsk kokosolie eller slet og ret at drikke kaffen/teen sort synes jeg er et bedre valg – især når der er tale om et stort forbrug :)

   Svar
 24. Hej.
  Kan tapiokamel bruges til jævning af saucer??
  Er endnu ikk startet på keto, men overvejer det kraftigt. Jeg har hashimoto, som er en autoimmun sygdom med kronisk betændelse i skjoldbruskkirtlen, der forårsager lavt stofskifte.
  Jeg er ved at finde ud af, om eg stadig kan få en dejlig sovs til min flæskesteg og and :)
  Men mangler jo t alternativ til det mel.

  Hilsen Karina

  Svar
  • Hvis det er den sovs, der er det afgørende punkt for, om du lykkes eller ej, tror jeg, du får det nemt ;-)

   Ej pjat til side. Tænk på keto og kulhydratrestriktion som noget, der handler om helhed og ikke om enkeltdele. Vil du gerne jævne sovs med tapiokastivelse, tilpasser du bare dit øvrige kulhydratindtag til det. Det gør det meget mere fleksibelt på den måde. Læs evt. uddybning her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/14/er-det-keto/

   Svar
 25. Hej Jane
  Nu starter jeg lige med at skrive, at jeg godt ved du ikke er læge, og jeg søger egentlig bare lidt viden:)
  Jeg startede på LCHF for nogle år tilbage omkring 2017 med stor hjælp fra dine bøger! (Tak)
  Jeg har tabt mange kilo I løbet af kort tid og har levet godt og normalt på LCHF siden. Sidste sommer fik jeg et voldsomt galdestensanfald. Nu har jeg lige oplevet det igen. Jeg er 35 år. Har aldrig oplevet det før jeg startede LCHF. Vejer omkring 62 kg og går ikke op og ned i vægt. Synes jeg spiser masser af grøntsager og god fedt. Har fået taget blodprøver, som er fuldstændig normale.
  Har du hørt om disse anfald fra nogen af dine klienter? Vil helst ikke have anfaldene til at være grundet min kost, selvom alle jeg kender, siger det. Kan man i princippet være en bestemt type, der har sværere ved at fordøje fedt, eller hvordan hænger det sammen?

  Tak for skønne mails og en god blog!

  Svar
  • Nej jeg har faktisk ikke hørt fra nogen, der har oplevet det, men jeg ved godt, de forekommer. Sagen er, at selve galdestenene er dannet pga. kulhydratrig/fedtfattig kost mens selve anfaldet kan trigges af den fedtrige kost. Så på den måde er kosten involveret. I hvert fald i teorien hænger det sådan sammen at når man spiser fedtrig kost som LCHF/Keto er der et konstant flow af galde til nedbrydning af fedtet og derfor dannes galdestenene ikke som på en fedtfattig kost, hvor galden opbevares længere i galdeblæren.

   Men det er hvad jeg ved om det. Har du haft episoder hvor du er svunget frem og tilbage og kan det måske forklare selve anfaldene?

   Svar
   • Tak for svar!
    Så du tænker umiddelbart ikke, det er farligt? Og jeg bare kan fortsætte? Lægen har ikke fortalt mig meget, desværre.
    Jeg har måske en fornemmelse af, at jeg har kørt kosten mere striks (Keto) de to gange, anfaldene er forekommet. Så måske jeg enten skal blive ved eller lade helt være? Det kommer vel an på en prøve.

    Svar
    • Jeg tror ikke galdestensanfald er farlige. Helt vildt smertefulde men ikke farlige. Hvis man har mange galdestensanfald kan man blive anbefalet at få fjernet galdeblæren, hvilket ikke er ønskeligt.

     Min umiddelbare tanke er at det er den pludselig øgning af fedt, du skal være forsigtig med. Dvs. at hvis du går fra en periode med lidt flere kulhydrater til striks LCHF/keto, så vil du nok gerne trappe langsomt op. Det tror jeg ville være mit bedste bud…

     Svar
 26. Kære Jane
  Jeg er startet på Keto kuren og wauu hvor er det fantastisk at tre kg er faldet fra min ekstreme vægt? Jeg ville gerne følge lidt med i ketosetilstanden- men bliver i tvivl om hvilke måleenhed jeg skal købe.. Ville du kunne guide mig?
  Bh
  Mai-Britt

  Svar
  • Ja gerne, men først kunne jeg tænke mig at høre dig ad, hvad du gerne vil opnå med det? Og måske også høre dig om du har min første Keto-bog, der detaljeret beskriver målinger og tolkninger og hvad målingerne kan og ikke kan bruges til.

   Men du skal have fat i en blodsukkermåler, der kan måle for ketose også. Og så skal du købe særlige strimler til dem. De er pivdyre. Det er en af grundene til at det er relevant at afgøre, hvad du forventer at få ud af det, synes jeg. Det hele fås på apoteket.

   Svar
   • Hej og tak for svar
    Nej desværre , den har jeg overhoved ingen viden om … havde dine andre bøger og så reklame for Keto bogen nr to må det jo så være – tænker jeg er gået glip af basis viden !
    Egentlig er jeg ligeglad om jeg på en slip kan konstatere at jeg er i ketosetilstand .. for mig er vægten det vigtigste ! Som egentligt heller ik har været mit i fokus, da det har stresser mig meget at se vægtøgning … Men mange skriver at de tjekker Ketose så jeg blev undrende om det var et fokus jeg skulle ha
    Bh
    Mai-Britt

    Svar
    • Virkelig godt du siger det, for det var netop det, jeg ville frem til. Nogle gange begynder folk at gøre skøre ting som fx presse store mængder fedt i sig, fordi de kan se, at det driver ketonstofferne op. Og så kan de ikke forstå at vægten ikke går ned, for det var egentlig det, der var meningen.

     Det giver bedre mening at se ketose som en konsekvens af det lave kulhydratindtag og ikke som målet med det. Og synes man det kan være sjovt at måle, er det jo fint. Men mange måler uden at forstå hvad de måler, overfortolker eller fejlfortolker resultaterne og bliver herefter frustrerede eller demotiverede. Det er en avanceret form for selvsabotage…

     Svar
 27. Hej Jane!
  Jeg er startet på Keto. Men sommeren plejer at betyde koldskål for mig!?!
  Hjææælp! ?
  Kan du ikke lige trylle en keto venlig koldskåls oplevelse frem? ?
  Mvh Anders

  Svar
 28. Hey bandit?. Jeg har for noget tid siden købt en fuld madplan til kr. 400.00-og et-eller-andet. Kan ikke huske beløbet. Men hele min mail med opskrifter er væk i mit mailsystem. Kan du hjælpe med en kopi?. Med ønsket om en god dag. Annemette Petersen.

  Svar
  • Hvad er konteksten? Hvad vil du gerne opnå ved at drikke mandelmælk?

   Det samme spurgte jeg dig om forleden, da du spurgte om det samme men du svarede aldrig…?

   Svar
 29. Hej Jane. Jeg har lige købt din nye keto-bog og den gamle, som jeg har haft lånt længe på biblioteket, men nu må eje. Keto er kommet for at blive for mig. Tak for lette og lækre opskrifter. Jeg elsker især de to keto-shakes fra den første bog. Jeg håber, du vil eksperimentere lidt mere med shakes til bloggen?

  Svar
  • Fedt at du har glæde af bogen :)
   Shakes og drikkekalorier er langt fra optimalt, efter min mening, så det har jeg ikke så travlt med at eksperimentere mere med. Jeg vil hellere hjælpe folk til at få de gode resultater og det tror jeg for de flestes tilfælde kræver en anden vej.

   Svar
   • Hej igen.

    Okay, rart at vide. Jeg troede egentligt, det var helt fint, når nu det var i keto-bogen? Jeg har i hvert fald bare oplevet, at keto-shakesene kunne holde mig fastende rigtigt længe. Det har fungeret for mig i hvert fald. Jeg må så være undtagelsen.

    Svar
    • Det vigtigste er jo altid DIN oplevelse. Sådan må det nødvendigvis være. Keto-shakes’ne lavede jeg til dem, der træner tidligt om morgenen, og som gerne vil have noget i maven. Men det er lidt det samme som æg-latten, er min erfaring. For de fleste fungerer det ikke optimalt og de er mere sultne resten af dagen og ender med at spise flere kalorier. Men så er der samtidig dem, som bare oplever den som den bedste, både mætheds- og energimæssigt. Og det er åbenbart bare en forskel, der er og jeg ved faktisk ikke hvorfor det forholder sig sådan.

     Når jeg skal hjælpe flest muligt med at få succes, er jeg nødt til at vælge det sikreste. Hvis jeg fx havde 10 morgenmadsforslag med kød, fedt, grønt og én med yoghurt, smoothie osv. ville 9 ud af 10 vælge den ene afstikker. Og så falder succesraten. Det vil jeg gerne undgå. Men allerhelst vil jeg, at man selv noterer sig om det fungerer eller ej. Nøjagtigt som du gør :)

     Men altså… du er jo ikke fastende, hvis du spiser/drikker keto shake. Så den del forstår jeg ikke lige helt…

     Svar
     • Hej igen.

      Ja, det kan jeg sagtens se. Jeg har været på keto siden februar og har kun fået shakes 3-4 gange, men jeg reagerede bare godt på dem. Morgenmad har altid være lidt svært for mig nemlig, og jeg har normalt svært ved at spise nok om morgenen, og så bliver jeg sulten et par timer før frokost igen. Det jeg mente med fastende var egentligt lidt noget vrøvl, jeg mente, at jeg har sprunget frokosten over nogle gange efter en shake. Uden problemer og med ret god energi og lethed. Det kunne jeg nogle gange godt tænke mig at kunne gøre, for det var en rar følelse og gav lidt ro i maven, syntes jeg. Shaken tænker jeg i øvrigt, som du skriver, er god til morgentræning. Før keto fik jeg en slags frugtsmoothie med mandelmælk inden træning (jeg træner altid om morgenen), men jeg kom aldrig til at holde af det, fordi det nok gav hurtig energi men ingen mæthed. Der gav ketoshaken pludselig meget mere mening. Men det er ikke noget, jeg har planer om skal ske hver dag. Jeg forstår sagtens dit rationale omkring at hjælpe med at vælge de gode løsninger, det er super godt. Jeg startede selv med lchf i januar sådan stille og roligt, men jeg valgte tit de opskrifter, der ikke var så dominerede af kød, hvilket bare ikke gav mig energi nok. Så da jeg fik fat i keto-bogen, fik jeg en nem plan at forholde mig til, fordi alle opskrifter var høje på protein, så jeg kunne ligesom ikke fejle, hvis bare jeg lavede mad fra bogen. Derfor var det rart lige at få lidt input ang shakes også. Tak for det, Jane.

 30. Hej Jane?
  Jeg tænker ikke at det er meningen vi skal kontakte dig på denne måde, men jeg er tilmeldt Kickstart os skulle starte i dag.
  Jeg har lige talt med min søster, som har besluttet at hun gerne vil med, men hun vil gerne vente til vi er tættere på “Lønningsdag”. Kan det lade sig gøre at jeg venter på hende og først starter på mandag??????
  Venlige hilsner
  Malene

  Svar
 31. Hej Jane
  Har lige købt dit opskrifthæfte (forår), som jeg er i fuld med med. Tak for nogle super gode opskrifter … dejligt at der følger indkøbsliste med.

  Lige et spørgsmål ang. opskrifterne. Kan se at jeg skal bruge pofiber i nogle af dem. Kan husk (psylliumfrøskaller) ikke bruges? Det har jeg nemlig allerede. Eller er der en forskel på de to produkter?

  Mvh
  Christina

  Svar
  • Øøhm nej det kan man ikke sige over én kam. Er der brugt små mængder, fx 1 spsk Pofiber, kan det godt byttes til loppefrøskaller. Men er der brugt fx 1-2 dl, går det ikke med husk. Håber det giver mening )

   Svar
  • De fleste er i ketose inden for 24-48 timer med kraftig kulhydratrestriktion men det tager 3-6 uger at keto-adaptere (dvs. optimere kroppens fedtforbrænding og dens evne til at køre effektivt på fedt). Jeg anbefaler min første Keto-bog, hvis du har lyst til at dykke ned i alt om ketose, hvad det kan og ikke kan og hvad du kan bruge målingerne til: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Svar
 32. Kære Jane. Har lige bestilt din bog Keto på 4 uger. Mens jeg venter på, den ankommer er jeg så bare startet med at udelukke sukker, kulhydrater og mælk fra kosten. Mit spørgsmål går på, hvordan nikotintyggegummi evt. påvirker et keto-forløb? Bruger 4-5 stykker dagligt

  Hvor hurtigt kan man forvente et resultat i form af vægttab?

  Mvh

  Svar
  • Kompromiset i nikotintyggegummi er jo at det indeholder sødemidler, hvilket måske ikke er det smarteste men jeg synes, at rygestoppet vinder over det. Og sejt gået med rygestop. Det er så sindssygt vigtigt.

   Du vil mindske i fedtmasse så snart du er i kalorieunderskud. Hvornår det ses på badevægten, er meget forskelligt og har du et følelsesladet og destruktivt forhold til den er det bedst at lade den være.

   Jeg plejer at anbefale at fokusere på kulhydratrestriktionen og ikke på kalorierne i de første uger. Når kroppen har vænnet sig til fedtforbrænding og appetitten er nedsat, kan man fokusere på at spise mindre, hvis det ikke sker helt af sig selv (hvilket det oftest gør).

   Svar
   • Hej igen.
    Tak for svar og en dejlig bog med lækre og nemme opskrifter. Havde lidt start-problemer, hvor jeg vågnede af sult om natten. Men tror, jeg har fået styr på det med lidt mere fedt tilsat.

    Men, men, har du nogensinde hørt om, at ens hals kan gøre ondt/føles som groft sandpapir (ikke andre “flu-symptomer – bare ondt i halsen) dagen lang. Tror, det er 4. dag nu. Drikker meget: 2-3 liter vand…

    Mvh

    Svar
    • Hmmm nej det synes jeg ikke lige lyder bekendt. Det lyder mere som en reaktion, evt. en fødevarereaktion. Er der noget, du spiser mere af, som du måske ikke spiste så meget af før? Æg, mælkeprodukter, nødder…?

     Og ellers er min første tanke altid: Hvordan er saltindtaget? det løser jo vitterligt 99% af alle problemer på Keto :)

     Svar
     • Hey. Saltindtaget er fint, og det hele er bedre i dag. Men man er allerede “ramt”, når man står og leder febrilsk efter kulhydratindhold på varedeklarationen til en pakke always, ikke???

     • Haha, shit mand! Jo, så har bestået optagelsesprøven og er nu et fuldgyldigt medlem af denne eksklusive low carb-klub :))

      Godt du har det bedre nu!

 33. Kan man som vegetar benytte sig af keto madplanen? Vil gerne prøve den, men så vidt jeg har forstået findes der ikke en vegetar version

  Svar
  • Nej det kan man ikke. Keto og vegetar er ikke det bedste match. Det er ikke umuligt men det ville betyde at du skulle spise store mængder æg og ost og jeg tror ikke, det bliver lækkert på den lange bane.

   Jeg har i stedet lavet dette forslag til dem, der gerne vil spise low carb og vegetarisk: https://www.madbanditten.dk/low-carb-vegetar/

   Svar
 34. Hej Jane
  Jeg vil gerne lave de lækre bounty chokolader men har problemer med at finde en kokosmælk der skiller. Hvilken bruger du?

  Svar
  • Jeg bruger den økologiske i dåse fra Irma. Mig bekendt skiller den stadig.

   Og du har helt ret. Flere og flere tilsætter et eller andet stads til kokosmælken, så den ikke skiller. Det er jo super upraktisk når vi skal lave bounty :)

   Svar
 35. Hej Jane
  Er blevet inspireret af min veninde for at starte med Keto.
  Jeg har nu købt 2 bøger og kan se/læse at der er rigtig meget ost og avokado,, og jeg bryder mig virkelig ikke om nogen af delene ( jeg er desværre super kræsen ) kan man undlade det eller erstatte det?
  På forhånd tak.

  Svar
 36. Hej Jane

  Vil det være okay at spise 2 æg mixet med HUSK som så er stegt på panden i smør til morgenmad?

  Vh Stinne

  Svar
  • Okay ift. hvad, tænker du? Ift Keto? Det er jo så godt som kulhydratfrit så det ser jeg ingen problemer i. Jeg forstår ikke helt funktionen af husk men måske du har en grund til gerne at ville spise dem.

   Svar
 37. Hej Janne

  Kan du hjælpe? Vi mangler ideer til at erstatte skaldyr, pga allergi .

  Vi glæder os til at komme i gang med keto på 4 uger.
  Anette

  Svar
 38. Hej Jane
  Jeg er fan af dine opskrifter, har købt din bog bruger dine opskrifter dagligt.
  Jeg har fået det meget bedre, både energi men også min mave.
  Jeg har en datter på snart 17 år, som føler sig sulten hele tiden, selvom der er smurt en stor
  Rugbrødsmadpakke ca 4 klemmer plus grønsager, jeg tænker jeg vil prøve dit mad opskrifter til hende, da vi begynder at få et vægt problem, men er der noget jeg overser og skal passe på da hun ikke er ældre.
  Mvh en af dine fan

  Svar
  • Hej Helle

   Nej umiddelbart ikke. Jeg synes I skal starte med at ændre morgenmaden og bytte havregryn/yoghurt/skyr/brød eller hvad hun nu spiser nu med et godt måltid med protein og fedt som fx omelet, røræg eller lign. Det har ofte stor betydning på appetitreguleringen at starte dagen med protein i stedet for kulhydrat.

   Har det ikke nok effekt, kan I gøre det samme til aftensmaden og til sidst, hvis det er nødvendigt til frokost. Det er sjældent nødvendigt at gå helt drastisk til værks med de unge mennesker.

   En ting, som det er nødvendigt at være opmærksom på og som kan være svært i den alder, er indtaget af sodavand, slik – og måske også alkohol. Er der et forbrug af den slags, vil lightsodavand være at foretrække og så lidt slik/sødede drikkevarer (også de alkoholiske) som muligt. Det gælder jo i virkeligheden uanset hvordan kosten ser ud men jeg synes, det er værd at nævne.

