Fiskesuppe med laks og rejer


Virkelig dejlig fiskesuppe med laks og rejer og med dejlig mild smag. En skøn måde at spise fisk. Jeg har brugt laks og rejer i suppen, som plejer at falde i god jord hos de fleste, både børn og voksne.

Suppen er lavet på kun 30 min. og er derfor en rigtig god hverdagsret med fisk. Den kan også sagtens serveres som gæstemad.

Suppe med fisk og skaldyr

I fiskesuppen har jeg brugt laks og rejer. Du kan sagtens bruge en anden fisk, fx torsk, sej, kulmule eller anden lys fisk.

Derudover kan du også sagtens bytte kutterrejerne ud med fx tigerrejer, krebsehaler, muslinger eller kammuslinger. Fælles for dem alle er, at de ikke skal koge med mere end de sidste 5-10 minutter.

fiskesuppe med laks og rejer

Fiskesuppe med laks og rejer

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Rens porren og snit den helt fint.
  • Skær den grønne top af fenniklen og snit den hvide del fint på et mandolinjern.
  • Snit hvidkål i helt fint strimler.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sauter løg og hvidløg i et par minutter, til de er klare.
  • Kom fond, vin og fløde i grupen og lad suppen koge op.
  • Lad den simre i ca. 15 minutter og smag derefter til med sennep, citronsaft, salt og peber.
  • Tilsæt laks og resten af grøntsagerne og lad suppen simre i ca. 5-10 minutter til laksestykkerne er veltilberedte.
  • Tilsæt rejerne og lad dem simre med de sidste par minutter inden servering.
  • Server fiskesuppen med masser af frisk dild.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskesuppe med laks og rejer og med virkelig god smag

Jeg ved godt, at mange har det svært med fisk men jeg tror, at løsningen er en blanding af tilvænning og nemme opskrifter med det. Fisk kræver tit ikke meget andet end en smule fantasi at blive lækkert og den del kan jeg godt hjælpe med.

Denne opskrift på fiskesuppe med laks smager mildt og godt og uden at smage ‘fisket’. Fennikel og porren giver god smag og hvidkålen giver lidt god fylde i maven.

Er du bange for ikke at blive mæt, kan du overveje at servere en blomkålsbolle til eller måske lave mit Low Carb suppebrød.

Opskriften på fiskesuppe med laks og rejer finder du også i Keto på 4 uger (side 145).

fiskesuppe med laks og rejer
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Fiskesuppe med laks og rejer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Hej igen Jane
    Jeg skal lave suppen i morgen men kan ikke skaffe fiskefond nogen steder så jeg må bruge bouillon i stedet med hvor meget til 20 l suppe?
    Bedste hilsner
    Jonna

    Svar
  2. Hej Jane
    Kan suppen laves dagen før så der kun skal tilsættes laks og rejer lige før serveringen?
    Bedste hilsner
    Jonna

    Svar
    • Hmm jeg ved ikke lige. Jeg ville nok ikke gøre sådan hvis det var til gæster, men til mig selv ville det måske være ok. Men det er mere sikkert, tror jeg at gøre de forskellige elementer klar, fx forsnitte grøntsager osv og så lave suppen før spisning.

      Svar
  3. Hej kære Jane
    Kan jeg undlade vinen?. Skal jeg evt bruge noget andet i stedet?
    Bedste hilsner og tak for dine gode podcasts

    Svar
      • 7 her det løg og då skriver du ikke noget om at grøntsager skal simrer med.
        8 er det fond mv der skal koge op
        10 skriver du laks og resten af grøntsagerne – er det så her “alle”grøntsagerne koger med?

        Svar