Lækre Low Carb fladbrød toppet med krydrede kødboller, en lækker kålslaw og en yoghurtdressing med urter. Okay, det er et lækkert måltid mad!

Fladbrød med kødboller
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
Blomkålsfladbrød
- 100 g blomkålsris
- 50 g cheddar
- 1 æg
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
Kødboller
- 200 g hakket oksekød
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk harissa
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Kålslaw
- 1 citron saften hefra
- 1 spsk risvineddike
- 1 håndfuld frisk persille
- 50 g gulerod
- 300 g lilla spidskål eller rødkål
- havsalt
Yoghurtdressing
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 2 spsk frisk mynte
- 3 spsk frisk persille
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Blomkålsfladbrød (2 stk. lav evt dobbeltportion)
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend til du har en homogen masse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og smør den med en smule olie.
- Lav 2 klatter af dejen på bagepladen og brug en ske eller en dejskraber til at smøre dejen ud i cirkler.
- Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 8 minutter til brødene er let gyldne.
Kødboller
- Bland oksekødet sammen med sammen med hvidløg, krydderier og harissa.
- Form farsen til små kødboller.
- Steg kødbollerne i olie på en meget varm pande til de er gennemstegte.
Kålslaw
- Snit kålen fint.
- Lav tynde strimler af guleroden med et juliennejern.
- Hak persillen.
- Bland kål, gulerod og persille sammen.
- Bland citronsaft og eddike sammen med lidt salt og vand det med grøntsagerne.
Yoghurtdressing
- Hak krydderurterne fint og bland det sammen med yoghurten, smag til med citronsaft, salt og peber.
- Fordel kålslaw og kødboller ovenpå fladbrødene og top med en skefuld dressing.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONLow Carb fladbrød – med blomkål (selvfølgelig!)
Selvfølgelig har jeg puttet blomkål i fladbrødene her – haha! Det kan jo så nemt skjules overalt. Her var det dog faktisk i et forsøg på at holde kalorieindholdet på et lidt mere rimeligt niveau. Jeg har tidligere lavet fladbrød med fathead-dejen og det fungerer superfint og smager megalækkert, men det bliver en temmelig kalorietung ret.
Denne opskrift er lidt mere kalorievenlig.
Lav gerne fladbrødene i dobbelt (eller trippel) portion, når du er i gang. De er super at have i køleskab/fryser.
Fladbrød med krydrede kødboller
De lækre kødboller kan også fint bruges til alt muligt andet, som fx i en shawarma-inspireret salat, hvis du er i tidsnød og vil springe fladbrødsproduktionen over. Hvis du har lavet fladbrødene på forhånd, er det super nem mad, selvom der er flere komponenter.
Jeg har brugt en smule gulerod i kålslawen og det ved jeg godt kan vække stærke følelser. Du kan udelade det, hvis du synes. Jeg synes, det giver en skøn sødme, selvom det er ganske lidt, jeg har brugt.
Aftensmad med mellemøstlig inspiration
Denne opskrift på fladbrød med kødboller er lavet med mellemøstlig inspiration. Jeg er generelt vild med det køkken og elsker både deres krydderier og brugen af den friske mynte. Det smager jo så frisk og lækkert.
Vil du prøve en vegetarisk variant, anbefaler jeg denne opskrift på fladbrød med halloumi og yoghurtdressing. Virkelig lækker sag også.

Nøj hvor smagte det godt. Fulgte opskriften….også selv om jeg normalt ikke bryder mig om spidskommen. Harissa havde jeg ikke lige noget af, men kom lidt hakket jalapeno i. SÅ lækkert.
Super dejlig mad. Jeg puttede salt i kødbollerne da jeg tænkte det var en fejl det ikke var nævnt😊
Jeg elsker at få ny inspiration til aftensmaden. Jeg har så bare valgt at gøre den endnu nemmere, ved at servere tzatziki til.