Forårsmad


Mangler du inspiration til lækker forårsmad? Jeg kan mærke, at jeg skal oppe mig, hvis jeg skal blogge om mad i øjeblikket. Det er bare, som om fokus har været på udendørsliv og dasen på terrassen og lange gåture og bare sugen til sig af alt det lys og alle de farver, der pludselig er eksploderet i den grå verden.

På madsiden bliver alting pludselig enormt simpelt. Foråret bugner jo af lækre sprøde og grønne grøntsager. Her kommer jeg derfor med flere bud på lækker forårsmad som bruger sæsonens råvarer mens de er bedst.

Opskrifter til foråret

Her får du 10 opskrifter med forårets lækre råvarer, både grønne og hvide asparges, friske ærter, rabarber, radiser, frisk salat, forårsløg, stenbiderrogn og rejer. Se hvad der ellers er i sæson lige her: Frugt og grønt i sæson.

  1. Blomkålsrisotto med asparges og ærter
  2. Aspargessalat med citron, parmesan og hasselnødder
  3. Stenbiderrogn på vaffelblinis
  4. Rejecocktail med hjemmerørt Thousand Island dressing
  5. Grillet kylling i estragonmarinade
  6. Blomkål i estragoncreme
  7. Kold agurkesuppe med rejer
  8. Radisesalsa
  9. Stegte rabarber med ingefær, burrata og rosenpeberolie
  10. Asparges mimosa
  11. Aspargessuppe med rejer og dild
  12. Torsk med citronsmør og sprød dild

Mit forår

Jeg må indrømme, at fokus på det seneste har været på noget andet end mad. Nemlig på at finde en metode til at blive kvit med drengebarnets børneeksem. Han har altid haft lidt, men i denne vinter har det været værre end nogensinde, og det er ikke blevet dæmpet af foråret, solen og den friske luft. Så nu har vi intensiveret indsmøringen med gode cremer og mere end fordoblet hans dosis olie for at give fugt til huden indefra.

Virker det ikke, må vi kigge på, om vi skal kaste os ud i den store diæt. Det ser dog ud til, at det går i den rigtige retning, men om en uges tid, kan vi sikkert bedre se, hvor det bærer hen. Håber det virker. Børn på diæt er så vanskeligt. Han kunne ikke tåle komælk, da han var mindre, og i dag kan han ikke lide det. Gluten får han lidt af. Primært i børnehaven, hvor der på den anbefalede “grøddag” serveres nærende mannagrød og andre stivelsesholdige substanser (Good Lord!!).

Nå ja, apropos næringsfattig mad. Har I set, at svenskerne overvejer fedtskat? Læs artiklen fra Svenska Dagbladet HER. Og jeg troede, at svenskerne var klogere! Hvorfor er der ingen, der overvejer hvad præcist det er, folk vil sætte i stedet for fedt? Bliver det mon gode, (dyre), økologiske grøntsager eller større mængder billigt hvidt brød, pasta, etc.? Sandsynligvis det sidste. Det er sørgeligt.

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Forårsmad”

Skriv en kommentar

  1. Du har jo ret-når man erstatter fedt ( og protein) – er det ikke med grøntsager men helt sikkert billig stivelse/mel og pasta og sukker.
    Jeg tror nu at LCHF lobbyen i Sverige er forholdsvis stærkere end i DK
    – Man har jo trods alt en del professorer og læger på deres side.
    Din forårs mad ligner meget min :) og jeg havde tanken i morges at det godt nok er simple mad pt. ;protein, fedt kilde og grønt… ikke så meget fis der:)
    God søndag til dig – nu må vi nyde solskinnet.

    Svar