   Svar
 39. Hej Jane
  Jeg har betalt for forårs madplaner igår d. 16, men har stadig ikke modtaget dem.
  Er der gået noget galt.
  Jeg glæder mig til at modtage med.
  Hilsen Charlotte Bojsen

  Svar
 40. Hej Jane
  Jeg er i fuld gang med keto inspireret af dine bøger. Jeg drikker gerne 2-3 kopper kaffe med skummetmælk om dagen. Men jeg tror at det er for mange kulhydrater. Kan jeg bruge laktose fri mælk eller mandelmælk?
  Jeg kan ikke lide fløde i kaffen.
  Venlig hilsen Gitte

  Svar
  • Du gør bedst i at vænne dig til at drikke din kaffe sort for at være ærlig. Almindelig mælk eller laktosefri mælk er det samme – borset fra at sukkerarterne i laktosefri mælk er nemmere optagelige, dvs. dit blodsukker stiger hurtigere end ved almindelig mælk. Mandelmælk, hvis du kan finde en uden sødemidler og suspekte ingredienser kan godt bruges, men det smager mest som at hælde dyrt ekstra vand i sin kaffe. Og så er vi tilbage til at du lige så godt kan vænne dig til at drikke den sort en gang for alle.

   Svar
 41. Idag er det et halvt år siden at jeg tog beslutningen om at jeg ville gøre noget godt for min krop og startede LCHF/Keto. Jeg startede med at måle kroppens udvikling hver uge men har ikke gjort det siden november – så idag har jeg lavet en “halvårs-status”: 13 kg. tabt, 14 cm. på både talje og hofte, 9 cm. ved bryst, 8 cm. lår og 5 cm. overarm – og føler at kroppen er i ro/balance. Mit eneste problem er at sulten sidder mellem ørerne – især i øjeblikket. Når jeg får lyst til at spise noget er det sjældent fordi jeg er rigtig sulten – det er mere kedsomhed, bestemte situationer, klokkeslæt og lign.
  Tak for alle dine lækre opskrifter som er nemme i en travl hverdag med arbejde, familie og træning. Glæder mig til at modtage din nye bog – er bestilt. ☺️

  Svar
  • Wow så flot!

   Og faktisk også virkelig flot at du kan mærke den forskel, for du har helt ret. Fysisk sult og alle mulige andre ting, vi tolker som sult er ikke det samme men begge dele skal man jo forholde sig til når det handler om at komme i mål med et større vægttab. Så well done!

   Svar
 42. Kære Jane
  Jeg er startet KETO. 1. jeg skal tabe mig 2. min krop har det rigtig skidt på kulhydrater og har nærmest altid haft det sådan. Jeg har derfor levet efter lchf principperne i mange år og også fulgt dig. Nu gået til KETO og tak Jane. Det virker :-)
  Med hensyn til ost om morgenen…. jeg er ikke oste glad men kan godt spise fekt. klovborg eller rieberhus. Må jeg vælge feks 30 gram af disse istedet? De indeholder umiddelbart det samme som feks emmentaler. Skal i øvrigt sige at jeg aldrig har fulgt opskrifter men gør det nu og det er vildt godt at du skriver hvor mange kalorier hver måltid indeholde og hvor mange personer det er til. Håber du fortsætter med dette.
  Kh Pernille

  Svar
 43. Hej Jane. Jeg følger Keto-diæt på 5 døgn, men jeg kommer i tvivl om, hvorvidt diæten kan kombineres med at være (meget amatør) cykelrytter? Når jeg til maj skal til Italien og cykle i bjerge, ville det være forfærdeligt at gå kold på vej op, mens kammeraterne overhaler. Hvordan vil du anbefale, at man kombinere Keto-diæten med cykeltræning? Kan man undgå kulhydrater i et intensivt cykelløb?
  Tak for en god blog, fifs og tips:)

  Svar
  • Det er et svært og helt utroligt kompleks spørgsmål. Helt grundlæggende kan man jo sige, at idéen med Keto er at man ikke går kold. Din krop kører på fedtforbrænding og du har rigeligt fedt/energi på din krop.

   Med det sagt, så kan der være gode grunde til at periodisere kulhydratindtaget alt efter hvor man befinder sig ift. sit race. Og afhængigt af intensiteten i dit cykelløb vil du formentlig stadig gerne supplere med kulhydrater/glukose undervejs. Dit behov for det vil bare være mindre end dem, som har en sukkerdrevet metabolisme.

   At få succes med Keto og træning kræver forståelse for kroppens nye behov. Og det starter med at du skal vænne din krop til fedtforbrændingen og i den periode, vil du opleve din performance som nedsat. Du vil samtidig skulle supplere med meget salt og evt. elektrolytter.

   Men dit spørgsmål er alt for stort til en blogkommentar og jeg vil anbefale dig at læse bogen The Art and Science of Low Carbohydrate Performance. Det er grundbogen inden for træning og keto. Du kan også prøve at google Zach Bitter, som er ultraløber, der spiser keto. Han vinder mesterskaber og er meget åben om hvordan han griber sin kost an.

   Herudover kan du gå på jagt i mine tidligere skriverier om det, som du finder her:
   https://www.madbanditten.dk/2016/11/24/lchf-ketose-og-traening-forelaesning/
   https://www.madbanditten.dk/2018/03/17/praestationskulhydrater/
   https://www.madbanditten.dk/2018/11/26/keto-energi-til-traening/

   Rigtig god læselyst – og cykeltur.

   Svar
   • Tak, Jane. Jeg tænkte heller ikke, der var et entydigt svar på spørgsmålet. Men jeg vil prøve at nørde lidt af dine links og henvisninger, og forhåbentligt finder jeg ud af, hvordan min kost tilpasses til et cykelløb.

    Tak for svaret:)

    Svar
    • Fedt! Helt sikkert bestil bogen. Den er fænomenalt god og den bedste ressource, der findes med indblik i træning på ketogen kost?

     Svar
  • Hehe nej. Nærmest tværtimod vil jeg sige. Hvis du kigger til udlandet er Low Carb/LCHF/Keto temmelig mandedomineret. Kvindedominansen her tror jeg bare skyldes, at jeg, der skriver, er kvinde.

   Men Keto er bestemt super for mænd. De mænd, jeg har arbejdet med, elsker maden og de får SUPER resultater (måske fordi de ikke har så mange følelsesmæssige bindinger til mad, som kvinder tit har)

   Svar
 44. Hej Jane. Vi følger din bog Keto og har gjort det i 5 uger nu. Vi oplever begge et stort vægttab og føler ikke vi “afviger” fra dine retningslinjer. Vi har på din opfordring købt en keto måler og du skriver i bogen at hvis niveauet er over 5, skal man se om man har forvekslet strimlerne. Det har jeg ikke, men måler 5.1. Er der en fare ved det? Vh Vicky og tak for dig

  Svar
  • Nej, jeg synes ikke, der er nogen risiko ved det. Heller ingen gevinst dog. Virkelig høje ketonværdier er sådan en newbie-ting.
   Dog altid vigtigt at måle fastende om morgenen.

   ‘Faren’, som jo i virkeligheden kun risikerer at opstå hos folk med diabetes 1 (eller meget fremskreden diabetes 2) indebærer jo høje ketonstoffer (+15 mmol/L) samtidig med at blodsukkeret er tårnhøjt. Det er ikke muligt i den raske krop. Men du kan altid måle dit blodsukker samtidig. Er det normalt (eller endda til den lave side) er alt godt (men alt er sådan set godt i forvejen – det er bare nogle gange interessant at følge blodsukkeret også)

   Svar
   • Hej Jane. Tak for svar. Testen er taget fastende om morgenen. Jeg har ikke målt blodsukkeret dog, men vil prøve at gøre det. Hvad skal det ligge på? Har ingen erfaringer med blodsukkermålinger ?
    Igen tak for din blog og den skønne Keto bog.

    Svar
    • Et normalt blodsukker ligger omkring 5 mmol/L. I traditionel forstand er rammen dog noget bredere.

     I en Low Carb/Keto-kontekst kan vi nogle gange have lavt blodsukker målt efter normal målestok. Jeg har fx målt 3,2 mmol/L men fordi min hjerne fik energi fra ketonstofferne havde jeg det helt glimrende og ingen tegn på ‘lavt blodsukker’. Samtidig kan vi godt nogle gange have lettere forhøjet blodsukker om morgenen (måske 6 mmol/L), hvilket under normale omstændigheder ville indikere insulinresistens men som i vores tilfælde ikke gør det.

     Så det er sådan nogle pejlepunkter :)

     Svar
 45. Hej Jane.
  Jeg er type 1 diabetiker ( på 21. År) og kan ved hjælp af keto stort set undvære min hurtigvirkende insulin. Det er jeg jo glad for. Men min diabetes sygeplejerske er mindre begejstret, da det giver en uligevægt mellem langtidsvirkende og hurtigvirkende insulin. Har du nogle erfaringer indenfor dette eller kender nogen der har?!
  Jeg er pt en str. 78 kg og hil egentlig bare gerne ned på 60-et eller andet (69,9999 er ok) ?
  Tak for super gode opskrifter.

  Svar
  • Hej Tina

   Nej, det har jeg desværre ikke. Jeg har erfaring med type 1’ere, der spiser Low Carb/keto med fine resultater men jeg holder mig høfligt udenfor selve medicinsnakken, da det ikke er mit område.

   Kender du bogen Dr. Bernstein’s Diabetes Solution? Det er den måske største ressource for type 1’ere, der gerne vil spise Low Carb/Keto. Måske kan den give et bedre perspektiv…

   Svar
 46. Hej Jane. Jeg vil gerne tabe mig en del. Har lige været på bib og lånt din bog LCHF året rundt. Der er en opskrift på side 72 på kærnebrød. Må jeg spise en til 2 skiver om dagen el måske dit knækbrød fra nettet. Jeg savner brød. Må jeg lave tomatsuppe på dåsetomater med masse løg. Jeg har været på keto nu i 5 dage og det går rigtig godt. Jeg har slet ikke haft sukkertrang. Har ikke vejet mig endnu.kun da jeg startede. Har bestemt mig til kun at gøre det en gang pr uge. PS blev lidt sulten da jeg sad og så i din bog.
  Mange hilsner Bente
  Hvilken af dine bøger mm vil du anbefale mig at starte med

  Svar
 47. Jeg har lige set dette produkt og vil gerne vide om du tror det kan bruges i Keto diæten.
  —-
  DIET NOODLES – Low carbs shirataki noodles. Nu med nyt og friskt design!

  Vores Diet Noodles har samme gode indhold og indeholder mindre end 10 kcal per portion!

  Lavt kalorie indhold (8kcal/100g)
  Uden sukker og fedt
  Højt fiberindhold
  Gluten- og sojafri
  Sådan tilbereder du Diet Noodles:
  Skyl nudlerne under rinnende vand i et dørslag og lad vandet rinde af. Nudlerne kan spises som de er (kolde) eller som en del af en varm ret. Ved opvarmning af nudlerne lig dem i kogende vand eller svits dem i en varm stegepande i ca 2 minutter.

  Forpakning: 250 g nudler per forpakning,

  Antal portioner: 2-3 portioner
  Næringsindhold per 100g

  Energi 33,6 kJ / 8 kcal
  Protein <0,5 g
  Fedt <0,5 g
  Kolhydrater <0,5 g
  Fibrer 3,2 g

  Ingredienser: Vand 96,2%, jamsrodsmel (amorphophallus konjac), stabiliseringsmiddel; kalciumhydroxid.

  Svar
  • Du kan fint bruge shiratakinudler. Mange low carb folk er glade for dem. Personligt synes jeg de er uspiselige men det er jo en smagssag :)

   Svar
 48. Kære Jane

  Jeg er igang med Keto og har købt dine on-Line opskrifter samt din bog mæt og slank med LCHF.
  Jeg vil lave ostemuffins (side 107) og så er det jeg vil spørge om… hvor mange gælder for et måltid feks frokost ? Hvis jeg “tæller æg” kunne det måske være 3 stk – men jeg er ikke sikker :) på forhånd mange tak
  De bedste hilsner Anne

  Svar
  • Det ved jeg heller ikke lige. Jeg synes måske heller ikke det er den bedste måde at se det på. Hvor mange vil du spise for at blive mæt? Det synes jeg er langt mere relevant.

   Svar
 49. Hej Jane
  Jeg ser med glæde at du anvender pamlekål nogle af dine retter. Jeg er vild med palmekål men har kun kunne finde det i Sverige. Hvor køber du dit Palmekål? Jeg synes efterhånden jeg har prøvet alle dagligvarebutikker.
  Mvh
  Marie-louise

  Svar
 50. Hej Jane
  Har netop bestilt din 5 ugers madplan. Som jeg læser det er det madplan til ugen og 5 dage. Jeg har kun fået madplan for4 dage pr. Uge? ?
  Er det en fejl?
  God dag

  Svar
 51. Har lige et spørgsmål?

  Når der står f.eks. 50 gram bacon til morgenmad, er det så inden det er stegt eller efter ?

  Svar
 52. Hej :)..
  Jeg er lidt nysgerrig ift. at ændre min livsstil til keto.
  Er der begrænsninger ift. ikke at have en galdeblære?

  Svar
  • Hej Sabrina

   Egentlig ikke. Mange spiser keto uden galdeblære (fx Henriette her)

   For nogen kan det være en hjælp at trappe lidt langsomt op med fedt, især animalsk fedt. Kokosolie virker til at være fint til brug der. Nogle gange kan fordøjelsesenzymer være en hjælp men ofte går det også fint uden.

   Svar
 53. Kære Jane.
  Har lige hentet din Keto bog på posthuset ??
  Har netop opdaget at årstiderne starter i uge 6 med en ” Keto kasse ” . Har du set den og er det en god ide ?
  Bh Susanne

  Svar
 54. Heisann!
  Kan ein drikke fettkaffi til frokost og lunsj for å få i seg fettet, så spiser ein protein og karbohydrat ved siden av som i salat? Eg synst det er vanskelig å få i meg fettet…….. heilt ny på keto☆♡☆

  Svar
 55. Hej Jane
  Vi arrangere et helbreds event http://www.morbum.com nu på lørdag i Odense. Vi havde et foredrag omkring keto kost og sundhed i forhold til tarmen lidelser som CU og Crohns
  Desværre har vi fået et afbud og mangler lidt en 1-1 erstatning. Øvrige foredragsholdere tæller bla. Pia Norup og Erik W Pedersen
  Du må gerne kontakte mig .. 28907770

  Svar
  • Hej Christian
   Jeg holder slet ikke foredrag i øjeblikket men tak for tanken.
   Håber I finder en anden – spændende emne??
   KH. Jane

   Svar
 56. Hej, dine opskrifter er fantastiske. Har du lavet samarbejde med en ‘madkasse’ leverandør, som fx Årstiderne?
  Således det er nemt at bestille.
  Det kan være lidt svært at nå at handle ind, så de ønskede nye spisevaner holder ved.
  Jeg nyder dine opskrifter, også dem
  Jeg får lavet.
  Rigtig god aften
  Christel

  Svar
 57. Hej
  Jeg følger dig på face og er blevet inspireret til at prøve keto/lchf.
  Er ved at lave en madplan ud fra dine opskrifter – for er desværre en af de typer der hurtigt giver op hvis der ikke er lagt en plan – og tænker at den skal følges indtil jeg kan “stå” på egne ben. Har tit tænkt på om der var et hold/ hjælp til “dummies” ?
  Må man egentlig drikke cola?
  Hilsen Gitte

  Svar
  • Du skal starte med Keto-bogen, Gitte. Deri er der alle de opskrifter, du skal bruge og de er energiberegnede, så du nemt kan lave kostplan ud fra dem, Der er også en kostplan i, jeg har lavet. Find bogen i boghandlere, Føtex, Bilka eller online: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Både min bog og mit online forløb er jo tænkt til nybegyndere. Det starter dog i dag.

   Du skal ikke drikke cola. Du skal drikke vand, danskvand, kaffe og te. Men det står altsammen i bogen :)

   Svar
 58. Godmorgen….
  Jeg har mega svært ved min morgenmad uanset hvad jeg forsøger med… Må jeg spise cheasy skyr med mandler og evt mørk chokolade….
  Mvh monika

  Svar
  • I næsten uanset hvilken kontekst du spørger, vil svaret fra mig blive et høfligt nej tak til både cheasy skyr og chokolade til morgenmad. Er du ikke sulten, skal du ikke spise. Vent til sulten indtræffer naturligt og spis noget rigtig mad, når den gør. Det vil være en langt bedre løsning.

   Svar
 59. Hej Jane,

  Jeg har fulgt dig i 1 1/2 år og lavet mange af dine lækre opskrifter, men har det sidste halve års tid ikke levet efter keto principperne.
  I en travl hverdag (nyligt fraskilt, enlig mor, for meget arbejde og en syg far), så begyndte det at knibe med overskud til indkøb mm, så jeg er begyndt at få måltidskasser fra Skagenfood. Det er lækre råvarer og gode opskrifter, men med for mange kulhydrater og for få grønsager. Jeg prøvede at bestille slankekassen for at få flere grønsager, meeeen så får jeg kaffefløde til madlavningen…
  Jeg har skrevet til Skagenfood om de havde planer om at få lchf måltidskasser, men de mente ikke, at der var stor nok efterspørgsel. Lyder lidt underligt, da flere og flere får øjnene op for alle fordelene ved ketose…
  Jeg har lige siddet og kigget på nogle af dine madplaner og tænkte, at hvis du ville udvide din forretning, kunne du måske lave et samarbejde med dem, for du har jo en masse følgere, opskrifter mm.
  Jeg har ingen kontakter eller forbindelse til Skagenfood eller andre leverandører af måltidskasser, men ville da rigtig gerne være aftager, hvis en sådan aftale kom i stand.
  Tak for god inspiration til madlavning og fortsæt endelig med en lille opsang indimellem ;-)
  Rigtig god weekend.
  Mange hilsner Marianne

  Svar
  • Det er sødt af dig at tænke på mig men det er jeg ikke interesseret i. Jeg har faktisk været i dialog med Skagen Food for nogle år siden men det er ikke en vej, jeg er interesseret i at gå forretningsmæssigt.

