Fiskefilet med tomatsalat og radiser


I går var jo (halv) fridag for mit vedkommende og sikke en glæde at jeg fik lov at holde den i stormende efterårsvejr, imens solen nu kigger frem i de dage, hvor jeg skal sidde til undervisning fra 10-17. Nå! Men vi trodsede det stormende efterårsvejr i går og gik en tur rundt om Damhussøen og engen. Mig på gåben, ungerne på cykel og bedre halvdel (aka die Übermensch) i løb. Turen er 9 km lang, og under almindelige omstændigheder ville det ikke være noget problem at hverken gå eller løbe den tur, men mine ben har ganske enkelt været brugt for lidt på det sidste. Så der er plads til forbedringer der!

Da vi kom hjem, var vi sultne og trætte og jeg kastede mig ud i madlavningen, og det kom der dette skønne måltid ud af.

Fiskefileter af rødspætter vendt i æg og sesam med en klat af den gode remoulade, tomat/mozzerellasalat med hjemmelavet pesto og de gode radiser med olivenolie. Sikke et festmåltid. Men dette er også et eksempel på, at ens behov ændrer sig, i takt med at årstiderne skifter. Om vinteren ville sådan et måltid have efterladt mig halvsulten og utlfredsstillet, mens det her om foråret på alle måder både mætter og tilfredsstiller mig. Der findes altså ikke ét facit til, hvilken kost jeg (eller du) bør spise. Det er en kontinuerlig proces, som hele tiden forandrer sig alt efter årstid, cyklus, hormonelle (u)balancer, etc. Der var jo ingen, der sagde, at det var nemt!

Tomat/mozzerellasalat er jo en klassiker af rang. Specielt når man kan få fat i den gode bøffelmozzerella.

Tak til Irma for denne :-)

Men det er jo så taknemmeligt at skære lidt tomater op, blande dem med lidt friskhakket basilikum og evt. lidt god balsamico og så blande med den bløde ost.

Det smarte er også her, at man får lidt ekstra protein fra osten. Og det kan altså godt være nødvendigt, når en sulten familie på 4 skal dele 450 g rødspættefileter. Jeg synes altså, at Aarstiderne bør lave en måltidskasse for ekstra sultne familier. Glimrende konceptudvikling, dér!

Og så er retten smuk også. Og den dimension tæller jo også.

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Fiskefilet med tomatsalat og radiser”

Skriv en kommentar

 1. Jeg er så en af dem, der endnu ikke har opfanget det lækre ved kold mozerella. Det smager jo af…ingenting? Jeg bruger altid frisk mozerella på pizza, lasagne og sårn, men der bliver det også gyldent og varmt i ovnen. Det ser rigtig lækkert ud med sådan en tomatsalat, men synes du osten har smag? Sådan på den ummenum agtige måde?

  Svar
 2. Lækker mad! Jeg er også proteinspiser, men nogen gange ved jeg ikke hvad, jeg skal tro. Artikel om proteinrig kost er skadelig, fordi det giver for meget ammoniak i kroppen: http://www.slankenyt.dk/slankenyt214.htm

  Det er som om at lige meget hvordan man vælger at spise, så er det bare forkert. Åh!

  Svar
  • Jeg kan sagtens følge din frustration, Kirsten, for det er simpelthen ikke muligt at finde en kostsammensætning, som ikke anfægtes for det ene eller det andet. Det er derfor, det er så vigtigt at mærke efter, hvordan din krop reagerer på forskelligt mad. Opnår du lang og stabil mæthed? Er dit blodsukker under kontrol? Sover du godt om natten? Har du god energi dagen lang? Etc… en kost, som giver dig disse ting er den rigtige kost for dig. Uanset hvad “eksperterne” siger… ;-)

   Svar