Flammkuchen er en traditionel egnsret fra Alsace, som mest af alt minder om en tynd pizza med bacon og løg. Den kaldes også Tarte Flambée, alt afhængigt af om det er den tyske eller franske version. Her er den lavet i en Low Carb version.
Flammkuchen med løg og bacon smager virkelig godt og er en skøn og mættende frokost, fx serveret med en grøn salat med vinaigrette. Den kan dog sagtens gå til aftensmad også. Få flere forslag til tilbehør under opskriften.

Ingredienser
Fathead dej
- 50 g flødeost naturel
- 140 g revet mozzarella
- 1 æg
- 0,5 dl pofiber kan udelades
- 0,5 tsk salt
Topping
- 3 spsk cremefraiche 38%
- 50 g bacon
- 100 g løg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Smelt mozzarella og flødeost i en lille gryde.
- Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
- Del dejen i to og tryk den meget flad, brug evt. en kagerulle.
- Læg de to bunde på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel cremefraiche på bundene og drys med salt og peber.
- Snit løget helt fint og skær baconen i små tern.
- Fordel løg og bacon på bundene.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 15 minutter, til dejen er let gylden og bacon og løg har fået lidt farve.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad spiser man til flammkuchen?
Udover en helt klassisk grøn salat med vinagrette, kan en lidt grovere kålsalat også give en god modvægt til den lidt tunge pizza-anretning. Det kunne fx være spidskålssalat med brombær og blomkål, sommersalat med fennikel, agurk og mynte eller den skønne grønkålssalat med glaskål og æble, alt afhængigt af sæsonen.
Fathead – dejen, der minder om brød
Endnu engang har jeg taget udgangspunkt i fathead dejen. Dejen, der består mest af ost og æg, men på forunderlig vis minder meget om brød. Det betyder også, at den fungerer rigtig godt til fx pølsehorn, pizzasnegle og ikke mindst i low carb pizzaen uden blomkål.
Her har jeg altså brugt den til at lave en slags hvid pizza nemlig Flammkuchen, også kaldt Tarte Flambèe, med løg og bacon. Det fungerer virkelig godt, selv folk der spiser brød vil være godt tilfredse.
Hvis man bruger bunden til alm. pizzafyld med tomatsovs, så virker det i den her husholdning lige at forbage i 4-5 minutter inden fyldet kommes på. Det lukker overfladen en smule så bunden ikke bliver nær så blød.
Hvorfor kaldet retten Low Carb … det gør flere af dine retter, selvom kulhydratmængden (her 5g) ikke er svimlende.
Står og venter på maden bliver færdig … liige at ægget ligger på bordet 😂
Hej Sine
Det er fordi de ER Low Carb. Alle mine retter er Low Carb.
Spiser man under 20 g kulhydrat samlet set på dagen er kosten også Keto. Men den er stadig Low Carb også. Keto er altid Low Carb men Low Carb er ikke altid Keto (max 100 g kh)
Måske bedre forklaret i denne her artikel: Forskellen på Low Carb og Keto
Nååh Ok, tak … var lidt forvirret, men det giver jo mening 😊
Maden smagte for øvrigt dejligt.
Hej Jane
Havde lige denne på menuen i går aftes – og den er et hit – fantastisk hvor godt så få ingredienser kan smage 🥰
Det er bestemt ikke sidste gang – og jeg har lige spist det sidste koldt nu – og det bliver det ikke dårligere af 😉
Ej hvor DEJLIGT at høre – det er også virkelig bare en vindende kombi❤️
Min nye yndlings fredagsspise fordi det er total snasket, smager godt og for det meste har ingredienserne hjemme 😊 og så tager den få minutter at lave og med lidt kålsalat så er den hjemme. Jeg er vild med når du laver noget som er enkelt og hurtigt. Tak😊
Jaa enig, så dejligt når det både er enkelt og hurtigt og stadig dødlækkert❤️
Hej Jane
Den ser super lækker ud! Og med bacon og løg, kan den kun smage godt :-)
På mange udenlandske LowCarb blogs bruger de mandelmel i Fat Head dejen. Udover at det giver færre kulhydrater med pofiber istedet for mandelmel, er der så en fordel i at bruge pofiber? Jeg tænker på smag, konsistens osv.?
Jeg tror ikke du vil få færre kulhydrater med mandelmel, da Pofiber jo ingenting vejer til sammenligning og jeg er ikke vild med den søde smag i bagværk. Men du kan bruge nøjagtig den type mel du foretrækker.
Måske fik jeg formuleret mig forkert. Mente at det måtte give færre kulhydrater med pofiber :-)
Jeg har kun prøvet at bruge pofiber en enkelt gang til at bage dine pizzaboller, og det mislykkes fuldstændig (blev svampet, klæg, seje og tunge på en gang). Men tror jeg vil kaste mig ud denne opskrift, det kan jo ikke gå helt galt når bunden bare skal være FLAD ;-)
Tak for opskrift. Min var meget blød i bunden, den blev bagt i varmluft ovn.
Skulle det have være med over/ under varme for at få den fast?
Hilsen fra Ea
Hej Ea
Jeg kan ikke forestille mig at det skulle gøre en forskel med varmluft. Men er det måske fordi du sammenligner konsistensen med en traditionel brødbund? Det er det jo ikke og konsistensen er jo ikke sådan heller.
Alternativt skal den have længere bagetid i din ovn. Det er der jo tit ret store forskelle på.
Mums, hvor er den lækker. Jane, du kan altså noget med smag. Tak ❤
Kan man lave bunden i forvejen og evt bage den eller lade den stå rå og vente på at blive bagt senere eller dagen efter?
Mvh Tine
Jeg tror måske godt du kan forbage den og gemme den. Men jeg vil nok også forberede toppingen så, så det stadig tilberedes nok.
Jeg er da helt pjattet med denne 🥰🥰🌹 prøver seriøst at få brødet mv væk fra maden og denne ret er da forrygende simpel og hurtig at bixe sammen. Datteren på 14 har godkendt den og dét er jo et blåstemple i sig selv. Så af hjertet tak til dig
Hehe velbekomme. Og ja, det er vitterligt helt skørt at bunden her smager så ‘brødagtigt’. Kæmpe hit herhjemme også❤️
Nøjjjj hvor er den bare go
– overvejer at bruge bunden til “rigtig” pizza den bliver rigtig sprød
Det fungerer super! Det er jo oprindeligt en pizzabund. Det er den, jeg har brugt i Low Carb pizzaen uden blomkål, som jeg linker til længere oppe. Virkelig lækker👌🏼
Kan man erstatte pofiber med loppefrøskaller?
Du kan bare udelade det👍🏼