Arh, men er der noget bedre end fiskefrikadeller? Her kommer de i en udgave med asiatiske smage nemlig som thai-fiskefrikadeller med både ingefær, lime og karrypasta.
Thai-fiskefrikadeller
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g torsk eller rødspætte, kuller, sej eller laks
- 2 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 0,5 lime
- 2 tsk gul karrypasta
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Dressing
- 2 lime
- 2 spsk eddike
- 2 spsk chilisauce
- . evt. en smule sødning
Spicy dip
- 2 dl mayonnaise
- 1 spsk gul karrypasta rød eller grøn kan også bruges
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
- Kør alle ingredienserne på foodprocessoren med den store kniv. Så får du lynhurtigt en fiskefars.
- Form farsen til små fiskefrikadeller og steg dem på panden i smør eller kokosolie.
Agurkesalat
- Flæk agurken på langs, fjern kernerne i midten med en ske og skør agurken i tern.
- Hak løget og chili fint og bland dem med agurk og finthakket koriander.
Dressing
- Rør en dressing af limesaft, eddike og chilisauce. Smag den evt. til med lidt sødning. Kom den over salaten og lad den marinere i en times tid inden servering.
Spicy dip
- Rør mayonnaisen med karrypasta og du har en god stærk dressing, der fungerer fint som dip til dellerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vi laver desværre sjældent fiskefrikadeller. Dels fordi det meste fiskefars, man kan købe i supermarkederne er af så ussel kvalitet – og fyldt med mel i øvrigt også – og dels fordi manden i huset ikke er så vild med fiskefrikadeller. Men nu har jeg fået skaffet noget virkelig lækkert frisk fiskefars, og så skulle der thai-friskefrikadeller på bordet igen.
Denne opskrift på asiatiske fiskefrikadeller er fra min første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD og er serveret med agurkesalat og spicy dip.
Asiatiske fiskefrikadeller
Men nu er ungerne jo startet på fritidshjem og der er pludselig synergi i at kunne lave aftensmad, der også kan bruges i madpakken. Og da jeg så forleden stod der med en stor, flot pakke med 600 g torskefars måtte der laves disse asiatiske fiskefrikadeller.
De blev gode og faste og kun med mild fiskesmag. Selv manden i huset kunne lide dem. Against all odds…!
Derudover fik vi den lækre agurkesalat og en spicy dip. Børnene ville dog gerne have remoulade også, så forinden havde jeg lavet en gang lynrørt remoulade efter den samme opskrift, som jeg brugte sidst. Hjemmerørt remoulade er jo et genial alternativ til traditionel remoulade, som er spækfyldt med sukker og tvivlsomme fedtstoffer.
Mine børn er dog ikke overbevist om, at dette skal erstatte den købte remoulade, og jeg forstår dem såmænd godt. For det er ikke helt det samme, eller måske er det, hvis man putter mere sødning i, end jeg gør. Men jeg synes, det er en glimrende remoulade, som man kan spise med god samvittighed. I hvert fald hvis man har brugt god mayo med koldpresset olie. Eller den hjemmelavede ;-)
Kan jeg mon bruge lidt mandelmel i fiskefrikadellerne eller er det for mærkeligt :)
Det er for mærkeligt
Mit bedste fiskefrikadelletip: rør et glas kapers (de små – med lage og det hele) i den færdige fars inden stegning.
Hej Jane
Jeg er netop gået over til LCHF kost og finder det faktisk ikke så svært at skifte over, bortset fra at det har er ekstremt grænseoverskridende for mig at tilsætte så meget fedt i maden :-) MEN jeg er faktisk mæt på en anden måde og i længere tide, OG jeg har ingen trang til sukker overhovedet. Sukkertrangen er ellers noget der har været en trofast følgesvend dagen lang.
Jeg tænker det var synd du ikke vendte dine grøntsager, du havde stegt friskefrikadellerne i, i pesto. Jeg laver tit en lignende salat, altid snittet kål og gulerod, desuden forskelligt grønt f.eks. peberfrugt, porrer, forårsløg, fennikel el.lign. Det hele krydres med salt, peber, krydderier som rosmarin, timian, fennikelfrø, dild, persille, koriander, hvidløg, revet appelsin, citron eller lime….og ikke mindst hvidløg. Krydderierne er tilpasset kødet der spises til salaten.
Jeg synes i øvrigt din bog er godt skrevet, let anvendelig og med gode, lækre opskrifter. Så tak for dine idéer, det har gjort min overgang til LCHF meget lettere :-)
Venligst
Kristina
Hej Jane.
