Skal vi ikke snart have fiskefilet?, sagde Silas forleden. Mjooh, det kan vi da godt. Det er dælme da længe siden, vi har fået det herhjemme, så hvorfor ikke? Ungerne og barnefaderen tog til fiskehandleren og købte en stak rødspættefileter, og jeg fik til opgave at gøre dem spiselige.
Der er mange måder at panere fiskefileter på. Vi kan godt lide dem med sesam. De får sådan en god, knasende skorpe.
Sådan gør du
Fiskefileter
- Pisk æg med sennep og salt og peber. Vend rødspættefileterne heri og vend dem herefter i sesamfrøene. .
- Opvarm en god mængde smør eller kokosolie på panden og steg dem på begge sider. Prøv at vende dem så lidt som muligt. De falder lidt fra hinanden, hvis de bliver vendt for meget
Pomfritter
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skræl persillerødderne og skær dem i aflange pomfritter.
- Vend dem i olie og drys med salt og peber (og evt. lidt krydderi – fx timian eller måske et lille drys chili, hvis ungerne er med på den). Steg dem i ca. 30 minutter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fiskefilet med remoulade
Vi var løbet tør for remoulade – både den hjemmelavede og købeversionen – så vi fik en hurtigrørt sennepsdip til. Den blev rørt af mayo og sød, amerikansk sennep. Ca. 1 spsk sennep til 1,5-2 dl mayo.
Jeg har ikke læst alle kommentarer, men jeg skal lige nævne frituren. Det er nemt at stege både fritter og filetter i frituren, og så smager det godt. Asparges og blomkål bliver også gode efter 30 sekunder i frituren.
Lavede dette til rejsegilde, istedet for det klassiske pølser og brød. Det var et hit blandt alle både små og store :)
Hvor fedt at høre. Tak Amalie! :)
Lagde denne i går. Veldig godt!
Det ser rigtig lækkert ud – det skal afprøves, når det bliver vores fiskedag på fredag! Er salaten i baggrunden med gulerødder og saurkrat?
Åh nej, det er faktisk sådan en kimchi-inspireret fermenteret kålsalat. Den er blevet lige vel stærk i det, så jeg ved ikke om den kommer på bloggen…
Ellers hvis man vil have alt det sunde fra kimchi, men ikke vil vente på den er fyldt fermenteret, så har den kinesiske købmand ved Nørreport rigtig kimchi! Både meget stærk og mellem, og det smager som det kimchi jeg fik da jeg boede i Korea… ;)
Hvor smart! Tak for tippet!
Spiser børnene også fritterne??
Ja, de spiser dem også :)
Ville ØNSKE mine ville spise grønt!! :-)
Ser lækkert ud!
Har i dag smagt min fermenterede spidskål for første gang – needs some getting use to!! Men hvis det er godt for maven, hvilket jeg jo kun finder ud af ved at give det en chance, er det et forvrænget ansigtsudtryk i ny og næ hver ;) Måske man endda falder for det, og får lyst til at eksperimentere med andre smags varianter….
EEEEEJJJJ Jane… Rodfrugter! Nu blokerer jeg bloggen ;-D
Det er gas, det er gas :-D
Det ser skønt ud. Jeg har aldrig prøvet med sesam, det må jeg prøve.
I know…! Det er lige på grænsen, det her ;-)
Fin detalje med sesamfrøene i stedet for almindelig panering:-)