Disse vafler er lavet af hytteost og æg, hvilket giver en dejlig og mættende vaffel, som fungerer supergodt på morgenbordet eller til brunch. Jeg fik chokoladepålæg til men det kunne også have været nøddesmør eller en klat af den lækre bærsyltetøj.
Hytteostvafler kan bruges til det hele.

Ingredienser
- 4 æg
- 200 g hytteost
- 0,5 dl fløde
- 1 øko-citron øko, revet skal herfra
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 4 tsk loppefrøskaller
- evt. mandelmel for lidt mere brød-bid
Sådan gør du
- Blend æg med hytteost, fløde, Sukrin Gold og kryderier.
- Opvarm vaffeljernet.
- Tilsæt loppefrøskaller til dejen og blend igen, så alle klumper forsvinder.
- Lav vaflerne. Da der er godt med fedt i dejen, er det ikke nødvendigt at smøre vaffeljernet. Nemt, ikke?
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hytteost vafler ikke rigtigt sprøde
LCHF / Low Carb-vafler bliver jo ikke sprøde som hvedemelsvafler, for de indeholder jo ingen stivelse. Men smagen er rigtig god, synes jeg og så indeholder vafler med hytteost protein (og få kulhydrater), så de mætter godt. Og så slipper man samtidig for den tunge fornemmelse i kroppen og lysten til at rydde hele fadet. Hvilket nogle af os lider af. Og det opvejer det nok for mig.
Server dem med flødeskum pisket med vanilje, måske lidt hjemmerørt bærsyltetøj og en omgang hjemmelavet nutella. Denne überlækre nutella kan I få opskriften på en af dagene. Jeg er lidt bagud på blogindlæg. Jeg har en milliard kladder liggende, og jeg har som regel kun tid til at få skudt et indlæg afsted om dagen. Hav tålmodighed med mig. Det er trods alt min fødselsdag :-)
Vafler med hytteost til det søde og salte køkken
Hytteostvafler kan både laves salte og søde. Min opskrift her er sød. Udelad sødningen og de varme krydderier og du har en lækker og mættende frokostvaffel, som du kan bruge til wrap, sandwich eller pizzabund.
I dag er det min fødselsdag
I dag er det nemlig min fødselsdag. 36 år bliver jeg.
Jeg har som sådan ikke et kompleks over min alder. Jeg er blevet meget mildere med alderen (haha!) og med det mener jeg, at jeg er blevet bedre til at acceptere mig selv end jeg var i mine unge dage.
Jeg har heller ikke helt samme behov for at præstere og gøre, hvad der forventes af mig.
Jeg har heller ikke brug for, at alle skal kunne lide mig eller være enige med mig. Man kan ikke være alt for alle.
Jagt på lykke og drømme
I det sidste år har jeg taget nogle store beslutninger, som især bærer præg af, at jeg nu jagter lykke og drømme. Og det har betydet en slags paradigmeskift i mit liv. Og jeg er gladere, end jeg har været i mange år. Og fattigere. Men lad nu det ligge. Bagsiden ved at blive 36 er, at jeg har fundet mit første grå hår (WTF?), noget, som jeg troede os naturligt blonde var forskånet for, og jeg opdager nye rynker i mit ansigt hver dag. Sidst nede ved munden. Men dem tilskriver jeg, at jeg har grint mere det sidste år, end jeg har i lang tid. Så dem er jeg villig til at tage med.
Nå men jeg er selvfølgelig blevet vækket med fødselsdagssang af de to 7-årige, som har været tidligt oppe sammen med faren og dække morgenbord med virkelig mange gaver. Fineste gaver. Jeg skal vise dem frem til jer en af dagene. Ellers kan I følge med på Instagram. Det er lidt nemmere i farten.
Jeg fejrer aldrig min fødselsdag. Hvor jeg elsker at fejre alle andre, er jeg virkelig dårlig til at fejre mig selv. Så derfor fik jeg heller aldrig rigtig inviteret nogle gæster til i dag. Førend forleden, hvor jeg besluttede alligevel at invitere nogle venner til spontan fødselsdagseftermiddagstamtam.