   Og tak. Dejligt at høre, du har glæde af det hele her på siden :)

   Svar
 60. Hej Jane
  Jeg er lige startet på din 14 dages kostplan som jeg synes er meget inspirerende og lækre opskrifter. Dog har jeg svært ved chiagrøden som er lavet på kokosmælk, kan jeg bruge mandelmælk i stedet?
  Hilsen Johanne

  Svar
 61. Hej Jane
  Jeg har et par spørgsmål til dig inden jeg evt melder mig til kickstart i morgen. Er det i dette felt jeg kan skrive dem eller har du en mailadresse til det formål?
  Kh
  Mette

  Svar
 62. Jeg bestilte i går Madplan Vinter kr 99,00.
  Fik ikke printet bekræftelsen, idet jeg tænkte, den kom på mail. Har I modtaget min bestilling?
  Mvh
  Charlotte Skej

  Svar
 63. Hej Jane!

  Jeg er allergisk mod nikkel i mad (alle nødder, frø, chokolade, etc). Vil det alligevel være muligt for mig at deltage i kickstart på meningsfyldt vis?

  Hilsen Helene

  Svar
  • Vi spiser ikke rigtigt hverken nødder, kerner eller chokolade på kickstart men der er også nogle grøntsager, der indeholder nikkel, ikke?

   Umiddelbart tænker jeg at det går helt fint. Der er selvfølgelig opskrifter og kostplaner men bestemt hverken ønske eller krav fra min side om at det bliver fulgt slavisk. Det vigtigste er at du holder dit kulhydratindtag lavt og det kan du gøre med kød/fisk/fjerkræ/æg, fedt + de grøntsager du kan tåle. Lyder det ikke ok?

   Svar
 64. Kære Jane
  Kan du se om jeg er kommet igennem med at forudbestille Keto på 4 uger?
  Jeg mener at jeg gjorde det før jul, men er ikke blevet trukket på kontoen endnu (hvilket nok sker når bogen fremsendes). Så min forespørgsel er kun for ikke at lave en dobbeltbestilling :)

  Svar
  • Nej desværre ikke, for det er ikke hos mig, du har bestilt den. Det er hos saxo.com (som jeg linker til) og det er derfor deres kundeservice, du skal have fat i.

   Svar
 65. Hej Jane

  Er det muligt at købe en madplan for alle dagens måltider i 4 uger max 1.500 kalorier om dagen? Jeg vil gerne tabe 10 kg. Jeg har set mange af dine lækre opskrifter men jeg synes det er lidt uoverskueligt hvordan jeg skal sætte måltiderne sammen.

  Hilsen Gitte Mølgaard

  Svar
  • Du kan købe Keto-bogen: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Den har mere end 80 opskrifter med angivelse af kcal, kulhydrat, protein og fedt og du kan nemt sammensætte en kostplan derud fra. Den indeholder også en uges kostplan, som jeg har lavet, som du kan starte med, som ligger omkring det leje, du efterspørger.

   Svar
 66. Hej Jane,
  Jeg spiser Keto på 3. måned og synes generelt at opskrifter e er både spændende og hurtige at lave. Jeg søger dog stadig det perfekte brød/boller, har eksperimenteret med forskellige opskrifter og i den forbindelse har det undret mig st der aldrig er noget med hær I, er der en årsag til dette??
  Har spurgt dig før, men kan ikke finde et evt. svar ?
  Jeg har i mine sidste forsøg kommet lidt Havrekli i er det foreneligt med Keto? Det giver mindre “bismag” og smager godt og er godt for mit kolesterol, som er temmelig højt.

  Svar
 67. Hej Jane
  Tak for inspiration, gode opskrifter og hjælp til vægttab – aktuelt 12 kg.
  Min søn (11 år) er udfordret på fordøjelse, svært overskud, hovedpine og ondt i muskler. Er i den forbindelse anbefalet antiinflamatorisk kost. Har lettere ved tankegang i keto. Tænker du, at keto kan gøre det i forhold til det kostrelaterede, eller skal jeg holde mig til anbefalingen?
  På forhånd tak for svar.
  Hilsner fra Susanne

  Svar
  • Hej susanne
   Sejt gået af dig!
   Det skøre med den der ‘anti-inflammatoriske kost’ er at den ikke findes. Det er et medieskabt billede at anti-inflammatorisk kost er noget med grøntsagsjuice, ingefær og gurkemeje men det er det altså ikke. Eller dvs. det kan det fint være. Det har bare ikke en pind med hverken grøntsagsjuice, ingefær eller gurkemeje at gøre.
   Du spiser anti-inflammatorisk, hvis du udelukker de største inflammationsdrivere, hvilket vil sige sukker, raffineret kulhydrat og industrielt fremstillede planteolier, der er rige på omega 6. Du lever anti-inflammatorisk hvis du holder dit blodsukker stabilt og dit insulinniveau lavt.
   Keto opfylder alle disse.

   Ift. en 11-årig ville jeg fokusere på kvalitet, jf ovenstående, mere end på kulhydrater. Dvs. at du kan tænke det som din keto-kost men der sagtens kan være lidt ekstra grønt, frugt, rodfrugter, nødder, kerner osv.
   Det synes jeg vil være et rigtigt fint sted at starte og så kan I se, hvor langt det bringer jer og evt. finpudse hvis nødvendigt :)

   Svar
 68. Hej Jane
  Jeg kører din keto kur på 8 uge. Har lavet dine knækbrød flere gange, og kan se det næsten er de samme ting, der er i dit kernebrød. Er kernebrødet ok at spise på keto?

  Mvh Christina

  Svar
  • Hmmm… i ‘min’ Keto er alle brød noget, man spiser ved sjældne lejligheder…

   Men uanset er det vigtigste at du holder dit kulhydratindtag lavt. Ikke hvad du bruger dine kulhydrater på.
   Har du Keto-bogen? https://www.madbanditten.dk/keto-bog/
   Den er så informationspakket og det kan fint være en idé lige at læse den igennem en gang imellem.

   Svar
 69. Hej. Har netop købt efterårs madplanen (keto) og din bog. Kender godt lchf og har læst på keto -men: kan man starte op med lchf i kombi med keto mad henover de næste uger?.. det er med vægttab for øje .
  Mvh Helle

  Svar
  • Jeg tror ikke helt jeg har forstået den der skelnen mellem LCHF og keto. I min verden er det det samme. Keto er den helt kulhydratfattige model (striks LCHF) og den, jeg oplever som mest effektiv til vægttab. Mest fordi den udelukker de ting, som mange kommer i problemer med, når de tolker LCHF som noget med en masse brød og bagværk, sødemidler, osv.
   Så længe fokus er på rigtig mad (grøntsager, kød og fedt) er jeg ligeglad med hvad vi kalder det. Og det vil i de fleste tilfælde være effektivt til vægttab.

   Svar
 70. Hej Madbanditten:)
  På opskrifterne til “flere flade grøntsagsbrød“, står der man skal bruge Loppefrøskaller. Kan man bruge Pofiber istedet for?
  Mvh Mie

  Svar
 71. Hej Jane
  Jeg er gastric bypass-opereret for nogle år siden. Desværre kom jeg ikke i mål med mit vægttab. Jeg har derfor fulgt dig igennem noget tid fordi LCHF giver god mening i mit hoved. Dog har jeg været tilbageholdende med at tilmelde mig et kickstartsforløb fordi jeg ikke helt kan gennemskue hvordan LCHF harmonerer med GB. Har du mon nogen erfaring med dette?
  Mh Tina

  Svar
  • Hej Tina

   Jeg har kun begrænset erfaring med det og plejer faktisk at henvise til en gruppe på FB, der engang var for folk der spiste LCHF som var GB-opereret. Men den er vist inaktiv…

   Jeg ved, jeg har haft kursister tidligere, der er GB-opereret men jeg mindes ikke, at det har været et problem, og jeg kan ikke rigtigt gennemskue, hvorfor det skulle være meget anderledes. Hvori tænker du, at forskellen eller udfordringen skulle ligge? Er det med hensyn til portionsstørrelser eller…?

   Svar
 72. Hej Jane
  Jeg har lige set “the game changer” På Netflix. Jeg synes, du er en af de klogeste på kost, jeg “kender” så ville gerne høre din holdning til filmen, da jeg har levet LCHF i flere år? Jeg bliver en smule forvirret over den. Kan du give mig nogle svar på mine hvorfor’er? Hvis du selvfølgelig har set den;)

  Svar
  • Måske du kan hjælpe mig også. Jeg er simpelthen så overrasket over, at kompetente voksne mennesker ikke kan gennemskue disse film. Det gælder The Game Changers men jo også de film, der gik forud for som Forks over Knives og What the Health. Jeg er med på, at de har brugt alle kneb i bogen for at overbevise dig om deres synspunkt, men hvad sker der, når du (og andre) opfatter den som sundhedsformidling fremfor det, den er: vegansk propaganda.

   Jeg vil oprigtigt gerne vide det.

   Film på Netflix forklædt som dokumentarer kan ikke bruges som sundhedsoplysning og hvis der er en ting, du skal tage med dig er det, at Netflix ikke skal være din kilde til sundhedsinformation. Netflix er til underholdning og intet andet.

   Problemet med disse film er jo, at de starter med konklusionen. Det må man ikke. Man må ikke starte med at konkludere, at vegansk kost er bedst for atleter og derefter lede efter folk og undersøgelser, der kan understøtte den idé. Det er uetisk og udenfor videnskabelig praksis.

   Havde man i stedet startet med spørgsmålet: Hvad er den bedste kost for atleter, var resultatet af filmen jo blevet et andet. Når man skal konkludere noget om noget, går det ikke at man udvælger enkeltstående undersøgelser og twister konklusionen til egen fordel. I stedet skal man tage hele feltet og se hvilke resultater, der samlet set er flest undersøgelser, der peger på og så er det det, man konkluderer.

   Man kan heller ikke bede fx en stribe veganske læger eller andre, der har en finansiel interesse i veganisme (hvilket selve producereren jo har) om at deltage uden at deklarere deres interessekonflikter. Er undersøgelsen, man prøver at lave, uvildig, skal man høre læger og forskere med forskellige baggrunde. Men det gør de jo ikke. Men fordi det her er underholdning (propaganda) og ikke sundhedsoplysning, er de ikke underlagt disse krav.

   Hvis jeg skal sige noget positivt om emnet/filmen, synes jeg, det kan være, at det godt kan lade sig gøre at være atlet og spise vegansk. Det kræver enorm viden, adgang til dygtige ernæringsfolk, der kan sørge for den rette sammensætning og en bunke kosttilskud, men det kan gøres. Det er mindre optimalt end ikke at spise vegansk, men hvis man nu fx af etiske grunde gerne vil det, er det jo rart, at muligheden forelægger.

   Jeg kan anbefale Anders Nedergaards rigtigt udmærkede gennemgang af filmen, som han lavede i sidste afsnit af radioprogrammet Fitness M/K. Det er både fair og sobert lavet: https://www.24syv.dk/programmer/fitness-mk/57020774/222-the-game-changers-og-fitness-mk

   Svar
   • TAK! Jeg kunne heller ikke helt forstå det. Jeg har aldrig haft det bedre og så skulle det være forkert at leve sådan? Jeg fortsætter fortrøstningsfuldt.

    Svar
 73. Hej Jane
  Hvis man vil følge online forløb ud af diabetes 2, får man så opskrifter til alle måltider, eller kun til aftensmaden.
  Mvh Kirsten

  Svar
 74. Åh vil blot takke dig, for det bedste ostevaffel-frokostsandwich-brød-alternativ! Har lige smurt den lækreste sandwich til i morgen på job, inspireret af dine vafler med laks..
  Tak for dem og tak for dig..har det for første gang i meget lang tid fantastisk med min krop og mig selv, takket være KETO!

  Svar
 75. Hei, jeg er en godt voksen dame som har fulgt deg en god stund. Fornøyd med veldig meget, men etterlyser en vel for allergiker .Selv er jeg allergisk for kumelk, ikke smør, hvetemelk og egg.

  Svar
 76. Hejsa madbanditten.

  Stå og skal omgang med at spise efter keto kost da jeg har bøvl med mine tarme og har fået anbefalet keto kost.

  Men men hvordan kommer jeg rigtigt igang når hegnet helt ny.

  Jeg skal have skåret alt ud i pap?

  Jeg har købt din efterårs og forårs kostplan men mangler noget omkring morgenmad og frokost.

  Hvilken bog er god for mig. Tænker måske en liste hvor jeg kan se hvilken grønsager der er gode at spise og hvad er kulhydrater og hvad måske spise hvor mange gram af.

  Hilsen en lige forvirret Signe

  Svar
  • Hej Signe
   Det første, du skal gøre er at læse Keto-bogen: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/
   Det er din grundbog og den skærer det hele ud i pap for dig.
   Den indeholder også energiberegnede opskrifter til alle dagens måltider og en kostplan til at hjælpe dig godt fra start. Den indeholder også kulhydrattabeller og ja, dybest set alt du skal bruge. Så start der. Følg den slavisk i mindst 4 uger og se så derefter om noget skal rettes til.
   Men det er der, det starter.

   Svar
 77. Kære Jane.
  Min datter på 9 år har for 2 mdr siden fået konstateret diabetes 1. Vi har talt med mange fagfolk de sidste par måneder. Kamille producere ikke selv nok insulin og skal derfor have insulin til de kulhydrater hun spiser. Diætister råder os til at vi ikke fravælger kulhydrater, da børn har brug for dem. Det er vi enige i, men vi kunne nogle gange godt tænke os alternativer. Jeg har din. KETO bog hvor jeg bruger dit knækbrød? Meget lidt kulhydrater. Hvilke af dine andre bøger vi være gode for os, primært med fokus på mad til barn. Det kunne være dejligt med en Kogebog for dem der har diabetes 1.
  Håber du har tid og lyst til at svare mig.

  De bedste hilsner
  Trine Skotte

  Svar
  • Hej Trine

   Æv med din datter. Jeg tænker I kan have glæde af alle mine bøger. Hvis jeg skal fremhæve to, er det Madglad (som jo er med fokus på børn/familie) – den indeholder lidt flere kulhydrater end mine øvrige bøger og så Spis dig mæt og glad, som virkelig er fuld af gode, nemme og velsmagende opskrifter på hverdagsmad.

   Svar
 78. Tak for mange gode opskrifter, som jeg sætter stor pris på.
  Jeg har dog et problem med brødet bortset fra det Brødmix du anbefalede. Jeg kan dog ikke forstå hvorfor der aldrig bruges gær i brødet så det kunne hæve over kanonkuglestørrelse? er der en årsag til dette??

  Svar
 79. Hej Jane

  Vi er to kvinder på henholdsvis 56 og 60. Vi har fulgt ketokuren i 3 uger. Vi har fået et vægttab på 5,9 og 4,8 kilo … og det er jo fantastisk. Meeen vi er stadig meget trætte og lidt sultne. Det værste er at vi vores energi er helt i bund, vi kan ikke arbejde fysisk uden at blive svimmel.

  Så spørsmålet til dig er: er det nomalt, og hvornår kommer den energi alle taler om?

  De bedste hilsner

  Hanne og ingelise

  Svar
  • Hej med jer

   Først er jeg interesseret i at høre om det er retningslinjerne fra min Keto-bog, I følger? Mit gæt er nej, for så ville I hverken være trætte, sultne eller svimle ;-)

   Der findes så mange skøre keto-retninger på internettet og på diverse apps og de giver ofte problemer efter de første uger.

   Så mine bedste råd er:
   1. Læs eller genlæs Keto-bogen og følg retningslinjerne derfra
   2. Følg også anbefalingerne for saltindtag så I får rettet op på de ubalancer i elektrolytbalancen, I lige nu døjer med, fordi disse ikke har været fulgt fra starten.

   Start der og se om det ikke hjælper. Det vil jeg næsten garantere at det gør.

   Svar
 80. Hej Jane
  I morgen er det 2 uger siden jeg efter langt tilløb startede med at spise efter Keto. Jeg har læst din bog og bruger madbanditten meget. MEN salt er en udfordring, er ikke en mulighed at gå den nemme vej og tage 1-2 salt tabletter der kan købes på apoteket.
  Mvh Gitte

  Svar
  • Det ved jeg ikke rigtigt. Måske. Men dels indeholder de sukker (dextrose, tror jeg det er) og dels er det en temmelig dyr løsning, da du vil skulle tage mange hver dag.

   Hvorfor ikke i stedet prøve forskellige typer salt, til du finder en, du synes smager fint. Du kan putte det i et glas eller en flaske vand, hvis du foretrækker det mere fortyndet eller du kan pøse det på agurkeskiver og spise det ad den vej. Du kan også drikke bouillon i stedet. Der er så utroligt mange muligheder.

   Svar
 81. Hej Jane
  Jeg er i dag stødt på et produkt der hedder Lizza De kalder deres produkter for low carb, men jeg tror ikke på alt hvad der landet i min email. Derfor vil jeg høre dig om du kender deres produkter og hvad din tilgang er til dem.
  Tjek deres link og sig mig hvad du synes.
  Tine

  Svar
  • Jeg spiser ikke ‘produkter’, jeg spiser rigtig mad (kød, fedt, grønt), så det er ikke rigtigt relevant for mig. Alle de resultater, du ønsker dig, kommer af at spise rigtig mad. Junkfood er junkfood, uanset herkomst og uanset label. Det betyder ikke at man aldrig kan vælge at spise dem. Det betyder bare, at man skal være bevidst om hvornår man spiser junk og hvornår man spiser rigtig mad.

   Sidst jeg tjekkede ingredienslisten på dem der, indikerede det junk.

   Svar
 82. Hej Jane :)

  Jeg står med jeg ved ikke hvor mange dåser kokosmælk, som ikke vil skille og derfor ikke kan bruges til Bounty.

  Har du en opskrift på nogle boller, eller noget brød, som jeg kan bruge det i?
  (og helst uden de fedtreducerede mel, for dem har jeg ingen af :D)

  Mange hilsner
  Mette

  Svar
 83. Hej Jane
  I forbindelse med keto-diæt overvejede vi stenalderbrød. Der er både opskrifter og færdige blandinger. Men …… vældig mange kalorier.

