Low Carb Flammkuchen / Tarte Flambée


Flammkuchen er en traditionel egnsret fra Alsace, som mest af alt minder om en tynd pizza med bacon og løg. Den kaldes også Tarte Flambée, alt afhængigt af om det er den tyske eller franske version. Her er den lavet i en Low Carb version.

Flammkuchen med løg og bacon smager virkelig godt og er en skøn og mættende frokost, fx serveret med en grøn salat med vinaigrette. Den kan dog sagtens gå til aftensmad også. Få flere forslag til tilbehør under opskriften.

Low Carb Flammkuchen

Low Carb Flammkuchen

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Tarte flambèe med løg og bacon
2
|
30 min

Ingredienser

Fathead dej

  • 50 g flødeost
  • 140 g revet mozzarella
  • 1 æg
  • 0,5 dl pofiber kan udelades
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 3 spsk cremefraiche
  • 50 g bacon
  • 100 g løg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Smelt mozzarella og flødeost i en lille gryde.
  • Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
  • Del dejen i to og tryk den meget flad, brug evt. en kagerulle.
  • Læg de to bunde på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel cremefraiche på bundene og drys med salt og peber.
  • Snit løget helt fint og skær baconen i små tern.
  • Fordel løg og bacon på bundene.
  • Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 15 minutter, til dejen er let gylden og bacon og løg har fået lidt farve.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad spiser man til flammkuchen?

Udover en helt klassisk grøn salat med vinagrette, kan en lidt grovere kålsalat også give en god modvægt til den lidt tunge pizza-anretning. Det kunne fx være spidskålssalat med brombær og blomkål, sommersalat med fennikel, agurk og mynte eller den skønne grønkålssalat med glaskål og æble, alt afhængigt af sæsonen.

Fathead – dejen, der minder om brød

Endnu engang har jeg taget udgangspunkt i fathead dejen. Dejen, der består mest af ost og æg, men på forunderlig vis minder meget om brød. Det betyder også, at den fungerer rigtig godt til fx pølsehorn, pizzasnegle og ikke mindst i low carb pizzaen uden blomkål.

Her har jeg altså brugt den til at lave en slags hvid pizza nemlig Flammkuchen, også kaldt Tarte Flambèe, med løg og bacon. Det fungerer virkelig godt, selv folk der spiser brød vil være godt tilfredse.

Low Carb Flammkuchen

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Low Carb Flammkuchen / Tarte Flambée”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man lave bunden i forvejen og evt bage den eller lade den stå rå og vente på at blive bagt senere eller dagen efter?

    Mvh Tine

    Svar
    • Jeg tror måske godt du kan forbage den og gemme den. Men jeg vil nok også forberede toppingen så, så det stadig tilberedes nok.

      Svar
  2. 5 stjerner
    Jeg er da helt pjattet med denne 🥰🥰🌹 prøver seriøst at få brødet mv væk fra maden og denne ret er da forrygende simpel og hurtig at bixe sammen. Datteren på 14 har godkendt den og dét er jo et blåstemple i sig selv. Så af hjertet tak til dig

    Svar
    • Hehe velbekomme. Og ja, det er vitterligt helt skørt at bunden her smager så ‘brødagtigt’. Kæmpe hit herhjemme også❤️

      Svar
    • Det fungerer super! Det er jo oprindeligt en pizzabund. Det er den, jeg har brugt i Low Carb pizzaen uden blomkål, som jeg linker til længere oppe. Virkelig lækker👌🏼

      Svar