Jeg har en lækker jordbær-cheesecake i fryseren, som har stået der, siden vi tog fotos til min bog, og den skal vi spise sammen med nogle forskellige bud på LCHF-fødselsdagsboller – også fra bogen. Og så laver jeg LCHF-roulade, som nogle af jer måske har set på Instagram, at jeg testede for nogle dage siden, og så skal vi have lækre proteinrige LCHF-vafler med hjemmelavet nutella. Og dem kan I få opskriften på i dagens anledning.
Hip hip Hurrrraaaa.
Stort tillykke.
Stort tillykke med dagen :-) jeg kender godt til det med at blive mere gavmild, bliver selv 35 på torsdag :-)
Håber du har haft en dejlig dag.
Tillykke med dagen :)
Hjertelig tillykke med dagen! Skønt at læse, at man ikke er den eneste der har det fint med at være i 30’erne. Det er jo her man virkelig finder sig selv, og hviler i dét.
Håber du får en dejlig dag med familien :)
Tillykke din skønne smørbandit :)
Håber du får en rigtig dejlig dag :)
Tillykke med dagen, Jane! Håber, at du bliver fejret, med fest, farver og masser af lækkerier ;)
Ville egentlig høre dig til hvilken kokosolie med smag du vil anbefale til stegning. Synes nemlig det er ret lækkert at forkæle sig selv med pandekager stegt i kokosolie – synes det giver en ekstra god smag med kokosnoterne!
Tak for at du giver inspiration til hverdag med mere naturlighed!
Tak Tanja :-)
Jeg synes at Cocosas extra jomfru kokosolie har en dejlig delikat kokossmag, uden at den sådan bliver alt for fed i det.
Til lykke med dagen
HUURRAAAAAAAAA … Tillykke med dagen, søde du :-) Håber den bliver helt og aldeles skøn.
Vaflerne er fantastiske – bagte nogen, som var stort set identiske til tøsens fødselsdag :-)
Stort tillykke med fødselsdagen, og tak for den ultimativt bedste og mest inspirerende blog! :-)
Stort tillykke med dagen :D Hav en rigtig dejlig dag!
Jeg er heller ikke god til at holde fødselsdag for mig selv – men jeg elsker at få gaver ;)
Stort tillykke med fødselsdagen, jeg håber du får en rigtig dejlig dag med familie og venner :-)
Hjertlig tillykke med dagen og tusind tak for super god blog!
Tusinde gange tillykke på dagen, håber du får en skøn dag med smil og glade mennesker omkring dig. Superlækre vafler, må vist støve det gamle jern af og afprøve dem en dag. :0)
Tillykke med fødselsdagen! :) Og lækre billeder! Holy moly, hvor jeg dog glæder mig til at modtage din bog :D
Stort tillykke med dagen. Håber den bliver fantastisk. Ikke om jeg forstår at det sner, søde Bandit ;-)
Stort tillykke med fødselsdagen! Jeg håber, du får en superskøn dag!
ps… ville være super rart om der var en lille fluebens-box/knap hvor man kunne vinge af at man gerne ville modtage en mail når der var opdateringer på kommentarerne :)
Ihh hip hip hurra! Tillykke med fødselsdagen :D
Tror da jeg bliver nødt til at prøve din opskrift på vaflerne :) Sidst jeg lavede low carb vafler, var ikke nogen udpræget succes.. de “kogte over” i vaffeljernet :D men sjovt så det ud!
Loppefrøskallerne… er det svarende til alm. husk eller fintmalet (fiberhusk). Det giver vist en forskel i forhold til hvor meget væde de suger? :)
Jeg bruger altid almindelig husk. Altså de grove. :-)
Tillykke med dagen, håber den bliver skøn :)
Tillykke med dagen :)