  Vi fandt i en helsekostforretning færdig blanding til fibre bread produceret af et firma sukrin distribueret af det norske Funksjonell MAT.

  Der er stort set ingen kulhydrater og og heller ikke mange kalorier sammenlignet med almindeligt brød.

  Det smager ok for en periodes skyld og fungerer fint, hvis man synes, at man mangler noget at lægge ost eller kød på.

  Hvad er din mening om dette fiber brød i forhold til keto?

  Venlig hilsen

  Svar
  • Når jeg lægger min generelle skepsis for bagværk på Keto til side, tænker jeg, det er udmærket. Ingredienslisten er lidt suspekt men deres brød smager virkelig godt, synes jeg. Og jeg kan ellers ikke lide de her low carb brød.

   Vær opmærksom på at en skive iflg deres beregninger er meget tynd og held og lykke med at begrænse indtaget (frys evt. skiver, der ikke skal spises ned. Det hjælper med begrænsningens kunst :))

   Svar
 84. Hej Jane.

  Jeg er lidt nysgerrig på, hvorvidt dine opskrifter er helt uden mel, da jeg med stor sandsynlig er glutenallergiker. Er dine opskrifter antiinflammatoriske?

  Hilsen Line

  Svar
  • Hej Line
   Ja i LCHF indgår ingen kornprodukter og alle opskrifter er derfor naturligt glutenfri. Hvis du leder længe nok, tror jeg, du kan finde to opskrifter (ud af ca. 2000) her på bloggen, hvor jeg har delt et almindelig brødopskrift. Men du opdager det nok ved at der så er hvedemel i.

   LCHF er pr. definition anti-inflammatorisk kost og sænker iflg. flere studier inflammationsmarkører i kroppen. Anti-inflammatorisk kost fremhæves ofte som noget med grøntsagssjuice og ingefær og gurkemeje men det er altså ikke sådan det foregår – om end disse ting formentlig fint kan indgå.

   Svar
 85. Hej ?
  Tak for en fantastisk blog og en oplysende og samtidig letlæselig bog om Keto.
  Jeg er på dag 3 med “ketokost” og for liiige at holde styr på de der kulhydratbisser her i starten tænker jeg at jeg kan få glæde af “Frida”.
  Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg læser listen da kulhydrat har 3 forskellige værdier:
  Kulhydrat, difference
  Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig
  Kulhydrat, tilgængelig, deklaration
  Måske kan du hjælpe?
  På forhånd tak ?

  Svar
  • Jeg anbefaler at kigge efter tilgængelig kulhydrat. Jeg ved ikke hvad forskellen på de to er andet end at de er et fint eksempel på at vi har at gøre med en højst upræcis disciplin og at kulhydratindhold altid vil være baseret på estimater.

   Svar
 86. Hej Jane.
  En test hos lægen har vist, at min datter lider af for lavt /svingende blodsukker med alt hvad dette indebærer af træthed , humørsvingninger, svimmelhed m.m. Og tilmed en meget voldsom akne gennem længere tid. Nu er det så jeg spørger; vil du kunne hjælpe, eller kan du henvise til andre. Som info består hendes kost af mange grøntsager, sunde olier og en del vegetar-kost. Hun forsøger at holde sig fra mælkeprodukter. Hun har også været inde i længere varende stress perioder. Er nu 25 år.
  Mvh Birgit Østerby.

  Svar
 87. Kære Jane
  Tak for inspiration og gode opskrifter – jeg har købt et par bøger fra dig og er godt i gang med LCHF.
  Jeg vil gerne vide om du ved noget om urinsyre gigt og kost i den forbindelse – jeg har været ved læge og fået konstateret forhøjet urinsyreniveau .
  Jeg har levet efter keto madplanerne i snart 4 uger dog uden at tabe mig,hvilket undre mig, men jeg fortsætter og håber på resultater – jeg kan mærke en bedring i kroppen, og det er jeg super glad for.
  Venlig hilsen Mette

  Svar
 88. Kære Jane.
  Jeg blev introduceret for keto for 4 mdr siden af et famile medlem. Jeg er helt holdt med at spise gluten og sukker og min krop har det så godt. Dog bliver jeg nødt til lige at spørge dig om hvad jeg gør forkert, da jeg nu har taget på i vægt og det er jeg rigtig ked af. Jeg havde tabt mig men desværre taget det hele på igen uden at jeg kan se at jeg har ændret kostvaner. Jeg spiser måske lidt før mange nødder, da jeg syntes de har været en god snack og mætter godt.
  Har du et godt råd ? For jeg skal ikke tilbage til min gamle dårlige vane med slik og kage ha ha.
  Tak for nogle fantastiske bøger.
  Kærlig hilsen Heidi

  Svar
  • Hej Heidi

   Det kan jeg ikke rigtigt svare på uden at lave en detaljeret analyse af din kost og livsstil men en hyppig fælde er at du spiser for mange kulhydrater og derfor ikke opnår den appetitdæmpende effekt, der skal til for at spise i kalorieunderskud. Nødder er en hyppig kilde til både kulhydrat og kalorier.

   Jeg ved heller ikke rigtigt hvad det er, du har lært om keto, men jeg vil anbefale dig at følge retningslinjerne fra min KETO-bog. De er gennemtestede på ægte mennesker og de virker. Gør det i fire uger og jeg vil garantere dig at der sker noget på den vægt.

   Find bogen her, hvis du ikke har den allerede: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Svar
 89. Kære Jane
  Jeg har siden 22 maj været på Keto Strict, dog med en 3 ugers moderat pause over sommerferien, og indimellem lidt fredag eller lørdagshygge (dog ikke tit).
  Indtil nu har jeg tabt mig 11 kg, men vægten og målebåndet går meget i stå, måske fordi jeg ikke får kalorier nok…
  Jeg drikker min keto-kaffe (kokosolie, smør, fløde) kl 0630 og spiser først igen ved 17 eller 1730 tiden, uden at føle sult.
  Min tanke er nu at tilmelde mig dit 28 dages onlineforløb, så jeg kan få konceptet rigtigt under huden – med de rigtige fedtstoffer mm.
  Mit spørgsmål er, om jeg kan fortsætte på samme måde, med min morgenkaffe og så først spise igen til aftensmad?
  Det fungerer rigtig godt for mig og kroppen har det så meget bedre end den har haft det længe :)
  Mange hilsner
  Jessika

  Svar
  • Hej Jessika

   Det kan du umiddelbart godt men jeg vil også sige, at den model af keto, du praktiserer ikke er den samme som jeg taler for. Den kan måske fint være udmærket til at tabe nogle kilo hurtigt men risikoen for at du taber en del muskelmasse er stor og en stor del af mit koncept er at modarbejde dette.

   Lifesum og deres forindstillinger, som jeg ikke ved om du har brugt men som jeg har en mistanke om at du har brugt, er super vildledende på det punkt. Resultatet af denne strategi er ofte udeblevet vægttab, hårtab, tab af muskelmasse osv og det vil jeg ikke have siddende på mig :)

   At drikke fedtkaffe til morgenmad kan jeg godt være med til, hvis det fungerer men kun hvis proteinbehovet stadig dækkes i de øvrige måltider.

   Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at tabe dig men det er vigtigt for mig, at vi gør det på en måde, hvor vi sikrer dit helbred i processen. Og det kan jeg tilbyde dig på Kickstart :)

   Svar
   • Du har fuldstændig ret i din mistanke med Lifesum ;) Jeg har dog ikke brugt den i et stykke tid, og ved at jeg skal noget andet – dit forløb forhåbentlig – netop så jeg kan køre den sunde stil, som er godt for kroppen.
    Jeg melder mig til, glæder mig til samarbejdet :)
    Mange hilsner
    Jessika

    Svar
 90. Hej Jane, jeg overvejer meget stærkt at tilmelde mig dit kickstart forløb. Men jeg er i fertilitetsbehandling, har fået lagt et æg op for en uge siden, og skal først have taget blodprøve og få svar herpå mandag. Hvis den er negativ vil jeg meget gerne tilmelde mig dit forløb men fristen er jo fredag! Kan det i så fald lade sig gøre at jeg tilmelder mig mandag? ?

  Svar
 91. Hej.
  Jeg har en kæreste som er meget modstander af den her livsform, men gør det selvfølgelig for mig skyld. :)
  Så der er lige nogle spørgsmål der kommer frem.
  1. Hvordan er det med humus, er det noget vi må spise?
  2. sodavand som fx. Faxe kondi free, og/eller Pepsi max, må det indtages?
  3. Hvad med popcorn??

  Mange hilsner Nicoline.

  Svar
 92. Hej igen
  Jeg prøver at finde ud af noget. Er bare modstander af facebook, men andre kan vel ikke se, hvis jeg opretter mig ? Og det er selvfølgelig et lukket forum hos dig.

  Svar
  • Jeg forstår godt modstanden :)

   Uden at kende facebook så godt, så tror jeg faktisk, at dine venner/bekendte i virkeligheden vil få besked om at du er oprettet på facebook. Det er, tror jeg, meget svært at gøre det anonymt. Men det er desværre ikke noget, jeg har så stor erfaring med. Dine venner/bekendte vil kunne se, at du er medlem af gruppen men ikke hvad der skrives derinde.

   Hvad angår selve kurset, er det kun mig, der vil kunne se, at du har oprettet dig. De andre deltagere møder dig kun på Facebook, hvis du vælger at deltage der.

   Håber, det giver mening :)

   Svar
 93. Hej Jane. Overvejer, at melde mig på dit forløb fra september. Men jeg er ikke på sociale medier overhovedet og ønsker det heller ikke. Vil jeg i så fald få noget ud af forløbet, eller vil jeg få lige så meget ud af kuren ved selv at finde opskrifter på din hjemmeside? Ved ikke at være på eksempelvis facebook følger jeg jo ikke kursisterne alligevel, eller hvad tænker du? Med venlig hilsen Pernille

  Svar
  • Hej Pernille

   Jeg har svaret dig forleden, da du spurgte om det samme andetsteds, men jeg kopierer lige svaret ind her og håber du ser det:

   I princippet kan man godt følge forløbet uden facebook, men man mister rigtigt nok muligheden for sparring og erfaringsdeling med gruppen og mig. Den del foregår nemlig kun i gruppen.

   Selve det ‘formelle’ ved forløbet, dvs. alt indholdet, opskrifter, kostplaner, indkøbslister, tekster, videoer, træningsprogrammer, osv. ligger på en stor medlemsside, man får adgang til. Men muligheden for at stille spørgsmål ligger kun på Facebook.

   Jeg har haft tidligere kursister, som har lånt en mand/veninde/søsters FB-profil imens forløbet varede og løst det på den måde.

   Det er i hvert fald et tip.
   KH. Jane

   Svar
 94. Hejsa.
  Først og fremmest, så mange tak fordi du deler alt din viden det er fantastisk for en som som mig som lige starter op på keto.
  Jeg vil bare spørge dig om kokosnød. Jeg forstår at kokos er et glimrende valg pga det lave kulhydrat indhold og i din artikel om åbning af kokosnødder skriver du under punkt 5 at man gerne må spise uhæmmet.
  Det glædede mig meget så jeg købte en af de her bakker med små stykker frisk kokos, klar til at spise. Jeg blev dog noget forvirret da næringsindholdet siger at der er 14 gr kulhydrater pr 100 gr. Produktet er rent uden tilsat sukker eller noget. Men ud fra ovenstående, har jeg så misforstået noget eller må vi gerne spise løs uden at tage højde for de mange kulhydrater eller hvordan ?
  Mange hilsner Heidi jacobsen

  Svar
  • Hej Heidi

   Jeg måtte lige tilbage og genlæse. Det var jo noget, jeg skrev tilbage i 2011. Det er lidt svært at holde styr på. Jeg tror, det var et forsøg på at være humoristisk. Men jeg har aldrig forestillet mig at nogle ville tage det bogstaveligt eller at ‘for meget kokosnød’ ville blive et issue her på vores breddegradder.

   Svar
 95. Hej Jane… jeg er ret lun på tankegangen og “proceduren” i LCHF…. hvornår har du næste opstart, som ikke er i sep… jeg har simpelthen ikke knap 2000kr til det lige nu efter en “god” sommerferie :-)
  Jeg har ikke som sådan et vægttab for øje, men jeg døjer med noget der hedder modic i rygsøjlen (betændelse i knoglerne) og kosten er ret vigtig for det ikke er et liv med konstant smerte. Har du erfaringer med dette i LCHF? Generelt er jeg tilhænger af hele fundamentet i dine forløb.. vil gerne have opstarts hjælpen… jeg kan bare ikke se mig ud af økonomien lige nu..

  ATB Michael Persson

  Svar
  • Hej Michael

   Næste hold er til januar med start d. 13. januar hvis jeg ikke husker forkert.

   Jeg har ikke nogen specifik erfaring med din ryglidelse, men striks LCHF/KETO er inflammationsdæmpende og det udmønter sig ofte i færre smerter. Det er ingen garanti men jeg synes bestemt, det ville være et forsøg værd.

   Hvis du vil starte på egen hånd eller snuse til det her i efteråret, kan du bruge KETO-bogen. Den beskriver nøjagtigt metoden, vi bruger på forløbet.

   Rigtig god fornøjelse :)

   Svar
 96. Hej.
  Vi søger lidt info på din side omkring Kostfibre, men finder ikke rigtig noget.
  Vi er igang igen med Madlog og nu også Keto. Vi skal spise lidt mere kostfibre, så har du et link eller forslag til at øge kostfibre mængden.
  Tak.
  Bedste hilsener
  Joan og Lars
  Odense

  Svar
  • Mmmh… må jeg spørge hvorfor I skal øge mængden af kostfibre?

   Generelt kan man sige, at I får kostfibre fra grøntsager. De grønne bladgrøntsager og kål er gode kilder.
   Dernæst er behovet for kostfibre nedsat, når man spiser KETO. En af grundene til at fibre lovprises sådan er at de sænker blodsukkerpåvirkningen af kulhydraterne. De bliver en slags modgift, kan man sige. Men på KETO spiser vi ikke kulhydraterne så…

   Fibre omdannes til smørsyre/butyrat i tarmen og en spændende hypotese er, at vi på keto producerer den selv, via ketonstoffet beta-hydroxybutyrat. Måske er det grunden til at folk med inflammatoriske tarmsygdomme, som ikke tåler de mange fibre, har det meget bedre på keto.

   Lang historie kort. Det var i hvert fald lidt tanker om fibre og fiberbehovet på keto.

   Svar
 97. Hej Jane
  Hvad er forklaringen på, at man kun må spise ‘ovenjordsgrøntsager’?
  Jeg savner generelt noget ‘tungt’/fiber i måltiderne (det plejer at være rugbrød) Det kunne fungere for mig med gulerødder, men det er jo så et no go, kan jeg forstå.
  Jeg er ikke glad for kål. og tomater og agurker gør mig ikke mæt.
  Generelt er maden ‘for blød’ til at gøre mig mæt, håber, du forstår, hvad jeg mener :o)
  Mvh Anne Toftegaard

  Svar
  • Hej Anne

   Det synes jeg heller ikke er helt rigtigt.

   Man kan gå til KETO/LCHF på to måder:
   1) man kan tælle sine kulhydrater og sikre at man holder sig til den grænse, man gerne vil (typisk 20-30 g for KETO og 20-50 g for LCHF) eller:
   2) man kan droppe tælleriet og i stedet sammensætte sin kost af primært ovenjordsgrøntsager, kød og fedt.

   Det er ikke grøntsagerne, der gør dig mæt. Det er protein og fedt. Men jeg forstår godt hvad du mener. Når man kommer fra fedtfattig mad er man vant til at hente sin mæthed i volumen/udfyldt følelse i maven. På LCHF/KETO sidder mætheden i hjernen (sådan kan det bedst beskrives). Appetitten nedsættes oftest i løbet af den første uge.

   For hjælp til portionsstørrelser og sammensætning anbefaler jeg KETO-bogen, som i detaljer giver hjælp til dette: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Svar
 98. Kære Jane.

  Kan det gå at spise stenalderbrød, når man gerne vil spise efter KETO principperne?

  Venlig hilsen
  Marianne Lorenzen

  Svar
 99. Hejsa

  Tak for din inspiration, det er virkeligt givende.
  Jeg abonnere med 99 kr i mdr. Kan ikke helt finde ud af hvordan jeg stopper med det. Kan du hjælpe mig??

  Mvh Charlotte

  Svar
  • Hej Charlotte

   Jeg sælger ingen abonnementer, så det er ikke hos mig, du abonnerer på noget. Jeg havde tidligere keto-madplanen på abonnement (men den kostede 69,-) og den lukkede jeg ned i april, så det er ved at være længe siden.

   Svar
 100. Hej Jane.
  Jeg har siden påske, hvor jeg hørte om Keto, afprøvet opskrifter og udskiftet madpakken på arbejde med Keto. Da ferien startede gik jeg all-in, og er nu i min 3. uge, og har det fortrinligt. Savner ikke de søde sager, eller andet “forbudt”. – og så dog. Søndag morgen, når vi morgenhygger savner jeg mit rundstykke med smør og ost. Jeg har set i din bog, at et rundstykker næsten en dagsration i kulhydrater!!!
  På madbandittens side har du en opskrift på nogle boller, men hvor mange kulhydrater er der i sådan en?
  Saltvand i varmen skriver du ? Jotak. Den drik er svær, men ned kommer den ?, og nu i varmen også 2 gange dagligt.
  Tak for din bog, og for madplanen, som jeg har købt. Jeg synes der nemt at holde øje med kulhydratindtaget og nemt at planlægge selvom man evt. skulle ud.
  Med venlig hilsen
  Jane Pagaard.

  Svar
  • Hej Jane
   Fedt at høre du har glæde af bogen og madplanerne :)

   Jeg har ikke energiberegnet opskrifterne her på siden men hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk vil du kunne taste ingredienser ind og se, hvor meget de indeholder. Ellers vil mit gæt være max 5 g kulhydrat pr. bolle. Det tror jeg ikke er skudt helt forbi.

