I denne opskrift på fladbrød med halloumi, aubergine og yoghurtdressing har jeg brugt den populært fathead pizzadej og så har jeg toppet det med krydret halloumi og aubergine og dryppet en lækker yoghurtdressing med urter over.
Fladbrød med halloumi og yoghurtdressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Fladbrød
- 150 g revet mozzarella
- 50 g flødeost naturel
- 17 g Pofiber
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
Topping
- 250 g aubergine
- 200 g halloumi/grillost
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk sød paprika
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Yoghurtdressing med urter
- 1 dl græsk yoghurt 2%
- krydderurter hakket fx mynte, persille og oregano
- 1 fed hvidløg revet
- salt og friskkværnet peber
- 2 tsk olivenolie
Sådan gør du
Fladbrød
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Smelt flødeost og mozzarella i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
- Form dejen til 2 eller 4 fladbrød på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i ca. 7-10 minutter, til brødene er gyldne.
Topping
- Skær aubergine og halloumi i tern eller skiver.
- Bland krydderierne sammen med olien i en bøtte eller frysepose og vend aubergine og halloumi i.
- Lad det gerne marinere i 30 minutter.
- Fordel det i et ovnfast fad og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter til aubergine og ost har fået farve. Rør gerne rundt undervejs.
Yoghurtdressing med urter
- Hak krydderurterne og rør dem i græsk yoghurt sammen med hvidløg og olie, smag til med salt og peber.
- Fordel fyldet på fladbrødene og drys med lidt rucola.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fladbrød med halloumi, aubergine og yoghurtdressing
Det er den samme dej, jeg bruger til den tyrkiske pizza, til pølsehorn og til pizzasnegle. Og nu altså også til fladbrød.
Den krydrede halloumi og aubergine er virkelig dejlig topping, men vil du hellere have kød på, kan både kylling eller oksekød være virkelig lækkert også.
Hvis du ikke kender halloumi, er du gået glip af noget. Det er en cypriotisk fast ost, lavet på fåre- og gedemælk, som man kan stege eller opvarme, men som beholder sin struktur og sin faste konsistens. Som feta er den navnebeskyttet, men du kan finde kopier under navnet ‘grill-ost’, som er lavet med komælk. Den ægte er dog den bedste, synes jeg.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var lidt skeptisk da jeg gik igang med denne opskrift, for hvor spændende kan aubergine være? Men nøj, hvor var det lækkert. Marinaden fik både osten og auberginerne til at smage mega lækkert, og fathead-dejen gjorde fladbrødene dejligt mættende. Jeg lavede en simpel dressing med persille og hvidløg, for jeg havde ikke andre egnede krydderurter, men det fungerede super fint. Tak for endnu en lækker opskrift😊
Det var simpelthen bare en fantastisk lækker og mættende ret! :)
Helt fantastisk ret! Så lækkert!
Kan man lave en tzatsiki ud af yoghurtdressingen i stedet?
Det kan man sagtens :)
Hvad kan man erstatte med når man ikke kan lide aubergine eller squash?
Du kan bare bruge nogle andre grøntsager, som du kan lide. Peberfrugt ville være lækkert også.
Du kan også lave fladbrødene med kødboller i stedet. Det er også en superlækker ret.