Fødselsdag og noget om alder


I dag er det min fødselsdag. 39 år bliver jeg. Det kan vi lige dvæle lidt ved…

Egentlig har jeg ikke noget (stort) kompleks omkring min alder. Faktisk synes jeg, det er ok at blive ældre. Det giver en ro og en tilbagelænethed, som jeg ikke havde, da jeg var yngre.

Jeg kigger på “de unge” og tænker nogle gange, at det er nogle sære mål, de jagter. Den rigtige krop, det rigtige liv, de rosende ord, anerkendelsen, opmærksomheden. I virkeligheden er det en slags indre forankring, der jagtes, og den opnår man ikke gennem andres øjne. Hvis man ikke har fat i sin kerne eller er helt defineret med, hvem man er, søger man efter den udenfor en selv. Men man finder den ikke der. Det ved jeg, for jeg har selv ledt efter den der, og den var der ikke. Og jo mere usikker kernen er, jo højere råber man.

Det er ingen kritik. Hver alder sin charme, eller hvad vi skal kalde det. Jeg kan sagtens huske det. Hvis jeg kunne gå 10 år tilbage i tiden, ville jeg bede mig selv slappe af. Måske ville jeg endda bande lidt: Slap af, for fanden! Stol på processen!. Jeg har været lige så rystende usikker på, om jeg nogensinde ville finde min plads i livet, men jeg har samtidig altid haft en stemme indeni, der hviskede til mig, at det nok skulle gå. At der var noget godt i vente. Men i mange år turde jeg ikke lytte til den. Havde jeg gjort det, ville jeg have turdet stole mere på processen og set på modgangen som noget, der skulle gøre mig klar til noget andet.

Som du nok kan høre, er jeg ikke fyldt 39 men snarere 99…

SIDSTE ÅR I 30’ERNE

Så selvom jeg ikke har noget stort kompleks ift. min alder, sætter det alligevel lidt tanker i gang at gå ind i det sidste år i 30’erne. 30’erne er jo det vildeste årti. Eller for mig har det været helt tovligt. I mine 30’ere har jeg haft min tid med små børn, jeg har jagtet karriere og haft travlt job, jeg har videreuddannet mig, skiftet karriere, skrevet fem bøger og har omsider fundet min plads i min egen virksomhed – noget, jeg aldrig drømte om skulle ske. Jeg er et helt, helt, helt andet sted end jeg ville have gættet, hvis du havde spurgt mig for 10 år siden. 30’erne har været supertravle, men jeg synes, at jeg her på falderebet er blevet lidt bedre til at følge mit eget råd med at ‘slappe lidt af’. Vi når det nok…

Om et år skifter jeg årti. Det glæder jeg mig på en måde til, for så skal vi holde stor fest. Men der er stadig nogle ting, jeg synes gerne må falde lidt mere på plads, inden jeg er helt klar til det skifte. Så det kan jeg jo bruge det næste år på at få til at ske.

Dagen i dag startede på fineste vis med lækker fødselsdagsmorgenmad.

Lækreste fødselsdagsmorgenmad - og en snak om alder! --> Madbanditten.dk

Gulerodsbrud med solsikkekerner, yoghurt med bærsylt og nøddemysli, blødkogt æg, kaffe og ingefærsjus. Jo tak!

Og fineste gaver! Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst er vågnet op til så mange gaver på min fødselsdag!

gaver_01

Lækker te og -kande, hjemmestrikkede karklude (love!), fineste keramikting fra Finderi i Møntergade, fine hjemmelavede ting fra ungerne og et nyt og endnu mere avanceret FitBit.

Ungerne havde virkelig gjort sig umage i år og havde lavet hjemmelavede kort, en hjemmelavet notesbog med mine initialer i perler, en lille papiræske og en perle-køleskabsmagnet.

I eftermiddag skal Søren og jeg i IKEA – for intet siger jo fødselsdag som en tur i IKEA! Vi er ved at bygge om herhjemme, husker I nok. I aften kommer min søster til middag. Jeg er helt uforberedt og ved endnu ikke, om vi skal spise ude eller hjemme. Men efter 4 dage i Madrid, hælder jeg lidt til hjemme. Men nu får vi at se.

gaver_04
Smelte, smelte…

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

35 kommentarer til “Fødselsdag og noget om alder”

 1. Det er sådan noget, der er fantastisk at gemme og kigge tilbage på. De små breve og beskeder betyder faktisk ret meget. Det opdagede jeg, da jeg i min mors smykkeskrin efter hendes død fandt en lille seddel, jeg har skrevet til hende som barn. Bare en lille besked, hvor jeg havde lagt noget frem, der skulle forsøde hendes arbejdsdag og ønskede hende en god dag på arbejdet. Det betyder mere, end (vi) børn ved.

  Svar
 2. Tillykke med fødselsdagen – dejligt indlæg :)
  Jeg er 59 år og bliver 60 i slutningen af dette år, så jeg gjorde mig også nogle tanker, da jeg havde fødselsdag, om hvad jeg skal nå inden jeg fylder år igen :)
  – jeg vil bare sige til dig – glæd dig til 40’erne – jeg synes det var en skøn alder, man har fået noget livserfaring, kan hvile mere i sig selv og har stadig masser af muligheder i livet.

