Klatrepark i Sydfrankrig – Flay’Forest Parc Aventure


Jeg har lyst til at tippe jer om en super oplevelse i Sydfrankrig, nemlig klatreparken Flay’Forest. Det er for jer, der har lidt eventyr i blodet, og som godt kan lide lidt aktiv ferie.

“PARC AVENTURE” – KLATREPARK

Kort fortalt er Flay’Forest en Parc Aventure, en adventure park med tre forskellige klatrebaner: En for børn, en for familier og en sværere en, som de kalder “sportif”.

Man klatrer igennem en bane i træerne og går på udspændte liner, balancerer på svævende brædder, svæver i kabelbaner (tyrolienne) og gennemgår alverdens udfordringer i luften.

Man er spændt fast med sikkerhedsudstyr og kan godt falde men ikke falde ned.

De åbnede sidste år, og vi var forbi, og Silas og Vega fik en tur på børnebanen. De var 10 år, og det var lidt for nemt for dem, men det betød, at de blev komfortable med selve klatringen, de forskellige udfordringer og de teknikker, man skal kende undervejs, såsom at flytte sikkerhedskarabinerne fra det ene kabel til det næste, når man skifter “udfordring”.

I år ville det SÅ gerne op i familiebanen.

SELV BANGEBUKSEN (MIG!) VAR MED!

Jeg er ikke modig af natur. Faktisk er jeg bangebuksen, der altid står tilbage og kigger på, imens de andre laver spændende og modige ting. Men det krævede en voksen pr. barn, og jeg besluttede mig for godt at turde.

Og hold nu kæft, hvor fik jeg udfordring og eventyr for alle pengene!

Familiebanen har 45 udfordringer, man skal igennem, og er du først startet, kan du ikke hoppe af. Så jeg klatrede og gik på line, kravlede i net og svævede i svævebane og jeg ved ikke hvad.

Da jeg kom til ca. udfordring nr. 40 (efter ca. 1,5 times klatring) var der et “echappatoire”, en flugtvej, dvs. en mulighed for at hoppe af.

Jeg var på det tidspunkt så mæt af eventyr, og stolt af at jeg havde gjort noget, jeg var skidebange for, at jeg valgte at sige tak for nu og sende Silas og Vega videre med Søren. Ungerne var supersikre, og de skulle nok klare den.

SVÆVEBANER I 20 METERS HØJDE

Hvad jeg ikke vidste var, at afslutningen på banen bestod af to herrelange og høje svævebaner.

Altså vi taler 20 meter oppe i et træ og en svævetur på 20-25 sekunder (hvilket altså er ret længe at flyve gennem luften – eller se sit barn flyve igennem luften).

Men det tog ungerne da bare i stiv arm! Nu kommer jeeeeg, råbte Vega, inden hun satte af, og Silas fandt overskud til at råbe bonjour til en franskmand på jorden.

De er fuldstændig frygtløse, de to.

Næste gang tager jeg også hele turen. Det så for vildt ud at flyve igennem skoven på den måde!

Flay'Forest - Parc Aventure - klatrepark i Sydfrankrig - super udflugt! Flay'Forest - Parc Aventure - klatrepark i Sydfrankrig - super udflugt! Flay'Forest - Parc Aventure - klatrepark i Sydfrankrig - super udflugt! Flay'Forest - Parc Aventure - klatrepark i Sydfrankrig - super udflugt!

VARM ANBEFALING

Flay’Forest kan VARMT anbefales. Det var en kæmpe oplevelse, og det var fedt at gøre sammen som familie, så kommer I på de kanter, synes jeg bestemt, I skal svinge forbi.

Husk klatrevenligt tøj, især i bukserne, hvor du skal have sele på. Tætte træningstights fungerede bedst.

Og selvom der står på deres hjemmeside at de åbner 9.30, åbner de altså først kl. 14.00. Det lærte vi på den kedelige måde.

FLAY’FOREST PARC AVENTURE, Chemin de l’Ancienne Voie Ferrée, 83780 Flayosc, Frankrig

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Klatrepark i Sydfrankrig – Flay’Forest Parc Aventure”

 1. http://www.les-barons-perches.com også i Sydfrankrig, lidt udenfor byen Nyons, byder på en tilsvarende fuldstændig fantastisk oplevelse med 5 forskellige sværhedsgrader, hvoraf 3-4 kan gennemføres af store børn og forældre i form. Mageløs udsigt, hvor du stiger direkte fra bjergskrænten ud i træerne. Og pludselig er der meget langt ned!

  Svar
 2. Man kan også blive i danmark og klatre i skoven ved Randers eller Aalborg. Højdeskrækken udfordres :-)

  Svar
  • Det er selvfølgelig en mulighed men med den danske sommer er min stemme nu alligevel på Sydfrankrig ?

   Svar