I går lavede jeg flanksteak, som jeg havde marineret i en asiatisk-inspireret marinade med hvidløg, soja, ingefær og hvidløg, og den smagte simpelthen så lækkert. Mør og saftig og fuld af god smag fra den lækre marinade.
Flanksteak med soja, ingefær og hvidløgsmarinade
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g flanksteak øko fås bl.a. hos Nemlig
- 40 g forårsløg
- kokosolie uden smag til stegning
Marinade
- 0,5 dl sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 fed hvidløg fintrevet
- 2 tsk frisk ingefær friskrevet
- 1 spsk limesaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 tsk fiskesovs kan udelades
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen og læg din flanksteak til at marinere i min. 2 timer men gerne meget længere i en pose eller skål i køleskabet.
- Tag kødet ud og kasser marinaden.
- Opvarm kokosolie på panden og steg flanksteak på begge sider. Pas på den ikke får for meget. Et par minutter på hver side er nok.
- Tag den af panden og skær den i tynde strimler. Skær den modsat fibrene (stregerne i kødet).
- Drys med hakkede forårsløg og server gerne en lækker dip og en stor grøn salat til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvidløgsmarineret flanksteak
Jeg bryder mig ikke om at købe kød, der er marineret. Dels synes jeg tit, at marinaderne indeholder mærkelige ting, og dels får jeg altid følelsen af, at marinaden er til for at kamuflere noget. Ja, jeg er måske lidt paranoid her. At marinere sin flanksteak selv er jeg til gengæld ret vild med.
Jeg bruger tit soja (Tamari) i marinader. Jeg synes, det giver god smag og mørhed. Og her fik den fuldt skrald med en række af mine andre yndlingssmagsgivere, nemlig ingefær og hvidløg.
Og så dyppede jeg kødet i en mayonnaise-dip med chili. Det var bare hjemmelavet mayonnaise rørt med lidt chili. Nam.
Opskriften er inspireret af bogen The Performance Paleo Cookbook (adlink), som faktisk er en rigtig udmærket bog med opskrifter og tip til dem, der gerne vil tage udgangspunkt i en paleo-inspireret livsstil, men som har brug for at twiste den lidt for at nå sine træningsmål.
Uhmmm lækkert.
Desværre er det ikke paranoia. Jeg har været gift med en slagtermester og jo det sker ofte at der marineres for så kan man ikke se at kødet får en lidt kedelig farve og det er ved at synge på sidste vers. Hakkekød får også lige et ordenligt skud vand for at give volume, derfor svinder det en helt del når det tilberedes. Der er godt grund til at købe ordenlig kvalitet.
Det er da også både sjovt og nemt at lave marinaden selv. Din her skal prøves ser så mums ud.