Fiskefilet med pomfritter


Skal vi ikke snart have fiskefilet?, sagde Silas forleden. Mjooh, det kan vi da godt. Det er dælme da længe siden, vi har fået det herhjemme, så hvorfor ikke? Ungerne og barnefaderen tog til fiskehandleren og købte en stak rødspættefileter, og jeg fik til opgave at gøre dem spiselige.

Der er mange måder at panere fiskefileter på. Vi kan godt lide dem med sesam. De får sådan en god, knasende skorpe.

Fiskefilet med sesam

Fiskefileter med pomfritter

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
40 minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 1-2 æg (afhængigt af størrelse)
  • 1-2 tsk sennep
  • sesamfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

Persillerodsfritter

Sådan gør du

Fiskefileter

  • Pisk æg med sennep og salt og peber. Vend rødspættefileterne heri og vend dem herefter i sesamfrøene. .
  • Opvarm en god mængde smør eller kokosolie på panden og steg dem på begge sider. Prøv at vende dem så lidt som muligt. De falder lidt fra hinanden, hvis de bliver vendt for meget

Pomfritter

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skræl persillerødderne og skær dem i aflange pomfritter.
  • Vend dem i olie og drys med salt og peber (og evt. lidt krydderi – fx timian eller måske et lille drys chili, hvis ungerne er med på den). Steg dem i ca. 30 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskefilet med remoulade

Vi var løbet tør for remoulade – både den hjemmelavede og købeversionen – så vi fik en hurtigrørt sennepsdip til. Den blev rørt af mayo og sød, amerikansk sennep. Ca. 1 spsk sennep til 1,5-2 dl mayo.

Fiskefilet med sesam
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad
Persillerodsfritter - fiskefilet med pommes frites

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Fiskefilet med pomfritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har ikke læst alle kommentarer, men jeg skal lige nævne frituren. Det er nemt at stege både fritter og filetter i frituren, og så smager det godt. Asparges og blomkål bliver også gode efter 30 sekunder i frituren.

    Svar
  2. Lavede dette til rejsegilde, istedet for det klassiske pølser og brød. Det var et hit blandt alle både små og store :)

    Svar
  3. Det ser rigtig lækkert ud – det skal afprøves, når det bliver vores fiskedag på fredag! Er salaten i baggrunden med gulerødder og saurkrat?

    Svar
    • Åh nej, det er faktisk sådan en kimchi-inspireret fermenteret kålsalat. Den er blevet lige vel stærk i det, så jeg ved ikke om den kommer på bloggen…

      Svar
      • Ellers hvis man vil have alt det sunde fra kimchi, men ikke vil vente på den er fyldt fermenteret, så har den kinesiske købmand ved Nørreport rigtig kimchi! Både meget stærk og mellem, og det smager som det kimchi jeg fik da jeg boede i Korea… ;)

        Svar
  4. Ser lækkert ud!
    Har i dag smagt min fermenterede spidskål for første gang – needs some getting use to!! Men hvis det er godt for maven, hvilket jeg jo kun finder ud af ved at give det en chance, er det et forvrænget ansigtsudtryk i ny og næ hver ;) Måske man endda falder for det, og får lyst til at eksperimentere med andre smags varianter….

    Svar
  5. EEEEEJJJJ Jane… Rodfrugter! Nu blokerer jeg bloggen ;-D
    Det er gas, det er gas :-D
    Det ser skønt ud. Jeg har aldrig prøvet med sesam, det må jeg prøve.

    Svar