Flere flade grøntsagsbrød


Grøntsagsbrød er min favorit-brøderstatning. Jeg har ikke spist rigtigt brød siden 2010, så jeg har for længst vænnet mig af med, at al mad starter med en skive brød. Hvis jeg spiser brød-erstatninger, foretrækker jeg de brød, der lavet med en base i grøntsager. De tunge kernebrød og brød bagt på specialmel spiser jeg sjældent. Jeg vil hellere have rigtig mad.

Grøntsagsbrød lavet med rester

De her grøntsagsbrød er sådan set ikke meget anderledes end de mange andre lignende grøntsagsbrød, jeg har lavet og som findes både her på bloggen og i mine bøger.

Faktisk laver jeg dem aldrig ud fra opskrift. Indholdet består som regel bare af grøntsagsrester, som synger på sidste vers, og som derfor bliver lavet til brød i stedet for at blive smidt ud.

Flade grøntsagsbrød LCHF glutenfri

Grøntsagsbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær grøntsager og ost i mindre stykker og put dem i foodprocessoren (skålen med den store kniv).
 • Hæld resten af ingredienserne (minus æg) i og blend, til du har en rimelig ensartet masse.
 • Put æg i og blend igen. Nu har du en våd, fedtet dej.
 • Lav små kugler af dejen og klat dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dem flade og runde med hænderne. Det er en fedtet affære, men pyt nu med det.  Jeg får plads til fire på hver bageplade og fyldte altså tre bageplader til denne portion.
 • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft og bag pladerne i 15 minutter.
 • Kig til dem og se, om du skal bytte om på pladerne. Eller måske er det kun min ovn, der varmer ujævnt.
 • Giv dem 10 minutter mere og tjek igen. Når de er fint gyldne i kanten er de færdige. Mine fik i alt 30-35 minutter.
 • Når de kommer ud af ovnen, kan det være en idé lige at lette dem fra bagepapiret med en spatel, så de ikke gror fast.

Noter

Jeg kan ikke spise mig igennem 12 af de her brød, så jeg fryser dem ned med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg tage en enkelt eller to op, når jeg synes, jeg har en ret, der kræver at blive lagt på noget brød-agtigt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Flade grøntsagsbrød - LCHF glutenfri

Grøntsagsbrød – anvendelsesmuligheder

Jeg bruger dem til alt muligt! Til hurtig frokostsandwich, som burgerboller eller som bund i denne lækre mexi-tallerken, som var min morgenmad i går.

Her havde jeg et grøntsagsbrød smurt med røget paprikadip sammen med en rest kylling, guacamole og tomatsalsa fra min aftensmad aftenen før. Det var en seriøs morgenmad! Faktisk så seriøs, at den mættede helt til aften!

Morgenmadstallerken - mexi LCHF

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

58 kommentarer til “Flere flade grøntsagsbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Stort tak 🌻 😊, ud over at være fint som “undgå kulhydrater og madsplid ” er ideen SUPER til en lækker og nem anvendelse af min køkkenhaves store mængder af grønne blade 🌱🐛 og en genial foodprep 😋. Vh Charlotte

  Svar
 2. Når du tager dem op for fx at spise til frokost, hvor længe før, tager du dem så op? Eller varmer du dem lige i en brødrister direkte fra fryseren fx?

  Svar
 3. Hej Jane,

  Tænker helt klart, at jeg er nød til at lave de her brød. Jeg vil starte med, at bruge dem til morgenmad i hverdagen og frokost i weekenden, men hvad mangler jeg til? Mere fedt, protein eller? Spiser pt. æggetoast om morgenen, som simpelthen er en fantastisk spise :) Frokost i hverdagen er der styr på, men det er lidt mere hvad som byder sig i weekenden, da jeg ikke er så sulten der.

  Venlig hilsen
  Karin

  Svar
  • For et komplet måltid ville jeg tilsætte både fedt og protein og også flere grøntsager. Fx en fed mayodressing, noget kød- eller fiskepålæg af en art og så spise en salat ved siden af.

   Svar
 4. Børnene bryder sig ikke så meget om blomkålssmagen når de skal bruges til hotdog brød. Forslag til andre grøntsager der kan bruges i stedet?

  Svar
  • Grøntsagsbrød bliver jo ikke sprøde. De bliver faste i det, især i kanten og blødere i midten. Det er svært at sige hvad mængdeangivelserne svarer til. Et stort blomkål vejer måske 8-900 g mens et lille øko-blomkål måske kun vejer 400 g.