   God fornøjelse (og skål i saltvand :))

   Svar
 101. Hej Jane. Jeg har købt din bog, og startede på Keto for, ja er lige gået i gang med 5 uge. I starten tabte jeg hurtigt 3 kilo på de første 2 uger og siden har det stået stille. Har målt cm også men er intet sket. Skal siges at jeg ikke træner i øjeblikket på grund af rygsmerter. Hvad kan jeg gøre for at booste det i gang?

  Svar
  • Hvis du har tabt 5 kg på fem uger synes jeg, du skal være godt tilfreds. I starten taber du uforholdsmæssigt meget væske og noget af det væske vil din krop indhente igen, fordi dehydrering ikke er sundt. At du tager væske på, kamuflerer fedttabet.

   Er vi i en situation hvor du reelt ikke taber fedtmasse, er du i energibalance. Dvs. at du indtager lige så mange kalorier, som du forbrænder. I så fald skal du følge retningslinjerne fra keto-bogen og sikre, at der ikke ryger alt muligt andet ind. Fordi fedt er så energirigt, skal der ikke meget mere end et par ekstra kopper kaffe med fløde (eller andet) ind før at du går fra energiunderskud til energibalance.

   Men fordi vægten er så drilsk og den kvindelige cyklus har stor betydning for væskevægt, er jeg altid lidt forsigtig med at lave for mange ændringer, før vægt + centimeter har stået stille i en sammenhængende periode på mindst 4 uger. Jeg synes, det er fjollet at ændre alt muligt hvis nu det, man faktisk gjorde, allerede var nok.

   Svar
 102. Hej Jane.
  Jeg har købt en Keto madplan hos dig den 26. Juni og er også trukket for beløbet. Men jeg har ikke modtaget den?

  Svar
  • Hej Anita

   Skriv til support, hvis der er et problem med et produkt, du har købt. Det er sikkert et spørgsmål om at du har skrevet din email forkert, da du købte, og det kan de rette for dig. [email protected]

   Svar
 103. Hej Jane
  Nu har jeg snart søgt alle steder, men kan ikke finde ud af om der er stivelse i Havrefiber? Da jeg ikke har se det brugt i dine fantastiske opskriftbøger, regner jeg med, at der er! men nu vil jeg gerne være helt sikker, da det jo ville være et kanon produkt at bruge til at bage brød i stedet for mandelmel, da jeg reagere på mandler, desværre
  Tusind tak for din blog og fantastiske bøger, jeg har nu levet på LCHF i 1 1/2 år og har hold mit vægttab det sidste 1/2 år……..jeg er gået op i kulh, ved at spise grønsager/rodfrugter med højre kulh og bær, lidt græsk yoghurt og ind imellem tager jeg et kvart æble i min salt……jeg oplever jeg hurtigere mister min energi, end da jeg var i ketos, kan det være rigtig at jeg har har kunne holde min Ketos på 30-35 kulh? For det er efter jeg er kommet op på ca. 50-60 kulh jeg kan mærke at jeg ikke har den sammen energi
  Mange hilsner fra Jette?

  Svar
  • Hej Jette
   Hvor skønt for dig med vægttabet. Godt gået!

   Jeg kender ikke havrefibre og det er ikke noget, jeg bruger eller ville bruge. Hvis det er som havreklid fx, indeholder det optagelige kulhydrater.

   Og ja, at energien svinger mere, når man lægger flere kulhydrater til er desværre en kendt konsekvens af at øge kulhydratindtaget. Jeg cirkler af samme grund lidt frem og tilbage. Når jeg får nok, tager jeg en periode tilbage på keto og nyder straks den gode mæthed, energi, søvn etc. Og så bevæger jeg mig forsigtigt ud igen. Jeg har desværre ingen anden løsning på det :)

   Svar
 104. Hej Jane.
  Tak for en skøn side, fyldt med inspiration.
  Jeg har for omkring 6. Mdr. Siden købt grundbogen og læst og læst, og jar forsøgt at starte op.
  Jeg er dog meget udfordret omkring kulhydraterne. Jeg har svært ved at holde styr på hvor mange jeg får.
  Derfor vil jeg rigtig gerne hære hvilken app der er nemmest at brug for at holde styr på de 20 g. Kulhydrat om dagen? Har du noget der er nemt og overskueligt til det?
  Hilsen Joan

  Svar
  • Hej Joan
   Jeg er ikke så velbevandret i markedet men kender bedst selv madlog.dk, som er lidt enkel i det, men som er den, jeg oplever giver brugerne færrest problemer. Fordelen er at den er dansk og trækker på danske data. De udenlandske apps trækker på udenlandske data og opgiver ofte kulhydrater på en anden måde. Det kan også være ok. Man skal bare forstå forskellen.

   Svar
 105. Det var forsøget værd at spørge dig. Jeg har ikke følt mig stresset, men har overvejet om kostændringen kan have stresset min krop, men det burde jo være til det bedre. Jeg har fundet en engelsksproget side på nettet, hvor en kvinde med samme problematik, lchf og forkølelsessår, fik standset udbruddene ved at indtage saft fra en halv citron hver morgen. Det vil jeg prøve.

  Svar
 106. Hej Jane.
  Jeg har i flere omgange af to-tre mdrs varighed levet efter Lchf principperne og været godt tilpas. Hver gang har jeg stoppet, fordi jeg fik det ene herpes udbrud efter det andet… Er det noget, som du har erfaring med fra nogle af dine mange følgere??
  Det var ca. hver 14. dag, at der kom et udbrud af ca. en uges varighed. Øv øv. Det ville være fantastisk, hvis du havde et løsningsforslag.
  God sommer. Anette

  Svar
  • Av nej desværre. Og hvor drønirriterende. Selv er jeg i den helt modsatte situation, nemlig at jeg ikke har haft et eneste herpes-udbrud (forkølelsessår), siden jeg startede med LCHF for 8-9 år siden. Ikke et eneste udbrud i alle de år. Jeg var ikke hårdt ramt inden heller men havde måske 2-3 udbrud pr. år.

   Hvad trigger sådan et udbrud? Ved du det? Hos mig var det stress især. Hvis det er stress-relateret kan man måske arbejde med det. Kan det være noget specifikt kostmæssigt? Jeg har ikke meget at byde ind med, desværre…

   Svar
 107. Hej ?
  Vi er herhjemme begyndt at eksperimentere med keto, og har i den forbindelse læst en masse om kulhydrater generelt. Vi har nok forvirret os selv lidt i det hele, og håber derfor at du har svar på nogle af vores spørgsmål ?
  Når vi læser varedeklarationer skal vi så kun forholde os til der hvor der står kulhydrater, eller skal vi forholde os til linjen nedenunder “heraf sukkerarter”, eller en kombination af disse?

  Svar
  • Hej Ida

   Hvor spændende for jer. Jeg håber virkelig i den forbindelse, at I har anskaffet jer KETO-bogen. Der findes så mange forkerte oplysninger om keto – i hvert fald hvis målet er vægttab – og dem undgår I ved at følge KETO-bogen.

   Når I kigger på næringsdeklarationer, skal I kigge på det totale tal for kulhydrater. ‘Heraf sukkerarter’ dækker over andelen af de kulhydrater, der kommer fra sukker, dvs. både naturligt forekommende og tilsat. Men sigter I efter varer med max 5 g kulhydrat pr. 100 g, rammer I ikke helt skævt.

   Svar
 108. Hej Jane ?
  Jeg er en kvinde på 27, som har et brændende ønske om at tabe mig.
  Og har prøvet diverse kur, men den her livsstilsændring lyder virkelig spændende.

  Men jeg har svært ved at forstå hvordan man kan tabe sig af det, har du et forslag til hvilken bog jeg skal læse først, eller hvad jeg skal gøre?

  Jeg kan læse mig frem til at keto nok er det jeg skal, men betyder det at jeg ikke må bruge opskrifterne fra Lchf?

  Mvh Lenette

  Svar
 109. Hej Jane.
  Jeg har købt KETO bogen og er næsten en uge inde i den livstil og allerede rigtig glad for den. I din morgen-smoothie i bogen bruges der kokusmælk. Det er ikke lykkes mig i noget supermarked at finde kokusmælk som en karton ligesom mælk og mandelmælk. Menes der blot det på dåse som hedder kokusmælk på etiketten – det hvor der altid er et tykt lag i toppen og kokosvand i bunden ? Jeg har gjordt det at jeg har taget al indholdet ud og rørt det op til en samlet væske og bruger så 1,5 dl af det – er det ok ?
  Mvh Charlotte

  Svar
  • Du kan bruge alle typer kokosmælk og ja, du skal gøre creme og vand sammen.
   Den i karton er superælækker. Den fås bla. i Meny, hos nemlig og nogle gange som spotvare i netto.

   Svar
 110. Lige et spørgsmål. Jeg savner lidt en deklaration på dine opskrifter. Altså indhold af fedt og kulhydrat. Er det ikke noget du går op i?
  Tak for super gode opskrifter
  Maj Britt ?

  Svar
  • Personligt nej, det er ikke noget, jeg går op i.
   Alt indhold her på bloggen er gratis. Energiberegninger og den slags gemmer jeg til mine købeprodukter (e-bøger, forløb etc.)

   Svar
 111. Hej.
  Jeg er lidt i tvivl. Er ikke super vild med ren LCHF da jeg faktisk synes det er svær og holde styr på hvor meget fedt osv man SKALhave for at kunne tabe sig, og især i en travl hverdag med børn blir det bar ikke rigtig til noget. Men jeg stræber self. efter at være sund med familien, og derfor spiser vi meget kød, æg & grønt til alle måltider. Ingen brød, pasta, kartofler mm.. Men jeg er løbet tør for ideer til grønt, da det ofres bar bliver en gulerod og noget peberfrugt sammen med kødet. Jeg har kigget lidt på dine ‘tilbehør’ og du har f.eks et blomkålsfad med cremefraiche, bacon og revet ost, og her blir jeg i tvivl. Kan jeg mixe dine LCHF opskrifter med mine egne krav om kød og grønt, og stadig tabe mig? For du har jo meget fedt i dine opskrifter – selvfølgelig den sunde fedt.. Eller skal man kører ren LCHF for at tabe sig?

  Svar
  • Hej Julie

   Det har jeg ikke en jordisk chance for at svare på. Dit vægttab vil afhænge af dit samlede energiindtag og det har jeg ingen mulighed for at gætte mig til ud fra det, du beskriver.

   I øvrigt er det der med at man SKAL HAVE en bestemt mængde fedt for at tabe sig en kæmpe misforståelse, som jeg simpelthen ikke ved, hvor kommer fra.

   Jeg har prøvet at redegøre for det her: Hvor meget fedt skal man spise på LCHF/KETO?

   Svar
 112. Hej Jane. Jeg har printet kostplan uge 1 og 2 ud, men nu kan jeg desværre ikke huske hvor jeg finder opskrifterne.

  Svar
  • Hej Alice

   Hvis vi taler Kickstart, finder du dem inde på medlemsskabssiden, hvor alt det andet indhold også er (opskrifterne er under fanen ‘opskrifter’). Giver det ingen mening, kan du spørge i Facebookgruppen eller skrive til support ([email protected])
   Hvis vi taler KETO-madplan, kan du skrive til support.

   Svar
 113. Lørdag er hviledag. Det fungerer fint, har læst om crossfittere på keto, og tænkte jeg ville på den igen. Jeg har før spist keto, da jeg løb ultraløb, og løb hver dag 10-15 km. Ved godt det er noget anderledes med crossfit. Jeg forsøger at følge din bog, spiser 3x om dagen + lidt ost/kød&fedt om eftermiddagen. Spiser dine blomkålsbrød til frokost, tortillaen til morgenmad, og hvad du sender ud fredag til aften.
  Og ellers tak for hurtigt svar, nu vil jeg læse de links du har skrevet. I øvrigt var målingen taget fastende, dog med en kop kaffe i kroppen….drikker meget kaffe.

  Svar
 114. Hej Jane. Jeg ved godt, du ikke er læge! Men hardu skrevet noget som helst om for højt blodtryk og for højt Ldl kolesteroltal? Jeg har lige fået konstateret alt for højt blodtryk og for højt kolesterol (hdl 2,3 & ldl 4,2), ogblev sendt hjem fra lægen med et eksempel på en dagskost fra hjerteforeningen og lidt info om for højt kolesterol! Suk! Med besked på at prøve at spise noget mere fisk. Har været på ketokost i 4 uger nu, dog uden noget som helst resultat, desværre. Intet er sket, hverken i cm eller på vægten. Jeg træner crossfit/styrketræning 6x om ugen, så motionen er ligesom også dækket ind. Ved ikke helt hvor jeg nu skal henvende mig. I øvrigt vejer jeg ca 15-20 kg for meget, der sidder for det meste på maven ?

  Svar
  • Jeg har skrevet om kolesterol (dit lyder i øvrigt normalt og ikke højt – normalværdierne er skørt lavt sat). Når man spiser keto, skal målingen tages fastende og hvis man er superskarp kan man nedsætte/eliminere kaffe i dagene op til, da kaffe nogle gange kan få ldl til at stige.
   Læs mere her:
   https://www.madbanditten.dk/faq-lchf/hvad-er-kolesterol/
   https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/

   Blodtrykket har jeg næsten kun erfaring med falder i kontekst af få kulhydrater. Det kunne være en idé at låne en blodtryksmåler og lave nogle målinger på forskellige tidspunkter, da det sagtens kan svinge op og ned.

   Mht. udeblevet vægttab så ved jeg ikke ‘hvilken slags keto’, der er tale om. Er det retningslinjerne fra min bog? Eller skøre procenter fundet på nettet/i lifesum?

   Samtidig synes jeg også det er rimeligt at overveje om keto er det rette med 6 x crossfit om ugen. Det ville nok ikke være mit førstevalg. Det lyder uanset kost som meget. Hvornår hviler/restituerer du?

   Svar
 115. Hej Jane.
  Jeg har lige bagt dit kernebrød. Smager fantastisk?. Hvor meget må jeg spise af det og hvad tæller det med hensyn til kulhydrat?
  Kh Alice

  Svar
 116. Hej Jane
  Vil du sige lidt om, hvordan LCHF påvirker blodtrykket. Har du erfaring med, at det normaliseres?
  Hilsen
  Marianne

  Svar
  • Ja min erfaring er, at blodtrykket i de fleste tilfælde normaliseres eller i hvert fald falder, hvis man i udgangspunktet har for højt blodtryk. Og det sker ofte ret hurtigt, fx i løbet af de første dage/uger. Det er derfor det er så vigtigt at have lægen med på sidelinjen, hvis man tager medicin. Medicindosis kan ganske enkelt blive for høj så man ender med for lavt blodtryk.

   Svar
 117. Hej Jane ! Sidste forår/sommer/efterår fulgte jeg Lchf livsstil godt guidet af dig i form af de bøger du har skrevet + din hjemmeside . Tabte 12 kg og det gik så fint frem til jul – så slap jeg fokus for meget og nu er 4-5 kg på igen . Jeg tænker jeg li skal igang igen og tænker at tage dit kursus for at komme igang . Jeg abonnerer også på din madplan ( 2 uger ) er madplanen på kurset dækkende for alle dagens måltidet ? Det savner jeg lidt i abonnementet. God søndag fra Jytte

  Svar
  • Du tænker på Kickstart-kurset? På Kickstart får du opskrifter og kostplaner, der dækker alle dagens måltider. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at jeg synes, de helst kun skal bruges som støtte i starten. Og det i øvrigt er helt valgfrit at bruge dem. På sigt er det selvfølgelig nødvendigt at frigøre sig fra den slags planer og selv sammensætte måltider af grøntsager, kød og fedt. Men det kommer vi også omkring på kurset :)

   Svar
 118. Hej Jane
  Jeg har lige købt din bog KETO og er meget inspireret. Jeg spiser ikke KETO endnu, da jeg har valgt den bløde start grundet, jeg også kører nattevagter og føler, det ellers vil blive for hårdt.
  Jeg spiste LCHF en måned sidste år, samme tid og det gik bare så godt. Min krop havde det fantastisk og jeg kom af med lidt af det kg, som jeg har sat på sidebenene, grundet mine nattevagter. Holdt så desværre op:-(
  Jeg har altid tidligere kunne smide de overflødige kg, men efter jeg er begyndt i nattevagt 7-7, har det bare ikke været let, faktisk umuligt.
  Jeg er nu næsten gennem 3.uge med LCHF og følere mig stadig meget målrettet og beslutsom på, at det vil lykkes denne gang. Havde stort set haft samtlige FLU symptomer som du beskriver i KETO bogen og kan stadig syrer til i mine ben:-(
  Jeg tror dog ikke jeg er i ketose og tænker om det kan være mit mælkeindtag?
  Jeg ville høre dig om det overhovedet er muligt med mælk i kaffen og hvor meget? Jeg drikke 2-3 kopper kaffe om morgenen/ formidagen og kommer en god sjat mælk i. Har nu fået den teske sukker væk, som ellers var forsvoret ikke var mulig, men det kniber altså stadig med mælken. Kan jeg fx spise mindre kød og på den måde opveje evt proteinoverskud og hvad med Laktosen? Er det et andet alternativ til mælk, som du så kan anbefale?

  Er Chips i begrænsede mængder ok med LCHF en fredag aften fx hver 14 dag og hvad med rodfrugteblandinger som Chips? Ved godt at kalorieunderskudet flyver sig en tur den dag, men det er ok bare jeg ikke risikere at ryg ud af ketosen, når denne rammes:-)

  Svar
  • Åh dine spørgsmål er simpelthen af den slags, som jeg ikke kan svare på. Det er dit liv og dine regler og det er dig, det skal fungere for. Det eneste, jeg kan gøre for dig, er at jeg kan give dig indblik i mine tanker og erfaringer. Men jeg har ikke svare på, hvor meget du kan afvige fra min foreslåede plan og stadig lykkes.

   Du kan jo lykkes på tusinde måder, og min er bare en af dem, men arbejdet med at finde ud af, hvad der er muligt og hvad der realistisk og ikke mindst hvad der virker, det arbejde er dit :)

   Jeg synes, det lyder som en super plan at tage tingene i etaper, så du kan følge med. Og det er superfint at gøre sig erfaringer henad vejen. Du har gjort mange ting allerede og det er superfint. Når du fx har vænnet dig til kaffen uden sukker, kan du skære ned på mælken eller bytte den til en lille sjat fløde. På den måde slipper du for at ændre det hele på en gang.

