Flødeis med rabarber


Sommertid er istid. I hvert fald iflg. ungerne. Når vi holder ferie, får de ofte is hver dag. Næsten hver dag. Og selvom jeg kan virke hysterisk og sukkerforskrækket (jo, for det er jeg!), så får mine børn også helt almindelig is, som vi køber i butikken. Der må gerne være forskel på hverdag og fest.

Jeg prøver dog at erstatte nogle af isene med de hjemmelavede, og det er gået over al forventning i år, hvor jeg i hele ferien har haft adgang til køkken, køl og frys. Ungerne er glade og føler sig forkælede, når de får lov at spise dessert hver dag. Desserten består så oftest af jordbær med vaniljeis eller jordbær med vaniljecreme. Ind imellem får jeg dog lov at eksperimentere lidt med isene, og det resulterede i denne dejlige flødeis med rabarber, hvor flødeisen til slut er blandet med en rest af den gode rabarber/jordbærkompot.

Selve isen laver jeg altid på grundopskriften, som vi lige kan gentage her. Her i form af en flødeis med rabarber.

 Indlægget indeholder affiliatelinks

flødeis med rabarber

Flødeis med rabarber

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 dag

Ingredienser

Sådan gør du

 • Jeg pisker æggeblommerne med sødningen og vaniljen i en skål for sig, til de bliver lyse og luftige.
 • Så pisker jeg fløden i en anden skål, til den er semi-fast, og så rører jeg æggesnapsen forsigtigt i.
 • Herefter kan den så blandes med alt muligt forskelligt. F.eks. en rest af den gode rabarber/jordbærkompothindbærkompot, chokoladestykker og måske nogle af de frække peanutcookies for en syndig Ben&Jerry’s variant.
 • Hæld hele balladen i en form, der er beklædt med film.
 • Film hele formen godt til og stil den på frys. Jeg synes ikke, man behøver røre og gøre ved for at undgå iskrystaller. Jeg synes, den bliver glimrende bare sådan.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
flødeis med rabarber

Skal der lækker sommermad på tallerkenen?

Med min Keto Madplan Sommer sørger jeg for, at du får nem og sommerlig aftensmad på bordet, uden at du skal stå i køkkenet i timevis.

Du sparer tid, penge og kalorier, fordi du slipper for dyr takeout og hovsa-måltider.

Få fingrene i madplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Flødeis med rabarber”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg bruger generelt ikke sukker hjemme hos mig, så mit spørgsmål er om jeg kan bruge sukrin gold i stedet for Sukrin Melis, for Sukrin gold har jeg hjemme? Mvh Jane

  Svar
  • Det tror jeg sagtens. Den eneste grund til at jeg vælger Melis her er fordi det opløses nemmere og ikke knaser. Jeg tror også SukrinGold opløses men jeg er i tvivl om hvor godt..

   Svar
 2. Hejsa
  Et godt tip til is er, at bruge sirup i stedet for sukker. Så krystaliserer isen ikke så nemt og den bliver mere cremet. Man kan få noget sukrin fibersirup, som er ganske anvendeligt til formålet :o)

  Svar
 3. Jeg bruger bare slet ikke dåse mere- jeg synes gang på gang at den der ubehagelige smag smager igennem :)
  og så er de jo også fyldt af BPA -så jeg gerne vil undgå.

  chokolade er et must imo-og jeg tror faktisk også en latte med kokosfløde kunne blive en god is :) for voksne

  Svar
  • Årh ja, kaffe-kokosis kunne være lækkert. Kunne også godt være, jeg skulle lave egen kokosmælk i stedet for de dåser. Mad i dåse er bare ikke et godt koncept.

   Svar
 4. Tyk mandelfløde og kokosmælk har jeg brugt i is
  – det var slet ikke så tosset ;)
  Den tykke mandelfløde ( hjemmelavet) – lavede jeg en kogt creme med hindbær i- det var godt
  og kokosmælken , bananer og chokolade var virkelig god.
  jeg har slet ikke fået lavet is år – det er da en skam :)

  Svar
  • Okay.. jeg har forsøgt mig med kokosmælkeis, men det blev slet ikke vellykket. Den der fade kokossmag smagte alt for meget igennem. Men måske i kombination med mandelfløde og frugt. Må prøve mig lidt frem der, så jeg kan spise is med familien.

   Svar
 5. Åh, ja – sommertid er i dén grad istid :-) Og efter jeg har fået min ismaskine er det jo rørende enkelt og ikke mindst hurtigt! Fire ingredienser hældes direkte i maskinen og efter 35 min har jeg den blødeste, lækreste, luftigste og uimodståelige bountyis! Næste gang du skal udvide maskinparken kan jeg kun anbefale at det bliver med en ismaskine!

  Svar
  • Du har ret, Eva. En ismaskine ville klæde husholdningen herhjemme! Åh, din bountyis. Den fik jeg aldrig prøvet. Shame on me!

   PS: Skal du ikke snart blogge igen?

   Svar
   • Jo, jeg skal da så. Og der kommer opskriften på bountyisen til ismaskine snart ;) Den er nemlig meget nemmere end den gamle! Jeg er tilbage i blogland igen her: studmedmor.blogspot.dk

    @Sveske – jeg finder lige ud af, hvad min maskine hedder – kan ikke lige huske det i skrivende stund ;)

    Svar
  • Hej,

   Uhm – lækker IS, Jane. Jeg har stadig lækker hindbæris i fryseren. Vil nok give dine børn ret, ferie er istid, men jeg har ikke ferie, så det er ikke istid for mig (note til mig selv).

   @Eva: Kan du anbefale en ismaskine? Jeg savner også din blog…

   KH
   – frk. sveske

   Svar
   • God pointe, sveske ;-)

    Jeg skal have eksperimenteret med flere mælkefrie is, tror jeg, for selvom jeg elsker flødeis, må jeg erkende, at de ikke gør noget godt for mig og min sarte mave :-(

    Svar