Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade


Arh, men er der noget bedre end fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade? Jeg tror det næsten ikke. Vi laver det desværre sjældent. Dels fordi det meste fiskefars, man kan købe i supermarkederne er af så ussel kvalitet – og fyldt med mel i øvrigt også – og dels fordi manden i huset ikke er så vild med fiskefrikadeller.

Hjemmerørt remoulade med fiskefrikadeller LCHF

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

 • 600 g torsk
 • 50 g løg
 • 1 æg
 • 1-2 tsk fiberhusk
 • salt og friskkværnet peber
 • smør eller kokosolie til stegning

1 glas remoulade

 • 4-5 spsk mayonnaise
 • 2 tsk dijonsennep
 • 1 tsk karry
 • 1 tsk gurkemeje (for farvens skyld)
 • 1 tsk sukrin (reklamelink), måske mere, alt efter hvor sød, du vil have den
 • 1 håndfuld drueagurker finthakket(brug minihakkeren, det er nemmest)

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

 • Skær torskefileterne i mindre stykker og put alle ingredienser i foodprocessoren. Blend til du har en grov fiskefars.
 • Form den til frikadeller og steg dem på begge sider i smør.
 • De blev gode og faste og kun med mild fiskesmag. Selv manden i huset kunne lide dem. Against all odds…!
 • Forinden havde jeg lavet en gang lynrørt remoulade efter den samme opskrift, som jeg brugte sidst. Men jeg kan jo lige bringe den igen, for hjemmeørt remoulade er jo et genial alternativ til traditionel remoulade, som er spækfyldt med sukker og tvivlsomme fedtstoffer:

Hjemmerørt remoulade

 • Rør det hele sammen og hæld på glas :-)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskefrikadeller til madpakken

Men nu er ungerne jo startet på fritidshjem og der er pludselig synergi i at kunne lave aftensmad, der også kan bruges i madpakken. Og da jeg så forleden stod der med en stor, flot pakke med 600 g torskefileter, og virkelig ikke havde ikke lyst til ovnbagt torsk, så lå valget jo ligefor.

De blev gode og faste og kun med mild fiskesmag. Selv manden i huset kunne lide dem. Against all odds…!

Forinden havde jeg lavet en gang lynrørt remoulade efter den samme opskrift, som jeg brugte sidst. Men jeg kan jo lige bringe den igen, for hjemmeørt remoulade er jo et genial alternativ til traditionel remoulade, som er spækfyldt med sukker og tvivlsomme fedtstoffer:

hjemmelavet remoulade uden sukker - LCHF

Mine børn er dog ikke overbevist om, at dette skal erstatte den købte remoulade, og jeg forstår dem såmænd godt. For det er ikke helt det samme, eller måske er det, hvis man putter mere sødning i, end jeg gør. Men jeg synes, det er en glimrende remoulade, som man kan spise med god samvittighed. I hvert fald hvis man har brugt god mayo med koldpresset olie. Eller den hjemmelavede ;-)

Sammen med fiskefrikadellerne fik vi en lun salat af savoykål, løg og gulerod stegt i smør. Ikke nogen videre ophidsende smagsoplevelse, men den var flot at se på, så I får billedet alligevel.

hjemmelavede fiskefrikadeller - glutenfrie

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg er netop gået over til LCHF kost og finder det faktisk ikke så svært at skifte over, bortset fra at det har er ekstremt grænseoverskridende for mig at tilsætte så meget fedt i maden :-) MEN jeg er faktisk mæt på en anden måde og i længere tide, OG jeg har ingen trang til sukker overhovedet. Sukkertrangen er ellers noget der har været en trofast følgesvend dagen lang.
  Jeg tænker det var synd du ikke vendte dine grøntsager, du havde stegt friskefrikadellerne i, i pesto. Jeg laver tit en lignende salat, altid snittet kål og gulerod, desuden forskelligt grønt f.eks. peberfrugt, porrer, forårsløg, fennikel el.lign. Det hele krydres med salt, peber, krydderier som rosmarin, timian, fennikelfrø, dild, persille, koriander, hvidløg, revet appelsin, citron eller lime….og ikke mindst hvidløg. Krydderierne er tilpasset kødet der spises til salaten.
  Jeg synes i øvrigt din bog er godt skrevet, let anvendelig og med gode, lækre opskrifter. Så tak for dine idéer, det har gjort min overgang til LCHF meget lettere :-)
  Venligst
  Kristina

  Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg er blevet stor fan af LCHF princippet og forsøger mig frem.Tabte mig 4 kg.på de første 10 dage efter at have været igennem en udrensningsfase fra 2-4 dagen..Jeg fik det så godt og bl.a.min diabetes kunne jeg mærke var i ro samt min hud blev pænere og min bleghed forsvandt:-) Men nu enten taber jeg mig ikke eller også går det vildt langsomt.Har endda taget et par kg.igen. Jeg spiser sikkert for meget af fløde,ost,smør osv. Så mine spørgsmål er: Findes der et sted,jeg kan se hvor meget man må spise eller er det bare til jeg er mæt.jeg spiser 2-5 wasa sprø(også kaldet finn crisp eller rug sprø)gennem dagen,som erstatning for brød med et godt lag smør og en del ost på og ellers leverpostej,spegepølse eller andet protein.Gerne 2 æg med fløde og revet ost som omelet og nogle sk.bacon om morgenen.Måske er det for meget af det.Jeg følte mig meget mæt i starten men nu føler jeg en sult ret tit.Og så vil jeg høre, om du tror det er ok, at jeg spiser en isis proteinbar efter træning og havregrød om morgenen inden træning,altså mere kulhydrater på træningsdagene og evt.et par stykker frugt? Jeg kan ikke holde ud at træne ellers.Jeg bliver træt og har ingen kræfter.Derudover har jeg creatin og proteinpulver XL.Ved godt der er mange kulhydrater i sidstnævnte.Jeg ved der er mange spørgsmål og vil ikke tage for meget af din tid,så hvis du bare har et link til mig er det fint:-) På forhånd tak.Mette Bæk Andersen

  Svar
 3. Hej :)

  Hvor ser det dog lækkert ud :)
  Tror jeg skal i gang i næste uge med at lave nogle til madpakken. Jeg er dog for doven til selv at lave remulade, men jeg har fundet en med jun 5g kulhydrater pr. 100g :)

  Svar
 4. Har du et bud på hvor meget husk du tilsætter til 600 gram fisk ??
  Jeg har det lidst svært med dosering,
  Jeg plejer at lave Camilla Plums som involverer seriøst meget piskfløde, smør og krydderurter :) Vi er ikke så glade for fisk her så det plejer være mildt smagende

  Svar
  • I denne omgang blev det til ganske lidt. 1½ tsk eller sådan. Det var nemlig det allersidste i bunden af glasset. Og de hang fint sammen og var faste i konsistensen. Jeg har ikke prøvet Camilla Plums, men det skal jeg da vist næste gang ;-)

   Svar
   • Tak
    Da CP har offentlig gjort hendes opskrift- skriver jeg den lige her.
    Stor pt
    1 kg HAKKET hvid fisk
    1 fint hakketløg
    100 gram smeltet smør
    1 spsk hvedemel ( der må vi overveje mængden af husk ;)
    2 dl piskefløde
    1 stort æg
    1 bundt persille
    1 bundt dild
    salt og peber

    Krydderurterne kan varieres – kørvel- koriander-purløg og basilikum eller fenneikel smager også godt;)

    Svar
 5. Hej Jane,
  Sylter du selv drueagurkerne eller har du været heldig at finde en variant uden tilsat sukker?
  Jeg har nogle past. æggeblommer i køleskabet, så skal vist have min lave-selv-mayo-debut i den nærmeste fremtid.
  – frk. sveske

  Svar
  • Nej, ingen hjemmesyltning her. Jeg har ikke tjekket drueagurkerne for sukker, så her lever jeg i lykkelig uvidenhed ;-)
   Pøj pøj med mayoprojektet. Jeg tror også, jeg skal lave en ny portion i weekenden. Vores er på underligste vis forsvundet….

   Svar
 6. Ja, det er helt gak, så meget tilsætning, der er i fiskefars fra supermarkeder. Jeg fiskefars hos fiskehandleren, men det er lidt plat egentlig, for den fars jeg køber er i virkeligheden ikke fars, men bare hakket fisk. De tilsætter ingenting, så det gør jeg selv. Ren dovenskab fra min side, for jeg kunne bare hakke selv, men en gang i mellem så har jeg brug for at springe over. Men så kan jeg selv bestemme, hvordan de skal smage. Om de skal være med hakkede krydderurter og citron, eller med noget grønt i, eller thai agtige med chili, citrongræs, limeskal osv. Og så kommer der altid æg, løg og sådan i. Og hvis man er til den slags (det er du jo så ikke), så kan de gøres flade, paneres i lidt rasp, og så er der burgerfiskebøffer til os der ikke spiser andet kød end fisk :)
  Og fiskehandleren får brugt sine rester, ikke at forglemme :)
  Den hjemmerørte remo vil jeg prøve, den ser lækker ud.

  Svar
  • Årh, det lyder som nogle gode varianter! Det er virkelig fjollet, at vi ikke går til fiskehandler oftere, for vi har en rigtig god enlige i nærheden, som kan hakke farsen for mig. Og hans vinduer bugner endda altid af lækker fisk. Det må simpelthen være et forbedringspunkt: køb mere fisk hos fiskehandleren. En del af vores fisk kommer fra Middagsfred (sådan et måltidskassekoncept) fra Sverige, og herfra synes jeg, vi får lækker fisk i pakker. Måske derfor har fiskehandleren været lidt underbesøgt.

   Svar
 7. Hvor sjovt – jeg lavede også fisk med hjemmerørt remo i går! ;) Min opskrift er dog lidt en anden, nok mere i retning af urteremoulade. Fiskefrikadeller storhitter også her, så det er på menuen mindst en gang om ugen og der kommer også altid en i madpakken dagen efter :)

  Svar