   Sådan generelt set kan mælkeprodukter sagtens stå i vejen for ketose, fedttab/vægttab etc. men de behøver ikke gøre det. Mængder, kontekst etc. vil altid spille en rolle. Jeg ville aldrig foreslå dig at spise mindre kød for at kunne drikke mere mælk. Det synes jeg er et dårligt bytte.

   Men nærmere synes jeg ikke, jeg kan komme det.

   Måske vil du have glæde af at læse dette indlæg også:
   https://www.madbanditten.dk/2019/03/21/jeg-elsker-at-hjaelpe-mennesker-hjaelpe-sig-selv/

   Og rigtig god fornøjelse med det hele :)

   Svar
 119. Til morgenmad i dag fik jeg en 4% hytteost med fløde og Mayo og lidt agurk, og et par skiver ost, til frokost fik jeg boller i karry med rå blomkål og iceberg salat og agurk.

  Svar
 120. Hej Jane,

  Jeg har nu været på LCHF ( striks ) i 6 uger, men jeg får så mega ondt i maven hver gang jeg spiser ? Hvad tænker du om det ??

  Mvh Heidi Skaarup

  Svar
  • Hej Margit

   Jeg må indrømme, at jeg ikke får brugt min særligt meget. Jeg kan ellers godt lide idéen men det er ikke meget det bliver til. Min hedder Excailibur. Den er mega dyr. Start evt. med en billigere model og se om du får den brugt, så du ikke spilder en masse penge.

   Svar
 121. Hej Jane.

  Ved ikke rigtig om jeg gør dette rigtigt da der står “Skriv kommentar”

  Jeg har epilepsi, og ønsker at få glæde af de “bivirkninger” diæten/kostplanen, der i menigmands øjne, nok er lidt radikal. Det hospital jeg er tilknyttet (Filidelfia), er meget fremme på mærkerne mht. hvad der kan hjælpe deres patienter.
  Hvis man skriver KETO på Google, er en af de første artikler der dukker op fra Filidelfia, der meget ulig andre lægelige instanser, roser “bacon og æg” Ketodiæten har vist sig at have meget god effekt på flere af de udfordringer, hovedsageligt, men ikke kun de kognitive, der følger med lidelsen.

  Nu kommer vi så til mit spørgsmål ?. En anden af de medfølgende positive side effects, er at det lader sig til også at være en “slankekur”, der virker for de der har haft svært ved at tabe sig med de sædvanlige “salatblads kure”. Nu er jeg ikke just overvægtig. Vil det være et problem for mig med denne ellers positive bivirkning? Vil jeg komme til at ligne en Neuengamme fange endnu mere end nu, eller har “kuren” nærmere en effekt der udligner denne faktor?

  Den eneste anden, men store bekymring jeg har omkring KETO, er de miljømæssige problemer vi her i verden allerede bokser med ?. Ja specielt hvis dens succes gør at mange joiner the movement. Produktionen af kød er allerede den største “miljøbandit” (fik du den? ?) der truer vores fremtid på moder jord.

  Du må også få mange dødstrusler fra veganere. ?

  Mvh – Lars

  Svar
  • Hej Lars

   Hvor spændende med din epilepsi. Håber, du kan få gavn af KETO-kosten. Den variant, man bruger til epilepsi er en snert anderledes end den, jeg skriver om til vægttab. Bare for at sige, at det selvfølgelig er retningslinjerne fra Filadelfia, du skal følge :)

   Jeg har tidligere skrevet om Liva, der også har epilepsi her: https://www.madbanditten.dk/2018/09/08/epilepsi-og-lchf/

   Mht. vægttab eller det at undgå at gå ned i vægt, da vil jeg sige, at det godt kan være svært at holde vægten stabil. Ikke umuligt men måske svært. Ketosetilstanden virker appetitnedsættende og derfor kan det være svært at spise nok.

   Og klima, ja, det ligger også mig meget på sinde. Jeg følger interesseret med og prøver at forstå men bliver også lidt træt af den måde, vi debatterer det på. Det har jeg skrevet om her, hvis du vil læse mere: https://www.madbanditten.dk/2019/01/31/ernaering-diskussion/

   Og nej, endnu ingen dødstrusler – haha. Det kan være, det kommer :)

   Svar
 122. Kære Jane.
  Jeg har for nyligt fået konstateret PCOS – ved endnu ikke om jeg er insulinresistens, men det mistænker jeg, da jeg også har forhøjet kolesterol til trods for jeg er normalvægtig. Mange anbefaler kiss kost, men jeg synes LCHF lyder mere som mig. Har du nogle erfaringer med, om LCHF kan mindske symptomerne på PCOS og dermed øge chancen for graviditet? Jeg synes det er en jungle at finde rundt i, og må man gerne spise meget fedt, når man har forhøjet kolesterol? Håber du kan hjælpe mig.

  Kh Laura

  Svar
  • Kæmpe JA. Det har jeg set utallige eksempler på. Og mange babyer i kølvandet derpå. Forhøjet kolesterol kan betyde mange ting og uden at kende konteksten er det svært at sige. I de fleste tilfælde ser man at HDL stiger, triglycerider falder og LDL normaliseres på LCHF. Det betyder at kolesterolprofilen bliver rigtig pæn og så betyder det ingenting, om man lige rammer under 5 (en grænse, der i øvrigt er horribelt lavt sat). Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/

   Svar
 123. Hej Jane

  Tak for dit svar.
  Bogen er nu købt også prøver jeg at se om det hjælper.
  Jeg skal være opmærksom på kalorierne.

  Vh
  Aruna

  Svar
 124. Hej Jane

  Jeg søger et personligt vægttabsprogram hos dig?
  Ved ikke om du tilbyder det eller kan henvise mig til en LCHF coach der gør?

  Har set du afholder kickstart i april men har brug for personlig sparring allerede nu, da jeg er gået igang.
  Har i et bryllup i september hvor der skal være en slank krop der har det godt klar ?

  Venlig hilsen
  Aruna Sørensen

  Svar
 125. Hej Jane
  Jeg har købt din bog og er kommet igang. Jeg har tidligere været på DuKa kuren, hvor man jo vender tilbage til “alm”kost, når man har fundet sin nye vægt og er stabiliseret. Det synes ikke at være tilfældet her? Jeg elsker rugbrød, og har siden DuKa fået en halv rudbrød med ost om morgenen, og lidt skyr med havreklid i, og det er jeg glad for til morgenmad, er jeg nødt til at droppe det? Jeg vil da også gerne have nye kartofler, når den tid kommer. Det er nok ikke så meget maden mine taljemål er vokset af, men for meget vin om aftenen. Det har jeg stoppet, så er spændt på hvor dan det virker. Keto er det en livslang levestil?

  Svar
  • Åh det er også et lidt svært spørgsmål. Min første tanke er hvorfor i alverden man nogensinde skulle have lyst til at spise andet end dette, haha!

   Når man har nået sin vægt, kan man jo fint gøre hvad man vil. Men vender man tilbage til den kost, som gav en vægtproblematikken i første omgang, vil vægten selvsagt stige igen. Men det er stadig kalorierne og ikke kulhydraterne, der er ansvarlige for vægtøgningen men da mange oplever appetitøgning på kulhydratrig kost, kan det opleves som svært ikke at spise ‘for meget’.

   Ønsker man at spise keto/low carb for life, er det primært fedtindtaget man øger for at komme i kaloriebalance. Mange vælger at øge kulhydratindtaget en smule også, fx ved at spise rodfrugter, frugt, nødder/kerner, evt, lidt kartoffel etc. Det er fx primært sådan jeg spiser.

   Svar
 126. Hej Jane
  Jeg er blevet en flittig læser på din side. Super fin fremlægning af keto.
  Der er dig noget der undre mig?
  I næsten alle bøger og blade står der at man kan træne om morgenen, når ens kulhydrat depoter er tomme!!
  Hvis det er rigtig, hvordan kan det så være at man først kommer i ketose efter ca 7 dag?
  Blir mega glad hvis du har tid til at svare?
  Tak for en dejlig hjemmeside med masser af inspiration ?
  Hilsen Sinner

  Svar
  • Jeg ved ikke lige hvad det er for bøger og blade du refererer til. De fleste rammer ketose omkring 2. eller 3. dagen. For nogle meget insulinresistente kan det tage længere tid end det. Nogle vil rigtigt nok være i mild ketose alene efter en nats faste.
   Aktivitetsniveau, kost, etc. spiller selvfølgelig en rolle også.

   Svar
 127. Hej Jane.
  Vil bare så gerne dele min erfaring om overgangsalder og vægttab her på bloggen. Er 58 år og har været på mange kure gennem livet. Har også spist LCHF tidligere, dog ikke Keto, men tabte mig ikke. Ved juletid havde Jeg nået en overvægt på 15 kg øv! Havde helt opgivet efterhånden.
  Men så skete der noget. Min kollega havde været hos en hypnoterapeut for at stoppe et stort rygeforbrug og det lykkedes over alt forventning. Hun havde også et slankeforløb på to sessions. Jeg ringede til terapeuten samtidig med at Jeg bekyndte at leve efter ketoprincipperne.
  Det gik op for mig, at Jeg ALTID, har haft et problem med at snacke mellem måltiderne. Var Jeg i dårligt humør, bekymret eller træt, spiste Jeg udenfor måltiderne også når Jeg var på kur. Denne livslange vane er Jeg kommet til livs nu. Og Jeg er så glad. Det gør det bare så meget nemmere at spise sundt når følelser og mad ikke er blandet sammen.
  Jeg spiser som regel 2 gange om dagen nu. En stor morgenmad kl 7 og ligeledes aftensmad kl 17. Jeg sørger for at få proteiner nok og Jeg spiser til Jeg er mæt!
  Har nu tabt 7 kg siden nytår og har fået punkteret myten, at overgangsalder er lig med overvægt og det kan man ikke ændre på. Jo det kan man faktisk godt ?
  Mange hilsner Sussie.

  Svar
 128. Hej Jane.
  Tusind tak for dejlige, nemme og velsmagende opskrifter.
  Jeg startede den 3.2.19 og har fulgt alle opskrifter til punkt og prikke, og 2 dage kørt 20 timers faste.
  Jeg har endnu ikke tabt mig, og har dage hvor jeg er hævet i hele i kroppen.
  Jeg er blevet lidt modløs nu, og jeg ser at det virker perfekt på min datter, som allerede har tabt sig mange kilo.
  Hvad gør jeg forkert ?
  Knus Bente.

  Svar
  • Hej Bente

   Det er umuligt for mig at gætte uden nogen kontekst.

   Det lyder ikke rart at du hæver op, men det kan jo selvfølgelig kamuflere et fedttab på vægten.

   Er du opmærksom på din elektrolytbalance og dit saltindtag? Og har du læst KETO-bogen?

   Svar
   • Nej, jeg har ikke læst Keto-bogen, men kan fortælle dig at mine blodprøver på kalium er 3,9 og natrium 137

    Svar
    • At spise KETO ændrer dit behov for salt for at holde din elektrolytbalance i orden, så det er bestemt et forsøg værd at prøve at tilføje ekstra salt.

     Når jeg anbefaler keto-bogen er det fordi den er målrettet vægttab og i detaljer beskriver hvordan du får succes med vægttab. Opskrifterne her på bloggen er jo af meget varierende art og de kan sammensættes både så det fungerer super til vægttab og så det ikke fungerer, alt efter hvilke du vælger.

     Svar
 129. Kære Jane
  Først vil jeg gerne sige tusind tak for skønne og nemme opskrifter ?
  Jeg startede 6. januar med KETO efter at have købt din seneste bog, og er super glad for det ??

  Jeg har dog en udfordring som jeg behøver hjælp til.

  I uge 12 skal jeg med min klasse på lejrtur til Norge på ski. Vi skal bo på en norsk skiskole, hvor der ikke er mulighed for egne indkøb og de står for al mad. Jeg har været der før, og ved derfor hvilke mad jeg kan forvente.
  Morgenmad: havregryn, brød og den slags, men dog også lidt kogte æg.
  Frokost: rugbrød med pålæg (smørselv madpakke til med på ski – spise på løjperne)
  Aften: kød/fisk med stivelse af en slags.
  Nærmest ingen grønsager.

  Der er ikke mulighed for selv at lave mad, så det skal være noget jeg nemt kan medbringe, og ikke for meget.

  Jeg tænkte derfor om det var bedre, at jeg bagte noget LCHF brød jeg kunne bruge til frokost i stedet for alm. rugbrød? Og det samme om morgenen? Sammen med nogle æg.
  Så kunne jeg selv tage grøntsager med fx agurk, tomat og den slags til madpakken.

  Men hvad med aftensmåltidet?
  Der plejer ikke at være voldsomt meget kød, og jeg er også nervøs for om jeg får nok fedtstof!!!

  Jeg er godt klar over, at der både er mange kcal. og kulhydrater i LCHF-brød, men vi er på langrend hver dag (5 dage i alt), så jeg kommer også til at forbrænde en hel del.

  Hvad tænker du, at jeg skal gøre?

  På forhånd tak for svar ?

  Mange hilsner
  Kirstinelil

  Svar
  • Jeg ville tænke mere på at vælge ‘bedst muligt’ fremfor at sigte efter perfektion. I det store billede er det bedre. Du kan fint træffe udmærkede valg ud fra de omstændigheder, du befinder dig under og det kan være det hjælper dig fint at have stenalderbrød med, som du er inde på. Både ift. mæthed og kulhydrater.

   Selv har jeg glæde af at have kokosolie med når jeg rejser til steder med tvivlsom mad. Det virker energigivende og mættende (jeg putter det i kaffe/te). Jeg har tit også backup af fx salamipølser, babybell oste og nødder. Så kan jeg klare mig ret langt.

   Men sådan i store træk ville jeg ikke stresse over det.

   Svar
 130. Kære Jane
  Jeg er meget inspireret af din Keto Living som er et fantastisk tiltag. Jeg synes ikke jeg kan læse nogen steder om det er en månedlig betaling, eller et engangsbeløb ?
  Mvh Lisbeth

  Svar
 131. Hej Jane

  Er det muligt at købe det 28 dages forløb nu. Jeg har brug for hjælp med maden, så kostplan med opskrifter og indkøbsliste, er som sendt fra himlen.

  De bedste hilsner Louise

  Svar
  • Hej Louise

   Det er der desværre ikke, nej.

   Men du kan købe KETO-bogen, som giver dig alt det, du skal bruge af viden og nemme opskrifter (inkl. ernæringsberegninger så du kan se kulhydrat, protein, fedt, kalorier), kostplan etc.

   Eller du kan starte med den ultranemme og korte online guide, som bl.a. indeholder kostplan og indkøbslister til de to første uger.

   Begge burde kunne hjælpe dig godt i gang :)

   Svar
  • Altså bekymret over at man ikke kender langtidskonsekvenserne af at spise keto?

   Det er sandt, det gør man ikke. Det er ikke muligt at undersøge langtidskonsekvenser af nogen kost under kontrollerede forhold. Det gælder også vores fedtfattige kostråd.

   At langtidskonsekvenserne af en kost, der består af grøntsager, kød og fedt skulle være anderledes farlig end en kost med stort indhold af raffineret kulhydrat, sodavand etc lyder fornuftstridigt, synes jeg.

   Når det er sagt, er mit oplæg i keto-bogen jo heller ikke at man skal spise keto til evig tid. Mit oplæg er at man kan spise keto, enten som en begynderfase, indtil kroppen vænner sig til fedtforbrænding eller indtil den ønskede vægt er nået, hvis man har det bedst sådan. Men herefter vil man skulle blive i en low carb boldgade for stadig at udnytte fedtforbrændingen.

   Hvis man føler sig bekymret over det, synes jeg hellere, man skal vælge noget andet. Jeg tror ikke, det er sundt at bekymre sig om ens kost potentiel er farlig og der er masser af andre måder at gå ned i vægt på end lige keto :)

   Svar
 132. Hej Jane, jeg har købt striks LCHF her på din side og fulgt kuren i 10 dage nu, det går rigtig godt, jeg er forbavset over hvor lette opskrifterne er og hvor godt maden smager og ikke mindst mætter.
  Mit mål er tabe 15-20 kg. Er 47 år og i begyndende overgangsalder.

  Har på de 10 dage tabt 4.5 kg ( ved godt det væske mm) Men mærker klart en forskel på min krop allerede.
  Er næsten kommet mig over KETO Flu :) Det har ikke været nemt, men det lysner nu.
  Nu til mit første spørgsmål i forløbet , hvor jeg har fulgt kostplaner til punkt og prik.

  Jeg har lige købt din nye bog og er faldet over skybrud… har her til aften hevet 6 smukke skybrud ud af ovnen, og blev med et ramt at en tvivl om jeg MÅ spise dem på stiks? 1 gr kulhydrater og 108 kalorier – Tænker at bruge dem som morgenmad med ost på, og lidt agurk ved siden, en måske 2 gange om ugen, og kun en af gangen. Er det forbudt her i de første 4-6 uger?
  Tak for inspiration, jeg er meget optimistisk.
  BH Birgit

  Svar
  • Hej Birgit
   Jeg synes, de er et udmærket valg på striks LCHF/KETO. De er jo nærmest så kulhydratfattige, som de kan blive.

   Svar
 133. Hej

  Jeg vil høre om det er muligt at få/købe det billede du har lavet af lchf “madpyramiden”, da jeg godt kunne tænke mig at have det i mit køkken, som reminder.

  På forhånd tak

  Hilsen
  Charlotte

  Svar
  • Hej Charlotte
   Så er du nødt til at høre mit forlag (politikens forlag). Det er dem, der har ophavsretten på billedet, ikke mig desværre.

   Svar
 134. Hej Jane
  Jeg har købt din nye keto-bog og synes, det er super godt med de mange sidder med teori, før alle de lækre opskrifter kommer. Det er godt virkelig at blive indført i teorien bag. Så er det også lettere at forstå og foretage de rigtige valg. Super fine opskrifter og lækre billeder.
  Mit eneste lille hjertesuk er, at det simpelthen står så småt. Jeg hører til dem, der helst vil have bogen i hånden og læser også rigtig meget. Men med keto-bogen måtte jeg have ekstra lys og ekstra briller på. Har ikke problemer med at læse andre bøger, aviser mv.
  Kunne du måske i næste udgave forstørre skriften, så det bliver mere læsevenligt?

