Virkelig dejlig fiskesuppe med laks og rejer og med dejlig mild smag. En skøn måde at spise fisk. Jeg har brugt laks og rejer i suppen, som plejer at falde i god jord hos de fleste, både børn og voksne.
Suppen er lavet på kun 30 min. og er derfor en rigtig god hverdagsret med fisk. Den kan også sagtens serveres som gæstemad.
Suppe med fisk og skaldyr
I fiskesuppen har jeg brugt laks og rejer. Du kan sagtens bruge en anden fisk, fx torsk, sej, kulmule eller anden lys fisk.
Derudover kan du også sagtens bytte kutterrejerne ud med fx tigerrejer, krebsehaler, muslinger eller kammuslinger. Fælles for dem alle er, at de ikke skal koge med mere end de sidste 5-10 minutter.

Ingredienser
- 200 g laks
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g porre
- 100 g fennikel
- 100 g hvidkål
- 4 dl fiskefond
- 1 dl hvidvin
- 1 dl fløde
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 100 g rejer
- 15 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- frisk dild
Sådan gør du
- Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Rens porren og snit den helt fint.
- Skær den grønne top af fenniklen og snit den hvide del fint på et mandolinjern.
- Snit hvidkål i helt fint strimler.
- Smelt smørret i en gryde.
- Sauter løg og hvidløg i et par minutter, til de er klare.
- Kom fond, vin og fløde i grupen og lad suppen koge op.
- Lad den simre i ca. 15 minutter og smag derefter til med sennep, citronsaft, salt og peber.
- Tilsæt laks og resten af grøntsagerne og lad suppen simre i ca. 5-10 minutter til laksestykkerne er veltilberedte.
- Tilsæt rejerne og lad dem simre med de sidste par minutter inden servering.
- Server fiskesuppen med masser af frisk dild.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fiskesuppe med laks og rejer og med virkelig god smag
Jeg ved godt, at mange har det svært med fisk men jeg tror, at løsningen er en blanding af tilvænning og nemme opskrifter med det. Fisk kræver tit ikke meget andet end en smule fantasi at blive lækkert og den del kan jeg godt hjælpe med.
Denne opskrift på fiskesuppe med laks smager mildt og godt og uden at smage ‘fisket’. Fennikel og porren giver god smag og hvidkålen giver lidt god fylde i maven.
Er du bange for ikke at blive mæt, kan du overveje at servere en blomkålsbolle til eller måske lave mit Low Carb suppebrød.
Opskriften på fiskesuppe med laks og rejer finder du også i Keto på 4 uger (side 145).
Hej igen Jane
Jeg skal lave suppen i morgen men kan ikke skaffe fiskefond nogen steder så jeg må bruge bouillon i stedet med hvor meget til 20 l suppe?
Bedste hilsner
Jonna
Hej Jane
Kan suppen laves dagen før så der kun skal tilsættes laks og rejer lige før serveringen?
Bedste hilsner
Jonna
Hmm jeg ved ikke lige. Jeg ville nok ikke gøre sådan hvis det var til gæster, men til mig selv ville det måske være ok. Men det er mere sikkert, tror jeg at gøre de forskellige elementer klar, fx forsnitte grøntsager osv og så lave suppen før spisning.
Tusind tak for svar jeg gør som du foreslår
God weekend
Bedste hilsner
Jonna
Hej kære Jane
Kan jeg undlade vinen?. Skal jeg evt bruge noget andet i stedet?
Bedste hilsner og tak for dine gode podcasts
Super velsmagende! Tak.
Mellem punkt 7 og 8 kommer du da det meste af grøntsagerne i gryden?
Hej lis
Resten af grøntsagerne kommer i pkt. 10. Er det det, du mener?
7 her det løg og då skriver du ikke noget om at grøntsager skal simrer med.
8 er det fond mv der skal koge op
10 skriver du laks og resten af grøntsagerne – er det så her “alle”grøntsagerne koger med?
Ja lige netop. Løg og hvidløg sauteres først. Resten af grøntsagerne koger med til sidst (pkt. 10)
mange tak for hurtigt svar.
Glæder mig til at lave fiskesuppen👍