Fiskefilet med pomfritter


Skal vi ikke snart have fiskefilet?, sagde Silas forleden. Mjooh, det kan vi da godt. Det er dælme da længe siden, vi har fået det herhjemme, så hvorfor ikke? Ungerne og barnefaderen tog til fiskehandleren og købte en stak rødspættefileter, og jeg fik til opgave at gøre dem spiselige.

Der er mange måder at panere fiskefileter på. Vi kan godt lide dem med sesam. De får sådan en god, knasende skorpe.

Fiskefilet med sesam

Fiskefileter med pomfritter

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
40 minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 1-2 æg (afhængigt af størrelse)
  • 1-2 tsk sennep
  • sesamfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

Persillerodsfritter

Sådan gør du

Fiskefileter

  • Pisk æg med sennep og salt og peber. Vend rødspættefileterne heri og vend dem herefter i sesamfrøene. .
  • Opvarm en god mængde smør eller kokosolie på panden og steg dem på begge sider. Prøv at vende dem så lidt som muligt. De falder lidt fra hinanden, hvis de bliver vendt for meget

Pomfritter

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skræl persillerødderne og skær dem i aflange pomfritter.
  • Vend dem i olie og drys med salt og peber (og evt. lidt krydderi – fx timian eller måske et lille drys chili, hvis ungerne er med på den). Steg dem i ca. 30 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiskefilet med remoulade

Vi var løbet tør for remoulade – både den hjemmelavede og købeversionen – så vi fik en hurtigrørt sennepsdip til. Den blev rørt af mayo og sød, amerikansk sennep. Ca. 1 spsk sennep til 1,5-2 dl mayo.

Fiskefilet med sesam
Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt og glad
Persillerodsfritter - fiskefilet med pommes frites

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Fiskefilet med pomfritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har ikke læst alle kommentarer, men jeg skal lige nævne frituren. Det er nemt at stege både fritter og filetter i frituren, og så smager det godt. Asparges og blomkål bliver også gode efter 30 sekunder i frituren.

    Svar
  2. Lavede dette til rejsegilde, istedet for det klassiske pølser og brød. Det var et hit blandt alle både små og store :)

    Svar
  3. Det ser rigtig lækkert ud – det skal afprøves, når det bliver vores fiskedag på fredag! Er salaten i baggrunden med gulerødder og saurkrat?

    Svar
    • Åh nej, det er faktisk sådan en kimchi-inspireret fermenteret kålsalat. Den er blevet lige vel stærk i det, så jeg ved ikke om den kommer på bloggen…

      Svar
      • Ellers hvis man vil have alt det sunde fra kimchi, men ikke vil vente på den er fyldt fermenteret, så har den kinesiske købmand ved Nørreport rigtig kimchi! Både meget stærk og mellem, og det smager som det kimchi jeg fik da jeg boede i Korea… ;)

        Svar
  4. Ser lækkert ud!
    Har i dag smagt min fermenterede spidskål for første gang – needs some getting use to!! Men hvis det er godt for maven, hvilket jeg jo kun finder ud af ved at give det en chance, er det et forvrænget ansigtsudtryk i ny og næ hver ;) Måske man endda falder for det, og får lyst til at eksperimentere med andre smags varianter….

    Svar
  5. EEEEEJJJJ Jane… Rodfrugter! Nu blokerer jeg bloggen ;-D
    Det er gas, det er gas :-D
    Det ser skønt ud. Jeg har aldrig prøvet med sesam, det må jeg prøve.

    Svar