439 kommentarer til “Foredrag”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kan ikke se dit svar herinde, jeg kan dog se på Google du ref til havreklid, havrefiber indeholder 0g kulhydrater. Der er ala pofiber og Husk, de bruger det meget i udlandet, men det er nok ikke nået til dk endnu. Jeg vil gerne sende dig en opskrift og næringsindhold på Havrefiber
  Mvh Gitte

  Svar
  • Jeg får virkelig, virkelig, virkelig, virkelig mange kommentarer hver dag, så din er såmænd bare røget ned af listen. Kan du mon se den via dette direkte link: https://www.madbanditten.dk/kontakt/#comment-2372542

   Jeg er hverken den store bager eller brødspiser, så det er ikke så aktuelt for mig med det havrefiber, men det er jo bare dejligt at der findes flere gode alternativer for dem, der gerne vil bage.

   Generelt er jeg lidt påpasselig med at anbefale andre at bage, for i min erfaring er det en af stopklodserne for vægttab. Du kan læse her, hvorfor jeg ikke har brødopskrifter i mine Keto-bøger: Hvorfor er der intet brød i Keto-bøgerne?

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har med stor interesse læst og købt dine bøger, og været på kuren i snart 3 uger, men jeg har svært ved at overskue hvor mange kulhydrater og protein der er i maden, og hvordan det tælles. Men det største problem er avokadoerne, hvor ca 2 ud af 3 er brune indeni , og må smides væk, er der noget andet man kan spise i stedet for, og så er jeg lidt bekymret mht alle de æg man skal spise, er det sundt ?
  Jeg håber meget på, st du vil svare mig

  Svar
 3. Hej Jane

  Har lige et tvivl spørgsmål: Shawarma-chili og Harissa … Er der ikke stort set det samme ?

  Mvh. Louise

  Svar
  • Uuhm ikke helt men bestemt i samme boldgade. Harissa er mere som Sambal Oelek, synes jeg. Shawarmachilien er mere flydende og har det der snert af kanel, som jeg synes fungerer fænomenalt godt :)

   Svar
 4. Kære Jane Faber,
  Jeg er rigtig glad for dine opskrifter, men jeg er altid i tvivl om hvor i ovnen jeg skal placere bagværket, er der mulighed for at du kan sætte placeringen om i din opskrifter ved siden af ovntemperaturen??
  Mvh Marianne Meinertz

  Svar
  • Du kan regne med at jeg altid bruger almindelig ovn og at pladen er midt i ovnen, medmindre andet er præciseret :)

   Svar
 5. Vi er startet på Keto, og syntes vi er kommet godt igang, har købt din bog, keto på 4 uger. Men jeg ville høre om alle dine opskrifter er bygget på Keto?
  Tænker vi savner is ? og vil prøve dine lakrids is.
  Tak for en super hjemmeside.
  Hilsen Merete

  Svar
  • Det er bedst at se på Keto som en helhed. Dvs I skal spise få kulhydrater samlet set over dagen. Hvordan I forvalter de kulhydrater bestemmer I selv.
   Om en opskrift ‘er Keto’ afhænger altså om konteksten den spises I.

   Læs evt uddybning her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/

   Ønsker I ikke selv at tælle kulhydrater, kan I i stedet navigere efter de enkle retningslinjer fra bogen??

   Svar
 6. Hej Jane.
  Jeg deltager i din Camp på 1/2 uge nu. Men jeg har lige et spørgsmål. Jeg har et barn På 12 år som skal tabe sig og da jeg er alene og ikke gide at lave 2 gange mad og have ALT mulig mad i mit køleskab – hvordan kan jeg gøre, så han også taber sig? Jeg kan jo ikke bede ham om at droppe alle kulhydrater ?
  Mvh. Mia

  Svar
  • Hej Mia

   Uh, det er jo et virkelig stort spørgsmål. Først og fremmest synes jeg ingen grund, der er til at lave to forskellige slags mad. Din 12-årige kan sagtens spise det samme som dig.

   På børns vegne ville jeg dog glemme keto som ‘etiket’, fordi det er ikke så vigtigt. Selve opskrifterne kan dog sagtens bruges. Det er bare ikke kulhydrattællingen, der er vigtigt i den sammenhæng. Det vigtige er, hvad der ligger på tallerkenen. At droppe eller minimere de hurtige kulhydrater (sukker, sodavand, saft, pasta, ris, hvidt brød osv.) vil alene gøre en stor forskel på appetitreguleringen.

