Flæskestegssandwich er jo den ultimativt bedste brug af flæskestegsresterne fra jul. Som du måske ved, fejrer vi fødselsdag herhjemme første juledag og nej, det er ikke Jesus men Søren vi fejrer. Vi har været sammen i +20 år og det kommer stadig bagpå hvert år – haha!
Flæskestegssandwich
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Fyld
- 500 g flæskesteg
- 300 g hjemmelavet rødkål eller købt, uden sukker
- 100 g syltede agurker uden sukker
- Havsalt
Sennepsmayonnaise
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk grov sennep
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend æg med hytteost til en jævn konsistens.
- Rør smør, salt og pofiber i.
- Fordel dejen i fire klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Glat evt. dejen ud med fugtede fingre og drys med sesamfrø.
- Bag i ca. 15 minutter.
- Skær skiver af flæskestegen. Hvis du synes, kan den lige lunes lidt i ovn.
- Rør mayo og sennep sammen og smag til.
- Halver bollerne og smør dem med sennepsmayo.
- Læg et par skiver flæskestege på hver underbolle.
- Fordel rødkål og agurkesalat ovenpå og læg overbollen på.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men at servere flæskestegssandwich for fødselaren falder i meget god jord.
Mad med julerester
Vi holder altid jul herhjemme men antallet af gæster varierer fra år til år. Vi laver dog selvfølgelig mad, som om vi fik en hel hær på besøg. Det er ikke så skidt, for der er næsten ikke noget bedre end at have rester, når resterne indbefatter flæskesteg og confiterede andelår. Twist my arm altså.
Og da nytårsaften jo er en ret stor deal herhjemme hos os, er det dejligt at jeg ikke skal tænke så meget over hverdagsmadlavningen i juledagene.
Flæskestegssandwich – stor og mættende frokost
Bollerne, jeg har brugt til flæskestegssandwichen her, er en variant af de populære fiberboller. De kan laves længe forinden og opbevares på frost.
Det er virkelig en stor og mættende frokost. Måske meget passende på en doven juledag, hvor man sjældent når at spise mere end to måltider.
Men jeg skal indvillige dig i et lille trick også. Sådan en flæskestegssandwich smager helt glimrende uden bollen også. Nuvel, så er det ikke så meget en sandwich men den gode smag sidder jo ikke i brødet. Så du får alle de gode smage uden bøvlet med brødet. Og selv spiser jeg faktisk helst ikke de der brød, så jeg foretrækker den helt enkelt uden.
Er der nogle der har fundet rødkål og syltede agurker uden sukker?🙏🏼
Jeg har set syltede agurker uden sukker (men med sødemiddel) i Rema. Begge er dog supernemt at lave selv – jeg linker til hvordan direkte i opskriften.
Ja ved godt det er fordi det står i opskriften, men hvorfor hytteost og ikke flødeost?? Eller ville man kunne bruge det istedet?
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg foretrækker hytteost for lige at øge proteinindholdet lidt..
Der står jo netop flæskestegssandwich på menuen d. 25. december 😊 lige et spørgsmål til opskriften. Skal smørret være smeltet?
Tak for alle de godt opskrifter, og rigtig god jul og godt nytår til dig 😊
Ja, altså, det er derfor, der står ‘smør, smeltet’😅
Og rigtig glædelig jul til dig også❤️
2,5 dl pofiber må man godt få det på KETO.
Det er jo lavet af kartofler er det så ikke ren stivelse ?
Hej Brian
Du spiser ikke 2,5 dl pofiber. Det er jo til 4 boller😅
Men altså ja. Det lyder til, at du forveksler Pofiber med kartoffelmel og det er altså ikke det samme. Kartoffelmel er rigtigt nok ren stivelse, men Pofiber er kartoffelfibre, det vejer stort set ingenting og er ekstremt kulhydratfattigt. En flæskestegssandwich som denne vil indeholde måske 5 g kulhydrat, bolle og fyld inkl. og er altså fint foreneligt med en Keto-livsstil.
Lækkert ? ingen bagepulver i bollerne?
Nej ingen bagepulver :)
Fantastisk, jeg har søndagsmiddag hver søndag, hvor mine voksne unger kommer hjem og spiser, og næste søndag står den på flæskestegs sandwich. Jeg vil prøve bollerne til mig og min bedre halvdel, ungerne ville tro jeg prøvede at forgifte dem hvis de ikke fik hvide kulhydratsbomber hjemmelavede af slagsen.
Tusinde tak Jane for din skønne mail, året der gik. Sikke mange ting du har haft gang i, og sikke mange fede ting du har givet videre, jeg er så taknemmelig.
Vidste ikke, at en forudbestillinger af din kommende bog, som jeg glæder mig vildt til, har så stor en betydning. God info, som der straks må gøres noget ved.
Rigtig god jul ☃️ og et fantastisk nytår ? til dig og din familie
Sikke en hyggelig tradition med søndagsmiddag og ja, det har været et vildt år.
Rigtig dejlig jul og nytår til dig også :)
Hej Jane, hvordan holder man svær sprøde fra dagen før ?
Det tror jeg desværre ikke man kan uden at genopvarme…
Jo man pakker stegen ind i bagepapir og ikke andet. Så forbliver sværen stadig sprød.
Er det sandt? Det er jo verdens bedste tip! Tak❤️❤️❤️
Min gl. Far stillede altid resten af flæskestegen på en tallerken og lagde derefter også en tallerken ovenpå, og der var meget luft imellem. Ind i køleskabet, og man har sprøde svær også næste dag. ? Win Win.
Hej jane. Jeg er helt ny i dette univers. Kan man fryse bollerne.
Susanne
Det kan du sagtens👍🏼