  Svar
  • Hej Lone

   Du har ret, fonten er lidt lille denne gang.

   Vi retter desværre ikke i designet, når først bogen er trykt. Men vi kan være mere opmærksomme på det til eventuelt andre bøger :)

   Svar
 135. Vil hører om du ik kun lave en flytte hjemmefra bog, fordi det en del dyrt, når man ikke har mange penge. du kan alt tid bruge noget af de samme opskrifter Fra de andre bøger.
  Fordi de flytter hjemmefra bøger man vil købe er kun usunde.

  Svar
  • Det er en super idé. Har Louisa Lorang ikke lige lavet en flytte-hjemmefra bog? Hendes mad plejer at være fin og sund. Måske den er en mulighed :)

   Svar
 136. Hej Jane ?

  Tusind tak for en mega inspirerende blok og nogle skønne bøger! ?

  Hjemme hos os, elsker vi at gå ud i naturen og spise efter årstiden, og også tørre, kondensere osv råvare for at gemme til senere. Dog syntes jeg der skal bruge en masse sukker for at kondensere diverse bær og grøntsager. Har du nogle ideer til om det kan laves med sukrinprodukterne da vi helst vil spise LCHF grundet min mands mave der fungere meget bedre og min PCOS. ?

  Jeg håber du måske kan hjælpe os lidt ?

  Cecilie

  Svar
  • Nej, det har jeg desværre ikke så meget erfaring med men jeg tænker umiddelbart nej. Jeg tror ikke, du kan konservere i sukrin på samme måde som i sukker.

   Men du kan fermentere grøntsager fx, altså lave sauerkraut og den slags, hvor du bruger salt til konserveringen…

   Svar
 137. hej. Er det rigtigt at man godt må spise pulver kartoffelmos når man spiser Lchf. Jeg har aldrig været fan af det og har altid lavet det fra bunden selv. Meeeen hvis man nu kunne spise det sammen med dine gryderetter ??

  Svar
 138. Hej. Jeg har været på kickstart før, haft succes med det, men trænger til at komme på kurs igen. Er det nye opskrifter i programmet?? Har hapset din ketobog og er godt i gang med at læse, men mangler som sagt en god start. Mange glade smil og ønsker for et fabelagtigt nytår. Mette

  Svar
  • Hej Mette

   Det er lidt uklart hvilket program, du mener? Kickstart? I så fald nej. Alt på Kickstart er som det hele tiden har været. Hvis du mener KETO Living, indgår der ingen opskrifter deri.

   Er det opskrifter, du mangler, har du gjort helt rigtigt i at anskaffe dig KETO-bogen. Der burde være masser at kaste sig over.

   Rigtig godt nytår til dig også :)

   Svar
 139. Kære Jane
  Jeg har tilmeldt mig dit forløb LCHF kick start den 7 januar. Jeghar fået en udfordring da jeg grundet forskellige årsager bla min fars sygdom ik har muligheder at starte før den 21 januar altså halvvej inde i forløbet … hvad gør vi???
  Vil SÅ gerne igang , kan du hjælpe med en løsning ?? Evt flyttet til næste hold eller??
  Ring gerne på 20989550
  Kh Birgitte

  Svar
  • Hej Birgitte
   Det skal vi nok finde ud af men du skal skrive til support på support[snabel-a]madbanditten.dk for at vi kan finde en løsning.

   Svar
 140. Hej Jane

  Jeg ønsker sommetider at dele en opskrift på min hjemmeside som fx din julekål men må jeg det?

  Venlig hilsen
  Anne Mette Palmelund – Loop Fitness Vejen

  Svar
  • Hej Anne Mette
   Du må altid gerne dele et link til en opskrift. Det, du ikke må, er at kopiere teksten fra opskriften og bruge den eller låne billedet og bruge det som dit eget. De to måder at ‘dele’ på opfattes som brud på ophavsretsloven. Men at dele et link er helt lovligt og det bliver jeg altid glad for, når nogen gør :)

   Svar
 141. Hej Jane

  Vi spiser efter KETO herhjemme, og Mega fan af alt du laver. Bruger masser af dine opskrifter.

  Mit spørgsmål går på, kan KETO livsstilen have indvirkning på ens blodprocent?
  Min egen blodprocent er desværre meget for lav, efter vi er startet på KETO og masser af træning.

  Noget du har kendskab til?

  Venlig hilsen Jeanette

  Svar
  • Nej, det er jeg aldrig stødt på. Hvad skulle sammenhængen være mellem keto og lav blodprocent? Det kan jeg ikke lige gennemskue. Vi spiser jo masser af animalsk protein og får derved både jern og B-vitaminer.

   I følger ikke tilfældigvis den proteinbegrænsede KETO, vel? Jeg tænker nogle gange, at 80% af de problemer, jeg hører folk har med KETO skyldes, at de følger Lifesums skøre anvisninger om virkelig lavt proteinindtag og tårnhøjt fedtindtag. Ellers tænker jeg, det må være et problem med næringsoptag. Hvis man ikke optager tilstrækkeligt med næring, kan kosten jo være nok så fin…

   Svar
 142. Jane, du skal så meget prøve gl.daws hvidkål…. Kålen kan købes kogt og hakket, så der kun skal tilsættes smør og fløde…. Er fantastisk til julemad, frikadeller og meget andet….

  Svar
 143. Andre grønsager som kartoffel som får resistent stivelse når de bliver nedkølet efter tilberedning?

  Tak for god inspiration samt viden med dine bøger og

  Svar
 144. Hej.
  Vil egentlig bare sige tak, for dine meget inspirerende opskrifter. Jeg fik en af dine bøger på et tidspunkt, men var dengang overhovedet ikke klar til at sætte mig ind i hvad LCHF og keto var/er for nogle størrelser. Tænkte noget ikke helt så pænt om bogen og fik den smidt ud. Det er jeg selvfølgelig meget ærgerlig over nu, hvor keto og LCHF er blevet min livsstil. Nogle af dine opskrifter her fra din hjemmeside og fra pinterest, er noget der tales meget om i de kredse jeg kommer i. Ja det er fedt på den gode måde, at du er en enorm hjælp i mange menneskers hverdag. Og en meget vigtig ting er, at mine børn (tvillinger på 14) ofte roser maden når jeg har fulgt en af dine opskrifter. Min ældste tvilling er autist, og har fulgt keto i næsten 6 uger – jeg i noget længere tid, men jeg og andre mærker en klar bedring i hendes væremåde, især i det der kaldes nedsmeltning. Næsten som om sukkeret og stivelse har påvirket hende negativt. Jeg synes det er vildt, og gid man da kunne få overbevist nogle flere om at skippe især sukker. Håber du tager imod rosen, det fortjener du.

  Vh Kirsten simonsen

  Svar
  • Det er dejlig læsning, kirsten. Tusind tak for at du tog dig tid til at skrive. Det glæder mig så meget. Og jeg er helt på linje med dig. Når man først har set effekten af at spare på sukker og stivelse, er det utroligt, at det er et valg, som opleves så kontroversielt. Dejligt med din datter :)

   Svar
  • Åh jeg synes da bare, du skal spise efter hvad der er tilgængeligt, hvor du bor. Jeg ved godt, I er lidt anderledes stillet på de kanter.
   Lige avokado kan du bytte til en anden fedtkilde. Smør, olivenolie, mayo etc…

   Svar
 145. Hej Jane
  Jeg har bestilt “ Året rundt” på SAXO for 14 dage side, men den er i restorder, ringede i dag for at høre hvornår de fik den hjem. De ved ikke hvornår den kommer på lageret igen…Så mit spørgsmål er, hvor kan jeg så købe den??eller hvornår den kommer igen på SAXO?
  Jette

  Svar
  • Godt spørgsmål. Sidst jeg talte med mit forlag sagde de, de havde sendt den til genoptryk – men i originaludgaven (den indbundne) og ikke i paperbackudgaven. Det er Saxo nødt til at afklare med dem.

   Svar
 146. Hej Jane . Jeg har forlist dine striks Juleopskrifter , har prøvet at gå ind igen men det vil ikke gi mig adgang selv om jeg skriver det rigtige kodeord.

  Jane har du et godt forslag på hvad jeg kan trøste mig med , jeg er lige holdt op med at ryge og er på striks ,
  Jeg skal helst ikke tage på , ved at holde op med at ryge (Det er godt nok svært ) ?

  Det er så dejligt at bevæge sig rundt i dine utrolig inspirerende opskrifter.?

  De bedste hilsner fra
  Anne

  Svar
  • Hej Anne

   Der var vist ikke meget striks over de juleopskrifter ;-) Men de var dog væsentlig kulhydratfattigere end originalerne.

   Jeg er lige ved at give dem en lille opdatering og så sender jeg den ud i mit nyhedsbrev igen i starten af november eller deromkring :)

   I mellemtiden kan du gå på jagt blandt de mange opskrifter her på bloggen. Fx disse: Lækkerier

   Svar
 147. Hej Jane
  Jeg kan simpelthen ikke forstå. At når jeg forespørger hos min læge om det er muligt at få målt mit CRP og taget en blod prøve for diverse vitaminer og mineraler. At så er svaret, at der skal være en indikation på mistanke om sygdom ?? … jeg får målt mit blodtryk, EKG og de obligatoriske fordelinger af fedt i blodet som kan være sygdomsfremkaldende. Og alt er i “top form” :0) – Det måles hvert år og giver mening iflg min læge, da vi har hjerte -og kar sygedomme i familien.
  Jeg har forklaret min læge, at jeg lever efter LCHF og har gjort det i 3 år, at jeg træner på elite plan og derfor nu er interesseret i også at kende mine værdier for vitaminer og mineraler og CRP … men den ydelse gives ikke på sygesikringen …. CRP synes jeg netop er interessant også ifht det indlæg du skrev om risikoen for at udvikle kræft! … da min læge åbentbart ikke engang gider svare mig på hvor og hvem der kunne måle ovenstående tyer jeg nu til dig, da jeg tænker at du om nogen må kunne svare ?
  Mange hilsner fra en stor fan af dig, dine bøger og viden ?

  Svar
  • Det er så underligt. Flere har sagt det samme. Min læge har gjort det to gange nu, helt uden spørgsmål. Den første gang på egen opfordring og anden gang fordi jeg bad om det. Min mand har fået lavet tilsvarende (men har dog en familiehistorik med blodpropper).

   Dog vil jeg sige, at hun måler ikke vitaminer og mineraler som sådan. Men hun måler crp, blodsukker, kolesterol, elektrolytter, stofskifte og noget med blodindhold (hvide/røde blodlegemer, jernstatus og den slags – tror jeg. Jeg har aldrig gået i dybden med den del).

   Jeg synes også nogle gange at vitaminer og mineraler kunne være interessant at få målt, for en ting er jo hvad man spiser. Noget helt andet er hvad man optager. Men jeg ved faktisk ikke hvor man kan få målt den del henne…

   Svar
 148. Hej Jane.
  Tak for din fantastiske madblok ?.. hos os hedder det at vi “ spiser Banditmad “ ?..
  Nå men det jeg vil spørge om, er din mening om tapiokamel ! Jeg syntes jeg læser mig frem til at tapiokamel er RS ! At det ikke påvirker vores blodsukker og er glutenfri ! Men så læser jeg også at det har en høj GL ? ( bliver bare lige lidt forvirret ) Vi spiser nogen pølser fra “ Hanegal “ og der er tapiokamel i. Kan vi fortsætte med at spise dem ?
  Happy day
  Kh
  Eva Exner Rasmussen

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke men i de små mængder, der er i pølser ville det ikke bekymre mig. Ift. at bage hele brød med det (hvis man overhovedet kan det), ville jeg nok hoppe over.

   Og fedt at I er glade for maden. Det er virkelig dejligt at høre :)

   Svar
 149. Hi Jane.
  Jeg har købt din “Guide til striks LCHF version 2.0”, og er super glad for den, da man kan se kcal, kulhydrater, protein og fedt i hver ret.

  Jeg har kigget og læst meget på din hjemmeside, for at finde inspiration til hverdagsmaden herhjemme, da jeg gerne vil involvere min 3 børn på 2,4 & 5 år i denne livsstil.

  Da jeg pt. Lever efter striks LCHF guiden med max 25 g kulhydrat dagligt, har jeg lidt udfordringer ift børnene.
  Jeg har kigget på dine keto opskrifter – striks LCHF, men mangler information omkring kcal, kulhydrat, protein og fedt, så jeg selv kan sammensætte min kostplan.

  Jeg tænkte, at du nok ikke vil opgive alle oplysninger på din hjemmeside og derfor har jeg købt dine 2 første bøger, i håb om jeg kunne få informationen der – men desværre ikke?

  Er der evt. en grund til, at du ikke anføre dette ved dine opskrifter??

  Er der nogle steder jeg kan få den information ift. Dine keto opskrifter??

  Håber du kan hjælpe mig, så jeg kan blive selvkørende indenfor striks LCHF og dermed lave min egen kostplan, så børnene bliver involveret i denne livsstil?

  Svar
  • Hej Dorthe

   Grunden er egentlig, at alt det tælleri og måleri ligger mig meget fjernt selv, men da så mange har efterspurgt det igennem årene, har jeg overgivet mig og begyndte at lave det med den strikse guide, du har købt. Siden da har jeg lavet ernæringsberegninger på alle mine købeprodukter, også på min nye bog, der udkommer til december men jo altså ikke på dem, jeg har udgivet i de sidste fem år.

   Min erfaring er at tælleriet kun er nødvendigt i starten. Siden hen når man fint i mål med et overordnet sigte med at spise grøntsager-kød-fedt. Det er når vi taler brød, kager, frugt, nødder etc. at det hurtigt stikker af med kulhydraterne.

   Mht. børnene kan du fint supplere deres kost med kartofler, ris, etc. De skal jo vokse :)

   Svar
 150. Hej Jane. Jeg kan ikke finde kostplanen i kickstart forløbet???? Hjælp?
  Vh Lotte sloth Christoffersen

  Svar
  • Hej Lotte. Den ligger under fanen ‘kostplan’ inde på medlemssiden, du har fået adgang til. Skriv til support hvis du har brug for hjælp support[snabel-]madbanditten.dk

   Svar
 151. Hej Jane
  Jeg er startet den 6/8 på LCHF og det er super god mad og opskrifterne er også lige til at gå til og jeg taber mig også. Så jeg er bare glad. Jeg mangler dog på dine opskrifter hvor meget kcal og kulhydrater der er i en portion. Kunne det tænkes at man kunne tilføje det? Vil stadig gerne ned i vægt. Rigtig god weekend til dig og din familie. Hilsen Heidi

  Svar
 152. Hej Jane,

  Min mand og jeg er blevet inspireret af din side og om LCHF/livsstilen.
  Vi har et par spørgsmål.
  For det første er vi bosat i Canada og “Pofiber” som jeg har set i nogle af din bageopskrifter, kan jeg ikke finde herover. Er der noget du kan anbefale som vi kan bruge som erstatning?
  Desuden er min mand en ekstrem cykelrytter, der cykler flere 100 km om ugen. Han har altid fået at vide, at han skal “fyldes” med kulhydrater inden en lang cykeltur/ræs, da han forbrænder MEGET på sådan en tur. Hvad anbefaler du ekstrem sportsudøvere gør/spiser?

  Venlig hilsen Gitte

  Svar
  • Hej Gitte
   Åh ja, det med Pofiber i udlandet er virkelig en udfordring. Det første, jeg vil foreslå er derfor, at I får et par pakker sendt eller bragt over næste gang I skal have besøg fra DK. Sådan et par pakker vejer ingenting :)

   Andre meltyper, der kan bruges, er kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel. Ulempen med dem er dog, at de har en naturlig sødlig smag og det er ikke altid, man vil have det i sit bagværk.

   Mht. cykling og LCHF, er det 100% et spørgsmål om fedtadaptering. Hvis din mand vil gøre det arbejde, der skal til for at lade kroppen slå om til fedtforbrænding vil han have fri adgang til fedtenergien på kroppen under de lange cykelture. Det vil betyde, at han vil have behov for at fylde langt mindre brændstof på undervejs. LCHF vinder af samme grund popularitet indenfor netop ekstremsporten.

   Jeg har skrevet om det flere gange, så jeg har samlet lidt relevante links til dig her:
   Om brug af præstationskulhydrater i den fedtadapterede krop
   LCHF og træning – forelæsning
   Kristine slog maratonrekord på LCHF
   Christina skal svømme fra Nordjylland til Sverige – og spiser derfor LCHF

   Svar
 153. Hej Jane, kan ikke finde en mailadresse til dig, så derfor skriver jeg her.
  Jeg er kostvejleder og anbefaler mange af dine opskrifter til mine kunder.
  Må jeg dele dine opskrifter på min hjemmeside, på facebook og på Instagram? Jeg vil selvfølgelig linke direkte til din side eller som minimum kildeangive. Er det ok?
  Og tusind tak for alle dine skønne opskrifter og indlæg ???
  Mvh Bettina Boe Jensen

  Svar
  • Hej Bettina

   Tak fordi du spørger :)

   Du er altid velkommen til at dele mine opskrifter ved at linke til dem. Det, man ikke må, er at kopiere fx opskriften og billedet og dele det som sit eget. Når du deler linket, trækker FB fx et billede med ind og det er helt ok på den måde.

   Repost på IG er lidt anderledes og her har folk det lidt forskelligt. Jeg synes det er fint, så længe der er tydelig kildeangivelse og det ikke tager overhånd :)

   Svar
 154. Hej Jane. Jeg har prøvet fiberbollerne, men er lidt usikker på om mængden på mandelmel og pofiber passer. 50 gr mandelmel svarer til 0,5 dl og 30 gr pofiber svarer til 0,3 dl. Hvad er den korrekte mængde? Med venlig hilsen Kirsten Mikkelsen

  Svar
  • Hej Kirsten
   Du skal bruge de mål, jeg angiver i opskriften. De mål, du skriver i din kommentar er ikke rigtige.
   1,5 dl mandelmel vejer 50 g og 1,5 dl Pofiber vejer 30 g.