   Var det mig, ville jeg fokusere på at morgenmaden bestod af protein + fedt og få eller ingen kulhydrater. Tænk æg og bacon, røræg, hakkebøf, laks, makrel osv. Vi ved fra studier at proteinrig morgenmad regulerer appetitten som intet andet.

   Til madpakken kan du bage et kernebrød og lave madder med godt med pålæg, ost, grønt, oliven, nødder osv. Du kan også vælge almindeligt rugbrød til en start (til dit barn – ikke til dig).

   Eftermiddag (hvis nødvendigt): grøntsager med dip, skinke-oste-ruller, ostehaps osv.

   Og så aftensmad med kød, grøntsager, sovs og evt. en smule kartoffel/ris/pasta, hvis det kan give en følelse af normalitet.

   På den måde har I reduceret kulhydratindtaget og oppet proteinindtaget og det vil have en gavnlig effekt på appetitten. At bede et sultent barn spise mindre er jo ubærligt.

   Håber det kan hjælpe jer lidt videre. Rigtig meget pøj pøj med det.

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg har købt din bog – Keto på 4 uger og jeg elsker den. Min mand og jeg er endelig lykkedes med et vægttab – tak for det :)
  Jeg synes der er så mange lækre opskrifter her på madbanditten men jeg mangler lidt en visning af hvor mange kalorier samt fordeling i de lækre opskrifter nu hvor man skal holde sig under de 30.g kulhydrater. Kan man se det nogen steder. Tak for gode råd samt lækre opskrifter.
  Mvh Karina

  Svar
 8. Hej Jane
  Jeg har fulgt dig gennem flere år og har et par af dine bøger. Kastede mig ud i selvstændigt at leve efter principperne for et halvt års tid siden og har aldrig haft det så godt i min krop før. Desværre skulle jeg indlægges og det første man fik stukket i hånden var en sandwich af toastbrød og jeg fandt hurtigt ud af at jeg intet mad ville få mens jeg var indlagt hvis ikke jeg spiste alt deres kulhysratholdige mad. Der røg jeg så af sporet og vil rigtig gerne tilbage igen, men har besluttet denne gang, at få hjælp og støtte med dit kickstart forløb. Men jeg har i mellemtiden fundet ud af, jeg jeg er allergisk overfør nødder og krydsreagerer med en masse andre fødevare. Så nu er mit spørgsmål om jeg alligevel kan følge dit program for jeg kan se at mange af de madvarer jeg ikke tåler er med i dine opskrifter. Har du et råd? Vil helst ikke ofre beløbet hvis jeg alligevel skal klare det på egen hånd fordi jeg ikke kan være med på din madplan.
  På forhånd tak
  Mvh

  Svar
  • Hej Susan
   Lige nødder er jo sjældent et problem på Keto for dem spiser vi jo helst ikke for mange af. I stedet spiser vi kød, grøntsager og fedt. Nødder er allerhøjst drys på en salat men det er jo nemt bare at tage væk.

   Men jeg vil også gerne lige gøre klart, at Kickstart IKKE er et følg-denne-kostplan-kursus. Det er et kursus, der lærer dig alt om keto til livsstil og vægttab og en masse om krop og vægttab generelt og hvor vi arbejder med tanker, vaner, mindset osv. Jeg stiller selvfølgelig en masse ressourcer til rådighed i form at opskrifter og redskaber til kostplanlægning, men det handler om at komme tilbage i kroppen og ikke om at blive dygtig til at følge en plan. Hvad du har af individuelle forhold og præferencer er derfor helt uden betydning. Jeg stiller ingen krav til at du skal spise noget bestemt.

   Der følger heller ingen sparring med, hverken med mig eller et hold. Det er et 100% gør-det-selv-kursus. Men jeg svarer ALTID meget gerne på spørgsmål herinde på bloggen men det gør jeg altså uanset om du deltager på kurset eller ej.

