Flæskesteg i airfryer


Flæskesteg i airfryer… denne opskrift måtte jo komme før eller siden. I er da også flere der allerede har spurgt, om jeg har forsøgt mig med at lave flæskesteg i min nye airfryer. Det har jeg nu og hvilket lækkert og overraskende godt resultat!

Lav den sprødeste og mest saftige flæskesteg i din airfryer

Flæskesteg i airfryer

4,58 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

 • 1,2 kg flæskesteg
 • groft salt
 • 2 dl vand hvis du vil lave sauce

Sådan gør du

 • Gennemgå ridserne i stegen, sørg for at de alle er ridset helt igennem (men ikke ned i kødet). Nogen sværger til at hælde kogende vand over stegen, inden den saltes for at åbne sværene endnu mere.
 • Salt stegen godt ned mellem ridserne med groft salt. Jeg plejer lige at lade en finger køre nede mellem sværene, mens jeg drysser salt med den anden hånd.
 • Læg stegen i din airfryer. Sørg for at den ligger lige, evt. lige kolds den op med halve gulerødder.
 • Hvis du skal lave sauce, skal du hælde 2 dl vand i bunden.
 • Steg flæskestegen i 1 time ved 180 grader. Her var min kernetemperatur omkring de 55 grader.
 • Giv den dernæst 15-20 min på 200 grader. Tjek undervejs, om sværene er som de skal være.
 • Tjek kernetemperaturen, den skal være mellem 65-70 (max). Den stiger lidt, hvis du lader stegen hvile.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Min flæskesteg blev både sprød og saftig i airfryeren. Og der er, selvom jeg ellers sværger til svigermors hemmelige familieopskrift som jeg ikke har turde afvige fra. Jeg har nemlig en mand, som elsker sprød og saftig flæskesteg og flæskesteg er serious business i den gren af familien.

Sprød svær i airfryer

Sprøde svær er jo noget af det vigtigste, når man laver flæskesteg – og det skal selvfølgelig være uden at stegen bliver tør og kedelig. Lidt af en disciplin. Men ved at lave flæskesteg i airfryer, synes jeg gik ret nemt med begge dele. Måske var jeg bare heldig? 😅

Jeg sørgede for at salte stegen godt ned imellem sværene. Nogen sværger til at hælde kogende vand over stegen inden for at få sværene til at åbne mere op – det har jeg endnu ikke forsøgt mig med. Men giv gerne tips til sprød svær i kommentarfeltet!

Få flere lækre airfryer-opskrifter i min e-bog Keto airfryer opskrifter.

Tilbehør til flæskestegen

Mens flæskestegen er i airfryeren kan du lave lækkert tilbehør. Det kunne både være lun rødkål eller en frisk rødkålssalat med blåbær og citrus. Og vil du lave flæskestegssauce kan du bruge opskriften her.

Du kan også vælge at lave flæskestegssandwich, det kræver dog at ovnen lige tændes for at lave boller. Du kan naturligvis også udelade bollen og bare spise flæskestegen med alt det lækre sandwich tilbehør i form af hjemmelavet rødkål, syltede agurker, mayonnaise og sennep.

Flæskesteg i aifryer - opskrifter til din air fryer

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Flæskesteg i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. fin opskrift, ved flæskestegs sandwich er der ingen grund til at starte ovnen, varm bollerne i airfryeren mens stegen hviler :-)

  Svar
 2. 5 stars
  Nem og træfsikker opskrift 👍🏻. Jeg vender stegen på hovedet i et ildfast fad og hælder kogende vand til det dækker sværen, og så lader jeg det stå 10 min. Så åbner sværene sig og det er let at salte imellem (og det er afgørende for sprød svær).

  Svar
 3. Giv stegen nogle minutter i varmen, afbryd, så har sværen åbnet sig og det er let at se om den skal ridses bedre og det er let at salte.

  Svar
 4. 5 stars
  Wauw hvor blev min steg god i AF. 👏👏. Pas på med at stegen er lidt stor. Det var min og hævede sig ligesom så jeg dårligt kunne få den ud. Men saftig og sprød. Hurra.

  Svar
 5. 5 stars
  Hej Jane.
  Jeg fandt dine Airfryer opskriter ved et tilfælde, så kunne du ikke ligge et link ind i topbjælken, for det er lidt bøvlet at finde alle dine gode opskrifter om airfryer retter, for jeg er også stor tilhænger af keto i airfryer. Bliv ved med det.

  Mvh. Jan Hansen

  Svar
 6. 4 stars
  Det smager fantastisk.
  Jeg har overtaget min mors airfryer,da hun syntes at maden hun lavede i den blev kedelig og tør(det kan jeg slet ikke forstå)

  Svar
  • Ja det tror jeg men for at være ærlig er jeg ikke helt sikker. Den har jo det der ‘rapid air teknologi’ (det kalder Philips det), som hvirvler varmen rundt. Jeg tror, det fungerer via et varmelegeme i bund og top.

   Svar
 7. Jeg langtidssteger ved 100°, efter 30-45 minutter er sværene skilt så meget at det er let at få saltet ned mellem dem. Meget lettere end at være afhængig af varmt vand. Måske dette også kan gøres i en airfryer.

  Svar