Jeg er blevet stor fan af LCHF princippet og forsøger mig frem.Tabte mig 4 kg.på de første 10 dage efter at have været igennem en udrensningsfase fra 2-4 dagen..Jeg fik det så godt og bl.a.min diabetes kunne jeg mærke var i ro samt min hud blev pænere og min bleghed forsvandt:-) Men nu enten taber jeg mig ikke eller også går det vildt langsomt.Har endda taget et par kg.igen. Jeg spiser sikkert for meget af fløde,ost,smør osv. Så mine spørgsmål er: Findes der et sted,jeg kan se hvor meget man må spise eller er det bare til jeg er mæt.jeg spiser 2-5 wasa sprø(også kaldet finn crisp eller rug sprø)gennem dagen,som erstatning for brød med et godt lag smør og en del ost på og ellers leverpostej,spegepølse eller andet protein.Gerne 2 æg med fløde og revet ost som omelet og nogle sk.bacon om morgenen.Måske er det for meget af det.Jeg følte mig meget mæt i starten men nu føler jeg en sult ret tit.Og så vil jeg høre, om du tror det er ok, at jeg spiser en isis proteinbar efter træning og havregrød om morgenen inden træning,altså mere kulhydrater på træningsdagene og evt.et par stykker frugt? Jeg kan ikke holde ud at træne ellers.Jeg bliver træt og har ingen kræfter.Derudover har jeg creatin og proteinpulver XL.Ved godt der er mange kulhydrater i sidstnævnte.Jeg ved der er mange spørgsmål og vil ikke tage for meget af din tid,så hvis du bare har et link til mig er det fint:-) På forhånd tak.Mette Bæk Andersen
Hej :)
Hvor ser det dog lækkert ud :)
Tror jeg skal i gang i næste uge med at lave nogle til madpakken. Jeg er dog for doven til selv at lave remulade, men jeg har fundet en med jun 5g kulhydrater pr. 100g :)
Har du et bud på hvor meget husk du tilsætter til 600 gram fisk ??
Jeg har det lidst svært med dosering,
Jeg plejer at lave Camilla Plums som involverer seriøst meget piskfløde, smør og krydderurter :) Vi er ikke så glade for fisk her så det plejer være mildt smagende
I denne omgang blev det til ganske lidt. 1½ tsk eller sådan. Det var nemlig det allersidste i bunden af glasset. Og de hang fint sammen og var faste i konsistensen. Jeg har ikke prøvet Camilla Plums, men det skal jeg da vist næste gang ;-)
Tak
Da CP har offentlig gjort hendes opskrift- skriver jeg den lige her.
Stor pt
1 kg HAKKET hvid fisk
1 fint hakketløg
100 gram smeltet smør
1 spsk hvedemel ( der må vi overveje mængden af husk ;)
2 dl piskefløde
1 stort æg
1 bundt persille
1 bundt dild
salt og peber
Krydderurterne kan varieres – kørvel- koriander-purløg og basilikum eller fenneikel smager også godt;)
Øj, tak for det. Dem vil jeg prøve næste gang. Men man skal da ikke være smørforskrækket! LOL!
Hej Jane,
Sylter du selv drueagurkerne eller har du været heldig at finde en variant uden tilsat sukker?
Jeg har nogle past. æggeblommer i køleskabet, så skal vist have min lave-selv-mayo-debut i den nærmeste fremtid.
– frk. sveske
Nej, ingen hjemmesyltning her. Jeg har ikke tjekket drueagurkerne for sukker, så her lever jeg i lykkelig uvidenhed ;-)
Pøj pøj med mayoprojektet. Jeg tror også, jeg skal lave en ny portion i weekenden. Vores er på underligste vis forsvundet….
Ja, det er helt gak, så meget tilsætning, der er i fiskefars fra supermarkeder. Jeg fiskefars hos fiskehandleren, men det er lidt plat egentlig, for den fars jeg køber er i virkeligheden ikke fars, men bare hakket fisk. De tilsætter ingenting, så det gør jeg selv. Ren dovenskab fra min side, for jeg kunne bare hakke selv, men en gang i mellem så har jeg brug for at springe over. Men så kan jeg selv bestemme, hvordan de skal smage. Om de skal være med hakkede krydderurter og citron, eller med noget grønt i, eller thai agtige med chili, citrongræs, limeskal osv. Og så kommer der altid æg, løg og sådan i. Og hvis man er til den slags (det er du jo så ikke), så kan de gøres flade, paneres i lidt rasp, og så er der burgerfiskebøffer til os der ikke spiser andet kød end fisk :)
Og fiskehandleren får brugt sine rester, ikke at forglemme :)
Den hjemmerørte remo vil jeg prøve, den ser lækker ud.
Årh, det lyder som nogle gode varianter! Det er virkelig fjollet, at vi ikke går til fiskehandler oftere, for vi har en rigtig god enlige i nærheden, som kan hakke farsen for mig. Og hans vinduer bugner endda altid af lækker fisk. Det må simpelthen være et forbedringspunkt: køb mere fisk hos fiskehandleren. En del af vores fisk kommer fra Middagsfred (sådan et måltidskassekoncept) fra Sverige, og herfra synes jeg, vi får lækker fisk i pakker. Måske derfor har fiskehandleren været lidt underbesøgt.
Hvor sjovt – jeg lavede også fisk med hjemmerørt remo i går! ;) Min opskrift er dog lidt en anden, nok mere i retning af urteremoulade. Fiskefrikadeller storhitter også her, så det er på menuen mindst en gang om ugen og der kommer også altid en i madpakken dagen efter :)
Uhm, urteremoulade lyder også lækkert! Den opskrift må du bringe. Hvis du ikke allerede har gjort det ;-)