   Er dit behov mest i retning af opskrifter og kostplaner, er min bog Keto på 4 uger et bedre og billigere valg: https://www.madbanditten.dk/keto-paa-4-uger/

   Svar
   • Tusind tak for dit hurtige svar.
    Jeg spurgte også fordi jeg kan se at mandel-mel indgår hvis man fx vil lave “burgerboller” og lignende, så det skal jeg til at finde erstatninger til.
    Jeg har allerede bogen “Keto”, så måske jeg skal prøve med “Keto på 4 uger” før jeg hopper på et kickstart forløb. Jeg er ikke striks med madplaner men nogle gange giver de god inspiration. Jeg er mere ude efter at forstå principperne og lære hvordan det foregår og hvordan man løser de konflikter der kan opstå undervejs.
    Mvh

    Svar
    • Det gode er at vi slet ikke spiser de brøderstatninger så på den måde er det helt fint at ikke spise nødder :)

     Men ja, god idé at se om bøgerne er tilstrækkeligt. Kickstart løber ingen vegne :)

     Svar
 9. Hej Jane

  Såkaldt Canola olie er jo et no go, men når det er Koldpresset rapsolie, er det så ok? Jeg kæmper lidt med at forstå om rapsolie er et godt fedtalternativ. Jeg er ikke helt tosset med smagen når jeg laver mayonnaise på olivenolie eller avocadoolie, og mine børn kan ikke lide det. Jeg savner virkelig et godt alternativ, og jeg bliver ved med at støde på forskning som nedenstående, der siger at olivenolie og rapsolie begge er godt. Er der noget jeg misser?

  https://nexs.ku.dk/forskning/vidensbanken/rapsolie-olivenolie/

  Mvh Sabina

  Svar
  • Det ved jeg faktisk heller ikke men jeg ved godt at danske forskere er meget begejstrede for den. Selv er jeg bare lidt skeptisk og hvis der er noget, jeg er usikker på, lader jeg bare være med at bruge det. Jeg køber dog mayo med rapsolie, men jeg spiser meget, meget sjældent mayo. Og så er det jo pludselig mindre vigtigt…

   Jeg tænker dem sådan, at olivenolien er den bedste af planteolierne og rapsolien den bedste af de dårligste planteolier – haha!

   Svar
 10. Når man tilmelder sig Kickstart hvordan fungerer det så? Skal man sidde klar hver dag på angivet tidspunkt eller modtager man information man kan læse/lytte til når det passer ind i dagen hjemme med to små børn?

  Svar
  • Hver morgen omkring ved 6-tiden modtager du på mail en reminder om at gå ind på medlemssiden og læse/lytte til dagens emne. Men du kan gøre det når som helst på dagen, det passer ind i dit skema. Så intet krav om tilstedeværelse på faste tidspunkter :)

   Svar
   • Tusind tak for svar. Hvordan fungerer den del omkring ens eget mål for at hoppe på KETO kuren så? Er det individuelt? Jeg vil gerne have tilmeldt mig, derfor er jeg lidt nysgerrig.

    Svar
     • Aah ja, det refererer ikke så meget til keto eller ej men mere til hvordan forskellige personligheder har gavn af forskellige tankemæssige strategier for at få hjernen på sin side :)

 11. Laver du nogensinde planer som IKKE indeholder fisk og ost?
  Spiser intet fisk og kun smeltet ost på pizza/burger/lagsagne. Alternativ kan jeg godt spise lidt frisk mozerella.

  Var nede for at købe din bog som Iben anbefalede med mad til 4 uger. Men kunne se der var flere dage med fisk og det altid der jeg falder fra når jeg forsøger at følge nogle madplaner.

  Svar
 12. Hej Jane

  Er det muligt at nå at være med i denne uges kickstart, som er startet i dag? Og hvad gør jeg i så fald.

  Det ville betyde meget for mig.

  De bedste hilsner
  Kathe Vørstein

  Svar
  • Hej Kathe

   Det er det desværre ikke. Jeg forstår godt at det virker lidt ufleksibelt men den måde, kurset er sat op på, tillader det desværre ikke medmindre vi manuelt bærer din deltagelse igennem de næste 6 uger. Og det har vi desværre ikke mulighed for at gøre.

   Svar
 13. Hej.

  Vi skal i gang med keto, men har et spørgsmål vedrørende bælgfrugter især ærter, må man spise dem? Jeg spiser slet ikke fisk, er det ok?

  Svar
  • Hej Heidi
   Det er dit daglige samlede kulhydratindtag, du skal have styr på. Bælgfrugter (bønner og linser) løber ret hurtigt op mens ærter er lidt i den lave ende. Men det er helheden, du skal kigge på og ikke enkeltedele. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/

   Det er uden betydning om du spiser fisk eller ej. Det kan du gøre helt som det passer dig :)

   Svar