Mangler du inspiration til lækker forårsmad? Foråret er jo fantastisk med al sit lys og alle de farver, der pludselig er eksploderet i den ellers så grå verden.
På madsiden bliver alting pludselig enormt simpelt. Foråret bugner jo af lækre sprøde og grønne grøntsager. Her kommer jeg derfor med flere bud på lækker forårsmad som bruger sæsonens råvarer, mens de er bedst.
Vil du have en færdig madplan med forårets råvarer har jeg både en Keto madplan til forår og en Low Carb madplan til forår.
Opskrifter til foråret
Her får du 12 opskrifter med forårets lækre råvarer, både grønne og hvide asparges, friske ærter, rabarber, radiser, frisk salat, forårsløg osv.
- Blomkålsrisotto med asparges og ærter
- Aspargessalat med citron, parmesan og hasselnødder
- Stenbiderrogn på vaffelblinis
- Rejecocktail med hjemmerørt Thousand Island dressing
- Grillet kylling i estragonmarinade
- Blomkål i estragoncreme
- Kold agurkesuppe med rejer
- Radisesalsa
- Stegte rabarber med ingefær, burrata og rosenpeberolie
- Asparges mimosa
- Aspargessuppe med rejer og dild
- Torsk med citronsmør og sprød dild
Se hvad der ellers er i sæson lige her: Frugt og grønt i sæson.
Forår og vinterkiloene
Foråret er tit en tid, hvor mange ‘pludselig’ opdager, at sommeren venter lige om hjørnet. Tanken om sommertøj, badetøj og sommerferie giver lyst til at komme af med eventuelle vinterkilo, der lige fik sneget sig på i den lange, mørke vinter. Men samtidig er foråret også en meget social tid med de mange helligdage og lange weekender, og det kan lige konflikte lidt. Sommerklar med Madbanditten er en genial vægttabsprotokol at bruge i denne periode. Dels er den nem at følge og dels er der taget højde for sociale arrangementer, alkohol osv. Selvfølgelig er det svært at drikke sig svimlende beruset hver weekend og stadig tabe sig men jeg har forsøgt at gøre plads til både valgfrie måltider og lidt alkohol, så man stadig kan være med, selvom vægten skal ned.
Du har jo ret-når man erstatter fedt ( og protein) – er det ikke med grøntsager men helt sikkert billig stivelse/mel og pasta og sukker.
Jeg tror nu at LCHF lobbyen i Sverige er forholdsvis stærkere end i DK
– Man har jo trods alt en del professorer og læger på deres side.
Din forårs mad ligner meget min :) og jeg havde tanken i morges at det godt nok er simple mad pt. ;protein, fedt kilde og grønt… ikke så meget fis der:)
God søndag til dig – nu må vi nyde solskinnet.