Fiskesuppe med laks og rejer


Virkelig dejlig fiskesuppe med laks og rejer og med dejlig mild smag. En skøn måde at spise fisk. Jeg har brugt laks og rejer i suppen, som plejer at falde i god jord hos de fleste, både børn og voksne.

Suppen er lavet på kun 30 min. og er derfor en rigtig god hverdagsret med fisk. Den kan også sagtens serveres som gæstemad.

Suppe med fisk og skaldyr

I fiskesuppen har jeg brugt laks og rejer. Du kan sagtens bruge en anden fisk, fx torsk, sej, kulmule eller anden lys fisk.

Derudover kan du også sagtens bytte kutterrejerne ud med fx tigerrejer, krebsehaler, muslinger eller kammuslinger. Fælles for dem alle er, at de ikke skal koge med mere end de sidste 5-10 minutter.

fiskesuppe med laks og rejer

Fiskesuppe med laks og rejer

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Rens porren og snit den helt fint.
  • Skær den grønne top af fenniklen og snit den hvide del fint på et mandolinjern.
  • Snit hvidkål i helt fint strimler.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sauter løg og hvidløg i et par minutter, til de er klare.
  • Kom fond, vin og fløde i grupen og lad suppen koge op.
  • Lad den simre i ca. 15 minutter og smag derefter til med sennep, citronsaft, salt og peber.
  • Tilsæt laks og resten af grøntsagerne og lad suppen simre i ca. 5-10 minutter til laksestykkerne er veltilberedte.
  • Tilsæt rejerne og lad dem simre med de sidste par minutter inden servering.
  • Server fiskesuppen med masser af frisk dild.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskesuppe med laks og rejer og med virkelig god smag

Jeg ved godt, at mange har det svært med fisk men jeg tror, at løsningen er en blanding af tilvænning og nemme opskrifter med det. Fisk kræver tit ikke meget andet end en smule fantasi at blive lækkert og den del kan jeg godt hjælpe med.

Denne opskrift på fiskesuppe med laks smager mildt og godt og uden at smage ‘fisket’. Fennikel og porren giver god smag og hvidkålen giver lidt god fylde i maven.

Er du bange for ikke at blive mæt, kan du overveje at servere en blomkålsbolle til eller måske lave mit Low Carb suppebrød.

Opskriften på fiskesuppe med laks og rejer finder du også i Keto på 4 uger (side 145).

fiskesuppe med laks og rejer
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Fiskesuppe med laks og rejer”

  1. 5 stars
    Hej igen Jane
    Jeg skal lave suppen i morgen men kan ikke skaffe fiskefond nogen steder så jeg må bruge bouillon i stedet med hvor meget til 20 l suppe?
    Bedste hilsner
    Jonna

    Svar
  2. Hej Jane
    Kan suppen laves dagen før så der kun skal tilsættes laks og rejer lige før serveringen?
    Bedste hilsner
    Jonna

    Svar
    • Hmm jeg ved ikke lige. Jeg ville nok ikke gøre sådan hvis det var til gæster, men til mig selv ville det måske være ok. Men det er mere sikkert, tror jeg at gøre de forskellige elementer klar, fx forsnitte grøntsager osv og så lave suppen før spisning.

      Svar
  3. Hej kære Jane
    Kan jeg undlade vinen?. Skal jeg evt bruge noget andet i stedet?
    Bedste hilsner og tak for dine gode podcasts

    Svar
      • 7 her det løg og då skriver du ikke noget om at grøntsager skal simrer med.
        8 er det fond mv der skal koge op
        10 skriver du laks og resten af grøntsagerne – er det så her “alle”grøntsagerne koger med?

        Svar