  Svar
 3. Hey – stort tillykke. Jeg har også fødselsdag i dag – men blev så 40…. Og det har jeg sgu lidt krise over. Giver dig helt ret i dine betragtninger – men kan stadig ikke få ind i mit hoved at jeg er 40…! Jeg har heldigvis også haft en fantastisk dag, og så bliver overgangen til nemmere :)
  Knus fra et andet fødselsdagsbarn

  Svar
  • Nææh tillykke til dig også!
   Jeg kan godt følge dig. 40 lyder noget mere voksent, altså. Men på den anden side. Jeg tænker sådan, at 30’erne har været meget alvorlige, fordi man har skulle etablere sig med familie, børn, karriere, bolig etc. I 40’erne er den slags som regel på plads, og så skal der spas på programmet igen :)

   Svar
 4. Rigtig ❤️lig tillykke. Det er jo bare et tal og jeg har erfaret at når man kommer til næste årti bliver det endnu bedre. Så du har endnu mere at se frem til og bliv endelig ved med at inspirerer os fans for så har vi også så meget at se frem til.
  Du gør det så fantastisk TAK ??

  Svar
  • Tak for de søde ord, Heidi :)
   Og jeg glæder mig til 40’erne. Det er der, det for alvor bliver sjovt, ikke?

   Svar
 5. Tillykke med fødselsdagen.

  Du har meget, at være stolt over både i privatlivet og arbejdslivet.
  Tak for din store inspiration som meget ofte sætter nogle gode tanker igang. Jeg er helt enig med dig i, at det fedt at blive ældre. Den der indre ro begynder virkelig at falde til ro. Usikkerheden om man nu gør det godt nok, er i hvert fald hos mig, ligeså langsom blevet mindre med årene. Jeg ved (nogenlunde) hvad jeg vil, og jeg gør det. Jeg stoler langt mere på mig selv i dag end jeg gjorde omkring de 30.

  Svar
  • Tak Charlotte! Også for de pæne ord.

   Jeg synes, at roen først rigtigt har indfundet sig her i de sidste par år. Hele den hvirvelvind, jeg pludselig befandt mig i med udgivelsen af min første bog og LCHF, der bare eksploderede, gjorde det svært at finde fodfæste. Nu begynder jeg at mærke hvor jeg står og det er så dejligt.

   Svar
 6. Tillykke med dagen!
  Jeg kan godt genkende mange af dine refleksioner (selvom jeg er et helt år yngre end dig, hehe). For nylig indså jeg, at hvis jeg som 20-årig havde haft den ro og selvsikkerhed, som jeg har nu, ville jeg have skræmt de fleste! :D Så selvom jeg ind imellem kan ærgre mig over, at der er ting, jeg først har indset senere, så har alle aldre deres fordele og ulemper.

  Svar
  • Tak Piske :)

   Fra 20-22 boede jeg i Paris, og det var nogle helt crazy vilde år, og de gjorde mig samtidig 80 år ældre indeni. Så jeg var meget gammel i 20’erne og i slutningen af 20’erne fik jeg børn, og det hele blev bare så alvorligt. I de sidste par år har det føltes som om jeg bliver yngre (indeni). Jeg har givet slip på noget af al den alvor, og det er på en måde rart. Normalt går det den anden vej, tror jeg, men jeg tager en lidt omvendt rækkefølge.:)

   Svar
 7. Hej Jane. Kæmpe tillykke med dagen.
  Et spørgsmål – hvor er det nu du køber mandler etc nødder i udlandet og hvilken slags køber du? Tak på forhånd. Kh Dorthe

  Svar
  • Hej Dorthe
   Det er hos buywholefoodsonline. Flere har spurgt til det, så jeg brygger på et indlæg om hvad jeg køber hjem derfra.

   Svar
 8. Tillykke Jane! Du er altid så god til det med ord. Jeg fylder 30 i år og er midt i min process ‘hvad-fanden-er-meningen-med-det-hele’, så det var dejligt at læse sort på hvidt, hvad jeg allerede vidste. Men lidt havde glemt. At jeg skal lytte til kernen, som jo hele tiden har forsikret mig om at det nok skal gå.

  Fortsat god fødselsdag og IKEA tur :)

  Svar
  • Kære Nikoline – det skal nok gå. Det lover jeg. Hvor er jeg glad for at du kunne bruge mine tanker til noget :)

   Svar
  • Tak :) Og ja, så dejligt vejr. Desværre havde jeg slet ikke tid til at komme ud og nyde det. Jeg tager revanche næste gang solen titter frem :)

   Svar
 9. Tillykke med fødselsdagen. Det er ikke slemt at fylde 40….. 50….. Jeg fylder 52 i dag. Det er jo bare et tal.
  Som du skriver er ROEN den største og bedste forskel.
  Håber du får en fantastisk dag. ???

  Svar
 10. Tillykke, tillykke tillykke Jane. Sikke en start på dagen. Alt det bedste til dig i dit sidste år i 30’erne. Det bliver godt – det ér godt. KH fra Gitte

  Svar