   Svar
 5. Bare en lille kommentar.
  Jeg var på LCHF i ca. 2,5 md. sidste vinter, men blev stoppet at min læge da mine kolesterol/fedt tal var alt for høje, på trods af at jeg i løbet af meget kort tid, læs 2 uger havde skåret kraftigt ned på insulin, og jeg havde aldrig haft det bedre. Først i de sidste 2-3 uger følte jeg selv også, at der måske kunne være noget om at det ikke var helt godt.
  I mellemtiden har jeg været totalt madforvirret, blev virkelig syg i efteråret, og troede nærmest at det var helt slut for mig.
  Nu for 14 dg. siden får jeg så læst på et af mine sukkersyge præparater at det kan give ændringer i fedtsammensætningen og forhøjet kolesterol!!
  Jeg har været til samtale med en kardiolog, og i samarbejde med hende er det nu aftalt at jeg skan prøve igen, og lægge Forxiga pillerne imens, håber inderligt at det betyder bedre tal og at jeg kan gennemføre den nye spisemåde, for jeg VED at det er tusind gange bedre end alt andet jeg har prøvet. Bare til info for andre diabetes-2 pt. der skulle få lyst til at afprøve LCHF.

  Svar
 6. Nu er manden omsider hoppet på vognen og jeg har lavet brødene her til ham nogle gange. Der er snak om at anvende ugens stokke (fra broccoli og blomkål) samt grøntsagsrester generelt. Dem har vi ikke haft så mange af, så jeg har brugt blomkålsbladene. Jeg skyller og trimmer dem og så ryger de i sammen med et par gulerødder. Det smager fantastisk og må da siges at være økonomisk :-).

  Svar
 7. Hej Jane
  Jeg vil høre dig om det er bedre at bage med loppefrøskaller end med Fiberhusk? Det ser ud til at du primært bruger skallerne men jeg er stødt på andre opskrifter med LCHF hvor der anvendes husk. Jeg er ny “på området” så har hårdt brug for at blive klogere og finde min egen LCHF stil :-)
  Tak på forhånd
  Karina

  Svar
 8. Hej Jane,

  jeg synes at jeg så en opskrift hos dig på et tidspunkt, hvor man bruger alt det ved frugt og grønt som bliver smidt fra i en juicer til at lave grøntsagsbrød. Det er jo i alt det stads, at fibrene sidder, så hvis man bruger det til brød, bliver det jo noget fiberrigt noget. Kunne man gøre det med disse fladbrød, hvis man tilsætter lidt grøntsagsjuice for fugtighedens skyld? Og har du en opskrift på knækbrød med grøntsags’pulp’?

  Svar
 9. Hej Jane :-)
  Ovenstående portion incl. smoothie, er det hvad du spiser til morgenmad?
  Jeg tror nemlig at jeg generelt spiser for små portioner, har problemer med at sulten melder sig kort efter jeg har indtaget “et hovedmåltid”.
  MVH
  Mette

  Svar
  • Ja, det nederste billede med en grøntsagspandekage smurt med mayo og med kylling, guacamole + diverse og greenien er ét måltid. Jeg spiser som regel meget om morgenen og til frokost og mindre om aftenen. Sådan er mit appetitmønster. Men med sådan en portion her er jeg gerne mæt til næste måltid :)

   Svar
 10. Bare lige et tip, så laver jeg ofte en grøntsags-juice for et vitamin boost. Og det tørre der er tilbage i juicemaskinen bruger jeg til grøntsagsbrød. Så bliver det hele brugt

  Svar
  • Jamen nærmest forevigt. Jeg opbevarer dem i fryseren med madpakkepapir imellem og tager et par stykker op, når jeg skal bruge dem :)

   Svar
 11. Mums! Det lyder godt nok lækkert :D Jeg savner dog en ret, hvor jeg kan bruge min “gamle” kogte grøntsager ;) Har du sådan en på lager?

  Svar
  • Jeg bruger mine kogte grønsager som en slags jævning til saucer, gryderetter osv, ved at blende dem og så bruge resultatet i væden. Det smager godt og det jævner en tynd sauce.
   Mvh Kate

   Svar
 12. Jeg har prøvet denne opskrift og må sige at de er forbavsende nemme at lave, der er bare lidt mange køkkenmaskiner at vaske op bagefter. Bortset fra Manchengo ost (brugte en 6% fra thise mejeri) fulgte jeg opskriften. Smagen er fin, jeg savnede bare at kunne smage grøntsagerne lidt bedre. Næste gang jeg bager dem tror jeg at jeg tilsætter nogle friske grøntkrydderier fra haven i stedet for Chili/spidskommen. Så vil man kunne spise dem med ost eller et mildt stykke skinke og stadig kunne smage pålægget.

  Tak for inspirerende blog.
  vh. Mette

  Svar