   Svar
 155. Hej Jane. Hvis jeg gerne vil med på kickstart du starter 8. Januar. Kan jeg så starte 14 dage senere? Jeg skal nemlig på ferie og er først hjemme den 23. Januar. Hilsen Betina.

  Svar
  • Både og. Forløbet starter d. 8. med daglige mails etc. Dem kan du selvfølgelig bare selv vælge at læse på et senere tidspunkt, men du går glip af muligheden for at være samme sted i processen med de andre deltagere, hvis du starter to uger senere. Desuden er jeg kun med jer i de 28 dage forløbet varer, dvs. startende fra d. 8.

   Så både og. Alt det formelle materiale er dit til evig tid, når du køber og du kan på den måde køre de 28 dage igennem så mange gange, du vil. Det er mere gruppeinteraktionen, du kommer lidt skævt ind på.

   Så både og :)

   Svar
  • Hej Bent
   Nej, det er desværre ikke helt på tegnebrættet lige pt.
   Jeg har lavet en lille online praktisk guide til LCHF, som du kan læse om her: Striks LCHF – en praktisk guide

   Og så har jeg jo mit 28 dages online kursus, LCHF Kickstart, hvor jeg (online) hjælper kursister igennem de første fire uger på LCHF. Det kan du læse om her: LCHF Kickstart

   Svar
 156. Hej Jane. Syntes du tilbyder mange spændende ting, men er i tvivl om jeg er det rette sted for opdateret viden osv, da de seneste opslag jeg har set, er fra 2013.

  Jeg har en masse spørgsmål som jeg ikke kan finde svar på, ang. hold og e bøger, hvordan kommer jeg i kontakt med dig…er det facebook, mail, eller ?

  Mvh Karina

  Svar
 157. Hej – jeg er blevet trukket 245kr for din 2 ugers ketose diæt, men jeg har ikke modtaget nogen mail med kostplanen.
  Vil du vende tilbage snarest,
  På forhånd tak.
  Vh Christina

  Svar
  • Hej Christina. Skynd dig at skrive til support på Support[snabel-a]madbanditten.dk – så tjekker de op på det.

   Svar
 158. Hej Jane
  Både jeg og min datter har bagt drømmrkagen, og har haft samme problem: kokosfyldet ovenpå hænger ikke fast i kagen.
  Har du en løsning?
  Hilsen
  Finn

  Svar
  • Nej jeg tænker det normalt er sukkeret, der danner karamel og derved klister. Jeg skærer bare lidt forsigtigt og så synes jeg, det går fint??

   Svar
 159. Findes der mon et lowcarb brød der rent faktisk smager som rugbrød? Tak for en fantastisk side, du gør det svære let???

  Svar
 160. Hej
  Lækre opskrifter og befriende tilgang til mad – lige noget for mig!
  Du gør det svære så meget lettere – tak!
  Men findes der mon et “Lcbrød” der ret faktisk smager af rugbrød?

  Svar
 161. Hej Jane
  Kender ikke meget til LCHF, så jeg håber at du kan hjælpe mig. Jeg vil meget gerne tabe mig via LCHF, så kan man, hvis man er i ketose synde med evt en lidt pasta eller en lille kartoffel, og stadig være i ketose? Har lidt svært ved at forestille mig et liv uden. Desværre
  Mvh Anette

  Svar
  • Hvis du har været i ketose virkelig længe, her taler vi måneder, vil du måske kunne spise en lillesmule kartoffel eller pasta uden at du ryger ud af ketose. Men du behøver ikke være i ketose for at gå ned i vægt så måske er det i virkeligheden mindre vigtigt :)

   Men hvis du har svært ved at forestille dig et liv uden pasta eller kartoffel virker LCHF måske ikke som det mest oplagte valg…

   Svar
 162. Hej. Først, tak for en god og seriøs side. Har du nogle erfaring med LCHF kost til unge med ADD? Mindsker det fx. den indre uro. Og evt. hvor lang tid skal jeg prøve det af, før det unge menneske vil kunne mærkes en evt. effekt? Hilsen en flittig læser.

  Svar
  • Hej Anni
   Umiddelbart har jeg ikke den store erfaring i det område. Jeg har anekdoter fra læsere med ADHD (jeg ved godt det ikke er det samme), som oplever mere ro etc.
   Måske var det bare et forsøg værd, tænker jeg. Du/I har jo ikke noget at tabe og udebliver den ønskede effekt, kan I jo bare lede videre. Jeg ville i så fald anbefale en periode på 4 uger, hvor I holder jer så meget til LCHF som overhovedet muligt med fokus på at spise grøntsager, kød og fedt (og ikke alverdens erstatningsprodukter, sødemidler, brøderstatninger etc.).
   Og vær i så fald forberedt på at det kan blive lidt drøjt i starten. Læs om det her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-overgangsbesvaer/

   Svar
 163. Hejjjj Jane . Jeg vil virkelig gerne , nååå at komme med , denne gang . Enden du lukker for tilmeldinger . Håber det kan lade sig gøre . Med venlig hilsen Birthe .

  Svar
 164. Kære Jane
  Jeg har med interesse læst debatten i Politiken om Ninka og hendes søns autisme, samt gårsdagens artikel : Autisme kan ikke spises væk.
  Har du nogen kommentarer til den debat??
  Hilsen Lene Ravn

  Svar
  • Ja, jeg har også fulgt den debat. Mest af retorisk interesse eller hvad man skal sige. Det var virkelig et skoleeksempel på dårlig debatkultur.
   Selve emnet har jeg ingen kommentarer til. Jeg kender ganske enkelt ikke noget til det og har aldrig haft brug for at undersøge det nærmere :)

   Svar
  • Jeg er ikke fan af sojaprodukter sådan helt generelt og jeg hverken bruger eller anbefaler dem ikke. Ift. LCHF er sojamælk for fedtfattigt og kokosmælk et bedre valg. Vælger man tofu, kan man måske slippe afsted med det, hvis man lægger godt med fedt til ved siden af.

   Til brug ind imellem ser jeg ingen problemer i det. Men sådan er det jo med alt :)

   Svar
  • Jeg har snart ikke tal på hvor mange, der har bedt mig om at forholde mig til den artikel. Hvor er det trist at angsten for det mættede fedt stadig lever i bedste velgående. Jeg troede vi havde rykket os videre.
   Her er en kopi af et svar, jeg tidligere har givet:

   1) “Men olien har med omkring 87 pct. et ekstremt højt indhold af mættet fedt, og det er faktisk et af de produkter, som indeholder allermest mættet fedt. Hvis vi spiser for meget mættet fedt, øger det risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme.”

   Det er altså den gode gamle mættede fedt er farligt-myte.

   Her er konklusionen fra en stor metaanalyse fra 2010 (hvor man har gennemgået resultaterne på mange forskellige undersøgelser):

   “A meta-analysis of prospective epidemiologic studies showed that there is no significant evidence for concluding that dietary saturated fat is associated with an increased risk of CHD or CVD.”

   På dansk: der er ingen signifikant evidens for at konkludere, at mættet fedt fører til hjertekarsygdomme eller hjerteanfald”

   Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-fedt-og-kolesterol/

   2) Hver gang du læser noget, hvor Preben Vestergaard Hansen fra Metropol udtaler sig, så overvej om du ikke bare kan trække på skuldrene og gå videre med din dag. Han vil ALTID tale fedtfattigt, fuldkorn etc. – og medierne, især dr.dk, bruger ham MEGET.

   Svar
 165. Hej Jane.

  Først tak for skønne ideer, input og fantastiske billeder. Jeg besøger ofte Madbanditten og nyder det

  Jeg har en opskrift jeg gerne vil dele og som jeg vil mene kan komme med i LCHF familien. (det er naturlig vis noget du bedre kan bedømme)

  Den er amerikansk, og jeg har ændret en smugle.Den kan bruges som tilbehør eller snack .

  man skal bruge følgende til ca. fire personer

  Et glas eller dåse artiskogger i kvarte

  2 pænt store salat mayonnaise

  1- 2 tsk. stærk chili sauce ( mængden afhænder af hvor stærk man kan lide den)

  1 dl piske fløde

  Pænt meget frisk revet parmesan (ca. 100 g)

  2 store håndfulde frisk spinat og lidt mere parmesan

  Artiskoggerne lægges i bunden et ovnfast fad. Man kan evt. skære dem igennem en gang mere (de skal ikke være i alt for store stykker)

  Resten af ingredienserne (på nær spinaten og den ekstra parmesan) blandes sammen i en skål og får en konsistens som en slag creme. Det fordeles over artiskoggerne og derefter lægges den friske spinat jævnt over hele fadet og til sidst, den ekstra parmesan.

  I ovnen i ca. 20-25 minutter i 160- 170 grader. Den skal ikke have formeget varme fordi den skal beholde en cremet og “mussi” konsistens. Serveres lun/varm.

  Man sætter fadet på bordet, med nogle skeer i og kan med fordel spise det sammen med et af dine gode flute eller madbrød.

  Velbekomme og hilsen

  Lene

  Svar
 166. Hej. Jeg har via facebook set en opskrift fra dig på chokolade trøfler, som jeg nu slet ikke kan finde igen, hverken her på bloggen eller på fb. Jeg husker den indeholdt smeltet chokolade som blev rørt med avocado og vanilje og de skulle rulles i kakao. Du har opskrifter der ligner meget på bloggen, men de har lakrids eller andre ingredienser eller drys, som jeg er 100% sikker på ikke var i lige netop denne. Det var en ret enkelt opskrift med få ingredienser. De var formet i helt runde fine kugler og der var taget en bid af den forreste i billedet. Kan du hjælpe med at finde den igen? Tak på forhånd. Vh

  Svar
 167. Hej Jane
  Jeg påtænker at køre i en helsekost butik så jeg er klar til at udforske dine mange spændende opskrifter. Kunne du skrive hvilke basic ting jeg bør købe? Pofiber er på listen, men hvad går mere ofte igen?
  På forhånd tak :-)
  Hilsen Mette

  Svar
 168. Hej Jane. Tak for rigtig gode bøger og hjemmeside. Jeg kan se at nogle længere oppe har spurgt om et 8 ugers forløb – kører du kurser man kan være med på? Er nemlig så kræsen og har svært ved at se hvad jeg kan skifte bl.a mayo og creme fraiche ud med?
  Mvh Malika

  Svar
 169. Kære Jane

  Jeg har længe fulgt din blog og nyder godt af dine lækre opskrifter, men når jeg støder på en opskrift med pofiber i, så mangler jeg et alternativ til denne ingrediens. Jeg kan nemlig ikke tåle stivelsen i kartofler.
  Jeg håber inderligt at der er et alternativ :-)

  Mvh Marianne

  Svar
  • Pofiber er kartoffelfibre og ikke kartoffelstivelse (=kartoffelmel). Men mit bud er at du altid kan bytte ca. 1:1 med enten det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad eller kokosfibermel. Det giver selvfølgelig et sødere bagværk men ift. konsistens og sådan, tror jeg, det vil gå lige så fint :)

   Svar
 170. Hej Janne,
  Jeg overvejer at tilmelde mig næste LCHF forløb. Er dog lidt i tvivl – jeg ammer en lille purk på blot 8 uger. Jeg ved, man ikke må tabe sig for hurtig, når man ammer og samtidig er det jo lidt vigtigt kroppen får de kalorier, man har brug for til en god mælkeproduktion. Mit spørgsmål er derfor, om du anbefaler at vente med den strikse LCHF, eller om man sagtens kan gøre det, når man fuldammer?

  Svar
 171. Hejsa, Jeg vil meget gerne starte en kostomlægning til LCHF men jeg nyder virkelig at juice – specielt om morgenen. Har du nogle god opskrifter på juicer da de juicer jeg normalt laver indeholder æble, gulerod, appelsin, citron, rødbede og ingefær men det passer vel ikke helt ind i LCHF

  Svar
 172. Tusind tak for dit hurtige svar. Jeg må væbne mig med tålmodighed og måske skrue op for fedtet, selvom det er en stor udfordring ?

  Svar
 173. Hej Jane! Jeg har været på LCHF i to uger, og madmæssigt går det godt. Jeg løbetræner to gange om ugen ml. 6-10 km. Efter at jeg er startet på LCHF er mine ben tunge som bly, og jeg bliver voldsomt forpustet når jeg løber. Hvorlænge kan jeg forvente at denne tilstand varer, og er det normalt at vejrtrækningen påvirkes af LFCH? På forhånd tak for svaret. Vh Karen

  Svar
  • Hej Karen
   Det er meget forskelligt. For mig tog det nok en 8-10 uger, før jeg var i mit gamle løbetempo men set i bakspejlet var jeg stadig ret fedtforskrækket og måske derfor trak det i langdrag. Alt fra nogle uger til nogle måneder er normalt. Du kan læse mere om overgangsbesvær og hvordan du kommer hurtigst igennem det her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-overgangsbesvaer/

   Svar
  • Nej faktisk ikke rigtigt. Jeg begyndte først at blogge efter mine unger var blevet store. Men det kunne da være, jeg skulle tage det op som et blogindlæg!

   Svar
 174. Hej Jane. Først vil jeg gerne sige tak! Du har været en inspiration for mig i snart 3 år og jeg har haft både gavn og glæde af dine bøger, hjemmeside og din fornuftig (og humoristisk) tilgang; ikke kun i forhold til mad men også din holdning til livet.
  Jeg er i gang med at undersøge muligheder for at uddanne mig til kostvejleder og vil gerne høre hvor du har fået din uddannelse. Mulighederne og tilbud er der mange af på nettet, hvor der er stor forskel på pris, varighed og ikke mindst indhold. Jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer.
  Mange hilsner Sarah.

  Svar
  • Hej Sarah
   tak for de søde ord. Det er jeg glad for at høre <3

   Den kostrådgiveruddannelse, jeg tog, findes ikke helt i den form længere. Jeg tog en svensk uddannelse med udgangspunkt i LCHF og Paleo, som dengang havde undervisning i Malmø. Uddannelsen er siden blevet lidt længere (min var på 80 timer mod 120 timer nu) og findes vist kun i Stockholm. Til gengæld kan den tages som fjernundervisning over nettet. Jeg var meget tilfreds med uddannelsen og indholdet, men den kræver selvfølgelig, at man føler sig hjemme i det svenske sprog. Du kan læse om den her: http://www.paleo-institute.se/cert-PI-kostradgivare

   Svar
   • Hej Jane. Tak for dit svar. Det sætter jeg pris på.

    Det er lige den retning jeg leder efter i uddannelsen. Hvor vil det være godt at få noget tilsvarende her i Danmark!

    Rigtig god ferie ønskes dig og din familie.
    Mange hilsner Sarah.

    Svar
 175. Hej Jane! Har lige bestilt din nye bog og glæder mig til at gå i gabg med low carb :)
  Normalt spiser jeg faktisk aldrig kartofler, ris, pasta osv så det er nemt nok for mig at holde.
  Jeg vejer omkring 65-66 kg og er 165 cm høj.
  Er kok til daglig så kan ikke altid passe mine måltider hvilket gør det svært for mig at tabe mig.
  Vil rigtig gerne bare tabe 4-5 kg og kan jeg det hvis jeg følger din bog mæt og glad ?
  Mvh Signe :)

  Svar
  • Det er jo umuligt at svare på. Det afhænger jo af hvad du spiser, hvor meget du spiser og hvor meget energi du gør det af med. Vælger du fx kun at spise low carb brownie, tænker jeg, at det bliver svært. Spiser du fornuftigt af opskrifterne med rigtig mad, tænker jeg, at det bestemt er muligt :)

   Svar
 176. Hej Jane.
  Jeg har fulgt dig gennem lang tid på Instagram og din blog grundet dine inspirerende opskrifter.
  Havde ikke tænkt jeg var allergisk overfor gluten, men i løbet af de sidste 1-11/2 år har jeg tilbagevendende symptomer i form af udtalt træthed, ømme led, dårligt fungerende mave, oppustet mave, dårlig nattesøvn og tiltider influenzalignende symptomer og energiforladt på trods af jeg i hovedet meget gerne vil rigtig meget, men min krop siger fra og kan ikke følge med.
  Jeg har observeret at det bliver værre efter en weekend eller uge med for mange fødselsdage el lign med brød, kage, vin mm. Faktisk kommer reaktionen først 1-2 efter. Har gennem lang lang troet jeg døjede med bihulebetændelse, men min læge mener ikke det er det. Jeg føler dog denne træthed, tæthed og er ofte hævet i ansigtet.
  Kender du symptomerne fra før du stoppede med glutenholdige produkter?
  Synes næsten jeg er ved at miste det gode humør pga reaktionerne fra min krop.
  Håber du evt kan give et par gode råd.

  Mh Lene

  Svar
  • Hej Lene
   Jeg kan godt genkende noget af det, men hos mig ligger det efterhånden så mange år tilbage i tiden, at jeg kan have svært ved at huske detaljerne. Det, jeg husker var, mavesmerter/kramper, diarré, træthed, væskeophobninger og følelsen af at være “uklar i hovedet”.

   Jeg vil anbefale dig at blive testet for glutenallergi/cøliaki, inden du selv eksperimenterer med glutenfri kost. Testen virker nemlig ikke, medmindre man har spist anseelige mængder gluten i ugerne op til. Selv hvis testen er negativ, kan du så prøve nogle uger med glutenfri kost og se, om ikke det gør en forskel. Men lægen først. Bare for en sikkerheds skyld :)

   Rigtig god bedring.

   Svar
 177. Kære Jane

  Tusind tak for nogle fantastiske kogebøger, med inspirerende opskrifter.

  Jeg har sat min mor (som lider af sukkersyge, ledegigt og diverse kroniske sygdomme) på LCHF. Hun har været på den en uge nu, og hendes blodsukker er MEGET pænere end det har været i mange år. Desværre er hun bare så usigeligt træt og mat (mere end hun plejer), så hun synes næsten ikke det er til at holde ud.
  Måske er det bare overgangsperiode – men der skulle være noget om, at kroppen har svært ved at omsætte fedt til energi når den får insulin – har du hørt om det før? For i så fald får hun jo ingen energi,