Fiskesuppe med laks og rejer


Virkelig dejlig fiskesuppe med laks og rejer og med dejlig mild smag. En skøn måde at spise fisk. Jeg har brugt laks og rejer i suppen, som plejer at falde i god jord hos de fleste, både børn og voksne.

Suppen er lavet på kun 30 min. og er derfor en rigtig god hverdagsret med fisk. Den kan også sagtens serveres som gæstemad.

Suppe med fisk og skaldyr

I fiskesuppen har jeg brugt laks og rejer. Du kan sagtens bruge en anden fisk, fx torsk, sej, kulmule eller anden lys fisk.

Derudover kan du også sagtens bytte kutterrejerne ud med fx tigerrejer, krebsehaler, muslinger eller kammuslinger. Fælles for dem alle er, at de ikke skal koge med mere end de sidste 5-10 minutter.

fiskesuppe med laks og rejer

Fiskesuppe med laks og rejer

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Rens porren og snit den helt fint.
  • Skær den grønne top af fenniklen og snit den hvide del fint på et mandolinjern.
  • Snit hvidkål i helt fint strimler.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sauter løg og hvidløg i et par minutter, til de er klare.
  • Kom fond, vin og fløde i grupen og lad suppen koge op.
  • Lad den simre i ca. 15 minutter og smag derefter til med sennep, citronsaft, salt og peber.
  • Tilsæt laks og resten af grøntsagerne og lad suppen simre i ca. 5-10 minutter til laksestykkerne er veltilberedte.
  • Tilsæt rejerne og lad dem simre med de sidste par minutter inden servering.
  • Server fiskesuppen med masser af frisk dild.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskesuppe med laks og rejer og med virkelig god smag

Jeg ved godt, at mange har det svært med fisk men jeg tror, at løsningen er en blanding af tilvænning og nemme opskrifter med det. Fisk kræver tit ikke meget andet end en smule fantasi at blive lækkert og den del kan jeg godt hjælpe med.

Denne opskrift på fiskesuppe med laks smager mildt og godt og uden at smage ‘fisket’. Fennikel og porren giver god smag og hvidkålen giver lidt god fylde i maven.

Er du bange for ikke at blive mæt, kan du overveje at servere en blomkålsbolle til eller måske lave mit Low Carb suppebrød.

Opskriften på fiskesuppe med laks og rejer finder du også i Keto på 4 uger (side 145).

fiskesuppe med laks og rejer
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Fiskesuppe med laks og rejer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




      • 7 her det løg og då skriver du ikke noget om at grøntsager skal simrer med.
        8 er det fond mv der skal koge op
        10 skriver du laks og resten af grøntsagerne – er det så her “alle”grøntsagerne koger med?

        Svar