Fladbrød med kødboller, kålslaw og yoghurtdressing


Lækre Low Carb fladbrød toppet med krydrede kødboller, en lækker kålslaw og en yoghurtdressing med urter. Okay, det er et lækkert måltid mad!

Fladbrød med kødboller

Fladbrød med kødboller

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
Lækker wrap med kålsaw og yoghurtdressing
2
|
30 minutter

Ingredienser

Blomkålsfladbrød

Kødboller

Kålslaw

Yoghurtdressing

Sådan gør du

Blomkålsfladbrød (2 stk. lav evt dobbeltportion)

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend til du har en homogen masse.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør den med en smule olie.
  • Lav 2 klatter af dejen på bagepladen og brug en ske eller en dejskraber til at smøre dejen ud i cirkler.
  • Sæt bagepladen i ovnen og bag i ca. 8 minutter til brødene er let gyldne.

Kødboller

  • Bland oksekødet sammen med sammen med hvidløg, krydderier og harissa.
  • Form farsen til små kødboller.
  • Steg kødbollerne i olie på en meget varm pande til de er gennemstegte.

Kålslaw

  • Snit kålen fint.
  • Lav tynde strimler af guleroden med et juliennejern.
  • Hak persillen.
  • Bland kål, gulerod og persille sammen.
  • Bland citronsaft og eddike sammen med lidt salt og vand det med grøntsagerne.

Yoghurtdressing

  • Hak krydderurterne fint og bland det sammen med yoghurten, smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel kålslaw og kødboller ovenpå fladbrødene og top med en skefuld dressing.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 444
Kulhydrat 12g
Protein 36g
Fedt 27g

Low Carb fladbrød – med blomkål (selvfølgelig!)

Selvfølgelig har jeg puttet blomkål i fladbrødene her – haha! Det kan jo så nemt skjules overalt. Her var det dog faktisk i et forsøg på at holde kalorieindholdet på et lidt mere rimeligt niveau. Jeg har tidligere lavet fladbrød med fathead-dejen og det fungerer superfint og smager megalækkert, men det bliver en temmelig kalorietung ret.

Denne opskrift er lidt mere kalorievenlig.

Lav gerne fladbrødene i dobbelt (eller trippel) portion, når du er i gang. De er super at have i køleskab/fryser.

Fladbrød med krydrede kødboller

De lækre kødboller kan også fint bruges til alt muligt andet, som fx i en shawarma-inspireret salat, hvis du er i tidsnød og vil springe fladbrødsproduktionen over. Hvis du har lavet fladbrødene på forhånd, er det super nem mad, selvom der er flere komponenter.

Jeg har brugt en smule gulerod i kålslawen og det ved jeg godt kan vække stærke følelser. Du kan udelade det, hvis du synes. Jeg synes, det giver en skøn sødme, selvom det er ganske lidt, jeg har brugt.

Aftensmad med mellemøstlig inspiration

Denne opskrift på fladbrød med kødboller er lavet med mellemøstlig inspiration. Jeg er generelt vild med det køkken og elsker både deres krydderier og brugen af den friske mynte. Det smager jo så frisk og lækkert.

Vil du prøve en vegetarisk variant, anbefaler jeg denne opskrift på fladbrød med halloumi og yoghurtdressing. Virkelig lækker sag også.

Fladbrød med kødboller

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Fladbrød med kødboller, kålslaw og yoghurtdressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Nøj hvor smagte det godt. Fulgte opskriften….også selv om jeg normalt ikke bryder mig om spidskommen. Harissa havde jeg ikke lige noget af, men kom lidt hakket jalapeno i. SÅ lækkert.

    Svar
  2. 4 stars
    Jeg elsker at få ny inspiration til aftensmaden. Jeg har så bare valgt at gøre den endnu nemmere, ved at servere tzatziki til.

    Svar